HÍREK
A Rovatból

„Nem tehetnek mást, mint hogy Orbán Viktort is beidézik” – Magyar Péter kijött az ügyészségről

Megerősítette, hogy nem volt megvágva az átadott felvétel. Arra a kérdésre nem tudott válaszolni, az ügyészség felhasználja-e az átadott anyagot. Estére tüntetést hirdetett.

Link másolása

Körülbelül négy órányi kihallgatás után Magyar Péter kilépett az ügyészség kapuján, ahol nyilatkozatot tett, ígérete szerint.

A következőket mondta:

„Átadtam az ügyészségnek a hangfelvételeket egy feliratozott és egy nyers változatban. Az ügyész urakkal végighallgattuk mondatról mondatra, szóról szóra a hangfelvételt. Voltak kérdéseik. Ezekre igyekeztem a legjobb tudásom szerint válaszolni. Nyilván értelmezni nem nekem kéne. Minősíteni az intézmény kapcsán pedig főleg nem ezeket az elhangzott mondatokat.”

Magyar úgy értékelte, hogy ez a rendszerváltás utáni legnagyobb politikai és jogi skandalum. Azt is elmondta, hogy eredetileg nem állt szándékában a hangfelvételt nyilvánosságra hozni,

azonban Varga Juditot hiába kérte, hogy menjen be vele az ügyészségre, hogy tanúvallomást tegyen. Mivel erre nem volt hajlandó, ezért volt kénytelen a korábbi hanganyagot felhasználni bizonyítékként.

Az ügyészségtől arra nem kapott választ, hogy milyen nyomozati lépéseket kívánnak tenni, azonban Magyar Péter azt gondolja, hogy ezek után, a ma átadott anyagok ismeretében nem tehetnek mást, mint hogy tanúként több kormánytagot, sőt magát a miniszterelnököt is beidézik. A politikus szerint

Orbánnak nyilvánvalóan jóval több dologról van neki tudomása, mint amiről a volt feleségének és főleg neki.

Röviden reagált a kormánymédiában elhangzott vádakra, és megerősítette, hogy, ez nem vágott felvétel. „Egyáltalán nincsen megvágva, úgy adtuk le, ahogy felvételre került mindenféle vágás és manipuláció nélkül.”

Azt is elmondta, hogyamenniben „mostantól bárki, bármelyik médium, bármelyik magánszemély és bármelyik jogi személy bármilyen valótlanságot állít akár ezzel a felvétellel kapcsolatban, akár az én tevékenységemmel, akár a családom tevékenységével, akár a barátaimmal kapcsolatban 100 fős jogi csapat fog ezen dolgozni, akik felajánlották a segítségüket. Minden megítélt kártérítést az utolsó forintig a bicskei áldozatok megsegítésére fogunk fordítani.

Ezekután az M1 televízió riportere felé fordult, és a szemébe mondta, hogy ahelyett, hogy a hangfelvétel tartalmával foglalkoznának, azokat az „előre megírt” kérdéseket teszik fel, amelyeket nyilván Rogán Antal „a Karmelitában tartott heti eligazításon” ír meg nekik. Majd így folytatta, amikor a riporternő a szöveg értelmezéséről kérdezte:

„Szerintem nincs szükség ennek a hangfelvételnek az értelmezésére, teljesen egyértelműen elhangzik a volt feleségem és az én részemről. Szerintem mindenki tudja ezt értelmezni. Ott legalább három vagy négy bűncselekmény valósul meg nagyon-nagyon súlyos bűncselekmény, amire ő utalást tesz. Nyilván nem ő követte el, de ő adta információt, neki volt elsőként információja.” Szerinte már korábban is szükséges lett volna kibővíteni a tanúmeghallgatásokat a kormánytagokra.

„Nekem csak ennyiről van információm, és arról egyébként, hogy ez egy maffiaállam, és maffiakormány.”

Az állami televízió második kérdése Varga Judit vélelmezett bántalmazásával volt kapcsolatos, amivel kapcsolatban Magyar megjegyezte, hogy nem szeretne ennek a provokációnak felülni,

tudja, hogy Rogán Antal írta, Varga előző bejegyzését is. Pontosan ugyanaz a szóhasználat, ha egy nyelvész megnézi, egyértelművé válik, hogy a karmelita kolostorban keletkeztek ezek a bejegyzések.

Megismételte, hogy nem bántalmazta a feleségét, nem volt megfélemlítve. Szerinte ezt az is bizonyítja, hogy válásuk után a gyermekek közös felügyelet alatt maradtak, és ez ellen Varga Juditnak sem volt soha semmi kifogása. De most érdekes módon, Rogán Antal most fontosnak tartotta, „hogy egy lejárató kampány induljon el, és például az önök oldalán, és az önök oldalán ez szerepeljen első hírként”.

Arra a kérdésre, más politikusokkal, vagy más ügyben vannak-e felvételei, azt mondta, jelenleg ezt a felvételt találta meg, mert a felvételeket több helyre tette el, biztonsági okokból, de keresi őket.

Azt is mondta, hogy más kormánytagokkal is van hangfelvétele.

Arra a kérdésre, hogy Gulyás Gergely-e az érintett, nem adott választ. Azonban sem Varga Judit, sem Gulyás Gergely nem követett el Magyar megítélése szerint bűncselekményt, ők szerinte csak tanúként jöhetnek szóba.

Elmondta továbbá, hogy még ma reggel is dobtak be idézést a postaládájába a Központi Nyomozó Ügyészségtől, „tehát azt gondolom, hogy folyik a lejáratás és az ellehetetlenítés mindenféle szinten. De még egyszer mondom, nekem innen nincs hova hátrálnom. Itt van három gyerekem, itt van a hazám, itt van a családom, itt maradok, és ezt a harcot megvívom, és ebben a magyar emberek százezrei és milliói fognak segíteni.

Végezetül elmondta azt is, hogy megkérdezte az kihallgató ügyészeket, miért adták ki a múlt héten azt a „hazug közlemény”. Erre elmondása szerint az ügyészek nem tudtak válaszolni, „azt mondták, hogy nekik erre nincs közük, nem tudták megmondani, hogy ki írta ezt a közleményt.

Ezután este hat órára, az ügyészség épülete elé a Markó utcába demonstrációt hirdetett.

Követeljük ennek az ügynek a független, objektív, politikai befolyásolástól mentes kivizsgálását, a valódi felelősök megbüntetését és minden szülő szükséges tanú meghallgatását. És hogyha ott összegyűltünk, akkor utána sétáljunk át Békésen a Kossuth térre, és követeljük a kormány lemondását, és mondjuk azt ki, hogy eddig és ne tovább.

Mivel ez egy spontán demonstráció, a magyar jogszabályok szerint ezt meg lehet tenni mindenféle jogellenes magatartás nélkül.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Hatalmas a tömeg a Magyar Péter-tüntetésen a Belügyminisztérium előtt
Nagyon sokan mentek el a péntek esti tüntetésre, ahol többezres tömeg fogadta az először felszólaló Nagy Ervint.

Link másolása

Tüntetésre hívta Magyar Péter azokat, akik szeretnének tiltakozni a pedofilia ellen. A demonstráció Facebook-eseményében azt írták:

"Csatlakozz hozzánk egy békés, de határozott tüntetésre, ahol közösen mondjuk ki, hogy “Elég volt!”. Védjük meg a gyermekeket az újabb pedofil bűncselekményekről. Követeljük a valódi gyermekvédelmi reformot, a gyermekvédelem finanszírozásának jelentős megemelését. Követeljük a szörnyűségeket eltussoló intézményvezetők felelősségre vonását, és a politikai felelősök, Pintér Sándor belügyminiszter lemondását és a kormány távozását. Itt az ideje, hogy hangot adjunk a változás iránti igényünknek és megmutassuk, a közösség erejével képesek vagyunk pozitív változásokat elérni".

Hat óra után már ilyen sokan voltak a Belügyminisztérium előtti téren:

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Fotók: Ilyen volt a Magyar Péter-tüntetés, ahol a belügyminiszter és a miniszterelnök lemondását is követelték
A politikus szerint ma Magyarországnak olyan kormánya van, amely család- és gyerekbarátnak, kereszténynek, béke- és vidék-pártinak hazudja magát. Azonban ennek pont az ellenkezője igaz.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 26.


Link másolása

Tüntetést hívott össze Magyar Péter péntek estére a Belügyminisztérium elé, ahol a gyerekvédelemről, a pedofil-botrányról, a kormány hibáiról és a TISZA-párt terveiről is beszélt.

Az est képekben:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Itt követheted élőben Magyar Péter tüntetését: a BM előtt követelik Pintér Sándor és a kormány távozását
Péntek estére a Belügyminisztérium elé szerveztek tüntetést. A felhívásban többek között azt írták: „Követeljük a szörnyűségeket eltussoló intézményvezetők felelősségre vonását, és a politikai felelősök távozását!”
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 26.


Link másolása

Tüntetésre hívta Magyar Péter azokat, akik szeretnének tiltakozni a pedofilia ellen. A demonstráció Facebook-eseményében azt írták:

"Csatlakozz hozzánk egy békés, de határozott tüntetésre, ahol közösen mondjuk ki, hogy “Elég volt!”. Védjük meg a gyermekeket az újabb pedofil bűncselekményekről. Követeljük a valódi gyermekvédelmi reformot, a gyermekvédelem finanszírozásának jelentős megemelését. Követeljük a szörnyűségeket eltussoló intézményvezetők felelősségre vonását, és a politikai felelősök, Pintér Sándor belügyminiszter lemondását és a kormány távozását. Itt az ideje, hogy hangot adjunk a változás iránti igényünknek és megmutassuk, a közösség erejével képesek vagyunk pozitív változásokat elérni".

Arra kérték a résztvevőket, hogy a rendezvény békés lebonyolításának érdekében mindenki tartsa tiszteletben a jogszabályokat és egymást.

Itt követheted a tüntetést élőben:

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A Mandiner szerint sikertelen volt Magyar Péter tüntetése, csak néhány százan voltak rajta
A portál rövid beszámolót közölt a demonstrációról, és kiemelte, hogy Magyar a beszédében bohócnak nevezett több kormánypárti politikust.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 26.


Link másolása

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Magyar Péter péntek esti tüntetésére sokan érkeztek a Belügyminisztérium elé. Az ATV - helyszínről jelentkező - riportere is azt mondta, hogy rengetegen voltak a téren:

A Mandiner cikke szerint azonban:

"Hiába a bohócozás és a bezzegromániázás, kevesen voltak Magyar Péter tüntetésén".

A portál rövid beszámolóval jelentkezett a demonstrációról. Ebben azt írták: "Bevallásuk szerint valódi gyermekvédelmi reformért és Pintér Sándor lemondásáért demonstrálnak a mostani alkalommal. A tüntetésen Nagy Ervin színész és unokahúga, Szilágyi Kitti, a Civil Bázis elnökségi tagja, gyermekpedagógus óvónő is felszólalt". Beszédéből kiemelték, hogy szerinte a magyar kormány megbukott, és hogy „a kormány nem képes és nem is akarja megvédeni a gyermekeket, a kormány módszere a büntetés és az ellenőrzés, de ez nem egyenlő a gyermekvédelemmel”.

Magyar Péter beszédéből azt emelték ki, hogy "újfent beleállt a Fidesz frakcióvezetőjébe, Kocsis Mátéba. A frakcióvezető volt a gyermekvédelmi törvényjavaslat beterjesztője, őt egyszerűen bohócnak nevezte a Tisza párt elnöke".

Majd idézték a politikust, aki azt javasolta Orbán Viktornak, hogy „próbálják meg visszaelőzni Romániát, és érjék el hogy a magyar iskolákban, kórházakban legyen szappan, WC-papír és fertőtlenítőszer”.

Kitértek még arra, hogy a politikus többször használta a bohóc jelzőt, Kocsis mellett Menczer Tamásra és Deutsch Tamásra, azzal összefüggésben, hogy "szerintük Brüsszelből a baj jön".


Link másolása
KÖVESS MINKET: