News here
hirdetés

HÍREK

Összecserélhettek két idős beteget a szolnoki kórházban, egyikük meghalt

A 88 éves asszony lányát arról értesítették, hogy édesanyja jobban van, majd a látogatáskor kiderült, hogy valaki más feküdt a betegágyban az anyja adataival.

Link másolása

hirdetés

Összecserélhettek két idős beteget a szolnoki kórházban.

Egyikük november 26-án meghalt - erről azonban a másik beteg hozzátartozóit értesítették, ők intézkedtek is a hamvasztásról. Az elhunyt asszony lánya két napja véletlenül tudta meg, hogy mi történt, amikor meg akarta látogatni édesanyját a kórházban, akiről addig úgy tudta, hogy javul az állapota.

A 88 éves asszonyt november 19-én szállították a szolnoki kórház covid-osztályára, koronavírus fertőzéssel. A lánya azt mondja, néhány nap múlva már jó hírekkel hívták a kórházból, arról tájékoztatták, hogy nem covidos öt nap után, és láztalan.

Mikor szerette volna meglátogatni az édesanyját, a kórházi ágyon - állítása szerint - egy másik beteget talált, az édesanyja adataival. Mikor szólt a nővérnek, az először nem akarta elhinni, végül a telefonjában mutatott képeket az anyjáról.

A főorvosnak is jelezte, hogy szerinte összecserélték a betegeket. Akkor még nem tudta, hová lett az édesanyja, ezért hívta a rendőrséget. Az orvosnak is jelezte, hogy szeretne bemenni a covid-osztályra, hogy a más néven szereplő asszonyt megnézze, hátha még él az édesanyja.

Végül a főigazgató fogadta, aki ekkor közölte vele, hogy az édesanyja már november 26-án meghalt, és el is lett hamvasztva.

hirdetés

"Igazgató úr mondta, hogy hibáztak, igen, nagy hibát követtek el és akkor mondtam neki, hogy szerintem a gyógyszerezés is nem jól lett kezelve, a covidról felfele a krónikus belen, egy ellentétes gyógyszert kaphatott, amikor odakerült, és mondta, hogy valószínű ez így történt."

Az asszony beszélt az édesanyja nevén kórházban fekvő nő lányával. Ő is csak szerdán tudta meg, hogy másvalaki hozzátartozóját temették el. A nő nagyon örül, hogy életben van az édesanyja, de annyira felzaklatta az ügy, hogy nem akart nyilatkozni.

A hiba okáról a kórház azt mondta, hogy "nem voltak lecédulázva, tehát nem volt karszalag a kezükön. Ennyi volt az egész, ez kellett volna, de azóta megtörtént."

A Kórház az RTL Híradónak is elismerte a betegcserét. Azt közölték, teljes körű vizsgálat kezdött, hogy kiderüljön, mi okozta a hibát.

Az ügyet a rendőrség vizsgálja.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolójahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Havi 24 millió forintot keres a Puskás Akadémia iráni támadója
Sahab Zahedi az orosz-ukrán háború miatt költözött Magyarországra, ahol hosszabbított csapatával.

Link másolása

hirdetés

A labdarúgó NB I. egyik, ha nem a legjobban fizetett játékosává lépett elő Sahab Zahedi az ukrán tribuna.com értesülései szerint, amiről itthon a Blikk adott hírt.

A lap Viktor Vacko újságíró nyilatkozatát idézi, aki részleteket árult el a perzsa támadó magyarországi szerződéséről. A szakértő úgy fogalmazott: „Sahab a Puskás Akadémia történetében rekordot jelentő szerződést kapott, az egyik legnagyobbat a magyar labdarúgásban”.

Zahebi közel 800 ezer eurót (320 millió forint) fog keresni ebben a szezonban, ez több mint 60 ezer euró (24 millió forint) havonta.

A Zorja Luhanszktól érkezett 26 éves Sahab Zahedi az orosz–ukrán háború után igazolt hazánkba, és az elmúlt idényben 8 mérkőzésen 4 gólt szerzett a felcsúti együttesben, ami nem kimagasló eredmény egy csatártól. A német Transfermarkt által 1 millió euróra (400 millió forint) értékelt támadóra szüksége van a hazai bajnokságban bronzérmes klubnak, mert a Puskás július 21-én már nemzetközi kupameccset játszik. Az Európa-konferencialigában a portugál Vitória SC-hez látogat két hét múlva a csapat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Lemondott az egészségügyi és a pénzügyminiszter Nagy-Britanniában, veszélyben a kormány
Alakul a kormányválság: mindkettejük bizalma megrendült Boris Johnsonban.

Link másolása

hirdetés

Lemondott kedden Rishi Sunak brit pénzügyminiszter és Sajid Javid egészségügyi miniszter; mindketten a kormányfő, Boris Johnson iránti bizalmuk megrendülésével indokolták döntésüket.

A BBC szakértője, Chris Mason úgy fogalmazott: „Aminek ma este tanúi vagyunk – percről percre a szemünk előtt lejátszódva – az a kormány esetleges összeomlása.”

A lap egy másik politikai szerkesztőjének, Nick Wattnak pedig Johnson egyik legközelebbi szövetségese azt nyilatkozta:

„Holnap ilyenkor mindennek vége lesz. Egyetlen miniszterelnök sem élheti túl két magas rangú miniszter ilyen lemondását.”

A liberálisok és a Munkáspárt vezetői már fel is szólították Johnsont a lemondásra. A Labour elnöke, Keir Starmer azt mondta: „Egyértelmű, hogy ez a kormány most összeomlik.”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Ha azt hitted, már nem lesz rosszabb: a 410 forintot nyaldossa az euró estére
A magyar fizetőeszköz egyetlen nap alatt 1,2 százalékot veszített értékéből.

Link másolása

hirdetés

A magyar forint fekete napja a mai – nem túlzás ezt állítani, hiszen azok után, hogy napközben rekordon, 405 forinton állt egy euró, estére újabb, vaskos történelmi mélypontot ért el a magyar fizetőeszköz. Ugyanis

délutánra 409 forint fölé emelkedett az árfolyam.

Ez 1,2%-os gyengülést jelent a magyar deviza szempontjából mindössze egy nap alatt, miközben a régióban a lengyel zloty árfolyama 0,6%-kal csökkent, a cseh korona pedig stagnált. A háború kitörése óta a forint 14,5%-kal gyengült az euróval szemben, miközben a lengyel zloty 4,5%-kal, a cseh korona pedig csak egy százalékkal – írja a Porfolio.hu.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Jóváhagyta az euró bevezetését Horvátországban az Európai Parlament
Az árakat szeptember 5-étől már kunában és euróban is ki kell majd írni.

Link másolása

hirdetés

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén támogatta, hogy Horvátország huszadik országként csatlakozzon az euróövezethez január elsején - közölte az uniós parlament kedden.

A 539 szavazattal, 45 ellenszavazat és 48 tartózkodás mellett elfogadott EP-jelentés szerint Horvátország teljesíti az euró jövő év eleji bevezetésének összes feltételét.

Az EP-képviselők a jelentésben megjegyezték: a horvátországi árak szintje az euróövezethez való csatlakozáskor már nagyobb mértékben hasonlít a többi eurózóna-tagéhoz, mint más tagállamoké a csatlakozásuk idején. Ennek ellenére az Európai Parlament folyamatos erőfeszítést vár a horvát kormánytól, hogy a további árkonvergencia fenntartható módon valósuljon meg, és hogy az euró bevezetése ne vezessen mesterséges áremelkedéshez.

Az EP álláspontját most továbbítják a bevezetés véglegesítéséről döntő eurózóna-tagoknak - tájékoztatott az uniós parlament.

A folyamat azzal zárul majd, hogy az Európai Unió Tanácsa az Európai Parlamenttel és az Európai Központi Bankkal folytatott konzultációt követően, várhatóan még júliusban az euró horvátországi bevezetéséhez szükséges három jogszabályt fogad el. Megállapítják azt az árfolyamot is, amelynek alapján 2023. január elsején a kuna euróvá konvertálódik.

Horvátországban az árakat szeptember 5-étől kunában és euróban is ki kell majd írni. Az árak kettős kijelzése 2023 végéig marad érvényben.

A kunát - az euró hivatalos bevezetésének időpontjától - költségek nélkül beváltják a bankok, a Horvát Posta és az állami pénzügyi intézet (FINA). A Horvát Nemzeti Bankban (HNB) pedig korlátlan ideig, ingyen lesz átváltható.

hirdetés

Az Európai Központi Bank (EKB) 2020 júliusában vette fel Horvátország devizáját az "euróövezet előszobájának" tartott ERM-2 árfolyam-mechanizmusba. A jelenleg 19 országot tömörítő euróövezet utoljára 2015-ben bővült, amikor Litvániában vezették be az eurót.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: