hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Megszüntetik a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó I. kerületi éttermet, amit korábban Ákos üzemeltetett

Az mfor.hu megkereste a Mészáros Csoportot, ahonnan azt a választ kapták, hogy a háttérben részben a koronavírus-járvány szektort érintő negatív hatásai is állnak.
Címkép: Google Street View - szmo.hu
2021. február 23.

hirdetés

A Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Talentis Group tavaly márciusban megszerezte az I.kerületi Andante Borpatikát, amelyet korábban Kovács Ákos énekes és Tiffán Zsolt borász, a Fidesz volt parlamenti képviselője üzemeltetett. Az mfor.hu most arról ír, hogy alig egy évvel azután, hogy Mészáros Lőrinchez került az étterem, megszüntetik a céget.

Kovács Ákos még 2019. decemberében kiszállt a társaságból, a lap szerint akkor átmenetileg egy ügyvéd lett az üzemeltető cég tulajdonosa. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt. tőle vásárolta meg a Kft.-t. Szűk egy évvel később pedig már végelszámolják.

Az Andante Borpatika Kft. jogutód nélküli megszűnését 2021. január 28-án határozták el, a végelszámolási eljárás pedig néhány nappal később, február elsején indult el - írja a lap.

Az mfor.hu megkereste a Mészáros Csoportot is, ahonnan azt a választ kapták, hogy a háttérben részben a koronavírus-járvány szektort érintő negatív hatásai is állnak.

"Az Andante Borpatika Kft. megvásárlása után megvizsgáltunk számos üzleti lehetőséget, egyebek közt a társaság reorganizációját is. Végül azonban - a többi között a COVID-járvány szektort érintő negatív hatásai miatt is - az a döntés született, hogy végelszámolással megszüntetjük a társaságot, természetesen az eljárásra vonatkozó jogszabályok maradéktalan betartása mellett"

- írták a lapnak.

hirdetés

Az Andante Borpatika 2005 óta működik, azzal vált ismertté, hogy a 277 négyzetméteres helyiséget rendkívül olcsón bérelhették az akkor még fideszes vezetésű Budavári Önkormányzattól. A 444 még 2016-ban írt arról, hogy mindössze havi 113 153 forint (plusz áfa) bérleti díjat fizetnek a kerületnek, ami 408,5 forintos négyzetméterárat jelent.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Lezárják az országot: bezárnak az iskolák, óvodák, a legtöbb üzlet és szolgáltatás

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón jelentette be a szigorításokat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. március 04.

hirdetés

A járványhelyzet romlása miatt további szigorításokat rendelt el a kormány - jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

A ma ismertetett szigorítások a következők:

  • az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják, digitális oktatásra állnak át.
  • március 8. és 22. közt bezárják az üzleteket. Ez alól kivételt képeznek az élelmiszerboltok, patikák, drogériák, benzinkutak. Emellett minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi intézményeket.
  • a konditermek bezárnak, az igazolt sportolók meccsei zárt kapuk mögött játszhatók le. Parkok, arborétumok nyitva maradnak, a szabadtéri sportolás továbbra is lehetséges, amennyiben betartható a másfél méteres távolság.

Gulyás szerint a harmadik hullám erősebb, mint a második, ráadásul Magyarország halálozási rátája a legmagasabbak közt van Európában. A romló tendencia miatt van szükség az intézkedések szigorítására, amelyeket szakértőkkel egyeztetve dolgoztak ki.

A kéthetes időintervallum után, március 22-től lehet beszélni enyhítésről, akkor kezdődhet az ütemezett nyitás, amennyiben a járványhelyzet is megengedi.

A csütörtöki kormányinfó a megszokottnál rövidebb volt, mivel jelenleg is tart a kormányülés. A további intézkedésekről a későbbiekben tájékoztatnak, Orbán Viktor miniszterelnök pedig a holnap reggeli rádióinterjújában további részleteket fog bejelenteni.

Gulyás néhány mondatban kommentálta a Fidesz tegnapi kilépését az Európai Néppártból: a miniszter szerint a Néppárt "éretlenségéről" adott számot azzal, hogy egy világjárvány közepén "lényegtelen szabályzatok" elkészítésével fáradozott, amelyek "egy ország ellen" irányultak.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
A Rovatból
hirdetés

Index: Teljes zárlatot rendelhet el a kormány húsvétig

A lap szerint a következő napokban bezárhatnak az iskolák, óvodák és az üzletek.
Címkép: MTI/Szigetváry Zsolt - szmo.hu
2021. március 04.

hirdetés

Teljes zárlatot rendelhet el a kormány húsvétig a koronavírus-járvány miatt – értesült az Index.

A lap szerint a teljes országot lezárják húsvétig a járvány terjedése miatt. A következő napokban bezárhatnak az iskolák, óvodák, üzletek.

Értesüléseik szerint azt is bejelentik hamarosan, hogy Szlovákiához hasonlóan itthon is kötelező lesz az üzletekben az FFP2-es kategóriájú maszk viselése, később pedig ezeket minden zárt területen kötelező lesz hordani.

Az Index szerint mindezt a 11 órakor kezdődő Kormányinfón jelentheti be Gulyás Gergely.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Koronavírus: drámaian megugrott a halottak, a fertőzöttek és a lélegeztetőgépen levők száma

Több mint hatszázan vannak lélegeztetőgépen, 152-en haltak meg, a fertőzöttek száma pedig 6000 fölé emelkedett.
Fotó: MTI/Filep István - szmo.hu
2021. március 04.

hirdetés

Egyre romlanak a számok a koronavírus harmadik hullámában, 639-en vannak lélegeztetőgépen és a fertőzöttek száma is megugrott - írja a koronavirus.gov.hu.

A fertőzöttek mellett az oltottak száma is nőtt, már

785 440 fő kapott vakcinát, közülük 267 153 fő már a második oltását is megkapta.

A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma. 6278 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdet óta összesen 446 178 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 476 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 328 136 fő, de az aktív fertőzöttek száma is 102 566 főre emelkedett.

6 554 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 639-en vannak lélegeztetőgépen.

Továbbra is érvényben vannak a védelmi intézkedések és szigorúbbak lettek az utazási szabályok. Ma délelőtt újabb - de a vártnál kevesebb - AstraZeneca-szálítmány érkezik: a várt 127.200 adag helyett csak 105.600 adag vakcina, és szintén ma megérkezik az újabb Szputnyik-szállítmány is. Annak érdekében, hogy minél többen minél előbb megkapják az első oltást módosult az oltási stratégia.

hirdetés

A következő egy hét oltási terve: folytatódik a regisztrált idősek oltása háziorvosoknál (250 ezer kínai vakcinával és 31 ezer Moderna-vakcinával). 114 ezer Pfizer-vakcinát a kórházi oltópontokon adnak be az időseknek. Ezen felül 74 ezer 60 év alatti krónikus beteget kórházi oltópontokra hívnak be SMS-ben most hétvégére, ők AstraZenecát kapnak. A kormány ma reggel is ülésezik a járvány helyzet miatt, a döntésekről a 11 órakor kezdődő Kormányinfón adunk tájékoztatást.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Fegyveresek támadhatják meg a Capitoliumot csütörtökön

A hírszerzés információi szerint egy fegyveres milíciacsoportról van szó, ám azt nem árulják el, melyikről.
Fotó: Georgia National Guard / Wikipedia - szmo.hu
2021. március 04.

hirdetés

A washingtoni rendőrség tudomása szerint csütörtökön egy készül betörni az amerikai törvényhozás épületébe, a Capitoliumba - írja a Washington Post.

A Capitolium rendőrsége mindezt hírszerzési információkra alapozza, a közlemény szerint egy "azonosított milíciacsoport" tervez támadást az épületben, azt azonban az ügy "érzékenységére" hivatkozva nem közölték, kiket gyanúsítanak pontosan.

A fenyegetettség miatt csütörtökön elmarad a képviselőház tervezett ülése, azonban a szenátusi ülés meg lesz tartva, ahol Biden 1900 milliárd dolláros gazdaságösztönző csomagját tárgyalják.

A közlemény szerint a lehető legtöbb biztonsági óvintézkedést megtették az esetleges támadás elkerülése érdekében, fokozottan felügyelik a Capitolium biztonságát.

A fenyegetés alig két hónappal azután érkezett, hogy január elején Donald Trump volt amerikai elnök hívei megostromolták a Capitolium épületét, amely során öten vesztették életüket.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: