HÍREK
A Rovatból

Orbán: „Most látok először olyat, hogy a törpe vet ki szankciót egy óriásra”

A Brüsszellel fennálló viták ellenére Magyarország az EU tagjaként képzeli el a jövőjét, de „mi ragaszkodunk a hagyományainkhoz, saját észjárásunkhoz, ha tetszik, ha nem” – mondta a miniszterelnök a parlamenti beszédében.
MTI, 24.hu, fotó: MTI/Máthé Zoltán - szmo.hu
2022. szeptember 26.


Link másolása

"Jelentés a két ülésszak közötti kormányzati döntésekről" címmel szólalt fel napirend előtt Orbán Viktor az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján. Többek között beszélt az orosz-ukrán háborúról, az uniós szankciókról és a magyar kormány intézkedéseiről.

A miniszterelnök kifejtette, hogy az orosz-ukrán háború elhúzódására számít. Emiatt a világgazdaságot összeesés, az európai gazdaságot pedig megroppanás fenyegeti - mondta. A Magyarország keleti szomszédságában zajló háborúról azt mondta, lépésről lépésre a világ egyre nagyobb része válik a háború elszenvedőjévé.

Szerinte Ukrajna és Oroszország háborúja lokális konfliktus lenne, de a nyugati gazdasági szankciók globális gazdasági háborúvá változtatták azt, "azaz egy lokális fegyveres háborúval és egy globális gazdasági háborúval állunk szemben".

Hozzátette, elhúzódó háborúra kell számítani. Ukrajnát fegyverrel és pénzzel segíti Amerika és az EU, Oroszország tartalékai pedig végtelenek emberben és fegyverben egyaránt - mondta. A háború Magyarország szomszédjában idén és jövőre is folytatódik, a világgazdaságot összeesés, az európai gazdaságot pedig megroppanás fenyegeti - fejtette ki.

Európa országai ma az olajért, a földgázért és a villamos energiáért szankciós felárat fizetnek, miközben Amerikában a gázár és a villamos energia ára töredéke az európai áraknak - vélte.

"Az energia területén mi törpék vagyunk, Oroszország óriás. Most látok először olyat, hogy a törpe vet ki szankciót egy óriásra"

- jelentette ki Orbán.

Azt mondta: az energiaárak drasztikus növekedéséért nem a gazdaság, hanem a politika, egészen pontosan a brüsszeli politikai döntések a felelősek.

A kormányfő újra elmondta, hogy szerinte ha megszüntetnék az oroszok elleni szankciókat, akkor az árak rögtön a felére esnének vissza és az infláció is megfeleződne.

Szankciók nélkül Európa újra erőre kapna és elkerülné a fenyegető recessziót

- tette hozzá.

Arra is figyelmeztetett, hogy az emberek egyre dühösebbek a kialakult helyzet miatt. "Mi tagadás, mi is azok vagyunk. Nem lehet emberek millióinak sorsával hazardírozni" - mondta. Majd ennek kapcsán megemlítette, hogy Olaszországban jobboldali győzelem született: "Dicsőség Olaszországnak, Avanti Ragazzi, de persze ez a mai estére nem vonatkozik" - jelezve, hogy a focimeccsen nem nekik fog drukkolni.

Úgy vélte, a nyugat a háború pártján áll, Magyarország pedig a béke oldalán. "Mi a háború folytatása és mélyítése helyett azonnali fegyverszünetet és béketárgyalásokat követelünk" - hangsúlyozta Orbán Viktor. A globálisra szélesedett gazdasági háborúban minden országnak megvannak a saját érdekei, és Magyarország számára a biztonság, a gazdasági és a nemzeti szuverenitás védelme a legfontosabb - közölte.

Beszélt arról is, hogy "vannak és lesznek külső befolyásolási kísérletek. Dezinformációs háború is zajlik, ezektől is meg kell védeni az országot". Emellett Magyarországnak a biztonság és a nemzeti szuverenitás védelme a legfontosabb. Ezért jött létre a honvédelmi alap és költeni kell a hadsereg fejlesztésére, a határok védelmére és a nemzetbiztonsági szolgálatok erősítésére is.

A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket az Oroszországgal szembeni szankciókról

- jelentette be a kormányfő.

Arról beszélt, hogy az unió gyakran az európai értékek megsértésével vádolja Magyarországot, miközben a legfőbb európai érték a demokrácia. A szankciókat azonban nem demokratikusan fogadták el, hanem brüsszeli bürokraták és az európai elitek döntöttek róluk.

Annak ellenére nem kérdezték meg az embereket, hogy azok árát az európai polgárok fizetik meg - magyarázta. Ezért a kabinet egy nemzeti konzultáció keretében vár választ arra az emberektől, egyetértenek-e a szankciókkal és támogatnak-e újabbakat. Orbán úgy fogalmazott: "ha ez így megy tovább, egész Európa belegebed". Az európai emberek szegényebbek lettek miattuk, míg Oroszország nem esett térdre, a háború vége még nem látható - vélekedett.

Az energiahelyzetre is kitért. Elmondta, hogy a kormány garantálja az energiaellátást. Az eddig betárolt gázzal pedig már Magyarország éves fogyasztásának 41 százalékát lefedezték. Emlékeztetett rá, hogy mivel saját villamosenergia termelése van az országnak, így itt az árak kézbentarthatók. Beszélt arról is, hogy növelik a hazai energiatermelést, és a paksi atomerőmű üzemidejét meghosszabbítják, valamint hozzákezdenek a Paks 2-höz is, plusz újraindítják a Mátrai Erőművet.

Megerősítette, hogy maradnak az árstopok. A földgáz kiváltása érdekében kedvezményes tűzifa és barnaszén programot hirdettek. Továbbra is segítik a családokat és a vállalkozásokat - ígérte. Forrást a munkahely-teremtő beruházásoknak tudnak most adni: "oda kell tenni egy forintot, ahol hozzátesznek még kettőt" - mondta.

Kitért arra is, hogy fejlesztik az ország energiaellátását, amihez az unió is ígért segítséget. "Ha azt a pénzt a brüsszeli bürokraták nem adják oda, akkor máshonnan szerezzük be azt az összeget" - közölte.

Ígéretett tett arra, hogy megcsinálják az egyetemfejlesztési és hadiipari programot is. Az Európai Unióról pedig úgy vélekedett:

"A Brüsszellel fennálló viták ellenére Magyarország az Európai Unió tagjaként képzeli el a jövőjét. Az EU csak akkor lesz erős és életképes, ha minden árnyalatát megtartja és tiszteli. Azok, akik elvitatják a jogainkat, egyszínű, falanszter Európát képzelnek el. Mi ragaszkodunk a hagyományainkhoz, saját észjárásunkhoz, ha tetszik, ha nem. Büszke nemzet vagyunk, ami ha tetszik, ha nem, mindig többet adott a világnak, mint amit kapott tőle".

Végül azt mondta, hogy szerinte Magyarország ma erősebb, mint a kommunizmus bukása óta bármikor. És bár most a szankciók nekünk is gondot okoznak, de bízik abban, hogy most is erősebben tudunk majd kijönni belőle. "A kormány erős tempót diktál majd a következő hónapokban. Kívánom a képviselőknek, hogy az elkövetkező üléseken a legtöbbet hozzák ki magukból" - zárta a beszédét.

VIDEÓ: Orbán Viktor beszéde


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter teljesen kiakadt, hogy kijött a teljes rendőri jelentés a Varga Judittal való veszekedéséről: „90 %-a hazugság”
Szerinte ez még mindig az a hamisított jelentés, aminek a 90 %-a hazugság és amit bűncselekménnyel szivárogtattak ki. A jelentés valóban azon a napon készült, ami a dokumentumban is szerepel.

Link másolása

A Mandiner is leközölte a Magyar Péter és Varga Judit 2020. decemberi veszekedéséről szóló jelentést. Ez az a jelentés, ami megegyezik a HVG újságírójához, Dezső Andráshoz eljutott jelentéssel.

A jelentés valóban azon a napon készült, ami a dokumentumban is szerepel, ahogy azt is ellenőrizte, hogy Varga Judit valóban személyi védelem alatt állt azon a napon.

A jelentésre hétfő délután kommentben reagált Magyar.

Azt írta, hogy:

„igen, ez még mindig az a hamisított jelentés, aminek a 90 %-a hazugság és amit bűncselekménnyel szivárogtattak ki. De hát ez a propagandistáknál és bűnözőknél mit se számít, ugye Szalai Zoli? Mondjuk az igaz, hogy ő megütött és én őt soha. És az is, hogy a rendőr bűncselekményt követett el, amikor nem engedett a gyerekeimhez.?‍♂️”

És hogy ki az a Szalai Zoli? Itt minden bizonnyal az MCC igazgatójára, egyben a jelentést most közlő Mandiner lapigazgatójára utalt Magyar Péter.

A HVG újságírója a jelentés birtokában korábban megkereste Magyart, hogy reagáltassa annak tartalmára, és mielőtt bármilyen cikk született volna a témában.

Magyar viszont egy Facebook-posztban írt arról, hogy a lap munkatársa azzal kereste meg, hogy „a hatalom által készített és betárazott titkos rendőri jelentést kapott meg a rendőrségtől”.

A jelentés egyébként nem volt titkosítva, annak tartalmát pedig Dezső András a felek meghallgatásával próbálta ellenőrizni. Majd miután a HVG egy cikkben foglalta össze a jelentés tartalmát, Magyar azt írta, a rendőrségi jelentés hamis állításokat tartalmaz, szerinte bűncselekmény, hogy egyáltalán kiszivárgott.

(via Telex)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Elment Rogán Antal szülőfalujába Magyar Péter, onnan üzent a miniszternek
Varga Judit exférje folytatta az országjárását: hétfőn elment Rogán Antal szülőfalujába is. Ezt üzente.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 29.


Link másolása

Varga Judit exférje folytatta az országjárását: hétfőn elment Rogán Antal szülőfalujába is.

Magyar onnan üzent Rogánnak, méghozzá ezt:

"Rogán Tóni feltaláló (a vasi Rubik Ernő) szülőfalujában Szakonyfalun? A polgi természetesen Rogán Valéria. A kertész épp végzett a háznál, Toni!"

- írta a közösségi oldalán Magyar Péter.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Vagyonosodási vizsgálat fogja kideríteni, Rogán tényleg feltalált-e valamit, és miből épült vadászkastély Batidán
Varga Judit exférje hétfőn 18 órától tartotta nagygyűlését a szombathelyi Fő téren. Rogánról is beszélt.
Fotó: ATV - szmo.hu
2024. április 29.


Link másolása

Varga Judit exférje hétfőn 18 órától tartotta nagygyűlését a szombathelyi Fő téren.

A beszéd során sok minden szóba került (költségvetés, gazdaság, fogyasztóvédelem, az ablakon befújt, titkos kormányhatározat), de az egyik legfontosabb rész az volt, amikor Rogán Antalról beszélt Magyar.

"Vagyonosodási vizsgálat fogja kideríteni, Rogán tényleg feltalált-e valamit, és miből épült vadászkastély Batidán"

- mondta Rogán Antalról Magyar Péter, aki arról is beszélt, hogy a TISZA Párt 26 százalékon áll a legfrissebb közvéleménykutatási adatok szerint.

A politikus elmondta, hogy ha nyernek a választáson, a legelső lépése az lenne, hogy azonnal csatlakoznánk az Európai Ügyészséghez, és záró toleranciát hirdetnének a korrupcióval szemben. Az országba 20 év alatt érkezett 40 milliárd forintos támogatásról is beszélt, és felidézte azt is, hogy Orbán Viktor a minap azt mondta, Brüsszelből mindig csak a baj jön.

Magyar beszélt az oktatás helyzetéről is, az egészségügyi mellett oktatási és környezetvédelmi minisztériumot is létrehoznának, és megszüntetnék a Rogán Antal vezette propaganda minisztériumot, amely 5 év alatt 1309 milliárd forintot költött mások ellehetetlenítésére, ellenségképek kialakítására.

Május 5-én Debrecenben tart nagygyűlést Magyar Péter, ott folytatja majd az országjárást a politikus.

Itt lehet visszanézni Magyar Péter hétfői nagygyűlését.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Kirúgta a nyíregyházi kórház azt a szülész főorvost, aki brutális kommenteket írt Cseh Katalin posztjához
A kórház soron kívüli vizsgálatot folytatott le az említett üggyel összefüggésben. Azonnali hatállyal megszüntette az érintett orvos egészségügyi szolgálati jogviszonyát.

Link másolása

A nyíregyházi kórház kirúgta azt a szülész főorvost, aki trágár kommenteket írt Cseh Katalin egyik Facebook-posztjához.

A csoportvezető főorvos a következőket írta a poszthoz, amiben a Momentum EP-képviselője bejelentette, hogy az UEFA-hoz fordulnak, hogy megakadályozzák a Gazprom Fradi-szponzorációját:

"Édesmama pedig tegyen lépéseket, hogy a vaginádon keresztül fordítson ki,s s úgy húzzon a s saját nyakadbaromarc'...ha már nem szopta le inkább édespapát...anno!"

Egy másik kommentben pedig ezt írta:

"Tudtam volna szakszerüen használni a kedvenc játékodat,a botmixert is esetedben...akár 9 hónapos magzati korodban is…"

A Telex megkereste a kórházat, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház vezetése ezt a választ küldte a lapnak:

„Tájékoztatjuk, hogy a mai napon a munkáltató soron kívüli vizsgálatot folytatott le az említett üggyel összefüggésben és azonnali hatállyal megszüntette az érintett orvos egészségügyi szolgálati jogviszonyát”

Cseh Katalin szomorúnak nevezte a történteket.

Az EP-képviselő szerint az orvosi szakmának elvileg az emberség és a jó szándék lenne az alappillére.

„Ebben a kommentben nem túl sok ilyet tudtam felfedezni, de hát ez van. Ez az ő lelkiismeretének a kérdése”

– tette hozzá Cseh Katalin.


Link másolása
KÖVESS MINKET: