HÍREK
A Rovatból

Növekszik a menetideje több járatnak is a MÁV jövő évi menetrendjében

Ráadásul sok InterCity menetideje hosszabbodik meg, érthetetlen módon időnként csak az egyik irányba. A nagy erőkkel felújított győri vonalon nem hosszabbodnak a menetidők. Igaz, nem is rövidülnek.

Link másolása

A MÁV 20024-es menetrendje december második vasárnapján lép életbe, adta hírül az RTL. Meglepő módon sok fontos vonalon ez menetidő-hosszabbodást jelent majd. Például az InterCity vonatok Budapest-Nyugat és Nyíregyháza között 6 perccel, Nyíregyháza és Budapest között 5 perccel hosszabb ideig száguldanak. Budapest és Szeged között pedig 3-4 perccel élvezhetjük tovább a vonatozás örömeit. Miskolcról a Keletiig még tovább, ugyanis itt 7 perccel lesz hosszabb az út, érdekes módon visszafelé nem változik a menetidő.

Bővül azon vasútvonalak száma, ahol csak akkor állnak meg a vonatok, ha a buszokhoz hasonlóan előre jelzik a leszállási szándékot. A vasúttársaság azzal érvel, hogy a felesleges megállások kiiktatásával javulhat az energiafogyasztás és pontosabbá válhatnak a vonatok, jelentsen ez bármit is.

A budapesti elővárosi közlekedésben inkább sűrűsödnek a járatok:

Dunaújvárosból hajnalban és reggel egy-egy új zónázó vonat indul (4:32, 7:32), visszafele a Déliből 6:15-kor és este negyed kilenckor megy el egy zónázó Dunaújvárosig.

Két esti Budapest-Monor személyvonatpárt is elindítanak hétvégéken (Nyugatiból 18:05 és 19:05-ös indulás, Monorról 19:06 és 20:06), illetve egy esti Cívis InterRégiót is forgalomba állítanak, ami 19:25-kor indul a Nyugatiból.

Nagykátáról az S60-as vonatok, illetve Szolnokról a G60-asok hétvégén 60 helyett 40 percenként követik egymást.

A teljes menetrend itt böngészhető.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Orosz tisztviselő fenyeget: ha az orosz csapatok Magyarország határán állnak, Európa máshogy beszél majd
Konsztantyin Gavrilov a katonai biztonságról és fegyverzet-ellenőrzésről szóló bécsi tárgyalásokon mondott nagyot.

Link másolása

Európa hozzáállása Oroszországhoz a biztonsági párbeszédben konstruktívabbá válik, amikor az orosz hadsereg megközelíti az Ukrajnával határos keleti EU-államokat – jelentette ki a katonai biztonságról és fegyverzet-ellenőrzésről szóló bécsi tárgyalásokon részt vevő orosz küldöttség vezetője, Konsztantyin Gavrilov a RIA tudósítása alapján.

„A hév akkor fog csökkenni, amikor csapatok állnak majd Lengyelország, Románia, Magyarország és Szlovákia határánál. Teljesen más lesz a hangnem.”

- mondta Gavrilov.

Egy ilyen helyzetben kezdődhetnek majd komoly tárgyalások fékekről és egyensúlyokról, garanciákról. Hozzátette, ésszerű partnerek beszélnek egy ilyen forgatókönyvről.

(via Mandiner)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Magyar Péter visszaszólt Kubatovnak: Ezek szerint focistafeleségként vezettem 200 milliárdos állami céget
Kubatov szerint mindig „futballfeleség státuszban volt” Varga Judit volt férje. Magyar nem hagyta ezt szó nélkül.

Link másolása

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, a Ferencvárosi Torna Club elnöke egy interjúban Magyar Péterről is beszélt: Varga Judit volt férjéről azt nyilatkozta, „ő mindig is egy kicsit amolyan futballistafeleség státuszban volt”. Magyar szerdán a Facebook-on válaszolt.

„Ezek szerint »futballista feleségként« vezettem 200 milliárdos, 200 ezres ügyfélkörű állami céget, és voltam az Orbán kormány diplomatája 8 évig olyan területen például, mint a Sargentini-jelentés. Szegény hazám”

– írta Magyar. A Kubatov-interjút szemléző hvg.hu-cikk alatti kommentjében azt teszi hozzá, egy bohóc-emojival kísérve: „hajrá, Fradi”.

(Via hvg.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter szerint már készülnek róla a hamisított rendőri jelentések
Nem ért célt a megafonos propaganda Magyar szerint. Úgy értesült: most durvább eszközöket is bevetnek ellene.

Link másolása

Magyar Péter, Varga Judit volt férje szerdán ismét posztolt Facebook-oldalán. Ebben arról ír, hogy „a sajtóból” olyan információk jutottak el hozzá:

„Nem érte el a kívánt hatást a megafonos peopagandisták 50 millió forint közpénzből folytatott lejárató cunamija, ezért már készülnek a hamisított rendőri jelentések”.

Magyar posztja szerint ezzel vehet majd új lendületet a „figyelemelterelés”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Egyperces néma felállás Navalnij emlékére – ezzel kezdené a parlament jövő heti ülését a DK
„Amíg a többi európai ország kormányai megemlékeztek és kifejezték tiszteletüket az orosz ellenzéki mártír iránt, valamint elítélték a gyilkos putyini rezsimet, a magyar kormány egyetlen szót sem emelt a történtek miatt” - írták.

Link másolása

Egyperces néma felállással kezdené a parlament jövő heti ülését a DK Alekszej Navalnij emlékére - írta meg a Telex.

Az ellenzéki párt azt kezdeményezi, hogy egyperces tiszteletadással kezdődjön az Országgyűlés február 26-i ülése.

„Amíg a többi európai ország kormányai megemlékeztek és kifejezték tiszteletüket az orosz ellenzéki mártír iránt, valamint elítélték a gyilkos putyini rezsimet és annak vezetőjét, a Navalnij gyilkosához törleszkedő magyar kormány egyetlen szót sem emelt a történtek miatt”

– írta közleményében a DK.

Mint arról korábban írtunk, Putyin legnagyobb kritikusa február 16-án, 47 évesen halt meg az északi sarkkör közelében, Oroszország egyik legszigorúbban őrzött börtönében.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk