HÍREK

Rendkívüli Kormányinfó: fontos bejelentés jöhet, ha előre hozták

Legutóbb augusztus 24-én volt kormányinfó.

Link másolása

2023. szeptember 13-án 16:30 órakor Kormányinfót tart Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra. A Kormányinfó általában csütörtök délelőtt szokott lenni, de most szerdára hozták előre.

Valószínűleg fontos bejelentést tehetnek.

Legutóbb augusztus 24-én volt kormányinfó, tehát a mai napon három hét eseményei szerepelhetnek a témák közt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter nem lassít: Veszprémben is hatalmas tömeg volt kíváncsi a beszédére
A közvéleménykutatások szerint az ország második legnépszerűbb pártjának vezetője nem tud hibázni: ahol megjelenik, hatalmas tömeg gyűlik össze.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. május 02.


Link másolása

Rengetegen gyűltek össze szerda este fél hatkor a veszprémi Szent Imre téren, ahol Magyar Péter beszédet tartott országjárása keretében. A Tisza Párt alelnökével az esemény után kötetlenül lehetett beszélgetni is, majd háromnegyed héttől közös meccsnézést hirdetett a veszprémi kézilabda szurkolókkal.

A Magyar oldalára feltöltött videó és fotók alapján egy gombostűt sem lehetett volna leejteni a veszprémi Szent Imre téren, annyian voltak kíváncsiak a közéletbe lassan már három hónapja berobbanó politikusra, aki szokás szerint egy teherautó platóján állva szólt az összegyűltekhez.

A Tisza Párt politikusának teljes beszédét ITT tudod megnézni.

Magyar Péter csütörtök délelőtt több fotót is megosztott a szerdai gyűlésről:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Ritka fotó készült Magyar Péterről Balatonalmádiban
A politikust zenével ébresztették Veszprém megyében. A fotók alapján az is biztosra vehető, hogy a Tisza Párt alelnöke jól bánik a vasalóval.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. május 02.


Link másolása

Több dolog is kiderült Magyar Péter csütörtök délutáni posztjából. A bejegyzés alapján a Tisza Párt országjáró alelnökét zenével ébresztették Balatonalmádiban.

A politikust ritkán látható módon egy sötétkék pólóban fényképezték le, és nem a megszokott fehér ingben. A viselet azonban feltűnt a képek között és az is kiderült, hogy Magyar saját maga vasalja.

Magyar legfrissebb fotóit itt lehet megnézni:

Magyar Péter ezekben a napokban Veszprém megyét járja körbe. Szerdán a megyeszékhely egyik terén annyian voltak, hogy egy gombostűt sem lehetett volna már leejteni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Gyomorforgató éttermet zárattak be Budapesten, elképesztő állapotok uralkodtak a konyhában – videó
A Hidegkúti úti vendéglőben felsorolhatatlan mennyiségű hibát talált a hatóság. Szinte semmit nem tartottak be a szabályok közül.

Link másolása

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból.

Az egység az élelmiszerhigiéniai és élelmiszerbiztonsági hiányosságok kijavítását, továbbá a hatóság kedvező eredményű helyszíni ellenőrzését követően folytathatta tevékenységét. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.

A konyhát általános takarítatlanság jellemezte, padozatán a szennyeződés vastagon lerakódott, az oda kifröccsenő sütőolajat kartonpapírral itatták fel, mennyezete és oldalfala poros, elszíneződött, helyenként repedezett, pókhálós volt.

Ezenfelül a padlóösszefolyó nyitott volt, fedele hiányzott. A kifröccsenő sütőolajjal vastagon szennyezett konyhai ablakot - a rovarháló hiánya ellenére - nyitva tartották. Az egységben több helyen a világítótestek törés elleni védelmét sem biztosították.

Az egység zöldség-gyümölcs előkészítő helyiségében hiányzott a szükséges munkaasztal, a kétmedencés mosogató esetében nem gondoskodtak a hideg-meleg folyóvízről, sem a szennyvíz hálózatra való rákötésről. A rendeltetésszerű használat helyett a mosogatóban szeletelt kenyeret, fűszerpaprikát, feketeborsot és csomagolt száraz állateledelt, míg a kézmosóban személyzeti ruhákat tároltak. Maga a zöldség és gyümölcs tisztítása - az erre szolgáló helyiségen kívül - a gazdasági bejárat előtti közlekedőben történt.

A felsorolt problémákon túl a létesítményre vonatkozó, kötelező HACCP dokumentációval sem rendelkezett a vállalkozás.

A Nébih közölte, hogy a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő körülmények miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A felügyelők továbbá 7 tétel, mintegy 50 kilogramm nem nyomonkövethető, valamint lejárt minőségmegőrzési, illetve fogyaszthatósági idejű élelmiszer azonnali hatályú forgalomból való kivonása mellett döntöttek. Az érintett élelmiszerek felhasználását és forgalomba hozatalát megtiltották.

Az érintett vállalkozás adatai megtalálhatók a Nébih honlapján a jogsértések listáján. A Hidegkúti úti horrorétteremről videót is közölt a hatóság:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Rendkívüli bejelentést tett a Mol, szombattól tovább csökken a benzin ára
Nagykereskedelmi árváltozást a héten már nem jelentenek be, de a MOL tovább csökkentette az árait. A piaci szereplők pedig igazodtak ehhez.

Link másolása

Május elsejére való tekintettel már nem jelentenek be nagykereskedelmi árváltozást a héten, a benzinkúti árak mégis jelentősen változnak, mert

április 29-én a MOL bruttó 10 forinttal csökkentette a benzin és a gázolaj kiskereskedelmi árát.

Ez az ár május elsején további bruttó 3-3 forinttal csökkent, a piaci szereplők pedig igazodtak a kialakult helyzethez. Az átlagárak így az alábbiak szerint alakulnak majd szombattól a holtankoljak.hu szerint:

95-ös benzin: 635 Ft/liter

Gázolaj: 622 Ft/liter

A benzin literenkénti ára 65, a gázolajé pedig 29 forinttal nőtt év eleje óta.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk