HÍREK
A Rovatból

Orbán Viktor: „Minden magyarban van egy kis Petőfi”

A miniszterelnök ezúttal Kiskőrösön, Petőfi Sándor szülőházánál mondta el ünnepi beszédét.

Link másolása

Orbán Viktor először köszöntötte a kiskőrösieket és az ünneplőket, majd Petőfi Sándorról beszélt, aki gyenge kisgyermekből, vándorszínészből lett az ország ünnepelt költője, majd forradalmár és katona.

"Ahogy jött, úgy távozik. Egyszerűen átlépett a legendák világába"

- mondta Petőfiről.

"Minden magyarban van egy kis Petőfi" - folytatta.

Arról is beszélt, mennyire megváltozott Magyarország. "Szép jövő előtt álló, csinosodó ország. Ez igazán nagy teljesítmény, igazi magyar virtus" - mondta a miniszterelnök. Viszont szerinte ez a magyaroknak kevés, mert mindig kell lennie egy hivatásnak.

"A nyugtalan magyar lélek azt kérdezte: mi is volna az a világra szóló tett? Amiért érdemes volt felegyenesedni?" - Szerinte a várva várt keresett szót Petőfi adta meg a hazának.

Szerinte annak, aki nem magyar, annak nehéz megérteni, hogy mi 175 éve elmeséljük ennek a napnak a történetét. Ez viszont a magyarok számára egy nagy születésnap, a magyar szabadság születésének napja. Mindez pedig Kiskőrösről indult, ezért mond most beszédet itt. Megemlékezett a költő szüleiről, Petrovics Sándorról és Hrúz Máriáról, és testvéréről, Istvánról is.

A miniszterelnök szerint, bár számtalan kiváló költőnk van, ha meg kell neveznünk valakit, akit magyar géniusznak tartunk, akkor Petőfi Sándort nevezzük meg.

Azt is elmondta, hogy az ő szavait mindenütt értik, több mint 200 nyelvre fordították le.

Arról is beszélt, hogy bár nem volt katonának való a törékeny testalkatával, de a szintén különc Szendrey Júliához illet. Nem volt egyszerű a barátjának lenni, és a kritikusokat sem szerette.

"De áradt belőle a lelkierő és a magabiztosság. Az ilyen embereket, bár tehetségüket elismerik, inkább elutasítják. Petőfi Sándort épp ellenkezőleg: bár lett volna okuk rá, őt a szívükbe zárták"

- mondta Orbán Viktor.

Felsorolta, hogy bár csak alig öt évet töltött tényleges alkotással, mégis mennyit dolgozott, mennyit tett a magyar irodalmi életért. Bár csak 26 évet élt, szerinte mégis irigyeljük őt.

"Nem azért, mert korai halált kívánunk magunknak, hanem mert mi is úgy szeretnénk távozni a világból, hogy a nekünk kirótt kötelességeket teljesítettük"

- mondta.

Szerinte a költő tudta, hogy el fog jönni a döntés pillanata a nemzet életében. Egy hazafinak pedig az a feladata, hogy készen álljon erre a pillanatra.

"Petőfi úgy, mint mindannyian, egy szabad Magyarország szabad állampolgára akart lenni. Választhatta volna a biztos, jómódú, már-már nagypolgári életet. Már megvolt a tágas otthona, a felesége, az első gyermeke, sorban álltak a kiadók. Ő azonban másképp döntött: a magyar szabadságért vívott csatában halt meg" - mondta.

Úgy gondolja, Petőfi képe ma is itt van a szemünk előtt, látjuk, ahogy fellázad, mikor mások meg akarják mondani, hogy éljünk, vagy amikor a hatalmasok újra be akarják kényszeríteni Magyarországot egy európai szuperhatalomba. "Látjuk, ahogy a 12 pont elé odakanyarítsa, hogy legyen béke" - utalt az orosz-ukrán háborúra.

"Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!" - mondta a beszéde végén, majd együtt énekelt a színpadon az ünnepi műsor résztvevőivel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter tüntetést hirdetett péntekre – nem kis célt fogalmazott meg
A politikus a bicskei gyerekotthonban történtek miatti felelősségre vonást szeretne, ezért a Belügyminisztérium elé szervezi demonstrációját.

Link másolása

Tüntetést szervez péntekre a Belügyminisztérium elé Magyar Péter – ezt a politikus pécsi országjárásán jelentette be.

A demonstráció célja, hogy Pintér Sándor lemondását és a kormány távozását követeljék az újabb gyerekotthonban kipattant botrány miatt.

Magyar bejelentette: átfogó gyermekvédelmi reformot hirdet, hogy ne történhessen meg még egyszer az, mint előzőleg a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban. Elmondta, a város felé jövet olvasta a hírt, hogy előzetes letartóztatásba helyezték egy fővárosi gyermekotthon munkatársát, miután többek ellen szexuális abúzust követett el.

Közölte: pénteken (április 26-án) a Belügyminisztérium budapesti épülete elé vár mindenkit 18 órára. Mint mondta:

„Elég volt, megvédjük a gyermekeinket egy olyan kormánytól, amely kereszténynek hazudja magát, de két és fél hónap alatt arra nem volt képes, hogy bocsánatot kérjen az áldozatoktól. Kitüntette a gyanúsítottat, kegyelmet adott az elítéltnek, és nem kért bocsánatot, hanem ehelyett álságos Alaptörvény-módosításokat ígérget, miközben újra és újra megtörténik a szörnyűség az intézetek négy fala között”.

via Magyar Hang


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Megvédjük a gyermekeinket egy olyan kormánytól, ami kereszténynek hazudja magát
Péntekre tüntetést hirdetett a Belügyminisztérium elé az újabb gyerekotthonban kipattant botrány miatt. Szerinte a kormány alaptörvény-módosítása álságos, miközben „újra és újra megtörténik a szörnyűség az intézmények falai közt”.

Link másolása

Pénteken 18 órára újabb tüntetést hirdetett meg Magyar Péter, ezúttal Budapestre, a Belügyminisztérium épülete elé. A demonstráció célja, hogy a tárcát vezető Pintér Sándor lemondását és a kormány távozását követeljék az újabb gyerekotthonban kipattant botrány miatt.

Magyar mindezt az országjárása pécsi állomásán jelentette be, és azt is hozzátette, hogy átfogó gyermekvédelmi reformot hirdet, hogy ne történhessen meg még egyszer az, mint előzőleg a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban.

„Megvédjük a gyermekeinket egy olyan kormánytól, ami kereszténynek hazudja magát, de két és fél hónap alatt arra nem volt képes, hogy bocsánatot kérjen az áldozatoktól. Kitüntette a gyanúsítottat, kegyelmet adott az elítéltnek, és nem kért bocsánatot, helyette álságos alaptörvény-módosítást ígérget, miközben újra és újra megtörténik a szörnyűség az intézmények falai közt”

- mondta a pécsi fórumon.

Az eseményről készült élő bejelentkezést ITT tudod visszanézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megtelt a Széchenyi tér Magyar Péter pécsi fórumán – fotók
A Búza térről sétáltak át a résztvevők a Széchenyi térre, ahol a politikus a szokásos nemzeti színre festett furgon platójáról beszélt. Baranya megyében folytatta az országjárását, ahol péntekre egy újabb budapesti demonstrációt hirdetett meg.

Link másolása

Pécsen folytatódott Magyar Péter országjárása, kedden délutána Széchenyi téren tartott a beszédet a politikus.

Itt egy újabb demonstrációt jelentett be, a belügyminisztérium épülete elé péntekre. Mindezt azután, hogy elmondása szerint, a város felé jövet olvasta a hírt, hogy előzetes letartóztatásba helyezték egy fővárosi gyermekotthon munkatársát, miután többek ellen szexuális abúzust követett el.

Azt is elmondta, hogy átfogó gyermekvédelmi reformot hirdet, hogy ne történhessen meg még egyszer az, mint előzőleg a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban.

„Megvédjük a gyermekeinket egy olyan kormánytól, ami kereszténynek hazudja magát, de két és fél hónap alatt arra nem volt képes, hogy bocsánatot kérjen az áldozatoktól. Kitüntette a gyanúsítottat, kegyelmet adott az elítéltnek, és nem kért bocsánatot, helyette álságos alaptörvény-módosítást ígérget, miközben újra és újra megtörténik a szörnyűség az intézmények falai közt”

- mondta a pécsi fórumon.

Magyar szerda délelőtt több fotót is megosztott a Facebook-oldalán a keddi eseményről, amelyeken látszik, mennyien voltak a pécsi Széchenyi téren. A politikus itt is a korábbi tüntetésekről ismerős, nemzeti színekkel lefújt furgonról beszélt az érdeklődőknek.

A szerdai bejegyzésben a fotók mellé azt írta:

„Köszönjük Pécs, Köszönjük Baranya!”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A szivárványszínű legókra is lecsaphat a kormány - kiterjesztették a korlátozó szabályokat
Kedden jelent meg a Magyar Közlöny és a választási manifesztum szelleme, amelyben a kormány a korábban könyvekre kivetett törvényét módosítja, így más termékek is hasonló sorsra fognak jutni, mint a fóliázott irományok.

Link másolása

A magyar kormány módosította azon törvényeit, amelyek összefüggenek a fogyasztóvédelemmel - írja a 24.hu. Sok más mellett például változik a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállási kötezelettség időtartama, mely szerint a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint

  • a 10 000 forintot elérő, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év,
  • 250 000 forint eladási ár felett három év lesz a kötelező jótállási idő. Ha a jótállási idő alatt a fogyasztási cikket már háromszor megjavították, mégis elromlik, azt kötelesek nyolc napon belül kicserélni.

Amennyiben nem lehetséges az adott cikk kicserélése, úgy a vállalkozásnak kötelessége a jótállási jegyen - vagy annak hiánya esetén a fogyasztó által bemutatott bizonylaton (számla vagy nyugta) - feltüntetett összeget 8 napon belül visszatéríteni a fogyasztó részére.

Orbán Viktor miniszterelnök a kormány választási manifesztemunának szellemében jegyzi a rendeletet, amely módosítja például a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeit is.

Azt a gyermekeknek szóló terméket, amelynek meghatározó eleme a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésnek, a nem megváltoztatásának vagy a homoszexualitásnak a megjelenítése vagy népszerűsítése vagy a szexualitás közvetlen, naturális vagy öncélú ábrázolása, kirakatban elhelyezni, közszemlére tenni tilos.

A rendelet ekképp folytatódik:

Az olyan terméket, amelynek kialakítása, külseje vagy csomagolása jól látható módon a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását vagy a homoszexualitást jeleníti meg vagy a szexualitást közvetlenül, naturálisan vagy öncélúan ábrázolja, kirakatban elhelyezni, közszemlére tenni tilos.

És még nincs vége:

Nevelési-oktatási, gyermek- és ifjúságvédelmi intézmény, valamint templom és vallásgyakorlásra rendelt más hely bármely bejáratától számított 200 méteres közúti (közterületi) távolságon belül nem forgalmazható olyan termék, amelynek meghatározó eleme a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésnek, a nem megváltoztatásának vagy a homoszexualitásnak a népszerűsítése vagy a szexualitás öncélú ábrázolása,

megjelenítése.

Sőt a könyves szakma sem maradt ki, ugyanis

könyv forgalmazása esetén a kiadó köteles tájékoztatni a kereskedőt arról, ha a könyv meghatározó eleme a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésnek, a nem megváltoztatásának vagy a homoszexualitásnak a megjelenítése vagy népszerűsítése vagy a szexualitás közvetlen, naturális vagy öncélú ábrázolása.

A rendelet ugyanakkor általánosan fogalmaz, így a korábban megjelent rendelet szerint a kormányközeli sajtóorgánumok - akik szerint az LMBTQ-lobbi már a gyerekjátékokba is beférkőzött -

felkutatták a "szivárványszínű legókészletet, gendersemleges, illetve nemváltó matrjoska babát."

De könnyen ilyen termékké válhategy adott rajzfilm szereplője vagy egy szivárványos táska is, sőt egy korábban megjelent cikkben a fideszes Böröcz László miniszteri biztos szóvá tette, hogy egy rajzfilmszolgáltató transznemű szereplőket sorakoztatott fel a meséiben, egy másik pedig a szívárványos zászlót használta.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk