hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Orbán Viktor újabb bejelentésre készül

Valószínűleg a nemzeti konzultációhoz lesz köze a bejelentésnek.

Link másolása

hirdetés
Én már kitöltöttem. Hamarosan jövök a részletekkel!

– jelent meg egy poszt Orbán Viktor Facebook-oldalán hétfőn reggel 9 óra után. A csatolt képről az is kiderül, hogy a nemzeti konzultációra célzott a miniszterelnök.

Hamarosan minden bizonnyal azt is megtudjuk, pontosan mit fog bejelenteni.

FRISSÍTÉS: bejelentés nem történt, de Orbán Viktor közzétett egy videót a nemzeti konzultációval kapcsolatban.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Ikrekkel várandós kismama és párja haltak meg, miután oszlopnak csapódott és kettészakadt az autójuk Dunaújvárosban

Sajtóértesülések szerint a fiatal párnak van egy kisfia, aki most árván maradt.

Link másolása

hirdetés

Mint megírtuk, halálos autóbaleset történt Dunaújvárosban vasárnapról hétfőre virradó éjszaka. Egy autó oszlopnak csapódott, majd kettészakadt a Papírgyári úton. A balesetben ketten életüket vesztették, hárman megsérültek.

Az RTL Híradó arról számolt be, hogy Facebookon azt írják:

a nő, aki életét vesztette a balesetben, ikreket várt.

A Ripost szerint a másik áldozat a nő párja, akivel van egy kisfiuk is, ő most árván maradt.

VIDEÓ: Az RTL Híradó felvételei a baleset helyszínéről

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Jakab Péter az Országgyűlésben: „A börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória”

A Jobbik elnöke megkérdezte Orbántól, hogy vajon miért nevezte őt nemrég Joe Biden gengszternek, mire a kormányfő csak azt mondta, hogy az amerikai elnök biztos összekeverte Magyarországot Ukrajnával.

Link másolása

hirdetés

Ahogy arról beszámoltunk, ismét egymásnak feszült Orbán Viktor és Jakab Péter a Parlamentben, miután hétfőn elkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka.

A Jobbik elnöke például azt mondta a miniszterelnöknek: "Nem fog megremegni a kezem, amikor önt bilincsbe kell majd verni". Orbán pedig ahogy korábban is, bohócnak nevezte Jakabot.

Jakab később sem engedte el a börtön témát. Megkérdezte Orbántól, hogy vajon miért nevezte őt nemrég Joe Biden amerikai elnök gengszernek, mire a kormányfő csak azt mondta, hogy az elnök biztos összekeverte Magyarországot Ukrajnával.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje ezután arról kezdett beszélni, hogy Orbán "az elmúlt 12 évben lopott egy országot magának", de szerinte "még ennél is nagyobb bűn az, hogy egymásnak ugrasztotta a magyar embereket".

hirdetés
"Ebben az országban mindig valakit gyűlölni kell, most éppen a szivárványos zászlót, ami higgye el, nekem sem a szívem csücske, de ettől még sosem fogom őket a gyűlölet céltáblájává tenni. Mert egy: magánügy. Kettő: a gyűlölet előbb-utóbb mindig visszahull a gyűlölködők fejére. Úgyhogy azt mondom Önnek, Miniszterelnök úr, hogy így a vége felé Ön is fogja kicsit vissza magát, mert a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória"

- mondta Jakab.

A miniszterelnök erre mosolyogva így felelt:

"Próbáltam megérteni, mi a kérdés. Láthatóan, ha a porondmester nincs itt, a kérdések sem mennek. A tények kedvéért szeretném rögzíteni, hogy Magyarországon 2010 óta mind a nemzeti vagyon, mind az állami vagyon jelentősen nőtt."

Forrás: 444.hu

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Feljelentést tesz az ellenzék az előválasztási rendszert ért hackertámadás miatt

Vizsgálataik szerint egyértelműen külső támadás okozta a technikai problémákat, a beavatkozás pedig Kínából indult.

Link másolása

hirdetés

Még ezen a héten feljelentést tesznek az ellenzéki pártok a rendőrségen ismeretlen tettes ellen az előválasztási rendszert ért hackertámadás miatt - tudta meg a Magyar Hang.

Bedő Dávid, a Momentum politikusa arról tájékoztatta a lapot, hogy

az elmúlt két napban megvizsgálták a rendszert és egyértelműen arra jutottak, hogy külső támadás okozta a technikai problémákat. Állítása szerint Kínából indult a beavatkozás, egyelőre csak ezt a forrást sikerült azonosítani.

Azt is elmondta, hogy ma már nem érte támadás a rendszert, a leállás előtt leadott szavazatok pedig nem vesztek el, kivétel nélkül megvannak.

Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke pedig arról beszélt a Magyar Hangnak, hogy a procedúra végéig nem tesznek közzé részvételi adatokat, mert szerinte ezzel befolyásolnák a választók aktivitását. Így hát majd csak a szavazás végén, vagyis jövő hét kedden derül ki, hogy hányan vettek részt az előválasztáson.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Népszava: Eddig hat korrupciógyanús esetre derült fény a fővárosban

A Főtáv két, a közterület-fenntartó, az önkormányzat, a BKK és a frakcióvezetők pedig egy-egy esetben tettek feljelentést.
Fotó: Főtáv - szmo.hu
2021. szeptember 21.


Link másolása

hirdetés

Fél tucat nyomozás vagy per indult eddig a fővárosi felelősségre vonás részeként - tudta meg a Népszava.

A Fővárosi Közgyűlés 2020 júniusában döntött a fővárosi vizsgálóbizottság megalakulásáról, amelynek a feladata a korábbi ciklusok 10 korrupciógyanús esetének kivizsgálása: a parkolási rendszer, a patkányirtás, a biodóm, a Rác fürdő, a 3-as és a 4-es metró, a Bálna, a BKV eladósítása, a Combino villamosok és az elektronikus jegy ügyében akartak tisztán látni. A vizsgálóbizottság ülésein eddig csak a parkolási rendszer és a patkányirtás került terítékre.

A Népszava kikérte a fővárostól, illetve a cégei által kezdeményezett perek, feljelentésen listáját, amelyen

összesen hat tétel szerepel. A Főtáv két, a közterület-fenntartó, az önkormányzat, a BKK és a frakcióvezetők pedig egy-egy esetben tettek feljelentést.

A testület a koronavírus-járvány miatt 8 hónapig nem tudott ülésezni - bár ez idő alatt is gyűjtötték a releváns dokumentumokat, de meghallgatásokat nem tarthattak. Az idei év végére készítették volna el összegző jelentésüket, de a járvány miatt nem jutottak a munkájuk végére. Ezért Havasi Gábor, a vizsgálóbizottság elnöke a testület mandátumának meghosszabbítását kezdeményezi.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: