News here
hirdetés

HÍREK

Putyin egyszerre több betegséggel, köztük rákkal küszködik az ukrán katonai hírszerzés főnöke szerint

Kirilo Budanov úgy véli, augusztus második felében lesz fordulat a háborúban, amely Ukrajna győzelmével fog végződni.

Link másolása

hirdetés

Az ukrán katonai hírszerzés vezetője szerint a nyár végére döntő fordulat várható a háború menetében, és a harcok az idei év végére Ukrajna győzelmével befejeződnek.

Kirilo Budanov vezérőrnagy a Sky News brit kereskedelmi hírtelevíziónak adott, péntek este sugárzott interjúban úgy fogalmazott:

a fordulópont augusztus második felében lesz, és az aktív harci cselekmények zöme az idén véget ér. Budanov tábornok szerint a háború azzal az eredménnyel zárul, hogy Ukrajna visszaszerzi az ellenőrzést határai felett, és az összes elvesztett területen helyreáll az ukrán fennhatóság, beleértve a Krímet és a Donyeck-medencét.

Hozzátette: ez nem lesz könnyű, de "abszolút bizonyos", hogy a háború Ukrajna győzelmével végződik. Arra a kérdésre, hogy miként lehet ebben ennyire biztos, az ukrán katonai hírszerzés vezetője úgy válaszolt, hogy "ez a munkám, ezt nekem tudnom kell, hiszen ki tudhatná mindezt, ha nem én".

Hozzátette: a háború kimenetelének következtében Oroszországban vezetőváltás lesz, "ez a folyamat már el is kezdődött, ebben az irányban halad és már nem lehet leállítani".

"Megerősíthetjük (azokat az értesüléseket), hogy (Vlagyimir) Putyin (orosz elnök) nagyon rossz állapotban van lélektanilag és fizikailag, nagyon beteg, egyszerre több betegséggel, köztük rákkal küszködik"

- állította Kirilo Budanov vezérőrnagy a pénteki Sky News-interjúban.

hirdetés

Részletes adatok említése nélkül kijelentette azt is, hogy Oroszországnak hatalmas veszteségei vannak "emberekben és fegyverzetben mérve egyaránt".

Hozzátette: nem tartja meglepőnek a háború kezdete óta elszenvedett orosz balsikereket, hiszen Ukrajna "mindent tud az ellenségről", minden tervét ismeri, szinte már e tervek megszületésének pillanatában.

Budanov úgy fogalmazott: jóllehet Európa komoly fenyegetésnek tartja Oroszországot és fél az orosz agressziótól, "mi azonban nyolc éve harcolunk Oroszországgal és elmondhatjuk, hogy

Oroszország széles körben emlegetett ereje csak mítosz". Oroszország ennyire nem erős, az orosz hadsereg "csupán felfegyverzett emberekből álló horda"

- tette hozzá.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Meghalt Haumann Péter
A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a nemzet színésze 81 éves volt.

Link másolása

hirdetés

Nyolcvanegy éves korában elhunyt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a nemzet színésze - tudatta a család szombaton az MTI-vel.

Haumann Péter méltósággal viselt hosszú betegség után hunyt el szombaton délután.

Haumann Péter 1973-ban került a Madách Színházhoz, ahol számos jelentős szerepet játszott, és a társulat vezető művésze lett. 1988-ban a Nemzeti Színházhoz, majd az Arizona Színházhoz, egy évre a Radnóti Színházhoz szerződött, 1994-től 2016-ig a Katona József Színház tagja volt.

A Kossuth-díjas színészt olyan darabokban láthatták a nézők, mint a Szókratész védőbeszéde, A fösvény, Az eltört korsó, Az ügynök halála, az Őrült nők ketrece és a Macskák. Játszott többek közt a III. Richárd, a Woyzeck, a Szenvedély, a Szürkület, az Indul a bakterház vagy a Kalandorok című filmekben, és olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Ádám Ottó, Ascher Tamás, Fehér György, Dömölky János és Mundruczó Kornél.

Művészi munkásságát 1970-ben és 1972-ben Jászai Mari-díjjal, 1980-ban érdemes művész címmel, 1985-ben Kossuth-díjjal ismerték el.

A Halhatatlanok Társulatának 1997-ben lett tagja, 2006-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést, 2009-ben a Prima Primissima díjat, 2010-ben a nemzet színészévé választották.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Putyinnak maximum három éve lehet hátra az orvosok szerint, addig a látását is elvesztheti
Az állapotáról szóló legfrissebb hír Borisz Karpicskov szökésben lévő volt KGB-tiszttől származik.

Link másolása

hirdetés

Egy KGB-tiszt szerint arra figyelmeztették Vlagyimir Putyint, hogy alig pár éve lehet hátra – írja a Daily Mail. A kém szerint a rák egy „gyorsan előrehaladó, súlyos formáját” diagnosztizálták az orosz vezetőnél.

Az állapotáról szóló legfrissebb hír Borisz Karpicskov szökésben lévő volt KGB-tiszt titkos üzenetének részeként jelent meg a Telegram üzenetküldő alkalmazásban.

Eszerint amellett, hogy Putyinnak legfeljebb két-három éve lehet hátra, még a látását is elvesztheti.

A jelentés szerint az orosz elnök mégsem hajlandó szemüveget hordani, mert attól tart, hogy az a gyengeség jele lehet, dühét pedig beosztottjain vezeti le.

Az orosz elnök egészségi állapotáról szóló hírek egyébként nem újkeletűek, már legalább két éve kezdődtek, csupán ismét előtérbe kerültek Ukrajna inváziója miatt.

Christopher Steele, az MI6 hírszerző ügynökség korábbi tisztje elmondta, Putyint folyamatosan figyelték: kiderült, hogy a Kreml az utódlási terven dolgozik, mert 2023-ra az orosz elnök visszavonulhat romló egészségügyi állapota miatt. Az ukrán védelmi minisztérium szerint viszont Putyin fél komolyan felkészíteni az utódját, mert tart attól, hogy az illető korábban át akarja majd venni a helyét, mint azt ő szeretné.

hirdetés

A Kreml nem kommentálta Putyin egészségi állapotát, de rendszeresen tagadja, hogy bármilyen nehézséggel küzdene. A folyamatosan érkező hírek mindenesetre arra utalnak, hogy hírszerző források ülnek az orosz vezetők között.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
BL-döntő: 36 perccel csúszott a kezdés
Eredetileg 21 órakor kezdődött volna a mérkőzés, de az UEFA biztonsági okokra hivatkozva 21.36-ra tolta a kezdést.

Link másolása

hirdetés

2018 után ismét a Liverpool és a Real Madrid találkozik a Bajnokok Ligája döntőjében. A mérkőzés eredetileg 21 órakor kezdődött volna a Stade de France-ban, az UEFA azonban többször is eltolta a kezdést.

Először 15 perccel tolták el a BL-döntő kezdését, majd már azt közölték, hogy 21.30 előtt nem kezdődik el a meccs, később pedig 21.36-ra módosult az időpont.

Az UEFA biztonsági okokra hivatkozva csúsztatta el a kezdést. A hírek szerint rengeteg a néző és nagyon lassan jutnak be a szurkolók a stadionba.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Meglepetés: Gelencsér Ferencet választották a Momentum új elnökének
Szerinte itt az ideje „kigyomlálni a rettegést és békét ültetni a helyére, valamint a céltalan orbánozás helyett a hazánkról alkotott elképzeléseinkről kell beszélnünk”.

Link másolása

hirdetés

Meglepetés-eredmény született a Momentum tisztújító kongresszusán, a küldöttek Gelencsér Ferencre szavaztak a legtöbben. Gelencsér két jóval ismertebb politikust, Kerpel-Fronius Gábort és Hajnal Miklóst győzte le a versenyben.

Az új elnök a Momentum alapító tagja, és az I. kerület alpolgármestere volt korábban. Az előválasztáson még kikapott Csárdi Antaltól, ám az összefogás közös listáján 26. helyre került, bejutott a parlamentbe, ahol a Momentum frakcióvezető-helyettesének választották.

Facebook-oldalán a következőket írta:

„2016 óta végigjártam a Momentumban a szamárlétrát: egyszerű alapító tag, helyi szervezeti vezető, küldött, alpolgármester, képviselő-jelölt, parlamenti képviselő”

„Felelősek vagyunk a közösségért, aminek a tagjai vagyunk” – ezért kezdett el foglalkozni a közélettel, és ezért döntött úgy, hogy elindul a Momentum elnöki tisztségéért.

Szerinte itt az ideje „kigyomlálni a rettegést és békét ültetni a helyére, valamint a céltalan orbánozás helyett a hazánkról alkotott elképzeléseinkről kell beszélnünk”.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: