hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Megszűnhet a traumatológiai ellátás Nyíregyházán is, nem írják alá a szerződést az orvosok

Dr. Kunetz Zsombor tett közzé egy erről árulkodó levelet – korábban Debrecenből is hasonló hír érkezett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 23.

hirdetés

Kunetz Zsombor tette közzé Facebook-oldalán a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Traumatológiai és Kézsebészeti Osztályának orvosai által írt levelet, amelyben az áll:

"Az egészségügyi szolgálati munkaszerződést a jelen feltételek mellett osztályunk orvosai elfogadni nem tudják, tekintettel arra, hogy a munkaszerződés és a kapcsolódó megállapodás egyáltalán nem tartalmazzák a foglalkoztatás (munkavégzés helye, ideje, illetmény alapon túli bérelemek) minimum feltételeit"

A 444 által kiszúrt levél írói a fentiek mellett azt is jelezték, hogy nem értenek egyet a felkínált szerződés elemeivel, a díjazás mértékével, valamint a munkaidő szervezésének módjával sem.

A fentiek miatt az egyeztetések azonnali megkezdését és a munkaszerződés módosítását kérik, mivel a szerződést ebben a formában nem írják alá, így – ha nem történik változás – március 1-től a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei traumatológiai ellátás megszűnik.

hirdetés
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Már a nyitás előtt kilométeres sor állt a soroksári IKEA-nál vasárnap reggel

Ebédidőre viszont lecsengett a roham.
Illusztráció: Google Streetview - szmo.hu
2021. március 07.

hirdetés

8:40-kor már kilométeres sor állt a soroksári IKEA előtt, a vasárnapi tumultus még durvább lehet a szombatinál – írja a Telex, olvasói beszámolók és fotók alapján.

Az újabb védelmi intézkedések miatt holnaptól, március 8-tól két hétre be kell zárniuk az üzleteknek.

Ez alól nem kivételek a bútoráruházak, és úgy tűnik sokaknak nehéz lenne ezt a pár napot az IKEA termékei nélkül kibírni.

A svéd üzletlánc már szombaton is jelezte a Facebook-oldalán, hogy korlátozzák az egyszerre beengedhető emberek számát, a bejárati ajtókat pedig 18:15-kor bezárják. Vasárnap külön jelezték azt is, hogy az online rendelés házhoz szállítással a következő két hétben is elérhető lesz.

FRISSÍTÉS: a Telex tudósítói azt jelentették, ebédidőre lecsengett a roham, már gond nélkül be lehet jutni a soroksári és a budaörsi áruházba is.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Orbán: 50 százalékos bértámogatást kapnak a fodrászok, kozmetikusok, bolti eladók

Emellett nem kell fizetniük a bérleti díjat azoknak, akik állami vagy önkormányzati ingatlanban működtették a szolgáltatásukat vagy a boltjukat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. március 07.

hirdetés

Újabb videóval jelentkezett Orbán Viktor vasárnap a Facebook-oldalán. A kormányfő Vakcinainfó Extra címmel ismét egy általa kiválasztott hozzászólásra reagált.

A felvételen a miniszterelnök elmondta: „a következő két hét nehéz lesz, hiszen az eddig nyitva tartó üzletek közül is többet be kell zárnunk és a szolgáltatások is szünetelni fognak. Akiket ez érint, nehéz helyzetbe kerülnek.

Segíteni fogunk, senkit sem hagyunk az út szélén. 50 százalékos bértámogatást fogunk adni a most megszüntetett szolgáltatásokban dolgozóknak, fodrászoknak, kozmetikusoknak, bolti eladóknak”

Hozzátette, nekik a munkáltatói járulékot március hónapra nem kell majd fizetniük, illetve akik állami vagy önkormányzati ingatlant béreltek és abban működtették a szolgáltatásukat vagy a boltjukat, azoknak márciusban nem kell a bérleti díjat fizetniük. Megemlítette azt is, hogy akik átalányadósok, katások vagy kivások, azoknak márciusra elengedik az adójukat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Nem elérhető az oltásokkal kapcsolatos hibabejelentésekre létrehozott telefonszám

Ezen lehetne jelenteni, ha valaki problémát észlel az összeomlott, és ezért elhalasztott, hétvégi oltási programmal kapcsolatban.
Címkép: MTI/Máthé Zoltán - szmo.hu
2021. március 07.

hirdetés

Gyakorlatilag elérhetetlen az a fontos telefonszám, amit azért hoztak létre, hogy be lehessen jelenteni, ha valaki problémát észlel az összeomlott, és ezért elhalasztott, hétvégi tömeges oltási programmal kapcsolatban - írja a Telex.

Az 1818-as számot a lap azt követően hívta fel, miután több olvasójuk is jelezte, hogy nekik nem működött. A Telex háromszor is megpróbálta elérni őket, de

miután bemondják, hogy „minden ügyintéző foglalt”, bontják a vonalat.

A telefonszámot Orbán Viktor a pénteki rádió interjújában harangozta be, igaz a konkrét számot akkor nem tudta elmondani. Ez később az operatív törzs tájékoztatóján sem hangzott el. Végül szombaton a koronavírus sajtóközpont közölte, hogy a 1818-as telefonszámon kérhető az adatok pontosítása az oltások ügyében.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Gyurcsány szerint az Orbán-kormány Waterlooja, ami az elmúlt napokban történt

A DK elnöke „elég gáznak” tartja, hogy a kormány nem tudta megszervezni, hogy beoltsanak 74 ezer embert a hétvégén.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. március 07.

hirdetés

Gyurcsány Ferenc vasárnap Facebook-oldalán jelentkezett egy videóval, melyben a magyar kormány oltási programját kritizálja.

„Állandóan vita van arról, hogy ki kormányzott jobban, és ez így természetes” - kezdte videóját a DK elnöke, majd hozzátette, az, ami az elmúlt napokban történt és történik, az ennek a kormánynak a „Waterlooja”.

„Ha valaki nem tudja megszervezni, hogy 74 ezer embert beoltsanak egy hétvégén, miközben korábban azt mondták, hogy százezreket is be tudnak, és az utolsó pillanatban lemondják, aztán mégse mondják le, aki odamegy, mégis megkapja... szóval ez elég gáz”

– fogalmazott.

Gyurcsány szerint, ha kiderül ezen a hétvégén, hogy a Magyarországnak járó Moderna-vakcinából nem hívta le a kormány az országnak járót, és elvitték a franciák, a németek és dánok, mi meg hoppon maradtunk, mert a kormány ügyeskedik más vakcinákkal, az még inkább „gáz”.

Egészen elképesztőnek nevezte, hogy ilyet csinál Magyarország kormánya, ez szerinte közös szégyenünk, de nem közös hibánk.

hirdetés
„Ez Orbán Viktor kormányának hibája, mi fizetjük az árát”

- zárta a videóját.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: