hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Orbán: Falusi gyerekként is mondom, hogy nem feltétlenül ott van több ész, ahol többen vannak

A kormányfő szerint Brüsszelben azt hiszik, a legtöbb ész ott van, ezért akarják Magyarországot is irányítani, de mi ki tudjuk védeni a támadásokat és meg tudjuk védeni az érdekeinket.

Link másolása

hirdetés

"Illúziónk ne legyen, nagyító alatt vizsgálgatnak bennünket" - mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban arra, hogy vajon mi lesz az Európai Unió reakciója a visszadott szja-ra.

Szerinte a magyar kormány politikájának iránya más, mint amit Brüsszelben szeretnek. Ott ugyanis abban hisznek, hogy a legtöbb ész ott van. A nagy városokban is szokás azt gondolni, hogy ott több ész van, de ez nem feltétlenül van így. Az adott település mérete és az ott rendelkezésre álló észmennyiség nincs arányosságban egymással. "Ezt falusi gyerekként is mondom" - fogalmazott.

A kormányfő úgy gondolja, hagyni kell, hogy mindenhol olyan döntések születhessenek, ahol az élet rendje szerint az logikus. Úgy véli, Magyarország ki tudja védeni a brüsszeli támadásokat egyrészt a jogszabályok miatt, másrészt mert "nem vagyunk gyávák, kiállunk a gátra és megvédjük a saját érdekeinket".

A műsorvezető ismertette, hogy április 3-án, a parlamenti választás napján lesz a gyermekvédelmi népszavazás is, amelyet az Európa Tanács emberi jogi biztosa, Dunja Mijatović kirekesztőnek tart.

Orbán azt mondta a bosnyák politikusnőre: "Ismerem a hölgyet, ő régi sorosista. Amikor őt hallják, akkor képzeljék mögé Soros Györgyöt. Ő Soros szerb hangja. A Soros-féle hadseregben ő van ráállítva Magyarországra."

Szerinte Mijatović "zöldségeket beszél", hiszen ez a törvény a gyermekvédelemről szól. A miniszterelnök kiemelte, hogy Magyarország egy szabad ország, ahol az emberek szabadon élhetik meg a szexualitásukat, és ez jó is, mert ezért harcoltunk a kommunizmus idején. Mint mondta, a népszavazás csak a gyerekekre vonatkozik, akiket meg akarnak védeni. A népszavazás lényege az, hogy a szülők mondhassák meg, hogyan nevelik a gyereküket, nekik kell eldönteni, hogy milyen ütemben, milyen formában vezetik be őket a szexuális kérdésekbe. Az iskola nem veheti el tőlük ezt a jogot, nem állíthat propagandát a gyerekek elé - jelentette ki. Szerinte a szülők joga eldönteni, hogy szeretnék-e, hogy az iskolában "szokatlan dolgokkal" szembesítjék a gyereküket, a kormány ebben akarja segíteni őket.

A teljes interjú:

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Baranyi Krisztina megvétózná az ellenzéki képviselők 280 százalékos fizetésemelési tervét Ferencvárosban
Az ellenzéki polgármester a vele egy politikai oldalon álló önkormányzati képviselők tervének ment neki, mert túlzásnak tartja.

Link másolása

hirdetés

Az önkormányzati képviselők tiszteletdíj-emelésének öletével álltak elő az – egyébként ellenzéki vezetésű – Ferencváros ellenzéki képviselői, ám Baranyi Krisztina polgármester megvétózná az ötletet, mert túl magasnak tarja az emelés mértékét.

„Ferencváros tizennyolc képviselőjéből tízen, a Momentum, a DK, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd helyi politikusai írták alá azt a javaslatot, hogy az önkormányzat emelje meg a testület tagjainak tiszteletdíját. Közülük kilencen bizottsági elnökök vagy tanácsnokok, akik

az eddigi bruttó 290 ezer forint tiszteletdíj helyett 730 ezret szeretnének kapni.

A tizedik képviselőnek valamint a fideszeseknek (akik között csak egy bizottsági elnök van) az eddigi 223 ezer Forint helyett 520 ezer járna. Mindez Ferencváros Önkormányzatának mintegy nyolcvanmilliós többletkiadást jelentene évente” – vázolta a helyzetet a Facebookon az ellenzék által indított, független Baranyi. Mint írja, ez a pénz több, „mint amennyit idén járda- és útfelújításra tudunk fordítani.”

Hogy miért ellenzi az emelés mértékét, azt úgy magyarázza: „Tény, hogy a ferencvárosi képviselők jövedelmét a fideszes vezetésű településekkel szemben nem egészíti ki semmilyen alkotmányos költség. A rohamosan növekvő infláció is indokolhat emelést. Ez azonban nem jelenthet ilyen gátlástalan lépést.”

Hozzáteszi azt is, hogy ezzel „a képviselők előterjesztése alapján ők maguk a teljes főállásért, napi nyolc órás munkáért járó átlagos magyar bérnél 70 százalékkal többet kapnának”. Azt közli, ő a javaslatot nem támogatja, és megszavazni sem fogja.

hirdetés
„Ha a testület megszavazza, akkor polgármesteri vétóval élek”

– teszi hozzá Baranyi Krisztina.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
50 napja lebeg élet-halál között Csollány Szilveszter – Zacher Gábor szerint van esélye a túlélésre
Az olimpiai bajnok tornászt lassan 2 hónapja kezelik intenzív osztályon.

Link másolása

hirdetés

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Csollány Szilveszter szervezete nem adja fel harcot, és abban is bízhatunk, hogy ilyen hosszú küzdelem után többeknek sikerült a felépülés - írja a Bors.

Zacher Gábor nyilatkozott most a lapnak a sportoló állapotáról.

„Ez egy hosszan tartó kezelés, és nagyban függ a sikere attól, hogy ki milyen állapotban került a kórházba. Nem mindegy, hogy egy idős, több betegséggel küzdő, vagy egy jó egészségi állapotban, és kiváló kondícióban lévő egykori élsportoló kerül ebbe a helyzetbe. Csollány ugyan már hosszú ideje harcol, de annak örülni lehet, hogy a szervezete még nem adta fel. Tudunk olyanokról, akik három hónap mélyaltatás után is felépültek, ezért bízhatunk abban, hogy Csollány is megnyeri ezt a csatát.”

Vereckei István, korábbi edzője, elmondta, őt az is meglepte, hogy a koronavírus ekkora kárt okozott az 51 éves Csollány szervezetében.

„Maga az a hír is alapvetően meglepett, hogy a szervezete, az immunrendszere nem állt ellen a vírusnak, mert újabban félmaratonokat teljesített.”

Csollány nyíltan vállalta oltásellenességét, de betegsége előtt két héttel mégis beoltatta magát Janssen vakcinával. Azonban úgy tűnik ez kevés idő volt a védettsége kialakulásához.

Az egész tornásztársadalom imádkozik érte, mondta a kétszeres olimpiai bajnok tornász, Magyar Zoltán. Bíznak benne, hogy győztesen fog kikerülni a csatából.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
„Be kell pótolnom most egy évet” – Szilvia mélyaltatásban hozta világra kislányát, hónapok után vehette kezébe a gyereket
A koronavírus-fertőzött nőnek kevés esélye volt a felépülésre, de már reménykedve tervezi a jövőt családjával.

Link másolása

hirdetés

Bedő-Nagy Szilvia várandós kismamaként lett koronavírusos. Több mint egy hónapig volt lélegeztetőgépen és tartották mélyaltatásban. Eközben orvosai úgy döntöttek, császármetszéssel világra segítik kislányát. Szilvia összesen hat hónapot volt kórházban, a Fókusznak mesélt a szörnyű időszakról.

A kismama elmondta, 2020. november 11-én került kórházba, miután koronavírus-fertőzése miatt egyre rosszabb állapotba került. A történtekről alig vannak emlékei, utoljára arról beszélt orvosaival, hogy le kell szedniük a műkörmeit, majd azonnal elaludt.

A kismama olyan súlyos állapotba került a Covid-19 betegség miatt, hogy 40 napig műtüdőn, mélyaltatásban tartották, ekkor döntöttek az orvosok arról, hogy műtéttel világra hozzák a gyerekét

– írja az RTL.hu.

Szilvia egyáltalán nem emlékszik a szülésre. Mikor magához tért, oxigénmaszkkal az arcán, mutogatva próbálta kérdezni a nővérektől, mi van a kisbabájával.

„Végre egy nővérke rájött, hogy mit is szeretnék, és mondta, hogy ő már régóta megszületett. [...] Végig feküdtem, nem láttam semmit. Mondom ennyire nem fogyhattam le, és akkor kiderült, hogy igen, a babát már kivették belőlem”

– mesélte a nő a pillanatot, amikor rádöbbent, hogy súlyos állapota közben megszületett kislánya.

hirdetés

Szilvia tavaly januárban hagyhatta el a Semmelweis Egyetem klinikáit, de a kórházi kezelés rehabilitációval folytatódott. Ez alatt még hónapokig nem láthatta kislányát, Napsugárt.

„Néztem, de nem fogtam fel akkor még. Az első alkalomnál nem fogtam fel. Nem is mertem megfogni, szerintem két perc után vissza is adtam, mert nagyon sírt” – meséli az első találkozáról. Egyelőre még mankó vagy kerekesszék segítségével közlekedik a lakásban, de azt mondja, be akarja pótolni azokat az ünnepeket is, amit ki kellett hagynia. Egy komoly lábműtét még vár rá, de azt mondja, ha rendbe jön, újra futni szeretne, mivel korábban többszörös félmaratonista volt.

A Fókusz teljes riportja Bedő-Nagy Szilviáról


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Az óceán felett fordult vissza a repülő, mert egy utas nem volt hajlandó maszkot venni
A fedélzeten erőszak nem történt, de a Miamiból induló gép pilótája úgy gondolta, a szabály az szabály.
Fotó: FlightAware - szmo.hu
2022. január 21.


Link másolása

hirdetés

Egy Miamiból Londonba tartó repülőjáraton 500 mérföld megtétele után fordult vissza egy gép, mert egy utas nem volt hajlandó felvenni a maszkját – szúrta ki a The New York Times cikkét a 444.hu.

A szövetségi törvények szerint az amerikai légitársaságok járatain minden esetben kötelező a szájat és az orrot is eltakaró maszkot viselni, ám az American Airlines gépén egy 40-es éveiben járó nő ezt többszöri felszólítás után is megtagadta.

A Boeing 777-es 124 utassal és 14 fős személyzettel visszatért Miamiba, ahol a rendőrség már a kifutópályán várta a gépet, hogy őrizetbe vegye a nőt.

Amióta bevezették a kötelező maszkviselést az amerikai légi járatokon, több ezer olyan esetről számoltak be az amerikai légitársaságok, amikor az utasok a maszkviselés miatt balhéztak. A szövetségi légi közlekedési hatóság szerint tavaly 4290 maszkkal kapcsolatos "incidens" történt, 2022 eddigi 20 napján pedig már 92.

A lap emlékeztet rá, hogy Az egyik legsúlyosabb eset tavaly októberben történt, szintén az American Airlines egyik járatán, amikor egy New Yorkból Kaliforniába tartó járaton egy utas úgy orrba verte a légiutas-kísérőt, aki megkérte, hogy vegye föl a maszkját, hogy annak agyrázkódása lett.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: