HÍREK

Saját dolgozóit figyelheti a közmédia, 190 millió forintért fejlesztene egy alkalmazást

Erre szerintük „a kollégák teljesítményének objektív mérése” miatt van szükség.


190 millió forintért fejleszt az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) egy, az alkalmazottak aktivitását figyelő alkalmazást - írja az rtl.hu.

A lap szerint az MTVA erről a Fornax ICT Kft. vezette konzorciummal kötött szerződést. A közbeszerzési dokumentumok szerint erre

„a világjárvány miatt bekövetkezett megváltozott munkarendben a dolgozók produktivitásának megtartása, illetve a kollégák teljesítményének objektív mérése” miatt van szükség.

A fejlesztés végterméke pedig „egy, az MTVA alkalmazottjainak a munkáltató által biztosított eszközökön, Windows környezetben futó alkalmazás”.

A gyűjtött adatok azonban értelemszerűen nem kerülhetnek ki az MTVA belső környezetéből.

A rendszernek képesnek kell lennie legalább a következő aktivitások mérésére:

 • egérmozgatás,
 • felhasználó által használt alkalmazások észlelése és azok aktív használati idejének logolása, azaz naplózása,
 • napi hálózati adatforgalom mérése,
 • megnyitott weboldalak és azokon eltöltött idő logolása,
 • offline időszakok detektálása.

  Az adatokból az alkalmazás statisztikát készít, aktivitási, inaktivitási időszakokat határoz meg: a felhasználónak saját produktivitását is megjeleníti, illetve vezetői email riportokat generál.

  Az rtl.hu az ügyben kereste az MTVA-t is. Azt szerették volna megtudni, hogy milyen tapasztalatok alapján döntött úgy az állami média, hogy ekkora összeget szán az aktivitást mérő alkalmazásra, hogy mérlegelték-e a jelenlegi gazdasági helyzetben a beruházás létjogosultságát, illetve hogy erről egyeztettek-e munkavállalóikkal? A megkeresésre azonban nem érkezett válasz.

  Az sem derült ki, hogy az alkalmazást csak az otthonról dolgozóknál használják-e majd, vagy mindenkinél. Illetve ha minden munkavállalójuk céges gépén ott lesz az alkalmazás, lesznek-e ez alól kivételek.

  Az eszköz vélhetően még nincs kész,

  a szerződés időtartama annak június közepi aláírásától számított 180 naptári nap.

  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Népszerű
  Ajánljuk
  Címlapról ajánljuk


  HÍREK
  A Rovatból
  Magyar Péter megmutatta azt, aki nélkül az élete megállna
  A politikus közös fotón szerepelt az asszisztensével. Nélküle megállna az élet.
  Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
  2024. július 20.  A Tisza Párt alelnöke már hónapok óta a figyelem középpontjába került, a tavaszi országjárása után a június 9-i Európa Parlamenti és az önkormányzati választásokon is szép eredményeket ért el.

  Most azonban megmutatta, hogy kinek a segítségével jutott el oda, ahol tart.

  Magyar Péter egy közös fotóval szerepelt az asszisztensével.

  "Ili, aki nélkül megállna az élet. A legjobb asszisztens a világon"

  - írta a posztjához a politikus.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  HÍREK
  A Rovatból
  Honvédségi luxusgép vihette haza a Horvátországban nyaraló Orbán Viktort
  A hírt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tette közzé a közösségi médiában.


  Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő pénteken közölte a nyilvánossággal, hogy július 18-án – amikor Orbán Viktor dél-horvátországi nyaralásáról Angliába, Woodstockba utazott – a Magyar Honvédség 606-os lajstromjelű luxusgépe, egy Dassault Falcon 7X, hajnalban felszállt Ferihegyről és rövid idő múlva a spliti repülőtéren landolt. A képviselő légiforgalmi radarfelvételt is bemutatott ennek igazolására.

  A Magyar Hang szombati cikke szerint Hadházy állításait megerősíti a flightaware légiforgalmi portál archívuma is. Ebből kiderül, hogy

  a luxusgép nem sokkal később, még reggel 6 előtt továbbrepült az Egyesült Királyságba, és a Brize Norton repülőtéren szállt le, amely mindössze 23 percnyi autóútra van Woodstocktól.
  Itt a magyar miniszterelnök aznap részt vett az EPC-csúcstalálkozón, amiről a magyar kormányfő Facebook-oldalán is beszámolt.

  A horvátországi kitérő 55 perccel és 500 kilométerrel hosszabb utat jelentett, mintha a Falcon egyenesen Budapestről repült volna Angliába. Az aircraftcostcalculator.com adatai szerint a honvédségi luxusgép egy üzemórája 9470 dollárba, azaz 3,4 millió forintba kerül. Hardy Mihály repülési szakértő a lapnak nyilatkozva reálisnak nevezte ezt a becslést, és hozzátette, ha bérelnék a gépet, még drágább lenne. Az ár tartalmazza a karbantartás, a személyzet és az üzemanyag költségeit is – mondta Hardy.

  Hardy szerint

  szemfényvesztés honvédséginek nevezni a gépet, hiszen világszerte üzleti vagy magángépként használják ezt a típust, így nem meglepő, hogy Magyarországon főként kormánytagok utaznak vele.
  Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke nem válaszolt a lap kérdésére, hogy esetleg valaki más utazott-e a kormányzati Falconon, illetve ha mégis Orbán Viktor volt az utas, vajon kifizette-e a pluszköltséget.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  A Rovatból
  Magyar Péter elárulta, ki lett rajta kívül a Tisza Párt másik alelnöke
  Kiderült az igazság. Ő lesz a párt másik alelnöke. A Tildát alakító színésznő élettársa.


  Radnai Márk. Vele fotózkodott egy hajón, a parlamenttel szemben Budapesten.

  Radnai Márkról itt lehet bővebben olvasni.

  Az életrajzából kiderül, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemre járt, ahol 2012-ben végzett Máté Gábor osztályában színművész szakon.

  2016-ban megfenyegette Koltai Tamás kritikust, ami akkor nagy sajtóvisszhangot kapott. 2018-ban a Korhatáros szerelem második évadát rendezte, majd a Drága örökösök főrendezője lett, amit naponta több mint egymillió ember nézett a televízióban.

  A Barátok közt sorozat Tildáját alakító Erdélyi Tímea élettársa.

  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk

  HÍREK
  Pócs János a kisfiút felrúgó karateedzőről: Volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek
  A politikus szerint az edző múltjában „soha semmilyen probléma nem volt”, és kiemelte, hogy az edző nem véletlenül kapott megyei, városi és állami kitüntetéseket.


  A fideszes Pócs János, Jászberény országgyűlési képviselője az ATV-nek nyilatkozva elmondta, hogy a szolnoki kalandparkban kisfiút felrúgó karateedző tette „védhetetlen”, de szerinte „egy gyenge pillanat” volt csupán, ami bárkivel megeshet.

  Pócs szerint az edző múltjában „soha semmilyen probléma nem volt”, és kiemelte, hogy az edző nem véletlenül kapott megyei, városi és állami kitüntetéseket.

  Pócs az ATV videójában 1:43-tól hallható.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk