HÍREK
A Rovatból

Orbán: rajtunk kívül mindenki a háború pártján áll a NATO-ban és az EU-ban

A kormányfő szerint béke akkor lehet, ha az amerikaiak és az oroszok leülnek tárgyalni. Minél tovább tartanak a harcok, annál nagyobb szerinte a világháború veszélye.


Orbán Viktor ismét évértékelő beszédet tart a Várkert Bazárban. A miniszterelnök jelmondata a sorozatban 24. évértékelő során béke és biztonság.

A magyar kormányfő a beszéd elején kitért a törökországi és szíriai földrengésre, egyúttal megköszönte a mentésben részt vevő magyarok munkáját.

Orbán ezután 2022-ről beszélt. Az elmúlt évben volt választás, háború, energiaválság és infláció, idézte fel a miniszterelnök, aki szerint a legfontosabb kérdés, hogy az európai létben végbemenő változások hogyan érintik a magyarok életkedvét.

Ezen múlik 2023 sikere is szerinte. Orbán megemlíti, hogy az „Anyám, én nem ilyen lovat akartam” című sláger jut többször eszébe, de tisztában van azzal, hogy „ez nem kívánságműsor”.

A kormányfő felelevenítette a kormány 2010 óta elért eredményeit: egymillió új munkavállaló, háromszorosára növekedett gazdaság, minimálbér és átlagbér emelkedése, újjászervezett magyar állam és a keresztény Alaptörvény. Tavaly sorozatban negyedszer nyert a Fidesz kétharmaddal, pedig a baloldali összefogásnak „Gyuri bácsiék begurítottak 4 milliárd forintot, hogy legyen az elvtársaiknak mivel lövöldözniük ránk”. A győzelemhez azonban szerinte nem elég a pénz, hanem szív is kellett.

Orbán megemlítette Gyurcsány Ferencet is, aki szerinte „épp most próbálja meg összefogdosni a gazdátlanul maradt lovakat”.

A miniszterelnök leszögezte, hogy nem változtat a politikáján: marad a rezsicsökkentés, a 13. havi nyugdíj, és nem állnak meg a Vodafone felvásárlásánál. Úgy fogalmazott, hogy „már lobog a szélben a szélzsák”. Szeretnék felzárkóztatni a vidéket, ezért soha nem látott fejlesztéseket helyezett kilátásba. Ebben fontos szerepe lehet a Debrecen-Miskolc-Nyíregyháza gazdasági övezete mellett az élelmiszeriparnak is. Orbán szerint „lesznek nemzeti bajnokaink az élelmiszeriparban, akik a világpiacon is helyt állnak”. Hangsúlyozta: nem hagynak fel a családsegítő intézkedésekkel sem.

Orbán Viktor szerint ez lesz az eddigi legveszélyesebb év a rendszerváltás óta. Ismét elmondta, hogy a háborúból Magyarországnak ki kell maradnia, ami azért sem lesz egyszerű, mert a NATO-ban és az EU-ban „rajtunk kívül mindenki a háború pártján áll”. A megoldás szerinte az azonnali tűzszünet.

A kormányfő szerint béke akkor lehet, ha az amerikaiak és az oroszok leülnek tárgyalni. Minél tovább tartanak a harcok, annál nagyobb szerinte a világháború veszélye.

Orbán kiemelte: a brüsszeli szankciók okozták az inflációt, amik ráadásul nem vetettek véget a háborúnak. A szankciók szerinte 4000 milliárd forintot vettek ki a magyarok zsebéből. „Az infláció olyan, mint a tigris, és csak egy töltényed van. Ha nem találod el, meghalsz” – mondta Orbán, majd nyomatékosította, hogy az év végére egyszámjegyű lesz az infláció.

„A pedofíliára nincs bocsánat, a gyerek szent és sérthetetlen” – tért ki a beszéd végén Orbán Viktor a budapesti pedagógus asszisztens és 15 éves szeretőjének ügyére. „A genderpropaganda nem egy szivárványos dumcsi, hanem a gyerekeinkre leselkedő veszély” – mondta búcsúzóul a kormányfő.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Orbán Viktor ma bevallotta, hogy végig hazudott a kormány a kampány során
A tiszás politikusnak az is feltűnt, hogy szélsebesen eltűntek az utcákról a Fidesz háborúellenes plakátjai.


Magyar Péter a NATO főtitkár szerdai, budapesti látogatása után arról posztolt, hogy szerinte Orbán Viktor és Jens Stoltenberg közös sajtótájékoztatóján eljött az igazság pillanata.

„Ma bebizonyosodott, amit eddig is tudtunk. A NATO főtitkárával tartott mai sajtótájékoztatón Orbán Viktor bevallotta, hogy végig hazudott a kormány a kampány során, amikor azt állította, hogy a NATO be akar lépni az ukrán-orosz háborúba. Jens Stoltenberg főtitkár mellett már nem mert olyan bátran hazudozni a magyar miniszterelnök, mint a magyar embereknek a kampányban.”

A Tisza Párt alelnöke ezután egy kérdést is intézett bejegyzésében Orbán Viktorhoz:

„Miniszterelnök Úr, Miért hazudoztak a magyar embereknek hónapokon át?”

Magyar megjegyzi, hogy érdekes módon már a háborúellenes plakátok is eltűntek az utcákról.

„Észrevették, hogy a szavazás napja óta már le is került a háborús narratíva napirendről? Már a plakátok is eltűntek, mint a déli határkerítésnél a migránsok az utóbbi hónapokban.”

„Stop propaganda!” - zárja a bejegyzést a politikus.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Megjelent a 2024/2025-ös tanév rendje, ilyen hosszúak lesznek a tanítási szünetek
Nagyjából 180 napot kell majd iskolába járniuk a diákoknak. A téli szünet december 20-án, a nyári szünet pedig június 21-én kezdődik majd a következő tanévben.


Megjelent a Belügyminisztérium rendelettervezete a 2024/2025-ös tanév rendjéről, vette észre az rtl.hu.

Ezek szerint a tanítási év első tanítási napja 2024. szeptember 2. (hétfő) lesz. Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. október 25. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2024. november 4. (hétfő).

A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. december 20. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2025. január 6. (hétfő) lesz. A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2025. április 16. (szerda), míg a szünet utáni első tanítási nap 2025. április 28. (hétfő) lesz.

A nyári szünet 2025. június 21-én kezdődik és augusztus 31-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap június 20. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2025. szeptember 2. (hétfő) lesz.

A végzős középiskolásoknak az utolsó tanítási nap a középfokú iskolákban 2025. április 30. (szerda), míg a két évfolyamos részszakmára való felkészítést folytató szakiskolákban 2025. május 30. (péntek) lesz.

A tanítási napok száma oktatási intézménytípusonként változik. A legtöbb intézményben, kivéve a gimnáziumokat, szakgimnáziumokat és szakiskolákat, az éves tanítási napok száma 183. A nappali oktatás rendje szerint működő szakgimnáziumokban a tanítási napok száma 179 lesz, míg a gimnáziumokban és szakiskolákban 180 tanítási napot tartanak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter azt állítja, hogy ő írta Varga Judit posztjainak szövegét
Egy kommentelőnek bökte oda mellékesen a Tisza Párt alelnöke, hogy ő írta volt felesége, a korábbi igazságügyi miniszter közösségi médiás szövegeit.


Magyar Péter azt felelte egy kommentelőnek, hogy ő írta volt felesége, a korábbi igazságügyi miniszter közösségi médiás posztjait, vette észre a Media1.

„Emlékszem, Varga Judit volt talán az első politikusnő, aki komolyan rágyúrt a facebookos megjelenésre. Mindig elegáns, mindig komoly gondolatokat megfogalmazó, szeretni való, emberarcú valaki mosolygott ránk a képekről. Erre jöttél te a hülye gyerek kinézeteddel és megrögzött, pszichopata, nárcisztikus, arrogáns modoroddal... (bohóc ikon) El fogsz dőlni a Momentumhoz hasonlóan pár év múlva, mint a rohadt nád” - írta nem túl hízelgően a kommentelő.

Magyar Péter nem sokkal később válaszolt is neki:

„Ne zavarjon, hogy én írtam a posztjait!”

A Media1 ezután írásban kereste meg a Tisza Párt alelnökét, és többek között arról érdeklődtek, hogy Magyar milyen időszakban írta a miniszter posztjait, kapott-e ezért pénzt, belenyúlt-e bárki a szövegeibe, milyen érzés volt propagandistának lenni és volt-e olyan tartalom, aminek az elkészítését ma már szégyelli.

„Tisztelt Szerkesztő Úr! Ellentételezést nem kaptam. A többi kérdés közül már egyik sem releváns”

– válaszolta a lapnak röviden Magyar Péter.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Politikai válság: megbukhat a kormány, a kancellár napjai meg vannak számlálva Németországban?
Olaf Scholz népszerűsége mélyponton van, kormánya belső viszályokkal küzd, és a modern német történelem legnépszerűtlenebb kormányaként emlegetik. Az előrehozott választások követelése várhatóan erősödni fog az őszi tartományi választások után.


Nem az a kérdés, hogy Olaf Scholz kormánya hivatalban marad-e azután, hogy az EP-választásokon a szociáldemokraták (SPD) több mint egy évszázada nem látott gyenge eredményt értek el, hanem az, hogy meddig, írja a Politico elemzése alapján az rtl.hu. Scholzot az este „legnagyobb vesztesének” nevezte a lap, mivel a német kancellár pártja csak a harmadik helyet szerezte meg a második legtöbb szavazatot begyűjtő szélsőjobboldali AfD mögött, és Scholz a választás estéjén „eltűnt” a nyilvánosság elől.

A Politico rámutatott, hogy Scholz kormánya belső viszályokkal küzd, és a modern német történelem legnépszerűtlenebb kormányaként emlegetik. A kancellár népszerűsége mélyponton van, a németek 70 százaléka elégedetlen a munkájával.

A szabaddemokraták (FDP), a zöldek és az SPD nem tudnak megegyezni a költségvetésről, és nem valószínű, hogy a nyári szünet előtt sikerrel zárulnak a tárgyalások.

Az FDP-nek jó oka lenne kilépni a koalícióból, ha nem sikerül megegyezni a költségvetésről, amit az SPD és a zöldek EP-választási szereplése is elősegíthet. Ugyanakkor a német rendszerben „szinte lehetetlen megszüntetni” a kormányokat.

A parlament leválthatja a kancellárt, de 48 órán belül új kancellárt kell választania, vagy a kancellár kezdeményezhet bizalmatlansági szavazást, de még akkor sem biztos, hogy új választást tartanának, mert az elnök a 2021-es választásokon második helyezett CDU-t kérné fel kormányalakításra.

A Politico szerint az előrehozott választásokat sürgető hangok csak erősödni fognak szeptemberben, amikor a keleti tartományokban tartott három állami választás várhatóan az AfD győzelmével ér véget. Ez tovább növeli annak valószínűségét, hogy Scholz kancellári napjai meg vannak számlálva.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk