News here

HÍREK

„Orbán régóta fejfájást okoz az EU-nak” - A CNN Orbán Viktorral és az ellenzékkel is foglalkozik hétfői cikkében

Dermot Hodson, a London University politológus professzora szerint a Fudan ügye a 2022-es választáson leginkább a fővárosaikat szólíthatja meg.

Link másolása

A magyar miniszterelnökkel foglalkozik hétfői cikkében a CNN. A portál a kínai Fudan egyetem budapesti kampuszával és az ellenzék választási előkészületeiről is ír.

A CNN úgy véli, hogy a keleti nyitás újabb fejezete mozgósította az ellenzéket.

Szerintük az előválasztáson a legesélyesebb miniszterelnök-jelölt Karácsony Gergely lehet.

Az ellenzéki pártok közül a Párbeszédet, a Jobbikot és a Momentumot említették meg, ugyanakkor szót ejtettek az elmúlt évtized tüntetéseiről és az ellenzék főbb megmozdulásairól is. Külön kitértek a 2019-es önkormányzati választásra, ahol az ellenzék már eredményesen összedolgozott.

A CNN megkérdezte Krekó Pétert is, aki pert nyert a Magyar Nemzettel szemben egy elferdített nyilatkozatáért. A Political Capital vezetője arról beszélt ugyanis, hogy szerinte

a Fidesz által elfogadott pedofilokkal összemosó melegellenes törvény azt a célt szolgálta, hogy elvonja a figyelmet a Fudan egyetemről és megossza az ellenzéket.

A lap azt is megemlíti, hogy a kormány a kínai egyetem építéséhez kínai hitelt vesz fel.

Dermot Hodson, a London University politológus professzora szerint "Orbán régóta fejfájást okoz az EU-nak". Úgy véli, hogy

a magyar kormányfő "veszélyes kombinációt" követ, mikor az EU ellen szólal fel, de benne is maradna a szövetségben.

A szakember úgy véli, hogy a Fudan ügye a 2022-es választáson leginkább a fővárosaikat szólíthatja meg. A politológus szerint Orbán Viktor újraválasztásának esélyén ez érdemben nem változtatott.

Forrás: Telex.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Újabb 8 tanárt rúgtak ki polgári engedetlenség miatt
További 24 pedagógus pedig figyelmeztető levelet kapott.

Link másolása

December 1-jei hatállyal három fővárosi gimnázium nyolc pedagógusának szüntetik meg rendkívüli felmentéssel a közalkalmazotti jogviszonyát.

A Belügyminisztérium közleménye szerint az érintetteket korábban már tájékoztatták arról, hogy ha munkavégzésüket, azaz a tanítást - bármely okra hivatkozva jogellenesen megtagadják, akkor azonnali hatállyal elbocsáthatják.

A Belügyminisztérium azt írta, hogy lépésükkel a diákok érdekeit helyezi mindenek elé. Szerintük a pedagógus jogellenes munkamegtagadása korlátozza a tanuló tankötelezettségének teljesítését és a művelődés alaptörvényben rögzített jogának gyakorlását.

A tárcához érkezett összesítés szerint november 30-án további 24 pedagógus kap tájékoztatást intézményének vezetőjétől arról, milyen következményekkel jár a munka jogellenes megtagadása.

A Belügyminisztérium leszögezte: álláspontja megingathatatlan, következetesen járt és jár el a munkájukat jogellenesen megtagadókkal szemben, ahogy teszi azt minden munkáltató, és ezt várja el az irányítása alá tartozó valamennyi szervtől, szervezettől.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Rendkívüli kormányinfó lesz délután, Navracsics Tibor is beszélni fog
Várhatóan az Európai Bizottság mai bejelentésére reagálnak a kormánytagok.

Link másolása

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő mellet Navracsics Tibor Területfejlesztési miniszter is jelen lesz a szerdán 14:30-kor kezdődő rendkívüli sajtótájékoztatón.

A tájékoztatót azután tartják, hogy kiderült, az Európai Bizottság támogatja a magyar helyreállítási terv elfogadását, ami 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára. A testület viszont fenntartja további 7,5 milliárd euró zárolását.

A rendkívüli kormányinfón vélhetően ennek részleteit ismertetik a miniszterek és a kormányszóvivő. De szó eshet az egyre nagyobb mértéket öltő üzemanyaghiányról és az árstopokról is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Gulyás Gergely: a mai EU-s bejelentés miatt még a korábban vártnál is jobb helyzetbe került az államháztartás
A miniszter elmondta: 2500 milliárd forinthoz juthat Magyarország, és további 1500 milliárd érkezésének sincs akadálya.

Link másolása

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai kormányinfón elmondta:

2500 milliárd érkezhet Magyarországra, amiből 1500 milliárd érkezésének már most sincs akadálya, és abban bíznak, hogy a maradék 1000 milliárdnak előtt is elhárulnak az akadályok.

A miniszter szerint stabil az ország költségvetése, és a mai EU-s bejelentés miatt még a korábban vártnál is jobb helyzetbe került az államháztartás.

Az európai intézményekkel folyó tárgyalásokat Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is alapvetően pozitívnak értékelte, bár ő hozzátette, akkor lenne teljesen elégedett, ha az év végéig aláírják a partnerségi megállapodást és a helyreállítási tervet is elfogadják.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Lehullt a lepel: online tévét indít a DK
Kiderült, mire készült Gyurcsány Ferenc pártja.

Link másolása

December 2-án 18 órakor indítja el online tévéjét a Demokratikus Koalíció. Gyurcsány Ferenc az elmúlt napokban tett közzé egy bejegyzést, ami szerint készülnek valamivel, és lesz mit nézni december 2-án 18 órától.

Most lehullt a lepel és kiderült, hogy a párt online tévét indít DK TV néven.

Ennél többet viszont egyelőre nem lehet tudni. Tehát nincs információ arról, milyen műsorok lesznek, kik lesznek a műsorvezetők, illetve azt sem, hogy ez egy folyamatosan működő streaming tévé lesz, vagy egy YouTube-csatorna, ahová rendszeresen kerülnek fel tartalmak.


Link másolása
KÖVESS MINKET: