News here
hirdetés

HÍREK

Orbán: A legnagyobb ajándék, amit adhatunk egymásnak idén, hogy beoltatjuk magunkat

Mindenkit személyesen megkeresnek e-mailben, sms-ben és levélben, aki már megkapta az első két oltást, de nem vette fel a harmadikat.

Link másolása

hirdetés

A számok magukért beszélnek, az oltási akcióhéten összesen egymillió oltást adtak be múlt hétfő óta, ebből 800 ezer harmadik, 115 ezer pedig első oltás, mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban.

A harmadik oltást már a lakosság 27 százaléka, 2,6 millió ember megkapta, amivel az uniós átlag fölött vagyunk, ami 10 százalék körül van, tette hozzá.

A miniszterelnök szerint "a legnagyobb ajándék, amit adhatunk egymásnak idén, hogy beoltatjuk magunkat". Bejelentette, mindenkit személyesen megkeresnek e-mailben, sms-ben és levélben, aki már megkapta az első két oltást, de nem vette fel a harmadikat, hogy oltassa be magát.

A következő másfél hónapban minden településen lesz oltási akciónap, jelentette be.

A miniszterelnök arról is beszélt, fontosak a pedagógusok, de a gyermekek a legfontosabbak, ezért arra kéri a tanárokat, hogy oltassák be magukat, szerinte ez jogos elvárás a szülők részéről.

Az omikron-variánsról elmondta, hogy egyelőre a szakembereknek sincs elfogadott álláspontja arról, hogy mennyire veszélyes. Az első egy-két nap ijedsége nagyobb volt, mint ami indokolható lett volna - tette hozzá, ugyanakkor megjegyezte, hogy "jobb az óvatosság".

hirdetés

Orbán szerint "nyugaton van egy hullám, ami nem tartja tiszteletben a szülők azon jogát, hogy a szexuális nevelés csak a szülő dolga". Szerinte a "gyermekvédelmi" törvénnyel azt szeretnék védeni, hogy "a gyermekeink magyarok legyenek, és vigyék tovább a kultúránkat."

"Igenis fontos ez az ügy Brüsszel számára, mert elvárják azt, hogy az LMBTQ- aktivistákat engedjük be az iskolákba, óvodákba. Ha nem lenne fontos ez az ügy, akkor Brüsszel nem csinálna balhét" - fogalmazott a miniszterelnök.

A miniszterelnök arról is beszélt, 33 ezer kisvállalkozónak segít a magyar kormány, hogy kedvezőbb díjszabású energiarendszerbe léphessenek be. Az árbevételüknek 4 milliárd alatt, és 10 fő alatt kell lennie, hogy részt vehessenek ebben - ismertette.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Putyin visszaszólt a nyugati vezetőknek, akik a félmeztelen fotóin élcelődtek
Szerinte ők hasonló helyzetben „gusztustalan látványt nyújtanának”.

Link másolása

hirdetés

A napokban tartották a G7-tagállamok németországi csúcstalálkozóját, ahol a fontos megvitatandók – például az Oroszországgal szembeni szankciók bővítése – mellett viccelődni is volt ideje az államfőknek. Élcelődésük tárgya pedig nem más volt, mint az orosz elnök – vette észre az RTL.hu.

Boris Johnson brit és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök azzal viccelődtek, hogy meg kell mutatniuk a mellizmukkal, hogy keményebbek Putyinnál – ebbe idővel Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is bekapcsolódott. A vezetők ezzel természetesen Putyin félmeztelenül lovaglós fotóira utaltak. Ezt persze Putyin sem hagyhatta szó nélkül, egy csütörtöki sajtótájékoztatón újságírói kérdésre azt mondta:

„Nem tudom, hogy akartak levetkőzni, derék alatt, vagy felett? De szerintem mindkét esetben gusztustalan látványt nyújtottak volna.”

A háborút kirobbantó orosz elnök azt is hozzátette, hogy ahhoz, hogy olyan jól nézzenek ki, mint ő, le kell mondani a káros szenvedélyekről, a túlzott alkoholfogyasztásról, edzeni és sportolni kell. De Boris Johnson egy másik megnyilvánulására is reagált. Az angol miniszterelnök korábban azt mondta, ha Putyin nő lenne, most nem lenne háború. Erre az orosz elnök annyit üzent: négy évtizeddel ezelőtt épp Margaret Thatcher brit miniszterelnök döntött úgy, hogy csapatokat küld a Falkland-szigetekre. Ez pedig szerinte kizárólag a britek birodalmi törekvéseit szolgálta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Az Alkotmánybíróság elkaszált rendelkezéseket, amelyek a Balaton beépítését segítették
Miniszteri, kormányzati vagy önkormányzati engedéllyel ki lehetett kerülni eddig beépítési korlátozásokat.

Link másolása

hirdetés

Alaptörvény-ellenesnek nyilvánított és megsemmisített néhány törvényi passzust, amelyek megkönnyítették a Balaton-part beépítését – írja a 444.

A lap szerint eddig miniszteri, kormányzati vagy önkormányzati engedéllyel ki lehetett kerülni az amúgy érvényes beépítési korlátozásokat, és

megfelelő papír birtokában a part 30 méteres sávján belül is építkezhettek, túlléphették a településrendezési tervben előírt beépítettség és beépítési magasság maximális mértékét, ezek mellett pedig csökkenthető volt a strandok, kempingek, zöldterületek partszakasza.

Az Alkotmánybíróság álláspontja szerint rendeletekben nem, legfeljebb törvényekben lehetne ilyen kivételekről határozni. Az Ab kimondta, hogy ebben a formában a szabályozás gyengíti az Alaptörvényben foglalt egészséges környezethez való jog garanciáit.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Solymár mellett egyre több Budapest-környéki települést sújt a vízhiány
Már legalább tíz településen vezettek be vízkorlátozást.

Link másolása

hirdetés

Ahogyan azt megírtuk, Solymáron már hétfő akadozik a vízellátás, emellett vízkorlátozást is bevezettek: jelenleg közel háromezer embert érint a vízhiány. A Duna Menti Regionális Vízmű közleménye azonban rámutat, hogy nem csak ott rossz a helyzet: több másik településen is korlátozásokat vezettek be.

Solymár mellett Üröm, Piliborosjenő, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár, Csobánka és Szentendre is érintett.

Ezeken a településeken a teljes körű szociális célú ivóvízellátás biztosítása érdekében arra kérik a lakosokat, hogy törekedjenek az ivóvíz ésszerű felhasználására, korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását – ide tartozik például a medencetöltés. Kérik továbbá, hogy mellőzzék a locsolást, a kommunális ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket kapcsolják ki.

De az önkormányzatokat is arra kérik, szüneteltessék a közterületi locsolást. Ezt elsősorban az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerinti, rendkívüli hőség miatt kérik, hiszen az ilyen időben az ivóvízfogyasztási igény tovább fog növekedni.

A Telex azt írja olvasói visszajelzések alapján, hogy szerda óta Pilisszentlászlón sincs víz, Pest megyén kívül pedig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Túrkevén is hektikus a vízellátás, a lakosok alig tudnak mosni és tisztálkodni.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
30 Celsius-fok fölé emelkedett a Balaton hőmérséklete Gyenesdiásnál
31 fokos is volt a víz.

Link másolása

hirdetés

Az Időkép számolt be róla, hogy elérte a 30 Celsius-fokot a Balaton hőmérséklete Gyenesdiásnál.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: