KÉK HÍREK
A Rovatból

Mirkóczki szerint 500 milliós kifizetetlen követelése van Egernek, a volt polgármester szerint ez hazugság

Az új polgármester azt is mondta, hogy a kormány által beindított fejlesztések befejezéséhez a városnak 7 milliárd forint hiányzik.

Link másolása

Egerben a jobbikos, összellenzéki támogatással induló Mirkóczki Ádámot választották meg polgármesternek októberben, a közgyűlésben szintén ellenzéki többség lett a korábban fideszes többségű városban.

Az új polgármester csütörtökön sajtótájékoztatón beszélt arról, mi történt eddig a helyi politikában, erről egy sajtóközleményt is kiadtak később.

Kiderült, megkezdték a teljes átvilágítást a hivatal, az önkormányzati intézmények és a városi cégek tekintetében is, Mirkóczki vezetésével és szakemberek bevonásával világítják át az önkormányzat egészét. A polgármester szerint

az átvilágítás során közel 500 millió forintos kifizetetlen követelésre bukkantak.

Az egri kerékpárút építése után még mindig tartozik az önkormányzat két vállalkozásnak, csaknem 100 millió forint értékben. A Volánnak közel 215 millió forinttal tartoznak, és a polgármester állítása szerint az Eger Termál évek óta nem vizet a Heves Megyei Vízműveknek a vízfogyasztás után. Ha a városi cég nem tud fizetni, akkor az adósságot ugyancsak a városnak kell állnia.

A kormány által beindított Modern Városok Program keretében Egerbe és környékére beígért fejlesztések befejezéséhez a városnak 7 milliárd forint hiányzik. A beruházásokhoz meglévő 8,5 milliárd forint ugyanis nem elegendő.

"Vagy ad nekünk a kormány még pár milliárdot, lehetőleg hetet, vagy pedig valamit el kell engedni a projektek közül"

- írja az Egri Ügyek.

Habis László, Eger korábbi polgármestere sajtóközleményben reagált a Mirkóczki által elmondottakra. "2019 őszéig - sikeres egri érdekérvényesítésünk nyomán - néhány év alatt mintegy 40 milliárd Ft fejlesztési forrás érkezett az egri önkormányzathoz. A polgármesteri átadás-átvétel pillanatában a város kasszájában a készpénz vagyon meghaladta a 22,5 milliárd forintot és a befektetett eszközök értéke megközelítette a 80 milliárd Ft-ot! A 2019-es költségvetésben rendelkezésre álló tartalék meghaladja a 770 millió Ft-ot. A több, mint százmilliárdos vagyontömeg biztos, jó alapot jelentett a folytatáshoz. A választások óta mindössze öt hét telt el és Eger új polgármestere szánalmas jajveszékelésbe kezdett. Állításaival szemben a valóság az, hogy nem történt fedezet nélküli kötelezettségvállalás, nincs kifizetetlen, vagy lejárt számla sem! Amit csütörtökön ezzel kapcsolatban mondott, az NETTÓ HAZUGSÁG!"

Azt is írja, hogy közgazdászként évtizedeken át állította össze Eger költségvetését, az elmúlt 13 évben soha nem "hisztizett" sajtótájékoztatókon azért, mert a polgármesteri feladat "meghaladná a képességeit".

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
„Hibáztam” – sírva ismerte el bűnösségét a napközis tanár, akinek a hibája miatt halhatott meg egy 7 éves kisfiú mogyoróallergiában
A gyerek egy benzinkúton lett rosszul, már nem sikerült megmenteni az életét. Korábban az iskolában súlyos allergiája ellenére mogyorótartalmú ostyát kapott.

Link másolása

Korábban mi is írtunk arról a kisiskolás gyerekről, aki egy benzinkúton lett rosszul, majd meghalt, miután allergiája ellenére mogyorót tartalmazó ostyát kapott a napköziben.

A vizsgálatok arra jutottak, hogy a napközis tanár hibázhatott, és az ő mulasztása miatt hunyt el a 7 éves gyerek 2022 januárjában, így vádat emeltek ellene.

A tanárnő tárgyalása hétfőn kezdődött meg az előkészítő tárgyalás napjával. Ezen V. I. Rita megtörten hallgatta, amikor az ügyész ismertette a tragikus nap történéseit.

A napközis tanár elismerte bűnösségét. Sírva mondta a bírónőnek: „Hibáztam”

– számol be a Blikk.

A tárgyalás első napján a gyászoló szülők nem jelentek meg. A vádlott hiába ismerte be bűnösségét, a bíró közölte, tárgyalást tart majd, amire szeptemberben kerül sor.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Szívtájékon szúrta iskolatársát egy hatodikos lány Bőnyben – mentőhelikopterrel vitték el az áldozatot
Információk szerint a két lány egy szomszédos településről járt az iskolába. A tanítást felfüggesztették, a rendőrség helyszínel.

Link másolása

A bőnyi Szent István Általános Iskolában egy fiatal lány megszúrta tanulótársát, aki súlyosan megsérült – írja a Rendőrség honlapja.

A Telex információ szerint egy hatodikos kislány szúrta szívtájékon egy osztálytársát a Győrhöz közeli településen.

A gyerek súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel vitték kórházba.

A portál úgy értesült, hogy két, Rétalapról átjáró kislány között tört ki az összetűzés. A bőnyi iskola vezetése az eset után arra kérte a szülőket, hogy vigyék haza gyermekeiket, akik közül többen sokkos állapotban vannak. Az iskola felügyeletet biztosít azoknak, akiket nem tudtak elvinni az intézményből.

A rendőrök továbbra is helyszínelnek, több aggódó szülő pedig az iskolánál várakozik. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 8 óra 45 perckor érkezett bejelentés. A hatóság az esetet bűntetőeljárás keretében vizsgálja.

A múlt héten egy 17 éves fiú bántalmazta súlyosan tanárát: székkel és ököllel ütötte, miután közölte, hogy „kurvára irritálja”, és meg akarja ölni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Tragédia: Életét adta a hatéves hős, hogy megmentse hároméves öccsét
Állva tapsolták meg a hősies kisfiút, amikor az egyik kórteremből a másikba tolták. A Virginia állambeli Cliftonban nem tudtak időben kijutni a gyermekek a lángoló házból, és meghaltak a tűzvészt követően.

Link másolása

Az Egyesült Államokban hősként emlékeznek 6 éves William Brice-ra, aki megpróbálta kiment a 3 éves öccsét Zachariah-t nagyszüleik égő otthonából. A gyermekek a lángoló házból nem tudtak időben kijönni, és a tragédia következtében elhunytak - írta meg a Blikk.

Április 10-én a Virginia állambeli Cliftonban értesítették a tűzoltókat egy lángra kapott egy ház ügyében. A házban két kisgyermek és a nagyszüleik tartózkodtak. A gyermekek szülei dolgozni voltak a legidősebb gyermekük társaságában, viszont miután értesültek a fejleményekről, rögtön hazasiettek.

A nagyszülők és nagyobbik testvér időben kijutottak a házból, Zachariah bentragadt, s testvére szaladt vissza érte, hogy megmentse az öccse életét. A gyerekek segítségére siető tűzoltók összekarolva találtak rá a testvérpárra. Ezt követően kórházba szállították őket, és a kórházban tartózkodó orvosok, nővérek és tűzoltók állva tapsolták meg a hősies kisfiút, amikor az egyik kórteremből a másikba tolták. Ám négy nappal később életüket vesztették.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Szentesi gyilkosság: őt keresi a rendőrség - fotóval
A megalapozott gyanú szerint egy 21 éves férfi volt, aki múlt héten a saját háza előtt végzett egy 52 éves szentesi nővel. A rendőrök kérik, hogy jelentkezzen bárki, aki tudja, hol lehet.

Link másolása

Közzé tette a rendőrség a szentesi gyilkosság gyanúsítottjának nevét és fényképét. A 21 éves, nagyjából 175 centiméter magas, vékony testalkatú szentesi férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy április 25-én ő gyilkolt meg egy 52 éves szentesi nőt.

A bűncselekmény elkövetésekor sötét melegítő nadrágot, fekete kapucnis pulóvert és vörös dzsekit viselt és fekete Neuzer férfi vázas kerékpárral közlekedett

– részletezik. A rendőrség azt kéri, hogy aki bármit tud arról, hogy hol találhatnák meg a képen látható férfit, az jelentkezzen bármelyik rendőri szervnél. Telefonon névtelen bejelentés is tehető a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság 06/62/562-400-as számán, továbbá a 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöldszámon, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.


Link másolása
KÖVESS MINKET: