News here
hirdetés

HÍREK

„Nyitva maradunk, de előfordulhat, éppen nem lesz üzemanyagunk, mert nem tudunk tartalékolni”

A kútüzemeltető kisvállalkozások tömeges csődjével fenyeget a benzinár-befagyasztás egy benzinkutas szerint.

Link másolása

hirdetés

Nehéz helyzetbe hozta a benzinkutak üzemeltetőit a kormány benzinár-befagyasztása. Egy "márkátlan" kutat üzemeltető "névtelen" forrás a Népszavának azt mondta, a hazai piac túlnyomó részét ellátó Mol kiskereskedelmi partnereinek zöme 480-as kútár mellett már nem tudja kitermelni saját költségeit. Szerinte

ez a kútüzemeltető kisvállalkozások tömeges csődjével fenyeget.

Egy magán-töltőállomáson viszont azt tapasztalták, hogy a hazai autósok úgy tankoltak hétfőn, mintha nem lenne holnap. Egyelőre úgy vélték, nem szívesen hagynának fel az iparral.

Koczor András, a Somogy megyei Hetes település benzinkútjának üzemeltetője azt mondta, a benzinnel most vannak nullán, a dízelen még van nagyjából öt forint haszon literenként, de ebből nem lehet fenntartani a kutat. Főleg, hogy - ahogy mi is megírtuk - a benzin nagykereskedelmi ára szerdától tovább nő, onnantól pedig Koczor András szerint minden liter benzin mínuszos lesz. Ugyan a kormány csak az alapüzemanyagok, vagyis a 95-ös benzin és a sima gázolaj árát fagyasztotta be, a prémiumoké továbbra is bőven 500 forint felett van, a kútüzemeltető szerint, amióta durván elszálltak az árak, a drágábbakból jóval kevesebb fogy.

"A legrosszabb, hogy nem tudunk semmit, kiszámíthatatlan és bizonytalan a jövő. Jelen állás szerint három hónapra fagyasztották be az árakat, de már hallani, hogy ebből bizony fél év lesz, ki kell tartani a választásokig. Csak azt nem értem, miért a benzinkutasokkal fizettetik meg a rezsicsökkentésnek hívott hatósági árszabályozás költségeit"

- mondta.

hirdetés

Arról is beszélt, hogy szerinte "az embereknek fogalmuk sincs róla, hogy egy átlagos töltőállomás nem aranybánya". A nullás árrés azt jelenti, hogy mostantól zsebből kell majd fizetni mindent, így nem véletlen, hogy már a hétvégén mondták többen, hogy elküldenek alkalmazottakat.

Januártól pedig még rosszabb lesz a helyet a minimálbér-emeléssel, mert azzal együtt az adók és a járulékok is emelkednek, vagyis a kutak üzemeltetőinek még mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk, ha nem akarnak embert elküldeni.

A hetesi kúton egyébként azt tapasztalták, hogy ugyanannyian tankoltak náluk hétvégén és hétfőn is, mint korábban - erről számolt be egyébként több más benzinkutas is a Népszavának. Koczor András szerint akinek az 510 forintos benzin drága volt, annak a 480 forintos is drága, akinek mennie kell, annak pedig szintén mindegy.

Hogy mi lesz ezután, arra azt mondta, "az ember nem zár be, mert ki kell szolgálni a vevőket, még ilyen áron is".

"Tehát maradunk nyitva, viszont bevétel híján centizni kell majd a rendeléssel, ami azt jelenti, hogy előfordulhat, éppen nem lesz üzemanyagunk, mert nem tudunk tartalékolni, hanem próbáljuk kiszámolni, mikor fogy el az előző adag. És ez nem szabotázs vagy sértődés, hanem szimpla matematika: ha nincs elég bevételem, nem tudok elegendő árut venni"

- mondta.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Orbán Viktor grimaszai sokszor érdekesebbek voltak az ellenzéki hozzászólások alatt, mint maguk a beszédek
Az arckifejezések alapján a miniszterelnök nem vette véresen komolyan a neki címzett üzeneteket.

Link másolása

hirdetés

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, megtartotta az őszi parlamenti ülésszak első beszédét Orbán Viktor.

A beszéd után az ellenzék vezető politikusai reagáltak a miniszterelnök beszédére. Nem meglepő módon a Párbeszéd, a Momentum, az LMP vagy épp a Mi Hazánk képviselői különböző kritikákkal illették Orbán gondolatait a szomszédban zajló háborúról vagy épp a brüsszeli szankciós politikáról.

Többször Kövér Lászlónak kellett rendre utasítani a fideszes képviselőket a bekiabálások miatt – írja az RTL.hu.

A csatorna egy videóban össze is szedte azokat az arckifejezéseket, amiket Orbán Viktor vágott a beszédek alatt.

hirdetés
Az ellenzéki Gurmai Zita és Szabó Tímea megszólalásai mosolyt csaltak a miniszterelnök arcára, de Lukács László György a Jobbik országgyűlési képviselőjének mondandóját is fejrázás kísérte.

Összességében elmondható, hogy a grimaszok alapján Orbánt nem hatotta és nem is rázta meg különösebben az ellenzéki kritika.

Orbán Viktor grimaszai az ellenzéki beszédek alatt
/div>


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Szja-mentességgel ösztönöznék a 30 alatti nőket a gyerekvállalásra
Ha egy nő vállalná, hogy 25 és 30 éves kora között szül, kitolnák az szja-mentességét.

Link másolása

hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentben Duró Dóra családpolitikai kritikájára válaszolva emlékeztetett arra, hogy idén 670 milliárd forint személyi jövedelemadót fizettek vissza a családoknak. Szerinte a családi adókedvezmény, illetve a nyugdíjon kívül bármilyen juttatás inflációhoz kötése – a szankciós politika okozta infláció mellett – azonos lenne a biztos államcsőddel. Szólt arról is, hogy decemberben véglegesítik a következő évi költségvetést és akkor lesznek újabb családpolitikai intézkedések.

Példaként említette, hogy terveik szerint lesz olyan intézkedés, ha valaki már betöltötte a 25. életévét és már nem jár neki az szja-mentesség, de vállalja, hogy szül egy gyermeket 25 és 30 éves kora között, akkor 30 éves koráig tovább élvezheti az adómentességet.

A hétfői parlamenti ülésen az ellenzék politikusai egyebek mellett a jelentős infláció miatt ostorozták a miniszterelnököt, aki visszautasította, hogy a 25 év alatti fiatalok szja-mentessége választási osztogatás lenne, bár ezt konkrétan nem is rótták fel neki.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Lelőtte katonai parancsnokát egy orosz férfi Szibériában
A besorozott katona közölte: ő nem fog harcolni Ukrajnában.
Fotó: MTI/AP - szmo.hu
2022. szeptember 26.


Link másolása

hirdetés

Egy orosz férfi lelőtt egy helyi katonai parancsnokot Szibériában, miután közölte vele, hogy nem hajlandó harcolni Ukrajnában – írja a The Guardian cikke alapján a 24.hu.

Az incidens Irkutszk régiójában, a 85 ezres lakosságú Uszty-Ilimszk városában történt. Az esetről videófelvétel is készült.

Ezen az látszik, hogy az elkövető közvetlen közelről nyit tüzet a parancsnokra, a lövöldözést hallva pedig többen kirohannak a teremből.

Arról ellentmondásosak a hírek, hogy a meglőtt férfi meghalt-e. Egyes információk szerint hordágyon vitték el az épületből, de azt többen megjegyzik, hogy nem mozgott.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Orbán Viktor Kálmán Olgának: „Továbbra is maradjanak az árnyékban”
A miniszterelnök szerint 2002 és 2010 között a napon volt, le is égtek.

Link másolása

hirdetés

A Parlamentben Orbán Viktor beszéde után elkezdődtek az ellenzéki hozzászólások amiről mi is írtunk, ahogy a miniszterelnök reakcióiról is a beszédekre.

A felszólalók közül Kálmán Olga a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője úgy fogalmazott: Orbán tönkretette a forintot. Háború még egyáltalán nem volt, amikor már 350 forint felett volt az euró – mondta. A DK képviselője szerint szinte sehol a világon nem drágultak annyira az élelmiszerárak, mint nálunk. „Meddig folytatják az élelmiszerárak emelését?” – kérdezte a miniszterelnöktől.

Válaszában Orbán azt mondta: akkor lesz vége az élelmiszerár-növekedésnek, amikor eltörlik a szankciókat – idézi a Telex.

Felidézte, hogy volt olyan idő 2010 előtt, amikor 1,1 millió jelzálog-hitel volt, és ennek nagy része svájci devizában, ami tönkretette az embereket. Azt javasolta a DK képviselőjének, hogy óvatosabban rója fel a forintot, ami szerinte automatikusan gyengül, ha a dollár erősödik az euróval szemben.

hirdetés

Kálmán Olga ezzel szemben úgy gondolja, hogy akkor lesz vége az élelmiszerár-növekedésnek, amikor Orbán Viktor kormányának is vége lesz. Ezért alakított a DK árnyékkormányt, amellyel azt ígérte, kihúzzák az országot a megélhetési válságból.

„Nehéz úgy egymásra figyelni, ha közben kilövik az ember szemét” – reagált a miniszterelnök, utalva a 2006-os őszi zavargásokra és az akkori kormány helyzetkezelésére. Szerinte a mostani ellenzéknek 2002 és 2010 között volt alkalma vezetni az országot.

„Amikor volt lehetőségük, nem árnyékban tehették, jól le is égtek. Továbbra is maradjanak árnyékban”

– riposztolt Orbán Viktor.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: