HÍREK
A Rovatból

Megvan a lista: ezek a BKK-buszok fognak ritkábban járni péntektől

Hétfőn és pénteken egyes járatok fél-másfél perccel ritkábban járnak. Az indoklás szerint ebben az időszakban kisebb a kihasználtság.

Link másolása

Korábban írtunk róla, hogy péntektől ritkítja egyes jártait a hétfői és pénteki napokon a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK szerint a pandémia óta csökkent a forgalom és a hét elején, illetve végén is, a home office miatt kevesebben használják a járataikat, ezért vált szükségessé a ritkítás.

Közleményük szerint azok a BKK-járatok, amelyek a mért utasforgalomhoz képest eddig sűrűbben, vagy több párhuzamos járattal együtt közlekedtek, legfeljebb 1-2 perccel ritkábban járnak majd.

Hétfőnként az alábbi járatok fél-1 perccel ritkábban követik egymást csúcsidőben:

Villamos: 50.

Troli: 70, 74, 75, 78.

Busz: 7E, 9, 11, 20E, 67, 85, 85E, 122E, 123A, 133E, 139, 142E, 148, 159, 161E, 220.

Péntekenként 1-1,5 perccel ritkábban követik egymást csúcsidőben:

Villamos: 1, 1A, 14, 50.

Troli: 70, 74, 75, 78, 80, 81.

Busz: 5, 7E, 8E, 9, 11, 20E, 29, 30, 30A, 35, 36, 67, 85, 85E, 95, 99, 102, 107, 108E, 110, 111, 112, 122E, 133E, 139, 142E, 148, 152, 159, 161E, 176E, 182, 182A, 184, 196, 196A, 220, 223E, 224, 224E, 276E, 282E, 284E.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Kirúgták a kórházigazgatót, pedig ezzel a fideszes képviselő sem értett egyet
Bányai Gábor szerint az lehetett az háttérben, hogy az utóbbi években jobban működött a kiskunhalasi kórház, mint a kecskeméti, „ahol mindenki látja, hogy sajnos komoly vezetési válság is van”.

Link másolása

Nem sokat tettek hozzá a szikár tényekhez a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Facebook-oldalán, amikor bejelentették, hogy Dr. Szepesvári Szabolcs távozott az intézmény főigazgatói pozíciójából.

A Telex felfedezte. hogy Bányai Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője szokatlan módon reagált az ügyre, szerinte sokan most magyarázatot várnak.

„Fontos tisztázni, hogy a távozás mögött a Bács-Kiskun vármegyei kórház vezetőjével való, kibékíthetetlen személyi konfliktus állt elsősorban. Törvénytelen dolgot mai ismereteim szerint Szepesvári igazgató úr nem követett el, ezt meg tudom erősíteni!” – írta Facebook-oldalán.

A fideszes képviselő szerint az lehetett az háttérben, hogy az utóbbi években jobban működött a kiskunhalasi kórház, mint a kecskeméti, „ahol mindenki látja, hogy sajnos komoly vezetési válság is van”. Bányai azt is hozzátette, hogy nem értett egyet az igazgató távozásával, de nem volt lehetősége közbeavatkozni.

A korábbi főigazgató mellett egyébként a városban szimpátiatüntetést szerveznek vasárnap este 18 órára.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor az Ibolya presszóban kampányolt: Karácsony Gergely igazi bűne a rengeteg elszalasztott lehetőség
A kormánypárt elnöke Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt oldalán jelent meg, és elmondta, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy sikeresek legyenek.

Link másolása

Folytatta kampánykörútját Orbán Viktor is.

A fővárosi fideszesek kampányát segítette szombaton a Fidesz elnöke - derült ki az MTI közleményéből. Eszerint a miniszterelnök Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt oldalán részt vett a jelöltek és az aktivisták eligazításán az V. kerületi Fidesz-irodában is. Elmondta, hogy a budapesti Fidesznek azon kell dolgoznia, hogyan lehet a nemzet fővárosából a legtöbbet kihozni, a kormánnyal összefogva.

Útmutatása szerint:

Nagy célokat kell megfogalmazni, nagyon sokat kell dolgozni és végül győzni fogunk".

Majd közölte, hogy szerinte Karácsony Gergely igazi bűne a rengeteg elszalasztott lehetőség, ami miatt most szenved a város.

Ezt követően Orbán Viktor, Szentkirályi Alexandra és a belvárosi fideszesek átsétáltak az Ibolya presszóba, ahol a Fidesz elnöke egyetemista diákéveiről, a helyhez kötődő emlékeiről mesélt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Elkelt Magyar Péter napszemüvege: kiderült, hogy mennyit ajánlottak érte
Az elhíresült napszemüveget a Tisza párt alelnöke még vasárnap bocsátotta árverésre. A pénzt jótékony célra ajánlotta fel, nehézsorsú családok részesülhetnek belőle.

Link másolása

"Hárommillió forintért kelt el a megafonos közpénzzabáló srácok által híressé tett, jótékony célra felajánlott 'női' napszemüvegem. Hálásan köszönjük a névtelenséget kérő támogatónak a felajánlást" – írja Magyar Péter Facebook-posztjában.

A licit tízezer forintról indult, ami néhány órán belül 1,2 millióra kúszott fel. Magyar Péter bejelentése előtt szemüvegével sokat foglalkozott a kormánymédia, illetve Menczer Tamás, a Fidesz frissen kinevezett kommunikációs igazgatója is.

"Hamarosan megnevezzük azt a Debrecen környéki jótékonysági szervezetet, amely javaslatot tesz a nehézsorsú családokra, akik a támogatást megkapják. Nagyon sokan jelezték, hogy ha nem ők nyerik a licitet, akkor is szeretnének segíteni. Nekik is lesz lehetőségük erre"

- írta a politikus.

"A propagandista srácoknak további jó vergődést és kitartást kívánunk. Most sokat kell túlórázniuk, de reméljük rövidesen lesz idejük pihenni" – írta Magyar Péter a bejegyzése végén.

A Tisza Párt alelnökének posztjára számtalan komment is érkezett, amelyben biztosították Magyart, hogy támogatják célkitűzését.

Egy kommentelő azt írta: "Én is utaltam már némi pénzt a Tiszának/a Talpra Magyarok Közösségének! Én így támogatom a mozgalmat!", de volt, aki ekképp támogatta Magyart:

Milyen hatalmas ereje van a szeretetnek és az összefogásnak, mindig meghatja a lelkemet. Természetesen én is segítek".


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Pikó András: A Fidesz rossz állapotát tükrözi, hogy ismét Sára Botondot indítják Józsefvárosban
A jelenlegi polgármester most kicsit bizakodóbb az esélyeit illetően, mint 2019-ben volt, hiszen öt éves tapasztalata van már. Ugyanakkor a kormánypárti jelöltet évek óta nem látta a kerületben.

Link másolása

Pikó András most bizakodóbb, mint az előző választáson volt, 2019-ben - mondta el a hvg.hu-nak. Józsefváros polgármestere többek között arról is beszélt az interjúban, hogy parkolóház helyett bérlakást építene, és arról is, hogy miért jó, ha a helyi lakosok fizetnek a parkolásért.

A polgármester szerint most más a helyzet, mint korábban: „Ez nem ugyanaz a meccs, mint amit öt évvel ezelőtt lejátszottunk. Nem ugyanabban a pozícióban vagyunk és nekem nem ugyanolyan a felkészültségem, mint akkor”. Akkor szoros volt a csata közte és Sára Botond, fideszes jelölt között, aki végül alulmaradt.

Pikó úgy vélte, hogy akkor őt nem vette komolyan a kormánypárt, és erre fizettek rá. De: „Ezt a szívességet valószínűleg most nem fogják megtenni nekünk” - tette hozzá.

Most erősebb a pozíciója, mert öt éve vezeti a kerületet. Ugyanakkor Sára a 2022-es országgyűlési választáson is kikapott, Jámbor András, a Szikra Mozgalom képviselőjelöltje nyerte el a józsefvárosi-ferencvárosi választókerületet.

„Anélkül, hogy Sára Botondot minősíteném, az, hogy ennyi kudarc után a kormánypártok őt indítják, a Fidesz jelenlegi rossz állapotát tükrözi, ahogy a plakátján is szerepel: »Józsefváros jobbat érdemel«. Nála. Ami pedig az esélyeimet illeti, egy kicsit bizakodóbb vagyok, mint 2019-ben”

– mondta Józsefváros vezetője.

Az Orczy-negyedben kialakult viták kapcsán elmondta:

"Amit ma a környéken látunk, az az elmúlt 30 év lakáspolitikájának totális lenyomata. Megmutatja azt, hogy nincsen állami lakáspolitika. Megmutatja azt, hogy nincsen olyan szociális ellátórendszer, amely fel tudná fogni a legnehezebb helyzetben élőket. És megmutatja azt is, hogy a korábbi fideszes kerületvezetés elhanyagolta ezeket az ingatlanokat az elmúlt évtizedekben".

A parkolás is szóba került, hiszen 2023-ban Józsefváros volt az első a budapesti kerületek közül, aki fizetőssé tette a lakossági parkolási engedélyeket. Amikor ingyenes volt a parkolás, akkor rengeteg autó állt az utcákon, sokan nem is éltek életvitel szerűen itt. Azóta azonban megszűnt ez az állapot - magyarázta. Hozzátette: "A befolyó plusz pénzből az utcáinkat fejlesztjük és K+R létesítünk az oktatási intézményeinknél".

A polgármester megemlítette, hogy évek óta nem látta Kocsis Mátét, aki korábban a kerület polgármestere és országgyűlési képviselője volt. De az elmúlt években Sára Botonddal sem találkozott a kerületben. Ezért sem érti, honnan veszi a fideszes politikus, hogy több lett a hajléktalan a VIII. kerületben.

„Mi kapcsolatban állunk a kerületben működő hajléktalanellátókkal és utcai szolgálatokkal, az ő adataik nem támasztják alá Sára Botond állítását” - magyarázta. „Másrészt azt sem tudom, hogy Sára Botond hogyan záratná be az említett intézményeket, hiszen ezek nem kerületi, hanem fővárosi, egyházi és civil fenntartásban vannak”. A Szerinte előzőleg a fideszes vezetés sem tett semmit, és ha bezárnák a hajléktalan-ellátókat, akkor még többen kerülnének utcára.

Sára Botond előzőleg a Magyar Nemzetnek nyilatkozott, és arról beszélt, hogy szerinte gond van a közbiztonsággal, kosz van az utcákon és a hajléktalanhelyzet tarthatatlan. Azt is felvetette, hogy Pikó az önkormányzat pénzét osztogatja a hajléktalanokat ellátó szervezeteknek.

"Az egyik első intézkedésünk lesz, hogy ezen változtatunk, mert Józsefváros nem képes arra, hogy Budapest összes hajléktalanját ellássa. Éppen ezért a megoldás az, hogy azokat a hajléktalanellátó intézményeket, amelyek nem működnek hatékonyan, be kell zárni, és Budapest hajléktalanellátását teljesen újra kell szervezni”

– közölte a fideszes jelölt, Sára Botond.

Ugyanakkor a jelenlegi polgármester, Pikó azt ígérte, hogy folytatja a lakhatási programot és fejlesztik az egészségügyet is. „Be fogjuk vezetni az online időpontfoglalást a háziorvosi rendelőknél és olyan kerületi szűrőbuszokat is tervezünk beszerezni, amelyek cukorbetegség, magas vérnyomás és egyéb népbetegség szűrésére alkalmasak” - közölte.


Link másolása
KÖVESS MINKET: