News here
hirdetés

HÍREK

Módosul a közlekedés a metróbaleset miatt, pótlóbuszok járnak egy szakaszon

Az RTL Híradó egy videofelvételt kapott a balesetről. A videón látható, amint a két szerelvény egymás mellett halad, majd füst száll fel. A felvétel készítője a helyszínen szerzett benyomásait is megosztotta a nézőkkel.

Link másolása

hirdetés

A Kőbánya-Kispestnél péntek éjjel történt metróbaleset helyreállítási munkálatai miatt előre láthatóan a jövő héten hétköznaponként is pótlóbusz jár a 3-as metró vonalán a Határ út és Kőbánya-Kispest között - közölte a BKK.

Mint arról hírt adtunk, a 3-as vonal Kőbánya-Kispest "kihúzó" szakaszán, utasok által nem használt területen péntek éjjel két metrószerelvény ütközött, egy harmadik szerelvény pedig benn ragadt az említett területen.

A helyreállítási munkák miatt az érintett vonal déli szakaszán a metrószerelvények csak a Nagyvárad tér és a Határ út állomás között közlekednek.

A baleset miatt január 24-én, hétfőtől változik a közlekedési rend a vonalon.

hirdetés
A helyreállítási munkák befejezéséig Kőbánya-Kispest állomást hétköznap is csak metrópótló autóbusszal lehet megközelíteni.

Emiatt a 3-as metró csak az Újpest-központ és a Lehel tér közötti, valamint a Nagyvárad tér és a Határ út állomás közötti szakaszokon közlekedik.

A rendőrség, a közlekedésbiztonsági szervezet és a BKV vizsgálja az eset körülményeit. A keletkezett anyagi kár felmérése folyamatban van.

A balesetről egy videófeltételt kapott az RTL Híradó szerkesztősége. Ezen látszik a két szerelvény, majd nem sokkal később füst száll fel. A felvétel készítője elmondta, hogy olyan hang hallatszott az ütközésénél, mintha egy konténerbe köveket dobáltak volna.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolójahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Kövér László: „Ezek sátánisták”
„Isten éltesse Gyurcsány Ferencet erőben, jó egészségben, hosszú-hosszú ciklusokon át, az ellenzék vezéreként” – mondta a DK elnökéről.

Link másolása

hirdetés

A Mandinernek adott nagyinterjút Kövér László - szúrta ki a 24.hu. Az Országgyűlés elnöke többek között a Pápán töltött gyerekkoráról is beszélt, elárulta például, hogy rajzfilmrajzoló, hajómérnök és néprajzkutató is szeretett volna lenni, tanár viszont nem.

"Végül az anyukám munkatársa, látva a tanácstalanságomat, azt mondta, jelentkezzem jogra, még akármi is lehetek. Akármi is lettem..."

- fogalmaz Kövér.

Az interjúban arra is kitértek, hogy már Pápán is hallott Gyurcsány Ferencről, tudta, hogy létezik egy ilyen nevű gyerek, mivel a szomszéd kislánynak osztálytársa volt, de számára akkor érdektelen volt.

A Fidesz újabb kétharmados győzelemről azt mondta, őt is meglepte, "dacára annak, hogy januártól kezdve kiolvasható volt a számokból a kétharmados győzelem lehetősége". Arról pedig, hogy többek szerint a Fidesz addig nyer, míg Gyurcsány Ferenc nem vonul vissza, Kövér László azt mondta:

"Isten éltesse Gyurcsány Ferencet erőben, jó egészségben, hosszú-hosszú ciklusokon át, az ellenzék vezéreként".

Kövér az interjúban a rendszerváltó időkről, a Fidesz alapításáról és a Kádár-rendszerről is hosszan beszélt. Szerinte akkoriban mindenkiből "prolit akartak csinálni, ami – a félreértést elkerülendő – nem szociális státusz, hanem mentális állapot. (...) A világ látszólag óriásit változott, de akik totális hatalomra törnek benne, azoknak ma is a tulajdon nélküli, önértékelési képességétől és önbecsülésétől megfosztott, kulturálisan lefelé nivellált tömeg az eszményük."

hirdetés

Később Soros György is szóba került. Kövér úgy gondolja, Soros az ördög egyik küldötte, és szerinte

"ami ma a világban »progressziónak« becézi magát, nem egy ideológiai mozgalom vagy politikai oldal. Ezek sátánisták. Minden, ami a világban valaha gonosz volt, történelmi koronként újabb és újabb formát öltve visszatér: most éppen általuk".

Kövér az interjúban még többek között arról is beszél, hogy szerinte Károlyi Mihály okozta a legnagyobb kárt az országnak, és aggasztónak gondolja, hogy "manapság milyen sok »kis Károlyi Mihály« rohangászik Európában".

Azt is elárulta, hogy a haja hosszának is köze van a politikához, ugyanis, amikor 2006-ban megkérdezték tőle, miért nem vágatja le a haját azt válaszolta: "ha a komcsik nem lesznek hatalmon, akkor levágatom. Ezért nincs hosszú hajam 2010 óta".

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Látogatási tilalmat rendeltek el járványügyi okok miatt a Szent Margit Kórház két osztályán
Nem mondták ki konkrétan, de valószínűleg a növekvő koronavírus-esetszámok miatt zárták le a kórház egy részét.

Link másolása

hirdetés

Ismét látogatási tilalmat rendeltek el a járványhelyzet miatt a Szent Margit Kórházban. Az intézmény hétfőn közölte:

"Tájékoztatjuk a Tisztelt hozzátartozókat, hogy a Szent Margit Kórház Ápolási – Krónikus és Kardiológiai Osztályán 2022.07.04-től járványügyi okok miatt, a betegeink védelme érdekében meghatározatlan ideig tartó látogatási tilalom lépett életbe".

Azt is hozzátették, hogy rendkívüli látogatás indokolt esetben az osztályvezető főorvos írásos engedélyével történhet.

A közleményben arra nem tértek ki, hogy milyen járványügyi okok miatt rendelték el a tilalmat.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője július 1-jén közölte, hogy az elmúlt hetekben megfordult a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált új esetek csökkenésének tendenciája.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
412 forint fölé emelkedett az euró, a dollár is 403 fölött
Újabb történelmi mélypontra került a magyar fizetőeszköz az euróval és a dollárral szemben.

Link másolása

hirdetés

Újabb történelmi mélypontra került a forint az euróval, a frankkal és a dollárral szemben, miközben gyengült az euró is a dollárhoz viszonyítva.

Röviddel 10.45 óra után az euró 410,68 forint, a frank 413,83 forint, a dollár pedig 401,19 forint rekordszintre emelkedett.

Percekkel később minimálisan erősödött a forint, az euróhoz képest 410,19-en, a frankhoz viszonyítva 412,93-on állt, a dollárral szemben pedig 400,33 volt a jegyzés.

Az euró mélypontja szerdán eddig 1,023 dollár volt, röviddel 11 óra előtt 1,0242 dolláron állt.

Frissítés: 13 óra előtt az euró a 412 forintos határt is átlépte, a dollárt pedig 403 forint fölött jegyzik.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Elájult koncert közben Carlos Santana, kórházba szállították
Menedzsere szerint a rockzenész állapota jó, de a biztonság kedvéért a július 6-ra tervezett következő koncertjét későbbre halasztották.

Link másolása

hirdetés

Összeesett a koncertjén a világhírű gitáros, Carlos Santana, akit kórházba vittek az eset után Michiganben. A 74 éves Santana – aki aztán hamar jobban lett, a közönségnek integetve hagyta el a színpadot – egyébként jól van, az ájulást minden valószínűség szerint a meleg miatti kimerültség illetve a kiszáradás okozta.

Santana menedzsere szerint a rockzenész állapota jó, de a biztonság kedvéért a július 6-ra tervezett következő koncertjét későbbre halasztották.

A Variety szerint mintegy húsz perce tarthatott a koncert, amikor Santana előbb leült a dob elé a Joy című szám közben, majd hanyatt esett. Az egészségügyiek gyorsan ott termettek, a szervezők pedig a közönséget arra kérték, imádkozzanak a zenészért, mert „komoly egészségügyi probléma” lépett fel. Vizsgálat alatt egy fekete lepellel takarták a gitárost, aki gyorsan jobban lett.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: