HÍREK

Orbán: 9,5 millió adag omikron elleni vakcinát rendelt Magyarország


Link másolása

11.09 Orbán azt is elmondta, úgy számolnak 5 százalékos lesz az infláció az egész évben, de az év végére 3-4 százalék közé eshet.

Arra a kérdésre, mi a fedezet az állami kiadásokra, mint például az adó-visszatérítés vagy a 13. havi nyugdíj, Orbán azt válaszolta: a munka, hiszen sokkal többen dolgoznak.

11.05 Az RTL arra is rákérdezett a miniszterelnöknél, hogy a Kínából beszerzett lélegeztetőgépek sokszor használhatatlanoknak bizonyultak. Orbán szerint gyorsan kellett beszerezni a lélegeztetőgépeket. Elmondta, hogy a legrosszabb forgatókönyvre készültek, a szekértők szerint ebben az esetben 8-9000 készülék szükséges, Orbán viszont a biztonság kedvéért azt kérte, szerezzenek be 15-16 ezret.

11.01 Az RTL kérdésére, miszerint felmerült-e Varga Judit felelőssége a Völner-ügyben, Orbán azt mondta, az ő fejében nem. Arra a kérdésre, mikor szerzett tudomást az ügyről, úgy válaszolt, akkor amikor a Legfőbb Ügyészség kitette a honlapjára.

Azt is elmondta, az ügyet kizárólag az ügyészség vizsgálja, a kormánynak nincs jogköre vizsgálódni. Meg kell várnunk az ügyészség vádemelését, majd akkor tudunk cselekedni - jegyezte meg.

10.55 Arra a kérdésre, hogy mikor lehet új frakciója a Fidesznek az Európai Parlamentben, Orbán úgy válaszolt: a francia elnökválasztás előtt nem csatlakoznak semmilyen frakcióhoz.

10.54 Fudan: a miniszterelnök szerint alkotmányjogi okokból csak a választások után lehet népszavazás népszavazás a Fudanról.

10.52 A pedagógusok fizetésével kapcsolatban Orbán azt mondta, igaza van a pedagógusoknak, mert az elvégzett munkához képest a fizetésük alacsony. Átfogó bérrendezésre lenne szükség, de erről csak akkor lehet dönteni, ha már látjuk a gazdasági eredményeket 2022 második felében, ehhez viszont meg kell nyernünk a választásokat is - mondta.

10.50 A miniszterelnök a Völner-üggyel kapcsolatban annyit mondott, felvethető a politikai felelősség kérdése, de "ezt majd a bírósági per után tudjuk megítélni".

10.49 Lesz-e miniszterelnöki vita? Orbán azt mondta, erre csak később, a kampány megkérdezése után válaszol.

10.48 Orbán Viktor megerősítette, hogy

a Fidesz Novák Katalint jelöli a köztársasági elnöki posztra.

10.47 A Városháza-ügy kapcsán Orbán annyit válaszolt: "Mindenki söprögessen a saját portáján". "Amíg fideszes többség van a parlamentben, addig a parlamentet nem fogják tudni eladni" - tette hozzá.

10.43 Az MTVA kezdhette a kérdéseket. A miniszterelnök arra a kérdésre, hogy az omikron hatással lesz-e a kormány lépéseire, úgy válaszolt, továbbra is az oltás marad a védekezés központjában. A kötelező oltással kapcsolatban Orbán azt mondta, továbbra sem tervezik a bevezetését, szerinte ez inkább ellenállást váltana ki. A meggyőzés hatásosabb, ezért telefonhívás, levelek kiküldése, szülők meggyőzése - sorolta Orbán. A kórházaink kapacitása fantasztikus, nagyon sok ágyunk van - fogalmazott.

10.41 "A mi álláspontunk világos a választás kapcsán is: Magyarország előre megy nem hátra!" - fogalmazott Orbán Viktor.

Sőt, az interneten mémmé vált mondat is elhangzott: „Piros a paradicsom nem sárga, Magyarország előre megy, nem hátra”.

10.38 A bevándorlás a második kérdéskör. Orbán szerint az EU-nak állnia kellene a határvédelem költségét vagy annak egy jó részét.

A miniszterelnök beszélt arról is, a bevándorlással kapcsolatban fenntartjuk az a trendet, amit eddig is követtük. Ebben az Alkotmánybíróság döntése megerősítette.

10.29 Mivel a sajtótájékoztató nemzetközi, a miniszterelnök külpolitikai kérdéseket is említ. Elsőként az energiaválságról beszél. Orbán szerint az energiaválság miatt jövőre az EU-ben is hivatalos állásponttá fog válni az, hogy a nukleáris energia nélkül nem valósítható meg a klímavédelmi politika.

10.27 Fontos lesz jövőre a gyermekvédelmi népszavazás. A gyermekneveléshez kapcsolódó körben ugyanis ez dönt majd, függetlenül attól, hogyan gondolkodunk a kérdésről. "Nem az elitek döntik el ezt a kérdést, hanem az emberek" - fogalmazott Orbán.

10.23 2022-ben "sok múlik persze a választás eredményén" - mondja Orbán Viktor. Fontos a védekezés folytatása is, ezért az év első felében még biztosan nagy erőket kell mozgósítani.

"Továbbra is oltásalapú lesz a védekezés"

- fogalmazott.

A kormányfő elmondta, 2,4 millió Pfizer-vakcina van még és 2 millió vakcina, amely a gyerekek oltására. A miniszterelnök közölte, az Európai Bizottság beszerzési programjának keretében Magyarország is rendelt 9,5 millió adagot a Pfizer kifejezetten az omikron elleni védekezésre fejlesztett vakcinájából, ami 2022 második félévében és 2023 elején érkezik.

10.20. A másik fontos elem a gazdaság volt. Nem segélyekre, hanem beruházásokra építettük az újraindítást, 1700 milliárd forintot fordítottunk beruházásokra - mondja. A magyar gazdaság először elérte, majd meghaladta a 2019-es szintet. A válság második évére sikerült visszakapaszkodni oda, ahol előtte voltunk. A következő évben 4-5 százalék között lesz a növekedés.

10.17 Orbán Viktor először 2021-ről, majd a jövő évről is beszél.

"2021 két dologról szólt: a vírus elleni küzdelemről és gazdasági újraindításról. Nehéz év volt, egyfolytában védekezni kellett"

- mondja a miniszterelnök.

2021-ben nem voltunk olyan eszköztelenek, mint tavaly - tette hozzá. Európában az első között értük el, hogy 60 százalékos oltottságot. Itt azonban leragadtuk.

A hangsúly most a megerősítő oltáson és az 5-11 év közöttiek oltásán van.

10.16 Kezdődik az év utolsó Kormányinfója

A Miniszterelnöki Sajtóiroda hétfőn kiküldött meghívójából derült ki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tartja az év utolsó Kormányinfóját kedd délelőtt.

A tájékoztatót általában Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tartja. Orbán Viktor utoljára júniusban vett részt Kormányinfón, igaz, akkor ezt nem közölték előre a sajtóval, hogy a miniszterelnök is jelen lesz.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter fontos infókat osztott meg a debreceni tüntetésről, ismét szervezett provokációtól tart
Állítása szerint a Fidesz provokáló táblákat helyezett ki éjjel a rendezvény helyszínén. Tegnap óta a helyi webkamerák sem működnek.

Link másolása

Vasárnap délután kettőkor tüntetést tart Magyar Péter Debrecenben.

Az anyák napi tematikával hirdetett tüntetéssel kapcsolatban reggel Magyar újabb információkat osztott meg a Facebookon.

A Tisza Pártban állítólag olyan információkat kaptak, hogy „szervezett provokátorok akarják megzavarni a rendezvényt”, illetve hogy

„Kósa Lajos és a Fidesz az éjszaka folyamán ideiglenes rendszámú darus autókról lejárató, provokáló táblákat helyeztek ki a rendezvény helyszínén adófizetői pénzből”.

A szervező arra kéri a tüntetőket, hogy senki ne rongálja meg a táblákat, egyszerűen csak ne vegyenek róluk tudomást, legyenek békések és türelmesek.

A tüntetést élőben fogják közvetíteni Magy Péter Facebook és YouTube-csatornáján.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Magyar Péter a Hősök terére szervez tüntetést a választások előtt egy nappal
A Tisza Párt vezetője „a rendszerváltás utáni legnagyobb politikai demonstrációra” várja az embereket. Célja az utolsó szöget verni a NER koporsójába.

Link másolása

Nagyszabású tüntetést tervez június 8-ára, egy nappal az önkormányzati és EP-választások előtt Magyar Péter – szúrta ki a Népszava.

A Tisza Párt politikusa erről a Rákosmentén tartott beszédében szólt, amit szombaton tartott meg nagy tömeg előtt.

Magyar Péter úgy fogalmazott vár mindenkit „a rendszerváltás utáni legnagyobb politikai demonstrációra”. Korábban így nevezte már az április 6-i Kossuth téri demonstrációt is.

A NER-ről levált újdonsült politikus ismét arra kért minden külföldön élő, tanuló, dolgozó magyar állampolgárt, hogy május 15-ig regisztráljanak a nagykövetségeken és konzulátusokon, és ahogy az itthoniak, úgy ők is szánjanak június 9-én egy-két órát a hazájukra, hogy „beverjenek egy vastag és hosszú szöget” a NER-koporsójába.

Magyar Péter vasárnap Debrecenben tartja meg első Budapesten kívüli nagy tüntetését, ami előtt egy nappal kikapcsolták a teret mutató webkamerákat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Több mint száz kilométerről is Szlovákiába járnak a magyarok élelmiszerért
Sokkal nagyobb akciókat lehet kifogni, mint Magyarországon, cigarettával például szinte vagyonokat lehet spórolni.

Link másolása

A komárnói szupermarketek parkolói hétvégente tele vannak magyar rendszámú autókkal, mesélte a G7-nek Hovanyecz István, aki már évek óta rendszeresen jár Szlovákiába vásárolni, és az ezzel kapcsolatos, praktikus információk megosztására egy Facebook-csoportot is üzemeltet, aminek a létszáma az elmúlt két hónapban hirtelen 60 ezerre nőtt.

A bevásárlóturizmus elsősorban a komárnói Kauflandra összpontosul, de a környező boltok is tele vannak magyarokkal a hétvégéken. Korábban csak a határ mentén élők jártak át, Hovanyecz facebook-csoportjában viszont

vannak olyanok is, akik több mint száz kilométert utaznak rendszeresen, hogy Szlovákiában vásárolhassanak.

Cigarettával számolva gyorsan látszik, hogy miért is éri meg ez nekik: ha akció van Szlovákiában, akár 5-600 forintot is lehet spórolni egyetlen dobozon, és ha 12-15 dobozzal vásárol valaki, már ki is jött a benzinköltsége az oda-vissza összesen 200 kilométeres útra.

A rendszeresen járók egybehangzó véleménye, hogy Szlovákiában „igazi akciók” vannak, azaz a magyarnál jóval nagyobb kedvezményeket lehet kifogni, és a felkészülés is könnyű, mert a szlovák üzletek akciós újságai előre elérhetőek.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


A Rovatból
Kósa Lajos és a Fidesz nadrágszíjas plakátokkal várja Magyar Péteréket Debrecenben
Mert „Debrecenben tisztelik az édesanyákat”. Időközben a korábban kikapcsolt webkamerák újra működnek.

Link másolása

Telerakta áthúzott nadrágszíjas plakátokkal Debrecen belvárosát Kósa Lajos és a Fidesz Magyar Péter vasárnapi tüntetése előtt.

A Talpra Magyarok! Facebook-csoport bejegyzése szerint a nadrágszíjasok mellett „Debrecenben tiszteljük az édesanyákat”-táblákkal is készültek.

Magyar Péter korábban arra kérte a vasárnap délutáni tüntetés résztvevőit, hogy ne üljenek fel a provokációnak.

A táblákon feltüntették, hogy azok készítője a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Debreceni Szervezete, a kiadásért felelős személy pedig maga Kósa Lajos.

A nadrágszíjas plakátokat a 444 tudósításában lehet megnézni.

Időközben arról is tudósítást adtak a párthoz köthető Facebook-csoportokban, hogy visszakapcsolták a debreceni webkamerákat, amik szombaton „karbantartás miatt” nem voltak elérhetőek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk