hirdetés

HÍREK

Orbán: „Majd meglátjuk, hogy lesznek-e halottak” – meghosszabbítja az oltási hetet a kormány

A kormányfő szerint a magyar egészségügy kapacitásai sokkal nagyobbak, mint a nyugat-európai országoké.

Link másolása

hirdetés

Orbán Viktor sikeresnek ítélte az oltási hetet a Kossuth Rádió reggeli műsorában, olyannyira, hogy a kormány úgy döntött, hogy meghosszabbítják egy héttel. Főleg harmadik oltást felvevők álltak sorban az oltópontokon. A harmadik oltás a kormányfő szerint életmentő oltás.

Szerinte a zárás nem megoldás, a megoldás a harmadik oltás. A német miniszter ütős mondatára így reagált: "majd meglátjuk, hogy lesznek-e halottak."

Hosszúnak tűnik a két év a vírussal de ha távolabbról nézzük, ez még fiatal vírus, rövid ideje van köztünk. Tudományos körültekintéssel kell rá tekinteni, nem úgy, mint az oltásellenesek. Az 5-11 éveseket is sok kísérlet után engedték beoltani. Azt javasolja, oltsák be a gyerekeket, lesz elég vakcina.

Az orvosok, ápolók munkáján múlik minden, hősies munkát végeznek. Beszélt a béremelésről az egészségügyben, az eszközök megvannak. Szerinte egyelőre van elég ember, csak vezényelni kell őket. Ez jelenti a garanciát ahhoz, hogy ne omoljon össze az egészségügy. Szerinte a magyar egészségügy kapacitásai sokkal nagyobbak, mint a nyugat-európai országoké.

A migrációról azt mondta, három irányból éri Európát "támadás". A mi problémánk a Balkán irányából származik. Szerinte 100 ezer migránst állítottunk meg a magyar határon idén eddig. Szerinte az unió azt szeretné, hogy ez a százezer ember itt legyen Magyarországon, be kéne fogadnunk őket, elkérni az okmányaikat. Brüsszel régi, idejétmúlt szabályokhoz ragaszkodik Orbán szerint, ezeket meg kell változtatni. De az unió ezt nem akarja. Az új német koalíció szerinte "bevándorlóországgá" akarja alakítani Németországot.

hirdetés

A rezsicsökkentést szerinte "meg kell védeni". A világpiaci árak mozgását kell kivédeni az árak befagyasztásával. Orbán azt mondta, "nem a piac érdekli, hanem a magyar emberek". Szerinte a piacnak mi is részei vagyunk, többféle piac van, és mi döntjük el, hogy milyet működtetünk. A rezsicsökkentésből nem lett baj szerinte, és Brüsszelben is megvédték. Ma magyar kormány nem a multik, hanem a magyar emberek pártján áll. Természetesen itt is támadják Magyarországot, a "magyarországi baloldal és Brüsszel is támad", extra adót akarnak ránk kivetni.

Szerinte a magyar "baloldal" adót akar emelni, a mostani kormány adót akar csökkenteni. Plusz nincs munkanélküliség szerinte ma Magyarországon. Ha a baloldal jut kormányra, adóemelés és munkanélküliség lesz. 2022 január elsejétől adót fognak csökkenteni, a vállalkozókat említette példaként.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
„Inkább a McDonald's-ban kellene dolgoznom, mert ott sokkal jobban keresnék” – újabb pedagógus nyílt levele került elő
Medveczki Krisztina két évvel ezelőtt üzent a kormánynak és az EMMI-nek, most a PDSZ posztolta újra szavait.

Link másolása

hirdetés

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) megosztotta Medveczki Krisztina óvodapedagógus nyílt levelét, amit két évvel ezelőtt írt. Ebben leírta, hogy 2012-ben diplomázott 22 évesen, ami után nettó 82 ezer forintot keresett. Később 26 évesen úgy döntött, hogy munkát vállal a McDonalds-ban, ugyanis akkor még mindig csak 128 ezer forintot keresett.

"Mindig volt valami plusz, ami miatt ott kellett maradni az óvodában, tehát a délelőttös héten 16 órától, a délutános héten 18 órától tudtam biztosra munkát vállalni, így a Szolnoki Mc’Donalds munkatársa lettem. Ami azt jelentette, hogy este 22 vagy 24 óráig, hétvégente volt, hogy hajnal 2 vagy hajnal 4 óráig."

"Így lett annyi a fizetésem a két munkahelyről összesen, mint az öcsémnek, aki szakmunkásképzőt végzett"

- áll a posztban. Két évvel ezelőttre 157 ezer forintra emelkedett a fizetése, ami mellett még mindig szüksége volt kiegészítésre. Medveczki Krisztina most ismét posztolt, a PDSZ közzé is tette a szavait: "a helyzet két év óta semmit sem javult. Csupán megkaptam a második diplomám, ami önmagában semmit nem ér, ugyanúgy szeretem a munkám, csupán az életben nem tudok haladni előre. Hurrá, 9 év szakmai tapasztalattal a hátam mögött ki kellett egészíteni a fizetésem, mert nem érte el a garantált bérminimumot!"

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Sokkoló videókon a tongai víz alatti vulkánkitörés és szökőár
A vulkánkitörést Új-Zélandon és Ausztráliában, sőt még a 800 kilométerre lévő Fidzsi-szigeteken is hallani lehetett.

Link másolása

hirdetés

Szombaton kitört a vízalatti Hunga Tonga Hunga Ha’apai vulkán, aminek következtében szökőár árasztotta el a csendes-óceáni Tongát. A víz alatti vulkánból 20 kilométer magasra csapott fel a feltörő gáz, füst és hamu.

A vulkánkitörésről és a Tongát elérő szökőárról több felvétel is megjelent a közösségi oldalakon.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
700 forintig is felszaladhat egy liter benzin ára idén, ha nem marad az ársapka
Egyetlen hét alatt 6 százalékkal drágult az olaj a világpiacon, már a hordónként 150 dolláros rekordárat sem zárják ki az új évben.

Link másolása

hirdetés

A GKI szerint akár 700 forintba is kerülhet egy liter benzin idén, ha kivezetik az árbefagyasztást. Egyetlen hét alatt 6 százalékkal drágult az olaj a világpiacon, már a hordónként 150 dolláros rekordárat sem zárják ki az új évben.

A holtankoljak.hu úgy számol, hamarosan sehol sem tankolhatunk majd 480 forint alatt

- hangzott el az RTL híradójában. A kormány egyelőre február közepéig maximálta az üzemanyagárakat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Kutyapárt feljelentette Gődény György pártját
Bejelentést tettek, mert szerintük Gődényék visszaélésre alkalmas módon gyűjtenek adatokat.

Link másolása

hirdetés

Facebook-psoztban jelentette be a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, hogy bejelentést tettek a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál. Úgy vélik, hogy a Gődény György vezette Normális Élet Pártja visszaélésre alkalmas módon gyűjt adatokat, amikor online szedik a személyi azonosító számokat.

"Szerintünk sem ingatlannyilvántartónak nem minősül ez a párt, sem az államigazgatásnak nem gyűjthet már januárban képviselőjelölti ajánlásokat. A tevékenységet első ránézésre más nem indokolhatja törvény szerint. Így ez szerintünk sérti az adatkezelés célhozkötöttség követelményét. Az adatgyűjtés végeztével Gődényéknek némi másolás után februárban nem lesz más dolguk, mint kamupártként kamualáírást firkálniuk az ajánlásgyűjtő ívek megfelelő rubrikáiba"- áll az alábbi posztban.

Szóval a Kutyapárt gyanúja, hogy a kamupárttal való visszaélésről is hírhedt Gődény ismét kamupártokkal akar trükközni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: