HÍREK
A Rovatból

Novák Katalin is megszólalt Fekete-Győr András és Rákay Philip babahordozós vitája kapcsán

A családügyi miniszter még egy régi fotót is megosztott a férjéről, amin a gyermeküket egy babahordozóban tartja.

Link másolása

Novák Katalin is megszólalt Fekete-Győr András és Rákay Philip vitája kapcsán. A Momentum volt elnöke, Fekete-Győr András nemrég a közösségi oldalán osztott meg egy képet arról, hogy jótékonysági csomagokat pakol a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójára, közben pedig magára kötötte újszülött kisfiát. Rákay Philip, az egyik legnagyobb kormánypárti influenszer pedig kitette a saját oldalára a fotót és sírva nevetős emoji kíséretében azt írta hozzá: "SZÉP ÚJ VILÁG...". A bejegyzést Rákay később törölte.

Novák Katalin most egy fotót osztott meg a Facebook-oldalán, amelyen férje az azóta felnőtt gyermeküket egy babahordozóban tartja.

"Egyetértek: a babának és az édesapának, édesanyának is sokat ad a testi-lelki közelség"

– írta a fotóhoz a családügyi miniszter, aki azt is hozzátette: a kormány családpolitikája is "éppen erről szól: a szülők szabadon dönthessenek arról, hogyan osztják meg maguk között a feladatokat".


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Hard talk Puzsér Róberttel: Magyar Péter szombat este egy „könnyed esti csevejre” készül a publicistával
A politikus ígérte, hogy a vágatlan felvétel a YouTube-on is látható lesz majd. „Az igen apukám!!! Te aztán tényleg tökös vagy, huhhh de hiányzott már ez a fajta habitus a politikából. Nagyon bírom ezt a stílust, remélem meg is marad” - írta egy kommentelő.

Link másolása

Magyar Péter az országjárás és tüntetések között arra is szakít időt, hogy leüljön beszélgetni. A közösségi oldalán megosztott bejegyzés szerint szombaton este Budapesten Puzsér Róberttel találkozik, egy „könnyed esti csevejre”. Mint írta, "Hard talk" készül, amit rögzítenek és hamarosan közzé is teszik a publicista YouTube-csatornáján. Ígérete szerintt a vágatlan verzió kerül majd fel.

A kommentelők máris nagy várakozással tekintenek a találkozóra:

"Na erre kíváncsi vagyok! Puzsérnak a véleményét akár rendszeresen is kikérhetnéd! Talán sokaknak bántó a stílusa, de az értékrendje és az ismeretei magasan az átlag felett van. Mindenképp pozitív hogy bevállalod a vele való beszélgetést!"

"Péter Magyar, szerintem ha vége adj életjelet."

"Bízom benne, hogy nagy marketing értékkel bír és nem megy le alpáriba a mi Robink."

"Az igen apukám!!! Te aztán tényleg tökös vagy, huhhh de hiányzott már ez a fajta habitus a politikából. Nagyon bírom ezt a stílust, remélem meg is marad."

"Mivel Puzsér Magyar Péter rajongó, nagy vérengzésre nem számítok. Ezen a beszélgetésen mindketten vizsgáztok demokráciából. Bízom benne, hogy releváns kérdések lesznek. Hajrá!"

"Lehetne majd az egyik tanácsadód a leendő kormányodban - az új, Felelős Kormányunkban."

"Respect, hogy vállaltad, tuti, hogy kemény kérdések lesznek, alig várom, hogy hallgathassam!"

"Puzsér és Magyar Péter a 2 legjobb "dolog", ami Magyarországgal történt az elmúlt 14 évben... jól jöhetne mindannyiunknak valami közös "meló" tőlük."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Elkelt Magyar Péter napszemüvege: kiderült, hogy mennyit ajánlottak érte
Az elhíresült napszemüveget a Tisza párt alelnöke még vasárnap bocsátotta árverésre. A pénzt jótékony célra ajánlotta fel, nehézsorsú családok részesülhetnek belőle.

Link másolása

"Hárommillió forintért kelt el a megafonos közpénzzabáló srácok által híressé tett, jótékony célra felajánlott 'női' napszemüvegem. Hálásan köszönjük a névtelenséget kérő támogatónak a felajánlást" – írja Magyar Péter Facebook-posztjában.

A licit tízezer forintról indult, ami néhány órán belül 1,2 millióra kúszott fel. Magyar Péter bejelentése előtt szemüvegével sokat foglalkozott a kormánymédia, illetve Menczer Tamás, a Fidesz frissen kinevezett kommunikációs igazgatója is.

"Hamarosan megnevezzük azt a Debrecen környéki jótékonysági szervezetet, amely javaslatot tesz a nehézsorsú családokra, akik a támogatást megkapják. Nagyon sokan jelezték, hogy ha nem ők nyerik a licitet, akkor is szeretnének segíteni. Nekik is lesz lehetőségük erre"

- írta a politikus.

"A propagandista srácoknak további jó vergődést és kitartást kívánunk. Most sokat kell túlórázniuk, de reméljük rövidesen lesz idejük pihenni" – írta Magyar Péter a bejegyzése végén.

A Tisza Párt alelnökének posztjára számtalan komment is érkezett, amelyben biztosították Magyart, hogy támogatják célkitűzését.

Egy kommentelő azt írta: "Én is utaltam már némi pénzt a Tiszának/a Talpra Magyarok Közösségének! Én így támogatom a mozgalmat!", de volt, aki ekképp támogatta Magyart:

Milyen hatalmas ereje van a szeretetnek és az összefogásnak, mindig meghatja a lelkemet. Természetesen én is segítek".


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor az Ibolya Presszóban járt, és az utcán is sétált egy kicsit
A kormányfő szombaton Budapesten járt, ahol találkozott a Fidesz aktivistáival, két pártirodába bement, de az utcán is sétáltak egyet közösen.

Link másolása

Ahogy arról mi is beszámoltunk, szombaton folytatta kampánykörútját Orbán Viktor. A miniszterelnök a nap folyamán Budapesten járt, ahol Fidesz-aktivistákkal találkozott, betért két pártirodába, és az utcán is sétált egyet velük.

A fővárosi fideszesek kampányát segítette szombaton Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt oldalán részt vett a jelöltek és az aktivisták eligazításán az V. kerületi Fidesz-irodában, ahol elmondta:

a budapesti Fidesznek azon kell dolgoznia, hogyan lehet a nemzet fővárosából a legtöbbet kihozni, a kormánnyal összefogva.
Fotók: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Nagy célokat kell megfogalmazni, nagyon sokat kell dolgozni és végül győzni fogunk - hangoztatta. Karácsony Gergely igazi bűne a rengeteg elszalasztott lehetőség, ami miatt most szenved a város - tette hozzá.

Orbán Viktor, Szentkirályi Alexandra és a belvárosi fideszesek ezután átsétáltak az Ibolya presszóba, ahol a Fidesz elnöke egyetemista diákéveiről, a helyhez kötődő emlékeiről mesélt.

Később a Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor.

A miniszterelnök az 58-as villamos régi végállomásánál megismerkedett a terület helyreállítási és fejlesztési terveivel, majd beszélgetett a terület megtisztítását és rendezését végző Fidesz-aktivistákkal is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Egy luxuscikk iránti megnövekedett kereslet félmilliárd mélyszegénységben élőt, leginkább afrikait fenyegethet éhínséggel
Amikor 2011-ben bemutatták a „Császárnő a palotában ” című filmsorozatot, senki sem gondolta, hogy szamarak milliói halhatnak bele a showbiznisz által felkorbácsolt őrületbe.

Link másolása

Egy tévésorozat nyomán kirobbant divat miatt óriási kereslet alakult ki a szamarakra, mert a bőrükből főzött zselatinnak gyógyító erőt tulajdonítanak, írta meg a HVG. A kínai szamárállomány nagy részét már kiirtották, a következő nyolc évben pedig világszerte fenyeget a szamár-hekatomba, aminek következményeként ötszáz millió ember élelmiszer és vízellátása kerülhet veszélybe, főképpen Afrikában okozva katasztrófát.

Becslések szerint 500 millió ember megélhetését biztosítják a szamarak a világ legszegényebb közösségeiben.

Afrikában különösen jelentős a szerepük, ahol a szamár létfontosságú rengeteg mezőgazdaságból élő vidéki család számára, hiszen az egyik legolcsóbb áru- és személyszállítási eszköz.

Kínában az ejiao (szamárbőr-zselatin) néven ismert, és a hagyományos kínai orvoslásban, a Csing-dinasztia idején luxuscikkekben használt anyag népszerűsége azután robbant be, hogy 2011-ben bemutatták a „Császárnő a palotában” című tévésorozatot.

A bökkenő csak az, hogy az utóbbi években szamarak millióit vágták le a kínai állomány legyilkolása után már főként Afrikában. Ha lenne elég pénz ezekben az országokban gépesített szállító járművekre, nem jelentene a szamarak lemészárlása gondot, de így az.

Szállító- és földművelő gépek hiányában pedig a szamarak tömeges kivégzése éhínséghez vezethet.

A szamárbőrből kivont kollagénből készített ejiaót manapság az élelmiszer- és szépségápolási termékek összetevőjeként használják, amelyről sok kínai fogyasztó úgy hiszi, hogy gyógyító hatású, javítja az immunrendszert és megelőzi a betegségeket.

Az 55 tagú Afrikai Unió idén februárban az egész kontinensen betiltotta a szamarak és a szamárbőr exportját, kérdés, hatékonyan érvényt tudnak-e szerezni ezeknek a rendelkezéseknek.


Link másolása
KÖVESS MINKET: