hirdetés

HÍREK

Orbán: 50 százalékos bértámogatást kapnak a fodrászok, kozmetikusok, bolti eladók

Emellett nem kell fizetniük a bérleti díjat azoknak, akik állami vagy önkormányzati ingatlanban működtették a szolgáltatásukat vagy a boltjukat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. március 07.

hirdetés

Újabb videóval jelentkezett Orbán Viktor vasárnap a Facebook-oldalán. A kormányfő Vakcinainfó Extra címmel ismét egy általa kiválasztott hozzászólásra reagált.

A felvételen a miniszterelnök elmondta: „a következő két hét nehéz lesz, hiszen az eddig nyitva tartó üzletek közül is többet be kell zárnunk és a szolgáltatások is szünetelni fognak. Akiket ez érint, nehéz helyzetbe kerülnek.

Segíteni fogunk, senkit sem hagyunk az út szélén. 50 százalékos bértámogatást fogunk adni a most megszüntetett szolgáltatásokban dolgozóknak, fodrászoknak, kozmetikusoknak, bolti eladóknak”

Hozzátette, nekik a munkáltatói járulékot március hónapra nem kell majd fizetniük, illetve akik állami vagy önkormányzati ingatlant béreltek és abban működtették a szolgáltatásukat vagy a boltjukat, azoknak márciusban nem kell a bérleti díjat fizetniük. Megemlítette azt is, hogy akik átalányadósok, katások vagy kivások, azoknak márciusra elengedik az adójukat.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Szakértő a kínai vakcináról: igen valószínű, hogy a haláltól és a komoly betegségtől 100 százalékban megvéd

Dr. Boldogkői Zsolt virológus úgy véli, hogy ennek a vakcinának előnye is lehet, mert van rá esély, hogy a mutáns vírusok ellen jobban fog védeni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 11.

hirdetés

Kevésbé hatásosak a kínai vakcinák, mint a Pfizer és a Moderna oltásai. Ezt először ismerte el a kínai járványügyi központ vezetője.

Azt is mondta, hogy

a kínai hatóságok harmadik oltással vagy a különböző vakcinák kombinálásával, vagy a két oltás között eltelt idő változtatásával javítanának a hatékonyságon.

Bár dolgoznak egy újfajta - a Pfizerhez hasonló vakcinán is - de a szakember szerint addig is oltani kell, mert nincs idő a tökéletes vakcinát kivárni.

Az RTL Híradónak nyilatkozó magyar virológus szerint eddig is ismert volt, hogy az elölt vírust tartalmazó vakcinák kevésbé hatásosak, de szerinte a súlyos megbetegedéstől mindegyik oltás megóv.

hirdetés

A szakember azt mondta, hogy a kínai oltóanyag hivatalosan 78 százalékosan hatékony. Dr. Boldogkői Zsolt virológus szerint

igen valószínű, hogy ez a vakcina a halált és a komoly betegséget 100 százalékban megelőzi.

Ugyanakkor úgy vélekedik, hogy előnye is lehet a Sinopharmnak, mert van rá esély, hogy a mutáns vírusok ellen jobban fog védeni.

A magyar kormány az RTL Híradónak azt közölte, hogy minden vakcina hatásos, amit Magyarországon használnak.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Egymilliárd dollárért engedik csak ki a Szuezi-csatornából az Ever Givent

Az egyelőre nem világos, hogy a tulajdonostól vagy a cégtől kéri-e az összeget Egyiptom, ám anélkül nem engedik el a hajót.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2021. április 11.

hirdetés

1 milliárd dollár - ennyibe került a világnak az a hat nap, amíg az Ever Given hajó balesete miatt leállt a világ legforgalmasabb kereskedelmi útvonala. Ebben benne van annak a 800 embernek a hatnapos munkája, akik a hajó kiszabadításán dolgoztak, másrészt a kompenzáció is azért, hogy több mint 400 hajó útját blokkolva az egész világ áruforgalmában megakadást okozott. Egyes becslések szerint ugyanis az egyiptomi államnak 95 milliós veszteséget okozott a csatorna leállásának hat napja.

"A hajó addig marad itt, amíg a nyomozás le nem zárul, és a kompenzációt ki nem fizetik"

- nyilatkozta még csütörtökön az egyiptomi állami televíziónak Osama Rabie, a csatornahatóság elnöke. Azt is hozzátette, hogy ennek értéke azonos a becslésekkel, azaz nagyjából 1 milliárd dollárt kérnek.

Az egyelőre kérdéses, hogy pontosan kitől.

Az Ever Given tulajdonosa, a Shoei Kisen Kaisha nevű vállalat azt állítja, hogy őket még nem keresték fel a kompenzációval kapcsolatban az egyiptomi hatóságok,

így nem tudnak róla, hogy nekik kell-e kifizetniük a hatalmas összeget.

A hajót használó Evergreen nevű konténerszállítót üzemeltető cég igazgatója azt nyilatkozta a Bloombergnek, hogy a társaságot a késésből származó kiesések nem terhelik, mivel van erre biztosításuk.

hirdetés

Az Ever Given még március 23-án szorult be a Szuezi-csatornába, amellyel elvágta a többi hajó elől az utat. A 200 ezer tonnás hajót hat napig tartott kiszabadítani, ám addigra már bevételkiesést és áruhiányt okozott világszerte.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

András herceg: hatalmas űrt hagyott II. Erzsébet életében Fülöp halála

Károly herceg után II. Erzsébet és Fülöp harmadik gyermeke, András herceg is meghatóan nyilatkozott elhunyt édesapjáról.
Fotó: PA Wire / PA Images / Northfoto - szmo.hu
2021. április 11.

hirdetés

II. Erzsébet botrányokba keveredett fia, András yorki herceg is megszólalt apja, Fülöp herceg halála kapcsán, aki elmondta: míg ő az apját, a nemzet a nagyapját veszítette el - írja a Daily Mail.

A herceg szerint édesanyja sokkal jobban megéli ezt a veszteséget, mint bárki más, ennek ellenére hihetetlenül sztoikusan viseli a gyászt.

"Ahogy azt tőle el is várod, a Királynőnk egy elképesztően sztoikus ember. (Fülöp) távozását csodaként fogta fel, most pedig elmélkedik."

Az egész család igyekszik támogatni, ám mindenki rendkívül nehéz időszakon megy keresztül. Ő maga édesapja elvesztését borzasztó veszteségnek nevezte.

"Igazán figyelemre méltó ember volt, nagyon szerettem őt. Mindig nyugodt volt. Ha problémával fordultál hozzá, akkor foglalkozott vele. Az a típusú ember volt, akihez bármikor fordulhattál."

András egyébként most lépett először nyilvánosság elé azóta, hogy 2019-ben a BBC kamerái előtt botrányos interjút adott a Jeffrey Epstein-szexbotrányokban való érintettségéről.

II. Erzsébet 99 éves férje péntek reggel hunyt el a Windsori kastélyban. Nagy-Britannia gyászba borult, temetését április 17-én tartják, amelyen azonban a járványügyi előírásoknak megfelelően csak 30-an vehetnek részt.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Alapos indokkal kérvényezhetik a szülők, hogy ne menjen iskolába a gyerekük

A Pedagógusok Szakszervezete szerint az iskoláknak ezt el kell fogadniuk, de felhívták a figyelmet arra, hogy bizonyos szabályokat be kell tartani, hogy a tanév végén a tanuló lezárható legyen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 11.

hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, április 19-én megnyílnak újra az óvodák és általános iskolák. A gimnáziumokba május 10-től térhetnek vissza a diákok.

Többen azonban aggódnak, többek között a pedagógusok is, mert bár elindult az oltási programjuk, de a nyitásig még nem lesz meg a védettségük. A kormány szerint az oltottságuk addigra már lehetővé teszi a nyitást.

Több szülő is félti a gyerekét a közösségbe küldeni. Nem engedi iskolába a gyerekét, mert félti a vírustól - erről beszélt az RTL Híradónak egy krónikus beteg, fogyatékkal élő kisfiú anyja.

A Pedagógusok Szakszervezete szerint

hirdetés
a szülők alapos indok esetén kérvényezhetik a távolmaradást, amit el kell fogadniuk az iskoláknak. A szülőknek arra kell figyelniük, hogy elegendő jegye legyen a gyereknek az iskolában, hogy tanév végén lezárható legyen.

A EMMI szerint azonban a többség azt szeretné, hogy nyissanak az intézmények. Azt megerősítették, hogy vannak olyan esetek, amikor egy tanuló igazgatói engedéllyel otthon maradhat. De ha 250 óránál többet hiányzik, akkor év végén osztályozó vizsgát kell tennie.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk