HÍREK

Mártha Imre: „Az elmúlt tíz év alatt az összes nyaralásom nem került annyiba, mint a NER kedvenc magángépével egy kör Budapest felett”

Az egyesített budapesti közműcég vezetője szerint lejáratókampány zajlik ellene. A hvg.hu-nak adott interjúban részletesen elmondta, honnan volt pénze a házára, vagy mit gondol a Paks 2 beruházásról.


Lejárató kampányt folytat az egyesített budapesti közműcég jelenlegi, az MVM Magyar Villamos Művek volt vezére ellen a fideszes és az állami média - írja a hvg.hu. Mártha Imre a lapnak adott nyilatkozatában többek között erről is beszélt.

Mint mondta, megdöbbent azon, hogy az állami fenntartású zenei csatorna, a Petőfi Rádió a hírekben vele foglalkozik. Egy magánszeméllyel, aki nem politikus és nem párttag sehol. A sajtóban hetek óta téma a villája és drága autója. Miközben a róla megjelent fotókról úgy vélte, hogy egy részüket csak titkos adatgyűjtéssel vagy megfigyeléssel szerezhették meg, mert azok „csak családi-baráti körben voltak a közösségi médiában megosztva”.

Szerinte hamísított fotókkal zajló lejárató kampány zajlik ellene. Miközben ő nem napi 2-3 órát, hanem több mint 10-et dolgozik.

"A legfontosabb – és ezt dokumentáltuk, lementettük –, hogy az eredeti medencés, nyaralós fotók közül egyetlen egyre sem volt ráírva a „home office”. Ugyanilyen fontos, hogy a képek hivatalosan kivett szabadságomon vagy hétvégén készültek, így nettó hazugság a NER médiában közölt „munkaidőben nem dolgozik” kampány"

- mondta az interjúban.

A Gyurcsány-fióka elnevezést nem bánja, bár állítása szerint több mint egy éve nem beszélt a DK elnökével, igaz Orbán Viktorral is több mint tíz éve, és akkor is a foci támogatásáról.

Jövedelméről elárulta, hogy 25 éve adózott, bevallott magánjövedelme van, és a családi cégéből jövő bevétele. Ezek fedezik a jelenlegi életvitelét.

"Abból, amit a KESMA és a kormánymédia felsorolt, semmi sem az elmúlt két évben lett vásárolva. Sokan vélik úgy, hogy most elsősorban a NER-lovagok elmúlt 12 évben szerzett vagyonát, életstílusát próbálják velem relativizálni. Az elmúlt tíz év alatt az összes nyaralásom nem került annyiba, mint a NER kedvenc magángépével egy kör Budapest felett"

– mondta Mártha.

A házáról elárulta:

"Magát a házat 2009-ben vette meg a családi cégünk egy magyar magánszemélytől 122 millió forintért. Fogalmunk sem volt, hogy több mint egy évtizeddel korábban kié volt, de lényegtelen is. Méretéről szóló állítások megint csak ordenáré túlzások, a telekrészünk 1200 négyzetméter, a lakóház pedig 350 és nem 2240 négyzetméter, amit harsognak.

Azt nem tudom, most mennyit ér, nem áruljuk. Jó környék, és amúgy biztos felment az értéke a közelmúltban, hiszen ahogy a sajtóban is megjelent, pár éve ide költözött Orbán Ráhel és Tiborcz István. Szoktunk integetni, nagyon rendes utcabeliek".

A lemondás nem fordult meg a fejében, de ha Karácsony Gergely úgy döntene, hogy megválik tőle, akkor azt elfogadná minden gond nélkül - mondta.

A beszélgetésben szóba került Paks 2 is, melyről úgy vélekedett: "az oroszok rugalmas üzleti partnerek, ki lehetne ezt úgy alkudni, hogy csináljunk inkább csak egy új blokkot, a maradékot meg költsük Paks 1-re, és vegyünk még új metrót, vagy bármit amire szükség van".

A teljes interjú ITT olvasható.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter megmutatta azt, aki nélkül az élete megállna
A politikus közös fotón szerepelt az asszisztensével. Nélküle megállna az élet.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. július 20.A Tisza Párt alelnöke már hónapok óta a figyelem középpontjába került, a tavaszi országjárása után a június 9-i Európa Parlamenti és az önkormányzati választásokon is szép eredményeket ért el.

Most azonban megmutatta, hogy kinek a segítségével jutott el oda, ahol tart.

Magyar Péter egy közös fotóval szerepelt az asszisztensével.

"Ili, aki nélkül megállna az élet. A legjobb asszisztens a világon"

- írta a posztjához a politikus.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Honvédségi luxusgép vihette haza a Horvátországban nyaraló Orbán Viktort
A hírt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tette közzé a közösségi médiában.


Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő pénteken közölte a nyilvánossággal, hogy július 18-án – amikor Orbán Viktor dél-horvátországi nyaralásáról Angliába, Woodstockba utazott – a Magyar Honvédség 606-os lajstromjelű luxusgépe, egy Dassault Falcon 7X, hajnalban felszállt Ferihegyről és rövid idő múlva a spliti repülőtéren landolt. A képviselő légiforgalmi radarfelvételt is bemutatott ennek igazolására.

A Magyar Hang szombati cikke szerint Hadházy állításait megerősíti a flightaware légiforgalmi portál archívuma is. Ebből kiderül, hogy

a luxusgép nem sokkal később, még reggel 6 előtt továbbrepült az Egyesült Királyságba, és a Brize Norton repülőtéren szállt le, amely mindössze 23 percnyi autóútra van Woodstocktól.
Itt a magyar miniszterelnök aznap részt vett az EPC-csúcstalálkozón, amiről a magyar kormányfő Facebook-oldalán is beszámolt.

A horvátországi kitérő 55 perccel és 500 kilométerrel hosszabb utat jelentett, mintha a Falcon egyenesen Budapestről repült volna Angliába. Az aircraftcostcalculator.com adatai szerint a honvédségi luxusgép egy üzemórája 9470 dollárba, azaz 3,4 millió forintba kerül. Hardy Mihály repülési szakértő a lapnak nyilatkozva reálisnak nevezte ezt a becslést, és hozzátette, ha bérelnék a gépet, még drágább lenne. Az ár tartalmazza a karbantartás, a személyzet és az üzemanyag költségeit is – mondta Hardy.

Hardy szerint

szemfényvesztés honvédséginek nevezni a gépet, hiszen világszerte üzleti vagy magángépként használják ezt a típust, így nem meglepő, hogy Magyarországon főként kormánytagok utaznak vele.
Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke nem válaszolt a lap kérdésére, hogy esetleg valaki más utazott-e a kormányzati Falconon, illetve ha mégis Orbán Viktor volt az utas, vajon kifizette-e a pluszköltséget.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Pócs János a kisfiút felrúgó karateedzőről: Volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek
A politikus szerint az edző múltjában „soha semmilyen probléma nem volt”, és kiemelte, hogy az edző nem véletlenül kapott megyei, városi és állami kitüntetéseket.


A fideszes Pócs János, Jászberény országgyűlési képviselője az ATV-nek nyilatkozva elmondta, hogy a szolnoki kalandparkban kisfiút felrúgó karateedző tette „védhetetlen”, de szerinte „egy gyenge pillanat” volt csupán, ami bárkivel megeshet.

Pócs szerint az edző múltjában „soha semmilyen probléma nem volt”, és kiemelte, hogy az edző nem véletlenül kapott megyei, városi és állami kitüntetéseket.

Pócs az ATV videójában 1:43-tól hallható.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A felrúgott kisfiú édesanyja reagált a bántalmazó karateedző állításaira
Szeretné, ha A. Tibor valóban személyesen kérne bocsánatot kisfiától, ugyanakkor ezután már nem szeretné ilyen ember közelébe engedni a gyerekét, akiben mély nyomott hagyott az eset – inkább pszichológus segítségét kérik.
Fotó: RTL - szmo.hu
2024. július 20.Tóthné Nagy Judit, a szolnoki kalandparkban bántalmazott kisfiú édesanyja az RTL Híradónak reagált a gyerekét felrúgó karateedző szombati nyilatkozatára.

Mint arról korábban írtunk, az edző az ATV-nek nyilatkozott az esetről, és azt mondta, hogy mindenkitől szeretne bocsánatot kérni.

Az anya szeretné, ha A. Tibor személyesen kérne bocsánatot a kisfiútól, ahogy arra az edző ígéretet is tett.

„Engedni fogom, mert szeretném, hogy Rolinak mondja meg, hogy ő semmi rosszat nem csinált, és ezt nem érdemelte”

– mondta az édesanya.

Itt az interjú az édesanyával.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk