hirdetés

HÍREK

Napok óta száznál több koronavírusos hal meg 24 óra alatt, alig van már szabad intenzív ágy Romániában

Kezd berobbanni a negyedik hullám a szomszédos országban, tavaly december óta nem volt ennyi fertőzött.

Link másolása

hirdetés

A koronavírus-fertőzöttek és az elhunytak száma is nagyon megugrott az elmúlt napokban Romániában. A Főtér cikke szerint

harmadik napja több mint 7000 új megbetegedést regisztrálnak az országban, és négy napja már száznál is többen halnak meg 24 óra alatt. Tavaly december óta nem volt ennyi beteg Romániában, a pozitivitási ráta jelenleg 12,56%-os.

Ahogy egyre jobban terjed a vírus, egyre többen kerülnek kórházba is. Péntekre már átlépte az ezret az intenzív osztályon ápolt súlyos betegek száma, és közelít a 10 ezerhez a kórházi ellátásra szorulók száma (jelenleg 9476 ilyen beteg van). Ráadásul egyre több gyerek is kórházba kerül, napról napra emelkedik a számuk. A legfrissebb adatok szerint 255 kiskorút kezelnek kórházban, közülük 16-ot intenzíven.

Országosan már csak 23 szabad ágy van az intenzív osztályokon.

Bukarestben csak kettő, Kolozsváron három, Temes megyében pedig szintén kettő. A legtöbb, öt intenzív ágyat Szeben megyében tudják biztosítani.

A lakosságarányos fertőzési ráta alapján már hét megye vörös kategóriás, tizenegy pedig sárga. A legtöbb új esetet Bukarestben (991), Temes (470), Kolozs (347), Ilfov (338) és Dolj (327) megyében regisztrálták.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Alec Baldwin akár másfél év börtönt is kaphat az operatőrnő lelövése miatt

Gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával Baldwin perbe fogható lehet, de nem színészi, hanem executive produceri, főgyártásvezető minőségében.

Link másolása

hirdetés

Jogászok úgy vélik, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával Baldwin perbe fogható lehet, illetve polgári peres eljárást is indíthatnak ellene – írja a Blikk.

Az Alec Baldwin-üggyel már több jogász és szakértő is foglalkozik. A New York Post cikke alapján akár másfél éves börtönbüntetés is várhat Alec Baldwinra.

Mint azt már mi is megírtuk, csütörtökön a Rust című westernfilm forgatása közben a főszereplő és producer, Alec Baldwin kezében elsült a kellékpisztoly halálos sebet ejtve a 42 éves Halyna Hutchinson operatőrön. A lövedék Joel Souza, a film rendezője kulcscsontjában állt meg, akit szintén kórházba szállítottak.

A New York Post által megkérdezett jogi szakértők úgy vélik, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával Baldwin perbe fogható lehet, de nem színészi, hanem executive produceri, főgyártásvezető minőségében.

Főgyártásvezetőként mindenért te felelsz, ami a forgatás közben történik. Ami most történt, az olyan, mintha ittas vezetés közben halálra gázolnál valakit. A dolog nyilván nem volt szándékos, mégis valakinek az életébe került, és ezért az elkövetőnek felelnie kell
- állítja Joseph Costa Los Angeles-i ügyvéd.

Erlinda Johnson új-mexikói büntetőjogász szerint is megállhat Baldwinnel szemben a gondatlan emberölés vádja, hiszen csak azt kell bizonyítani a bíróság előtt, hogy Baldwin mint főgyártásvezető nem járt el kellő elővigyázatossággal.

hirdetés
Ha kiderül a hanyagsága, 18 hónapig terjedő börtönnel sújthatják, hiszen hivatalosan neki is ellenőriznie kellett volna, nincs-e éles lőszer a kellékpisztolyban.

Denise Bohdan Los Angeles-i védőügyvéd úgy gondolja, hogy az ügy egy valóságos jogi rémálom lesz a színésznek. Hiszen még ha az emberölés vádja nem is nyer bizonyítást, várhatóan polgári peres eljárás is indul ellene, melyben akár több millió dollárnyi kártérítést is követelhetnek tőle.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Aligátorok és vaddisznók falhatták fel Gabby Petito bujkáló vőlegényét a vadonban

Állítólag néhány csonton kívül alig maradt valami Brian Laundrie holttestéből.

Link másolása

hirdetés

Borzalmas állapotban volt a több mint egy hónapja eltűnt Brian Laundrie holtteste, amikor szerdán megtalálták a férfi maradványait, írja a Daily Star. A lap úgy tudja, hogy a korábban megfojtott Gabby Petito vőlegényének testéből csak csontdarabokat találtak, ezért is volt különösen fontos a fogászati azonosítás.

A 25 ezer hektáros floridai Carlton Rezervátumban előkerült maradványokról azt mondta egy közelben lakó férfi, hogy a halottkémnek „nem lesz sok dolga”. A természetvédelmi területen rengeteg aligátor és vaddisznó él, ezek az állatok pedig szinte mindent felfalnak, ami az útjukba kerül.

A maradványok közelében megtalálták a 23 éves férfi hátizsákját és laptopját is. Az FBI-tól származó információk szerint Brian Laundrie már jó ideje halott lehetett, mielőtt október 20-án rátaláltak. Ez részben megmagyarázza, hogy miért csak csontokat és a csontváz darabjait találták meg szerdán.

Brian Laundrie és Gabby Petito még a nyár elején indult öthónapos nomád autótúrára, hogy körbejárják az Egyesült Államok legszebb nemzeti parkjait. A fiatal pár rendszeresen veszekedett az úton, amit több szemtanú is megerősített, egy alkalommal a rendőrséget is rájuk hívták.

hirdetés

Végül szeptember 1-jén a férfi váratlanul egyedül ment haza a nő autójával, de semmit sem árult el a történtekről családtagjainak és menyasszonya szüleinek sem, majd néhány nappal később magányos kirándulásra indult. Időközben megtalálták Petito holttestét, akit Wyomingban megfojtottak. Laundrie maradványaira néhány napja bukkantak rá egy floridai természetvédelmi területen.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Rusvai Miklós: Csökken a covidos betegek átlagéletkora

Most már nem a 65 év felettiek, hanem a középkorúak számítanak igazán veszélyeztetettnek.

Link másolása

hirdetés

Csökken a koronavírus-betegek átlagéletkora, a jelenség mögött az állhat, hogy a fiatalabbak közül kevesebben vették fel az oltást - mondta Rusvai Miklós virológus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

A 70 éven felüliek és a krónikus betegséggel élők többsége megkapta a védőoltást, ugyanígy a 12-18 éves korosztályból is sokan, ezért inkább a kettő közötti korosztály még beoltatlan tagjai a veszélyeztetettek

- tette hozzá. Rusvai Miklós elmondása szerint a magyarországi járványadatok jobbak, mint az egy évvel ezelőttiek; kevesebben haltak bele a betegség szövődményeibe és kevesebben vannak lélegeztetőgépen is.

A virológus kiemelte azt is, hogy az influenzajárvány közeledtével érdemes kérni az influenza elleni védőoltást is, ezen kívül pedig a maszkviselés az, ami jelentősen korlátozza a különféle vírusok terjedését.

A szakember arra biztatott mindenkit, hogy a tömegközlekedési eszközökön, bevásárlóhelyeken viseljen maszkot.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés
HÍREK

„Beszéljen angolul” – a hanyag diszpécser miatt halt meg a lakástüzet bejelentő férfi rokona

Az egy évvel ezelőtti tragédiáról újabb részletek derültek ki: nem ez volt az első eset, hogy a diszpécserek mulasztottak.

Link másolása

hirdetés

Tavaly nyáron történt a Pennsylvania állambeli Allentownban egy lakástűz miatti tragédia. Most újabb információk derültek ki az esetről – írja a 24.hu.

Egy helyi lap cikkéből kiderül, hogy 2020. július 27-én Heriberto Santiago tárcsázta a 911-es segélyhívót, majd spanyolul elmondta, hogy házukban tűz ütött ki.

Ezután a hívást fogadó diszpécser annyit mondott a férfinak, hogy beszéljen angolul és letette a telefont. Az allentowni lakos és a házban vele tartózkodó 14 éves unokaöccse a lakástűz következtében életét vesztette.

A segélyhívó-szolgálat hét korábbi munkatársa pert indított. A periratokból kiderül az is, hogy a diszpécserközpont néhány fehérbőrű munkatársa nyíltan beszélt arról, mennyire utálják, amikor spanyolul beszélő lakosoktól érkezik be segélyhívás.

További elképesztő vádakra is fény derült: egyik kollégájuk körömlakkot árult munka közben, a másik sorozatot nézett, de volt olyan is, aki aludt műszak közben, ezért számos vészhívást elmulasztott.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: