News here
hirdetés

HÍREK

Orbán tiltakozása miatt elhalaszthatja az orosz olajembargót az Európai Unió

Diplomáciai források szerint egyre több tagország támogatja az embargóról való döntés eltolását, hogy a szankciós csomag többi intézkedését elfogadhassák.

Link másolása

hirdetés

Több európai uniós tagállam is úgy véli, meg kellene fontolni az orosz olaj betiltására irányuló intézkedések elhalasztását, ha Magyarország nem támogatja az embargót, hogy legalább a javasolt szankciócsomag többi lépését el tudják fogadni - írja a Bloomberg.

A lap diplomáciai forrásokra hivatkozva azt írja, hogy

bár az EU-országok továbbra is azt szorgalmazzák, hogy a teljes csomagról (az orosz olajexport fokozatos betiltását is) szóló megállapodás szülessen hétfőig, egyre többen gondolják úgy, hogy el kellene tolni az olajembargó bevezetését Magyarország elutasító hozzáállása miatt.

Orbán Viktor korábban úgy fogalmazott, az Európai Bizottság javaslata egy atombombával érne fel Magyarország energiaellátása számára, ezért ezt a javaslatot ebben a formában nem tudják megszavazni. Azt is felvetette, hogy az embargóról egy csúcstalálkozón kellene tárgyalniuk az uniós vezetőknek. Szijjártó Péter külügyminiszter a napokban azt mondta, akkor tudja a kormány támogatni az olajembargót, ha az alól a csővezetékes szállítás mentességet kap.

Az uniós szankciók elfogadásához mind a 27 tagállam támogatása szükséges, ezért javasolják egyes tagországok diplomatái azt, hogy az olajembargóról való döntést halasszák el, hogy a csomag többi részét elfogadhassák.

Más országok viszont attól tartanak, hogy a gyengeség jelét mutatná az EU azzal, ha ezt a fontos pontot eltávolítanák a csomagból.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn Orbán Viktorral tárgyalt Budapesten, a Karmelita kolostorban. A megbeszélés eredményéről azt mondta: "előrelépés történt, de további munkára van szükség". A bizottsági elnök a hét elején videóhívásban szeretett volna egyeztetni az embargóról Orbánnal és a régió többi vezetőjével, ezt azonban végül elhalasztották.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Kövér László: „Ezek sátánisták”
„Isten éltesse Gyurcsány Ferencet erőben, jó egészségben, hosszú-hosszú ciklusokon át, az ellenzék vezéreként” – mondta a DK elnökéről.

Link másolása

hirdetés

A Mandinernek adott nagyinterjút Kövér László - szúrta ki a 24.hu. Az Országgyűlés elnöke többek között a Pápán töltött gyerekkoráról is beszélt, elárulta például, hogy rajzfilmrajzoló, hajómérnök és néprajzkutató is szeretett volna lenni, tanár viszont nem.

"Végül az anyukám munkatársa, látva a tanácstalanságomat, azt mondta, jelentkezzem jogra, még akármi is lehetek. Akármi is lettem..."

- fogalmaz Kövér.

Az interjúban arra is kitértek, hogy már Pápán is hallott Gyurcsány Ferencről, tudta, hogy létezik egy ilyen nevű gyerek, mivel a szomszéd kislánynak osztálytársa volt, de számára akkor érdektelen volt.

A Fidesz újabb kétharmados győzelemről azt mondta, őt is meglepte, "dacára annak, hogy januártól kezdve kiolvasható volt a számokból a kétharmados győzelem lehetősége". Arról pedig, hogy többek szerint a Fidesz addig nyer, míg Gyurcsány Ferenc nem vonul vissza, Kövér László azt mondta:

"Isten éltesse Gyurcsány Ferencet erőben, jó egészségben, hosszú-hosszú ciklusokon át, az ellenzék vezéreként".

Kövér az interjúban a rendszerváltó időkről, a Fidesz alapításáról és a Kádár-rendszerről is hosszan beszélt. Szerinte akkoriban mindenkiből "prolit akartak csinálni, ami – a félreértést elkerülendő – nem szociális státusz, hanem mentális állapot. (...) A világ látszólag óriásit változott, de akik totális hatalomra törnek benne, azoknak ma is a tulajdon nélküli, önértékelési képességétől és önbecsülésétől megfosztott, kulturálisan lefelé nivellált tömeg az eszményük."

hirdetés

Később Soros György is szóba került. Kövér úgy gondolja, Soros az ördög egyik küldötte, és szerinte

"ami ma a világban »progressziónak« becézi magát, nem egy ideológiai mozgalom vagy politikai oldal. Ezek sátánisták. Minden, ami a világban valaha gonosz volt, történelmi koronként újabb és újabb formát öltve visszatér: most éppen általuk".

Kövér az interjúban még többek között arról is beszél, hogy szerinte Károlyi Mihály okozta a legnagyobb kárt az országnak, és aggasztónak gondolja, hogy "manapság milyen sok »kis Károlyi Mihály« rohangászik Európában".

Azt is elárulta, hogy a haja hosszának is köze van a politikához, ugyanis, amikor 2006-ban megkérdezték tőle, miért nem vágatja le a haját azt válaszolta: "ha a komcsik nem lesznek hatalmon, akkor levágatom. Ezért nincs hosszú hajam 2010 óta".

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Látogatási tilalmat rendeltek el járványügyi okok miatt a Szent Margit Kórház két osztályán
Nem mondták ki konkrétan, de valószínűleg a növekvő koronavírus-esetszámok miatt zárták le a kórház egy részét.

Link másolása

hirdetés

Ismét látogatási tilalmat rendeltek el a járványhelyzet miatt a Szent Margit Kórházban. Az intézmény hétfőn közölte:

"Tájékoztatjuk a Tisztelt hozzátartozókat, hogy a Szent Margit Kórház Ápolási – Krónikus és Kardiológiai Osztályán 2022.07.04-től járványügyi okok miatt, a betegeink védelme érdekében meghatározatlan ideig tartó látogatási tilalom lépett életbe".

Azt is hozzátették, hogy rendkívüli látogatás indokolt esetben az osztályvezető főorvos írásos engedélyével történhet.

A közleményben arra nem tértek ki, hogy milyen járványügyi okok miatt rendelték el a tilalmat.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője július 1-jén közölte, hogy az elmúlt hetekben megfordult a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált új esetek csökkenésének tendenciája.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Minden nap elönti a szennyvíz Monorierdő utcáit
A lakók tehetetlenek, a vízügy szerint túlterhelt a csatornarendszer, a polgármester jogi érdekképviseletben gondolkozik.

Link másolása

hirdetés

Hónapok óta szinte naponta tör fel a szennyvíz a Pest megyei Monorierdőn.

A vízügyi cég szerint túlterhelt a rendszer, mivel másfélszer annyian laknak most a településen, mint amikor a csatornarendszer kiépült.

Egyesével mennek a problémás helyekre a szippantós autóval, de lassan haladnak, mert nincs elég emberük. A polgármester jogi érdekképviseletet akar létrehozni, mert egyre többen panaszkodnak neki

„Akár késő este, vagy csak másnap jönnek a hibát elhárítani és addig nem tudnak fürödni, nem tudják lehúzni a mellékhelyiséget, áldatlan állapotok is ki szoktak alakulni”

– mondta el az RTL Híradójának Szente Béla.

Az RTL Híradó riportja Monorierdőről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Elájult koncert közben Carlos Santana, kórházba szállították
Menedzsere szerint a rockzenész állapota jó, de a biztonság kedvéért a július 6-ra tervezett következő koncertjét későbbre halasztották.

Link másolása

hirdetés

Összeesett a koncertjén a világhírű gitáros, Carlos Santana, akit kórházba vittek az eset után Michiganben. A 74 éves Santana – aki aztán hamar jobban lett, a közönségnek integetve hagyta el a színpadot – egyébként jól van, az ájulást minden valószínűség szerint a meleg miatti kimerültség illetve a kiszáradás okozta.

Santana menedzsere szerint a rockzenész állapota jó, de a biztonság kedvéért a július 6-ra tervezett következő koncertjét későbbre halasztották.

A Variety szerint mintegy húsz perce tarthatott a koncert, amikor Santana előbb leült a dob elé a Joy című szám közben, majd hanyatt esett. Az egészségügyiek gyorsan ott termettek, a szervezők pedig a közönséget arra kérték, imádkozzanak a zenészért, mert „komoly egészségügyi probléma” lépett fel. Vizsgálat alatt egy fekete lepellel takarták a gitárost, aki gyorsan jobban lett.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: