HÍREK
A Rovatból

Megindult a frontális támadás Magyar Péter ellen: titkosított rendőri jelentés alapján vádolják kapcsolati erőszakkal

Magyar Péter szerint egy családi vitáról készült, valótlan tartalmú rendőri jelentést szivárogtattak ki a sajtónak, ami szerint ő erőszakos volt feleségével és az állami testőrökkel szemben.

Link másolása

Magyar Péter posztját teljes terjedelmében közöljük:

"Hallod-e te Rogán Antal?! Tényleg azt gondolod, hogy ha a suttogó propaganda azt terjeszti, hogy többször megvertem a gyermekeim anyját és többször rendőrt kellett hívni hozzánk, akkor ezzel eltántorítasz minket attól, hogy tégláról téglára visszavegyük a hazánkat? Itt jelzem, hogy ha bármely sajtóorgánum, vagy más jogi személy, vagy akár magánszemély ilyen állítást megfogalmaz, akkor azokkal szemben egyenként büntetőeljárást kezdeményezek, mivel ezen vádak totálisan abszurdak és minden valóságalapot nélkülöznek.

Ahogy már az első interjúmban elmondtam, ismerem a hatalom működését, mindenre fel vagyok készülve, a legmocskosabb eszközök bevetése csupán annak a visszaigazolása, hogy a hatalom valóban tart tőlem és valóban oda ütök, ahol az a legjobban fáj nekik, így egy bizonyos határig éppen ez tesz annyira ütésállóvá, hogy ezek a nemtelen, szánalmas próbálkozások leperegjenek rólam.

Ez a bizonyos határ a családom. A volt feleségem mindig a három gyerekem anyja lesz és ezért a családom része marad. Ha azzal vádolnak (persze nem nyíltan, csak aljasul, arc nélkül sejtetve, hiszen a vád hamis, nem igaz), hogy én őt valaha is bántottam, azzal nemcsak engem támadnak vagy a közös múltunkat gyalázzák meg, hanem őt is bántják, megalázó helyzetbe hozzák.

Ami ennél is súlyosabb: itt a három kiskorú gyermekünkről is szó van, akiket bármi áron megvédek, ha rajtuk keresztül támadnak, az olyasmi, amit sosem fogok büntetlenül hagyni.

Az olyan, módszeresen, titkosszolgálati eszközökkel a suttogó propaganda révén terjesztett rágalmat, mint a családon belüli erőszak, nem lehet félvállról venni. És ebben a saját jó hírem védelme az utolsó a szempontjaim közül.

Azt is elmondtam az első interjúmban, hogy a hatalom nyomás alá akart helyezni az első különköltözésünk során és ehhez többek között egy, egészen tegnapig általam nem ismert tartalmú titkosított rendőri jelentést is felhasználtak.

Két hete megkeresett az egyik legnagyobb online hírportál oknyomozó újságírója azzal, hogy egy, a 2020. december 29-i családi vitánk után a hatalom által készített és betárazott titkos rendőri jelentést kapott meg a rendőrségtől (!) és annak tartalmáról kíván beszélni velem. Így tegnap végre megismerhettem azt a jelentést, aminek készítésekor engem nem kérdeztek meg. A sejtésem beigazolódott,

egy szimpla családi vitánkat valótlan állításokkal sikerült izzadtságszagúan úgy kiszínezni, hogy a jelentés azt sejtesse, hogy én erőszakosan léptem fel a feleségemmel és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben. A valóság persze egészen más volt.

Arról volt pusztán szó, hogy egy veszekedés után a volt feleségem bejelentette, hogy egy általam nem ismert időszakra és helyre elviszi a közös gyerekeinket, amibe én nem akartam beleegyezni. És ahelyett, hogy ezt felnőtt emberek módjára sikerült volna négyszemközt rendeznünk, az eljárásba bevonásra kerültek az állami testőrök, akik konkrétan megakadályoztak abban, hogy a gyermekeimhez odamenjek. Én ezzel az esettel akkor nem álltam a nyilvánosság elé, éppen a gyermekeink védelme érdekében. A kapcsolatunk rendezése után többször kértem a volt feleségemet, hogy megismerhessem a titkosított jelentést, ami tudomásom szerint a belügyminiszter és a miniszterelnök asztalán is járt. Mindig elutasítást kaptam.

Hogy a rendőri jelentés tartalmának nagy része hamis, fiktív elemekből áll, onnan is tudható, hogy amennyiben nem így lett volna, akkor mind a testőröknek, mind az érintett kormánytagoknak hivatalból feljelentést kellett volna tenniük. Ilyet természetesen sosem tettek, hivatalos eljárás sosem indult ellenem, mivel a cél nem is ez volt, hanem hogy fogható legyek. Ahogy mindenki az a rendszerben.

És mi történik most? Miután a Karmelita is szembesült az uralkodásuk 14 éve alatti legnagyobb politikai kihívással és meglátták, hogy március 15-én 50 ezer ember gyűlt össze ingyenes utaztatás és állami sms-ek nélkül a független, megvesztegethetetlen új politikai erő zászlóbontására, pánik üzemmódba kapcsoltak és attól sem riadtak vissza, hogy súlyos bűncselekményt elkövetve a rendőrség átadja egy újságírónak azt a rendőri jelentést, amit én sohasem láttam és aminek elkészítésekor engem nem hallgattak meg.

A minimum egy ilyen helyzetben, hogy a rendőri vezetők azonnali nyilvános vizsgálatot rendelnek el annak kiderítésére, hogy ki és milyen célból, kinek az utasítására adta át a szenzitív személyes információkat és rengeteg valótlanságot tartalmazó hivatalos iratot az újságírónak.

Innen is jelzem továbbá, hogy ha bármilyen sajtóorgánum az érintett, bűncselekmény útján kiszivárogtatott hamis jelentést vagy annak részeit nyilvánosságra hozza, vagy annak tartalmáról információkat szivárogtat, akkor szintén büntetőeljárást kezdeményezek ellenük, hiszen a személyes adatokat és szenzitív információkat tartalmazó iratot nem lehet nyilvánosságra hozni, különös tekintettel arra, hogy hivatalos eljárás az ügyben sosem indult.

Elkerülhetetlen egy ilyen helyzetben továbbá, hogy amennyiben ez az irat valóban a rendőrségről került ki, vállalva a szakmai felelősséget, lemondjon az országos rendőr főkapitány, illetve vállalva a politikai felelősséget, távozzon a belügyminiszter.

Amennyiben pedig az újságíró valótlanságot állított és a nekem megmutatott jelentést nem a rendőrségtől kapta, azonnal indítsanak hivatalos eljárást annak kiderítésére, hogy az irat hogy került ki a rendőrségről.

Kiegészítés: Magyarországon a családon belüli vagy kapcsolati erőszak ezer szálon kezeletlen, megoldatlan probléma, a mindenkori kormányok fájdalmas adóssága. A kormányzásra aspiráló harmadik erőnek, legyen annak köze hozzám vagy bárkihez, kiemelt helyen kell kezelnie ezt, hiszen nők és gyerekek százezrei szenvednek a bántalmazástól - persze akad nem egy férfi is az áldozatok között. Ehhez a munkához számos szakmai szervezet tudása és tapasztalata áll rendelkezésre, mi őket fogjuk meghallgatni és rájuk támaszkodva fogunk dolgozni azért, hogy a magyar otthonokban mindenki biztonságban érezhesse magát. Zéró toleranciát hirdetünk a bántalmazás minden formájára, legyen bárki az elkövető vagy az áldozat."

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Fotók: Ilyen volt a Magyar Péter-tüntetés, ahol a belügyminiszter és a miniszterelnök lemondását is követelték
A politikus szerint ma Magyarországnak olyan kormánya van, amely család- és gyerekbarátnak, kereszténynek, béke- és vidék-pártinak hazudja magát. Azonban ennek pont az ellenkezője igaz.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 26.


Link másolása

Tüntetést hívott össze Magyar Péter péntek estére a Belügyminisztérium elé, ahol a gyerekvédelemről, a pedofil-botrányról, a kormány hibáiról és a TISZA-párt terveiről is beszélt.

Az est képekben:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
A Mandiner szerint sikertelen volt Magyar Péter tüntetése, csak néhány százan voltak rajta
A portál rövid beszámolót közölt a demonstrációról, és kiemelte, hogy Magyar a beszédében bohócnak nevezett több kormánypárti politikust.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 26.


Link másolása

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Magyar Péter péntek esti tüntetésére sokan érkeztek a Belügyminisztérium elé. Az ATV - helyszínről jelentkező - riportere is azt mondta, hogy rengetegen voltak a téren:

A Mandiner cikke szerint azonban:

"Hiába a bohócozás és a bezzegromániázás, kevesen voltak Magyar Péter tüntetésén".

A portál rövid beszámolóval jelentkezett a demonstrációról. Ebben azt írták: "Bevallásuk szerint valódi gyermekvédelmi reformért és Pintér Sándor lemondásáért demonstrálnak a mostani alkalommal. A tüntetésen Nagy Ervin színész és unokahúga, Szilágyi Kitti, a Civil Bázis elnökségi tagja, gyermekpedagógus óvónő is felszólalt". Beszédéből kiemelték, hogy szerinte a magyar kormány megbukott, és hogy „a kormány nem képes és nem is akarja megvédeni a gyermekeket, a kormány módszere a büntetés és az ellenőrzés, de ez nem egyenlő a gyermekvédelemmel”.

Magyar Péter beszédéből azt emelték ki, hogy "újfent beleállt a Fidesz frakcióvezetőjébe, Kocsis Mátéba. A frakcióvezető volt a gyermekvédelmi törvényjavaslat beterjesztője, őt egyszerűen bohócnak nevezte a Tisza párt elnöke".

Majd idézték a politikust, aki azt javasolta Orbán Viktornak, hogy „próbálják meg visszaelőzni Romániát, és érjék el hogy a magyar iskolákban, kórházakban legyen szappan, WC-papír és fertőtlenítőszer”.

Kitértek még arra, hogy a politikus többször használta a bohóc jelzőt, Kocsis mellett Menczer Tamásra és Deutsch Tamásra, azzal összefüggésben, hogy "szerintük Brüsszelből a baj jön".


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: csak a múlt héten két munkatársamat rúgták ki, akik ingyen segítenek a Tisza-pártban
Magyar szerint Orbán éppen a héten szónokolt Brüsszelben arról, hogy nálunk senkit sem érhet ilyen retorzió.
Fischer Gábor - szmo.hu
2024. április 27.


Link másolása

Magyar Péter tegnapi, a gyermekvédelem témakörében meghirdetett tüntetésén meglepő információt közölt. Mint kiderült, nemcsak Tarr Zoltán református lelkészt rúgták ki állami munkahelyéről, mer a politikus rendezvényén felszólalt, de a múlt héten Magyar további két munkatársát is hasonló retorzió érte.

Magyar emlékeztetett rá, hogy

Orbán éppen a héten szónokolt Brüsszelben arról, hogy nálunk senkit sem érhet ilyen retorzió.

Ellenpéldának hozta fel akkor Németországot, ahol a kormányfő szerint egy egyszerű melós egyik napról a másikra utcára kerülhet, ha a politikai véleményét teszi közzé a Facebookon.

A 24.hu kérdésére a demonstráció végén Magyar Péter még annyit elárult, hogy az egyik munkatársa kommunikációs szakember volt, a másik jogász. Kilátásba helyezte, hogy bíróságon szereznek érvényt igazuknak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter június 8-ra a rendszerváltás utáni legnagyobb tüntetést hirdette meg
A TISZA-párt politikusa Debrecenbe is ellátogat, május 5-én anyák napán. Mint mondta, kíváncsi rá, hogy még mindig fideszes város-e.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 26.


Link másolása

Magyar Péter péntek estére a Belügyminisztérium elé hirdetett tüntetést.

A TISZA-párt politikusa beszéde végén bejelentette, hogy az EP- és önkormányzati választások előtti napra, június 8-ra újabb demonstrációt hirdet.

Mint mondta, hétfőtől folytatja az országjárást, így május 5-én, anyák napján Debrecenbe is elmegy, hogy megnézze, valóban még mindig fideszes város-e.

Majd közölte, hogy

június 8-án, szombaton Budapesten tartják a legnagyobb rendszerváltás utáni demonstrációt, hogy beleremegjenek a Karmelita ablakai is

– mondta.


Link másolása
KÖVESS MINKET: