HÍREK

Még mindig félkészen áll a Tiborcztól Szíjj Lászlóhoz került visegrádi luxushotel

Szinte rekordnak számító 17 éve tart az építkezés.

Link másolása

A legutóbbi tulajdonosváltás, illetve a munkákat segítő jókora állami támogatás ellenére sem haladnak a Visegrádra tervezett – egykori Löffler-bánya területén épülő – eredetileg ötcsillagos luxushotel munkálatai. Ezt a Városi Gorillák nevű urbexes csoport Facebook-oldalára feltöltött képek is bizonyítják – szúrta ki a 24.hu.

Az elhagyott helyeket bemutató közösségi oldal képes beszámolója mellé azt írja:

„A szálloda különlegessége hogy két sziklára épült amik az aula részét képzik. Visegrádon a Dobos-hegynél 2007-ben kezdték építeni a mintegy 230 szobás, több mint 12 szintes 5+1 csillagos szállodát. Az épület a 2009-es évben már szerkezetkész volt, a gépészeti és elektromos alapszerelések, a hidegburkolás már folyamatban volt amikor a gazdasági válság miatt az építkezést felfüggesztették”.

A lap beszámolója szerint tizenhét éve húzódik a szálloda építése, ezalatt számos tulajdonosa volt már.

Jelenleg – négy éve – a Minerva V50 Ingatlanfejlesztő Alap (hátterében a 100 százalékban Szíjj László tulajdonában lévő MINERVA Befektetési Alapkezelő) kezében van, de a befejezésig ők sem jutottak el. Az eredeti tervek is többször módosultak, legutóbb tavaly augusztusban, a legújabbak pedig még nem kapták meg az engedélyt. A rekordhosszú kivitelezésnek számos oka van, többek között a gazdasági válság, a covid-járvány és a tulajdonosváltások is lassították azt. Ez utóbbiakat a 24.hu. részletesen fel is sorolja. Emellett a tervekben az épület és környezetének funkciói is folyamatosan változtak, melyek miatt többször is át kellett tervezni azt.

A négy éve átalakított tervek szerint az építkezés és a szálloda környezetbarát lett volna, a fákat is megóvták és zöldhomlokzati sávok, intenzív zöldfal, zöldfelületek, zöldtetők és futtatott zöldfalak is megjelennek majd a terv szerint. A sziklák a tér részét képeznék, miközben a hét kültéri medencével, tetőkerttel rendelkező hotelhez napenergiát hasznosító paneleket is beépítenének, melyek ellátnák a tíz konferenciaterem, az 5200 négyzetméternyi wellness-részleg, illetve az 1800 négyzetméternyi bár- és étteremtér energiaszükségletének egy részét.

Ám ezek megvalósulása még várat magára – a képek is ezt bizonyítják. Pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség hárommilliárd forintos, vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a projektnek, így a Minerva a korábban kifizetett vételár jó részét visszatehette a kasszájába – jegyzi meg a lap. Kardos Imre, a cég korábbi vezérigazgatója a támogatás megítélése előtt arról beszélt nekik, hogy az ingatlanon állagmegóvási feladatokat hajtanak végre, amit a kiviteli tervek elkészítése, illetve a kivitelezői ajánlatok bekérése követ majd. Ebből azonban mostanra csak a véglegesnek szánt kiviteli tervek készültek el. Ez megint újabb módosításokat tartalmaz, a felső épületrész két szárnyán, a 11. emeleten tetőteraszokat hoznak létre, míg a középrészen zöldtető bukkan fel, az alsó részben pedig a hetedik emeleti tetőterasz mellé a második és a negyedik emeleten társul zöldtető.

Helyreigazítás

A www.szeretlekmagyarorszag.hu internetes újságban 2023.01.30. 18:39 napján "Még mindig félkészen áll a Tiborcztól Szíjj Lászlóhoz került visegrádi luxushotel” címmel megjelent újságcikk valótlanul híresztelte hogy „a munkákat segítő jókora állami támogatás ellenére sem haladnak a Visegrádra tervezett — egykori Löffler-bánya területén épülő — eredetileg ötcsillagos luxushotel munkálatai.” valamint „a Magyar Turisztikai Ugynökség hárommilliárd forintos, vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a projektnek, így a Minerva a korábban kifizetett vételár jó részét visszatehette a kasszájába."

A valóság az, hogy a 2019 óta a MINERVA V50 Ingatlanfejlesztő alap tulajdonában álló Visegrád, belterület 1289 hrsz.-ú ingatlanhoz kapcsolódóan sem a MINERVA V50 Ingatlanfejlesztő alap, sem a képviseletében eljáró MINERVA Befektetési Alapkezelő Zrt. nem részesült és nem is vett igénybe hárommilliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást, vagyis a cikk valótlanul híresztelte ennek ellenkezőjét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Dublőre lehetett Putyin helyett Mariupolban? Érdekes képeket posztolt az ukrán belügyi tanácsadó
Ismét felvetődött, hogy az orosz elnök helyett az egyik hasonmása jelenhetett meg a nyilvánosság előtt.

Link másolása

Egyre több felvétel jelenik meg Vlagyimir Putyinról, aki a napokban a háború során szétbombázott és elfoglalt ukrán városba, Mariupolba látogatott. Egyesek azonban kételkednek abban, hogy valóban az orosz elnök volt az, aki ezeken a képeken és videókon szerepel.

Már egy ideje tartják magukat azokat a híresztelések, miszerint Putyinnak több dublőre is van, akk alkalmanként beugranak az elnök helyett, például ha gyengélkedik. Az ukrán katonai hírszerzés vezetője tavaly azt állította, hogy legalább három, plasztikai műtéten átesett testdublőr áll rendelkezésre ilyen esetrekre, akik mind a megszólalásig hasonlítanak Putyinra. Már februárban is felmerült, hogy az egyik hasonmás helyettesíthette az elnököt egy eseményen.

Most a mariupoli látogatás kapcsán is felvetődött, hogy nem is Putyin utazott Ukrajnába. Az ukrán belügyminiszter egyik tanácsadója, Anton Gerascsenko a Twitteren osztott meg három képet azzal a kérdéssel: „Szerintetek melyik az igazi?”

Az első fotó február 21-én készült Moszkvában, a második március 18-án Szevasztopolban, a harmadik pedig március 19-én Mariupolban. A képek arra hívják fel a figyelmet, hogy Putyin álla mindhárom alkalommal máshogy nézett ki,

ami arra utalhat, hogy legalább az egyik alkalommal az egyik dublőre jelenhetett meg a nyilvánosság előtt, nem maga az elnök. Főleg a középső képen feltűnő a különbség a másik kettőhöz képest.

„Mi van az álladdal, Putyin? Úgy tűnik, az utóbbi időben a sminkeseknek elég gyenge minőségű hasonmással kellett dolgozniuk, aki nem is dublőr, hanem egy gyenge másolat. Vajon melyik lehet az igazi?” - fűzte hozzá az ukrán tanácsadó.

A dublőrös pletykát erősíti a General SVR nevű, magát jól értesültnek nevező Telegram-csatorna is, amely a háború eseményeiről tudósít - írja a Daily Star.

Szerintük a Kreml azon jelentései, miszerint Putyin a Krím-félszigeten és Mariupolban is járt, nem igazak. Azt állítják a Krímen az elnök egyik dublőre jelent meg egy rövid látogatásra, kizárólag azért, hogy fotók és videók készüljenek róla. Sőt, azt is írták, hogy

tudomásuk szerint a hasonmásnak tilos volt értelmes beszélgetéseket folytatnia és hosszú találkozókat tartania, nehogy véletlenül lebukjon.

A mariupoli látogatás kapcsán azért is merült fel, hogy Putyin dublőrt vetett be, mert olyan felvételek is megjelentek, amelyeken az látszik, hogy az elnök éjszaka egy kocsit vezet úgy, hogy nem volt bekötve a biztonsági öv, és őröket sem lehetett látni körülötte. A General SVR szerint az autóban egy hasonmás ült, Putyin pedig több száz kilométerre, egy teljesen biztonságos helyen tartózkodott ekkor.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Hadházy Ákos: Csak május végén lehet újra időpontot foglalni a zuglói Hermina úti Szakrendelőben
Az egyik orvos nem tudja folytatni a munkáját, a helyettesítését pedig nem tudják megoldani. Így az embereket leghamarabb augusztusban tudják megvizsgálni.

Link másolása

"Ez az igazán durva: a zuglói Hermina úti Szakrendelőben CSAK MÁJUS VÉGÉN LEHET ÚJRA IDŐPONTOT FOGLALNI, LEGHAMARABB AUGUSZTUSRA. Ez minimum 5 hónap. Sajnos vannak olyan betegségek, amelyeknél ez a késlekedés bőven elég ahhoz, hogy gyógyíthatatlanná váljon a beteg"

- írja Hadházy Ákos a Facebookon.

A szakrendelő vezetője szerint a vizsgálatokat végző orvosuk tartós egészségkárosodást szenvedett, és nem tudják megoldani a helyettesítését, pedig az önkormányzat mindent megtenne a helyzet rendezéséért.

"Akkora az orvoshiány, hogy az állami ellátás nagyon sok esetben inkább csak jelképes. A Fidesz gyakorlatilag áttolta a magánrendelésekbe a betegeket – de ezzel el is vesztik például a nyugdíjasok a sokat reklámozott emeléseket, illetve akkora az orvoshiány, hogy lassan a magánrendeléseken is nehéz időpontokat kapni"

- írta a bejegyzésben.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Újabb fordulat az időjárásban: a fél országra figyelmeztetést adtak ki
Megérkezett a tavasz, de vele együtt a zivatarok is.

Link másolása

Zivatar veszélye miatt citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat

Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére.

Azt írták, hogy kedden napközben labilizálódik a légkör, ennek hatására a déli óráktól az Északi-középhegység térségében, majd az Alföldön és a keleti megyékben is kialakulhat a záporok mellett néhány zivatar.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Míg a lakosság éhezik, Kim Dzsongun lánya kerek arccal, szép ruhákban nézi a hadgyakorlatokat
A 9-10 év körüli gyerek egyre többször jelenik meg apja mellett nyilvános eseményeken. Az viszont nem biztos, hogy ő lesz az ország következő vezetője.

Link másolása

Egyre többet jelenik meg a nyilvánosság előtt Kim Dzsongunnal a lánya, Kim Dzsu E is. A 9-10 év körüli kislány viszont titkon felháborodást váltott ki az ország lakosságából - írja a New York Post.

A neve elhallgatását kérő phenjani lakos szerint a gyerek jól tápláltnak tűnik, ezért vetik meg az emberek.

"Olyanokat mondanak, hogy »biztos jókat eszik, azért olyan kerek és fehér az arca, mint a hold«. A legtöbben alig esznek valamit az országban, úgy kilátszanak az arccsontjaik, mint korábban soha"

- nyilatkozta.

Egy másik fővárosi forrás szerint különösen a szülőkben nagy az ellenszenv a vezető lánya felé.

"A propaganda nagyon sokszor mutatja a kerek, pufi arcát. Nagyon máshogy néz ki, mint az átlagos emberek gyerekei, akik nem tudnak napi háromszor étkezni, akkora az élelmiszerhiány" - mondta.

Az is felháborodást kelt, hogy amíg a tinédzsereket megbüntetik azért, ha divatosan öltözködnek, vagy ha túl hosszú hajuk, addig Kim Dzsu E kifejezetten szép, drága ruhákban parádézik.

Mivel Kim Dzsu E egyre többször tűnik fel az apja mellett nyilvános eseményeken (legutóbbi a hétvégi hadgyakorlatokat nézték meg közösen együtt), sokak szerint ő lesz majd a vezető örököse. Ennek viszont ellentmond, hogy Észak-Koreára továbbra is a patriarchátus a jellemző. Az állami médiában viszont Kim Dzsongun "kedvenc" gyerekeként emlegetik.


Link másolása
KÖVESS MINKET: