News here
hirdetés

HÍREK

„Ne szavazd meg!” - az új kata-törvény ellen tüntetnek a Parlament előtt

Kedden szavaz az Országgyűlés a hétfőn benyújtott javaslatról, ami a katások felét kizárja a kedvezményes adónemből.

Link másolása

hirdetés

Kisebb tömeg gyűlt össze kedden délelőtt fél 11 körül a Kossuth téren a kata módosítása miatt meghirdetett spontán tüntetésen. A demonstrálók 11 óra körül elindultak a térről, és azt skandálták, hogy „zárjuk le a Margit-hidat!". A tömeg a Balassi Bálint utcán halad a Jászai Mari tér felé.

Élő közvetítésünk a tiltakozásról:

A tömeg egy darabig csendben gyülekezett, majd elkezdtek különböző kiáltásokat skandálni: "Ne szavazd meg!", "Zárjuk le a Margit hidat!", "Mocskos Fidesz!", "Gyertek ki!".

Helyszínen készült képek:

hirdetés

Ahogy hétfőn megírtuk, tegnap nyújtotta be az Országgyűlésnek az új kata-szabályokról szóló javaslatot a Pénzügyminisztérium. Eszerint szeptember 1-től csak azok maradhatnak katások, akiknek a jövedelme magánszemélyektől származik. A Magyar Könyvelők Egyesületének alelnöke szerint

ezzel a jelenlegi körülbelül 450 ezer katás fele kieshet ebből az adózási formából.

A Parlament ma már tárgyalja is a tegnap bemutatott javaslatot, és szavaznak is róla. Így vélhetően a tegnap bemutatott javaslat ma törvénnyé válhat.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
Megvan, mi okozta II. Erzsébet halálát
Szeptember 8-án, helyi idő szerint 15 óra 10 perckor halt meg a királynő.

Link másolása

hirdetés

A királynő halotti anyakönyvi kivonata szerint a 96 éves uralkodó halálát az „öregkor” okozta - írja a BBC.

A skót hatóságok csütörtökön tették közzé a dokumentumot, amin II. Erzsébet lányának, Anna hercegnőnek az aláírása szerepel.

A dokumentum rögzíti, hogy szeptember 8-án, helyi idő szerint szerint 15:10-kor (magyar idő szerint 16:10-kor) halt meg II. Erzsébet a skóciai Balmoralban.

A palota a haláleset után közleményében azt írta, a királynő „békésen hunyt el”.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
„Matolcsy György mondata lökte történelmi mélységbe a forint árfolyamát”
A Portfolio elemzője szerint a gyengülés oka, hogy a jegybank bejelentette, nem emeli tovább a kamatot. A szakértők most már 440 forintos euroárfolyamot és 20 százalék fölötti inflációt várnak.

Link másolása

hirdetés

A portfolio.hu elemzője szerint a gyengülés közvetlen kiváltó oka az, hogy a jegybank két napja bejelentette, nem emeli tovább a kamatot - számolt be róla az RTL Híradó.

Csütörtökön újabb történelmi mélypontra zuhant a forint: napközben 424 forintnál is többe került egy euró és 437 forintnál is többe egy dollár.

A Portfolio elemzője szerint Matolcsy György mondata lökte történelmi mélységbe a forint árfolyamát a dollárhoz és az euróhoz képest is, a piac ugyanis magasabb kamatszintre számított.

"Ami közvetlen kiváltó oka volt ennek a mostani forintgyengülésnek, az meglátásunk szerint egyértelműen az, hogy a Magyar Nemzeti Bank lezárta a kamatemelési ciklusát" - fogalmazott Beke Károly.

Matolcsy György kedden jelentette be, hogy 13 százalékra emelték az alapkamatot, további emeléseket azonban nem terveznek a forintgyengülés megállítására.

"Nem megyünk azonban tovább, mert innentől kezdve úgy látjuk, hogy az infláció, mint máshol is, de Magyarországon már öngerjesztő lenne" - fogalmazott a jegybank elnöke.

hirdetés
Beke Károly elemző szerint a folyamatot csak az állíthatná meg, ha a kormány gyorsan egyezségre jutna az Európai Bizottsággal az uniós támogatások kifizetéséről. Ellenkező esetben azonban az emberek közvetlenül is érzik majd gyenge a forint hatását - tette hozzá.

"Ha az újabb forintgyengülési hullám ha kitart néhány hétig, akkor majdnem biztosra vehetjük, hogy fogunk látni 20 százalék fölötti inflációt a következő hónapokban Magyarországon" - fogalmazott a Portfolio elemzője.

Videó: Az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
CNN: Orosz hadihajókat figyeltek meg hétfőn ott, ahol aztán felrobbant a gázvezeték
A múlt héten pedig tengeralattjárókat is láttak nem messze ezektől a területektől egy forrás szerint.

Link másolása

hirdetés

Az orosz hadiflotta támogatóhajóit figyelték meg hétfőn és kedden a Balti-tengernek azon részén, ahol felrobbant és szivárogni kezdett az Északi Áramlat gázvezeték - jelentette a CNN két nyugati hírszerző forrására hivatkozva.

Az egyik forrás szerint a múlt héten orosz tengeralattjárókat is megfigyeltek nem messze ezektől a területektől.

A CNN forrásai szerint azonban arról nincs információjuk, hogy közük lehettek-e a gázvezeték megrongálásához.

Egy dán katonai tisztviselő a CNN-nek elmondta, orosz hajók rutinszerűen megjelennek a térségben, de hangsúlyozta, hogy ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy Oroszország okozta a károkat.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a CNN értesüléseit az MTI szerint úgy kommentálta, hogy a Balti-tengerről van szó, és a NATO-tagországoknak azon a vidéken sokkal több repülő, úszó és egyéb haditengerészeti eszköze észlelhető, ezért - mint mondta - "ezek teljesen ostoba, mondjuk úgy, hogy elfogult hírek".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Videón a brutális szupercella, ami jégesőt okozott az ország déli részén
A vihar a déli határhoz közeli településeket érintve keleti-északkeleti irányba halad tovább Békéscsaba felé.
Címlapkép: ViharVonal Viharvadász Csapat Facebook csoport - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

hirdetés

Jégeső és felhőszakadás kíséri a szupercella útját a déli határhoz közeli településeken.

A kora délutáni órákban megdörrent az ég Baja térségében, majd ez a zivatar egyre erősebbé vált, végül szupercellává fejlődött.

- számolt be róla az Időkép.

A vihar a déli határhoz közeli településeket érintve keleti-északkeleti irányba halad tovább Békéscsaba felé. Útja során többfelé okozott jégesőt, illetve felhőszakadást.

Zivatarveszély miatt másodfokú riasztást adott ki Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délután.

Az Időkép kisszállási kamerája ezt rögzítette a szupercelláról:

hirdetés

Nyarat megszégyenítő jégverés Kelebián:

Jégverés és felhőszakadás Mélykúton:

Szegeden pedig így nézett ki a jégeső:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: