News here
hirdetés

HÍREK

Mártha Imre: „Az elmúlt tíz év alatt az összes nyaralásom nem került annyiba, mint a NER kedvenc magángépével egy kör Budapest felett”

Az egyesített budapesti közműcég vezetője szerint lejáratókampány zajlik ellene. A hvg.hu-nak adott interjúban részletesen elmondta, honnan volt pénze a házára, vagy mit gondol a Paks 2 beruházásról.

Link másolása

hirdetés

Lejárató kampányt folytat az egyesített budapesti közműcég jelenlegi, az MVM Magyar Villamos Művek volt vezére ellen a fideszes és az állami média - írja a hvg.hu. Mártha Imre a lapnak adott nyilatkozatában többek között erről is beszélt.

Mint mondta, megdöbbent azon, hogy az állami fenntartású zenei csatorna, a Petőfi Rádió a hírekben vele foglalkozik. Egy magánszeméllyel, aki nem politikus és nem párttag sehol. A sajtóban hetek óta téma a villája és drága autója. Miközben a róla megjelent fotókról úgy vélte, hogy egy részüket csak titkos adatgyűjtéssel vagy megfigyeléssel szerezhették meg, mert azok „csak családi-baráti körben voltak a közösségi médiában megosztva”.

Szerinte hamísított fotókkal zajló lejárató kampány zajlik ellene. Miközben ő nem napi 2-3 órát, hanem több mint 10-et dolgozik.

"A legfontosabb – és ezt dokumentáltuk, lementettük –, hogy az eredeti medencés, nyaralós fotók közül egyetlen egyre sem volt ráírva a „home office”. Ugyanilyen fontos, hogy a képek hivatalosan kivett szabadságomon vagy hétvégén készültek, így nettó hazugság a NER médiában közölt „munkaidőben nem dolgozik” kampány"

- mondta az interjúban.

A Gyurcsány-fióka elnevezést nem bánja, bár állítása szerint több mint egy éve nem beszélt a DK elnökével, igaz Orbán Viktorral is több mint tíz éve, és akkor is a foci támogatásáról.

hirdetés

Jövedelméről elárulta, hogy 25 éve adózott, bevallott magánjövedelme van, és a családi cégéből jövő bevétele. Ezek fedezik a jelenlegi életvitelét.

"Abból, amit a KESMA és a kormánymédia felsorolt, semmi sem az elmúlt két évben lett vásárolva. Sokan vélik úgy, hogy most elsősorban a NER-lovagok elmúlt 12 évben szerzett vagyonát, életstílusát próbálják velem relativizálni. Az elmúlt tíz év alatt az összes nyaralásom nem került annyiba, mint a NER kedvenc magángépével egy kör Budapest felett"

– mondta Mártha.

A házáról elárulta:

"Magát a házat 2009-ben vette meg a családi cégünk egy magyar magánszemélytől 122 millió forintért. Fogalmunk sem volt, hogy több mint egy évtizeddel korábban kié volt, de lényegtelen is. Méretéről szóló állítások megint csak ordenáré túlzások, a telekrészünk 1200 négyzetméter, a lakóház pedig 350 és nem 2240 négyzetméter, amit harsognak.

Azt nem tudom, most mennyit ér, nem áruljuk. Jó környék, és amúgy biztos felment az értéke a közelmúltban, hiszen ahogy a sajtóban is megjelent, pár éve ide költözött Orbán Ráhel és Tiborcz István. Szoktunk integetni, nagyon rendes utcabeliek".

A lemondás nem fordult meg a fejében, de ha Karácsony Gergely úgy döntene, hogy megválik tőle, akkor azt elfogadná minden gond nélkül - mondta.

A beszélgetésben szóba került Paks 2 is, melyről úgy vélekedett: "az oroszok rugalmas üzleti partnerek, ki lehetne ezt úgy alkudni, hogy csináljunk inkább csak egy új blokkot, a maradékot meg költsük Paks 1-re, és vegyünk még új metrót, vagy bármit amire szükség van".

A teljes interjú ITT olvasható.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A csapolt sör 1290, egy ásványvíz 850, a legolcsóbb hamburger pedig 4500 forint lesz idén a Szigeten
Mutatjuk, milyen árakra számíthatsz majd a pultoknál.

Link másolása

hirdetés

Három év kihagyás után idén újra megrendezik a Szigetet, a fesztivál szerdán startol majd Dua Lipa fellépésével.

2019 óta azonban jócskán elszabadult az infláció, ami persze fesztivál áraiban is megmutatkozik majd.

A Blikk kedden körbenézett a Hajógyári-szigeten, ezek alapján pedig ilyen árakra lehet majd számítani a pultoknál:

Italok

 • Csapolt Dreher sör 1290
 • a dobozos sör 1390 forint,
 • cider 1590 forint,
 • 4 cl vodka, whiskey, pálinka vagy rum 1950 forint,
 • a bornak 690 forint decije,
 • az ásványvízért 850 forint kell fizetni,
 • a koktélokat 4 ezer forinttól kínálják.

  Ételek

 • Hamburgert 4500 forinttól,
 • a giroszt 3600-tól
 • egy pizzaszelet pedig 1990 forinttól lehet kapni.

  hirdetés


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • hirdetés
  HÍREK
  Mentőövet dobhat sok katásnak egy kedd este megjelent rendelet
  Csökkentették az ekho mértékét, így kedvezőbben lehet foglalkoztatni a katából kieső vállalkozókat. De nem mindenkit.

  Link másolása

  hirdetés

  Csökken az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás, vagyis az ekho mértéke - írja a HVG egy a Magyar Közlönyben kedd este megjelent rendelet alapján.

  Eszerint

  szeptember elsejétől nem kell megfizetni a közteher munkáltatókat terhelő, 13 százalékos részét, a kifizetői ekhót, vagyis csak a munkaadókat terhelő, összesen 15 százalékos ekho marad.

  A lap szerint a döntés a katából kiesetteket segítheti, mert kedvezőbbé válik az eddig vállalkozóként megbízottak foglalkoztatása. Azonban azt is megjegyzik, hogy

  az ekhot alapvetően a könyv- és lapkiadásban, illetve előadóművészetekben jellemző tevékenységek számára találták ki.

  Beletartozhat a fodrászat vagy a cipészet is, de csak abban az esetben, ha az köthető valamilyen produkcióhoz, ha csak egyszerű szolgáltatást végeznek az utcáról betérők számára, akkor nem.

  Újságírók, szellemi szabadfoglalkozásúak, grafikusok, fotósok, fordítók számára azonban segítséget jelenthet a mostani változás. Ezen kívül azok is alkalmazhatják az ekhót, akik valamiféle sporttevékenységből szereznek bevételt, például edzőként, sportolóként vagy sportszervezőként.

  hirdetés
  Egy másik rendelet a katából áttérők adminisztrációs terheit enyhíti:

  a közkereseti társaságok, a betéti társaságok, az egyéni cégek és az ügyvédi irodák a kata megszűnésével ugyan átkerülnek a számviteli törvény hatálya alá, azonban az általános szabályoktól eltérően mentesülnek a nyitómérlegük könyvvizsgáltatási kötelezettsége alól. Ezzel könnyebbé válik az adminisztráció és a könyvvizsgálat költségét is megspórolhatják.

  Kedden jelent meg az a rendelet is, ami lehetővé teszi a cégek számára, hogy a társasági adót euróban vagy amerikai dollárban fizessék.

  A cikk szerint az újítás azoknak a cégeknek hozható elsősorban könnyebbséget, amelyeknek bevétele részben vagy teljes egészében devizában érkezik be.


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  hirdetés
  HÍREK
  18 euróért rendelhető apostoli áldással dicsekedett Semjén Zsolt a Facebookon
  Kedves meglepetés - írta a vatikáni honlapról rendelhető dokumentum mellé a miniszterelnök-helyettes.

  Link másolása

  hirdetés

  Apostoli áldást kapott Ferenc pápától Semjén Zsolt a hatvanadik születésnapjára. A politikus erről maga számolt be a Facebook-oldalán, a bejegyzésében pedig megosztott egy képet is a dokumentumról, amelyet

  július 22-én állították ki Vatikánvárosban, és Konrad Krajewski pápai főalamizsnás, bíboros írta alá.

  „Őszentsége Ferenc pápa szívből adja apostoli áldását hatvanadik születésnapja alkalmából Semjén Zsolt életére, családtagjaira és barátaira, kérve számukra a bőséges mennyei kegyelmek és vigasztalások ajándékát és a Boldogságos Szűz Mária állandó segítségét” - állt az iraton, melyhez

  Semjén Zsolt csak annyit fűzött hozzá, hogy „kedves meglepetés”.

  A Magyar Hang azonban később arról írt, hogy bár a bejegyzésben Semjén Zsolt nem állította, hogy személyesen Ferenc pápától kapta az üdvözlőlapot, de a posztját könnyen lehetett így is értelmezni.

  Az áldás azonban valójában bárki által megrendelhető egy vatikáni honlapon, jelenleg 18 és 26 euró közötti összegért,

  plusz postaköltség. Egyházi események mellett olyan világi alkalmakra is vannak itt áldásminták, mint házasság, születésnap, vagy házassági évforduló.

  hirdetés

  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  hirdetés
  HÍREK
  Óriási robbanások ráztak meg egy orosz katonai bázist a Krím-félszigeten, videón a detonációk
  A környékről kitelepítették az embereket.

  Link másolása

  hirdetés

  Robbanássorozat történt egy repülőgép-lőszert tároló raktárban a krími Novofjodorovka melletti reptéren, a közösségi oldalon terjedő videók szerint hatalmas füstoszlop emelkedett az ég felé a bázisról.

  A szemtanúk beszámolója szerint

  egy percen belül 12, különböző erejű robbanást hallatszódott,

  ezek közül három különösen erős volt.

  hirdetés

  A robbanásokról az orosz védelmi minisztérium is beszámolt. A tárca szerint

  a félsziget nyugati partvidékén fekvő szaki repteret nem érte tűzhatás, a balesetben senki sem sérült meg, a repülőgépekben sem esett kár.

  Alekszej Akszjonov, az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím vezetője azt közölte, hogy a rendkívüli helyzetek minisztériuma ura a helyzetnek, és cáfolta azt az értesülést, hogy Szakiban általános evakuálást rendeltek volna el.


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET: