HÍREK

„Nem szeretném, ha kicsinálnának, mert nyilatkoztam” - elkísértük Felcsútra Magyar Pétert

Megkérdeztük a rendezvény résztvevőit, azokat, akik most járnak először Felcsúton. Próbáltunk helyi lakosokat is kérdezgetni, de egy embert kivéve senki nem mert nyilatkozni, ő is csak úgy, ha eltorzítjuk a hangját, őt magát pedig nem mutatjuk.


Kisebb tömeg fogadta Felcsúton is, az országjáró kampánykörútján odaérkező Magyar Pétert. A TISZA párt alelnöke szerint az „ország szívcsakrája” a település, amely minden szálon a miniszterelnökhöz kapcsolódik, akinek köztudottan van is itt egy háza a stadion árnyékában.

A résztvevőket kérdezgettük arról, hogy jártak-e már Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor falujában, és mi tűnik fel a településen. Többen már jártak itt, mások most először vetődtek el erre, és általában azt emelték ki, hogy a gazdagság, a jólét, ami először feltűnik az ide utazóknak.

Volt, aki megemlítette, hogy minden új, szépek és jók az utak, míg máshol ez nem annyira mondható el, egy megszólaló a közeli Bicskét említette, ahol, bár 10 ezres város, semmilyen fejlesztés nem történt.

Volt, aki azt mondta, jó ötlet volt az „oroszlán barlangjába jönni” , mások a hatalom félelméről beszéltek. Magyar Péter a kisvasúton ülve azt mondta, hogy valószínűleg megduplázták az éves bevételét a vonalnak, és reméli, hogy Orbán nem azt vonja le következtetésképp, hogy tényleg meghosszabbítja Bicskéig.

Sok helyi lakost is próbáltunk kérdezni, de senki nem akart/mert nyilatkozni. Végül egy helyi ember állt kötélnek, de ő is csak úgy, ha nem mutatjuk őt, és a hangját is eltorzítjuk. Azt mondta, hogy itt az emberek nagy része a helyi cégeknél dolgozik. Tőlük pedig teljes lojalitást várnak el, sőt a családjuktól is, mert a megélhetésük forog kockán.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Meghalt Kovács Péter
64 éves volt az olimpiai bronzérmes tornász. A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.A Magyar Torna Szövetség jelentette be, hogy életének 64. évében elhunyt Kovács Péter olimpiai bronzérmes tornász.

A szövetség megemlékezése szerint a sportoló a nyújtógyakorlatok mozgásanyagának egyik forradalmasítója volt.

A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.

Kovács Péter az 1980-as a moszkvai olimpián szerzett bronzérmet csapatban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Elindult a 29. Pride
A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 22.Június 22-én, szombaton 29. alkalommal rendezték meg a Budapest Pride felvonulást.

A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.

Az idei Pride házigazdája Karafiáth Orsolya, író, költő.

Fotóink a menetről.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A rendőrségnek kellett lecsillapítani a Liszt Ferenc repülőtéren dühöngő tömeget, akik majdnem egy napot vártak arra, hogy felszálljon a gépük
Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor indult volna el a Sun Express Antalyába tartó járata, ám erre végül csak 19 órával később, szombat reggel került sor.


A dühöngő tömeg miatt a rendőrség is kivonult a Liszt Ferenc repülőtérre, miután péntek délelőtt a Sun Express Antalyába tartó járata technikai okok miatt nem indult el, és az utasok szerint hosszú órákon át étlen, szomjan váratták őket a tranzitzónában – írja az utazomajom.hu.

Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor kellett volna felszállnia a Sun Express Antalyába tartó járatának, de erre nem került sor, majd az indulás időpontját folyamatosan eltolták műszaki hibára hivatkozva.

Először 12:00-ra módosították az indulást, aztán 16:00-ra, 17 óra körül pedig azt közölték az utasokkal, hogy semmi biztosat nem tudnak mondani.

Órák óta tartó várakozás után az utasok 19:30-kor kaptak egy vouchert, és kiengedték őket a food courtba étkezni. Végül az Antalyába tartó járat szombat reggel 6 órakor, 19 órás késés után szállt fel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megdőlt az országos melegrekord szombaton
Az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

Azt írták: szombaton a Dél-Alföldön több helyen emelkedett 35 Celsius-fok fölé a hőmérséklet, a Csongrád-Csanád vármegyei Derekegyházon pedig 37,7 fokot mértek, ugyanannyit, mint pénteken ugyanezen az állomáson.

Ezzel pénteken nem, de szombaton az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk