hirdetés

HÍREK

Márki-Zay Péter: le kell zárnunk a Gyurcsány-tábor és az Orbán-tábor közti hidegháborút

Márki-Zay erős kijelentéseket tett a 444-nek adott interjújában, ami a második fordulós előválasztási vita reggelén jelent meg.

Link másolása

hirdetés

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjét, Márki-Zay Pétert a 444.hu kérdezte többek között az előválasztás jelenlegi állásáról, a kampány hangulatáról, a nehézségekről és Karácsony visszalépéséről is. A válaszaiban több alkalommal is erősen bírálta a DK és Dobrev Klára ellenzéki előválasztás során tapasztalt módszereit.

Márki-Zay korábban beszélt már arról, hogy a DK-s rendezvényeken van egy külön szónok, aki ellene tart beszédeket, de említett internetes kommentelőket is, akik rendszeresen és módszeresen őt szidják, Karácsomy Gergellyel egyetemben – írja a Telex. A mostani beszélgetés során további részleteket mondott erről a lejárató hadjáratról, amelyet a DK ellene indított.

Információi szerint a DK már addig is elment, hogy megkeresi az MMM tagjait, és próbálják rávenni, hogy szólaljanak fel ellene. De olyan esetekről is tudomása van, amikor

azzal próbálnak polgármestereket rávenni Dobrev Klára támogatására, hogy megzsarolják őket, hogy a közgyűlésben majd a DK-frakció megbuktatja a polgármestert, ha nem teszik.

Ugyanígy keresték meg Karácsony Gergelyt is, és ez nem egyedi példa: rajta kívül három másik nevet is mondhatna, csak nem akarja ezt megtenni az érintettek engedélye nélkül.

De nemcsak Dobrevet, hanem a férjét, Gyurcsány Ferencet is elővette. Elárulta, hogy az ő vétója miatt nem vehetett részt a civilek képviseletében a hatpárti egyeztetéseken, pedig maga Márki-Zay is a kezdeményezők között volt. Gyurcsánnyal – és a jelenlegi kormánnyal – kapcsolatban azt is elmondta:

hirdetés
Én valóban hiszek abban, hogy ennek az országnak egy harmincéves háborút kell lezárnia. Azt a hidegháborút kell lezárnunk, amelyet eddig a Gyurcsány-tábor és az Orbán-tábor folytatott egymással, válogatás nélküli, egyformán elítélhető módszerekkel. Ezt a stílust kell nekünk megszüntetnünk, ezt a gyűlöletkampányt kell leállítanunk. Elég volt a lejáratókampányokból, hazugságokból, a csúsztatásokból.

Beszélt még az ellenzéki előválasztás jelenlegi hangulatáról: szerinte túlzás ez a fajta felfokozott állapot, amiért a DK-t tartja felelősnek. De szóba került a „hazaárulózás” is, amellyel kapcsolatban elmondta:

Mindenki számára egyértelmű kell hogy legyen, hogy nem a szavazókról, nem a DK szavazóiról beszéltem, amikor az árulás szót használtam, hanem a Párbeszéd pártnak a Karácsony Gergelyt eláruló képviselőiről.

Emellett elárulta, hogy nincs olyan kitüntetett személy, akire mindig hallgat, általában egyedül hoz döntéseket. Arról is beszélt, nem tart attól, hogy ne tudná összefogni a pártokat – amelyek közül egyiknek sem a tagja, hiszen segített már annyit mindegyik ellenzéki pártnak, hogy az alapot szolgáltasson a jó együttműködésnek.

Sőt, még azt is elmondta, hogy megközelítőleg mennyi szavazatra lesz szüksége a második fordulóban: mivel Dobrev körülbelül 200-250 ezer szavazatra számíthat, neki legalább 500 ezer embert kell „elvinnie” szavazni, hogy az övé legyen a győzelem.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Elindult a Kutyapárt Békemenete, a cenzúra szabadságát és a sajtó eltörlését is szeretnék, valamint felelőtlen minisztériumokat

Ma három nagy október 23-i megmozdulás van Budapesten: A Fidesz Békemenete, az ellenzék közös rendezvénye, és a Kutyapárt Békemenete.

Link másolása

hirdetés

A Kutyapárt idén is kiáll a kormány politikája mellett és minden más ellen, de vannak más ügyek is, amelyek mellett kiállnak a negyedik Békemenetükkel. Szeretnék például a cenzúra szabadságát és a sajtó eltörlését, illetve felelőtlen minisztériumokat Budapesten és az űrbéli viszonyok megszüntetését is követelik.

Az Oktogonról indult a menet 12-kor, ahonnan a résztvevők a Széll Kálmán térre vonulnak át 15 óráig.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Kövesd élőben: tízezres tömeg halad az Orbán-beszéd helyszíne felé a Fidesz Békemenetén

A Civil Összefogás Fórum Békemenete 14 órakor indult a Műegyetem rakpartról. A beszéd elvileg fél négykor lesz az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkánál.

Link másolása

hirdetés

Elindult a Civil Összefogás Fórum áltel szervezett kormánypárti felvonulás, az október 23-i Békemenet Budapesten.

ÉLŐ: A Békementről

A vonuló tömeg a Kálvin téri és az Astoriánál lévő óriáskivetítőn a 2006-os eseményekről készült felvételeket nézheti meg.

Beszámolók szerint a gyülekezők vidéki települések neveiről készült feliratokat tartottak, de látható volt magyar és székely zászló is, és Stop Gyurcsány feliratú táblák is felbukkantak. A vidékieket buszok hozták a fővárosba. A tömeg egy részét már a hivatalos indulás előtt felengedték a Szabadság hídra, miközben sokan távolabbi helyszíneken várakoztak, hogy csatlakozzanak a tömeghez - írja a Telex.hu.

A tervek szerint 15:30-ra érnek az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkára, ahol Orbán Viktor mond beszédet beszédet.

hirdetés

Az MTI beszámolója szerint a menet indulása előtt a Szabadság híd budai hídfőjénél egy Csepel teherautó platójáról Csizmadia László, a CÖF-CÖKA vezetője az összegyűlt tömegnek azt mondta: "készek vagyunk együtt" az európai zsidó-keresztény civilizáció megvédésére.

A résztvevők egy kifeszített molinó mögött sorakoztak fel, amelyen Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök arcképe, egy 2006-os lovasrohamot ábrázoló fotó és a "Soha többé!" szöveg szerepel.

A Békemenet - a szervezők korábbi közlése szerint - a Műegyetemtől a "2006-os terror" útvonalán halad az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkára. Ezen a helyszínen mondja el ünnepi beszédét Orbán Viktor miniszterelnök.

"A Békemenet fő üzenete a baloldali ellenzék felé, hogy soha többé állami terrorra és diktatúrára nincs szükségünk. STOP. Brüsszel felé üzenjük, hogy a nemzetek népei felett nem uralkodni kell, hanem értük szolgálni"

- írják a Fidesz Békemenetének Facebook-eseményében.

Fotókon a Békemenet vonulása:

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

A jövő évi magyar választásokba való beavatkozással vádolta Joe Bident és kormányát egy magyar diplomata

Váratlan esemény történt csütörtökön a washingtoni magyar nagykövetség október 23-i ünnepi fogadásán, a magyar kormány delegáltja, Dancs Ferenc helyettes külügyi államtitkár ugyanis váratlan támadást intézett a vendéglátó ország ellen.

Link másolása

hirdetés

A Washington Examiner helyszíni tudósítása szerint Dancs Ferenc azzal „borzolta a kedélyeket”, hogy a jövő évi magyar parlamenti választásokba való beavatkozással vádolta Joe Bident és kormányát. Kijelentette: az amerikai kormány támogatásával működő Szabad Európa Rádió feladata Orbán Viktor miniszterelnök aláásása.

„A magyarok már nem látják kedvező fényben a Szabad Európa Rádiót” – fogalmazta meg beszédében, amelyben azt is hangsúlyozta, hogy a magyar kormány „az álhírekkel szemben védi a szabadságunkat”.

Dancs Ferenc megemlítette, hogy 1956-ban „sok fiatal vesztette életét, mert elhitték a Szabad Európának, hogy úton a segítség”. Úgy véli, a magyarok „megtanulták a leckét, hogy a nehéz időkben csak magunkra számíthatunk”.

A helyettes külügyi államtitkár váratlan támadása a Szabad Európa Rádió ellen, valamint az, hogy megkérdőjelezte az Egyesült Államok hűségét egy NATO-szövetségeséhez, már csak azért is komoly meglepetést okozott, mert közvetlenül előtte Karen Donfried amerikai helyettes külügyi államtitkár éltette beszédében a magyar függetlenséget, illetve a két ország történelmi kapcsolatát – említi a Washington Examiner beszámolója.

„Nagyon, nagyon fura” – mondta a lapnak egy, a rendezvényen részt vevő európai tisztviselő, aki szerint „még, ha okuk is volna aggodalomra, akkor is szokatlan ezt egy ilyen beszédbe belefoglalni”.

Dancs Ferenc a beszéde után a Washington Examiner kérdésére válaszolva élesen úgy fogalmazott: a Szabad Európa Rádió magyarországi újraindulását „csakis annak jeleként értékelhetjük, hogy szándékukban áll beavatkozni a parlamenti választásba”.

Karen Donfried, az amerikai helyettes államtitkár ezzel szemben igyekezett oldani a feszültséget: csak a két nép demokrácia iránti elkötelezettségéről beszélt. Stábja később közleményben annyit tett még hozzá, hogy tudomásuk szerint semmi alapja nincs Dancs Ferenc vádjainak, a Szabad Európa Rádió pedig, ha kormányzati pénzekből tartják is fenn, teljes szerkesztői függetlenséget élvez.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Piros-fehér-zöldbe borult a Niagara-vízesés 1956 emlékére

Ismét a magyar nemzeti színekkel világították meg a Niagara-vízesést a kanadai oldalon, ezúttal október 22-én.

Link másolása

hirdetés

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett eseményen részt vett Palkovics Valér torontói főkonzul, valamint Dancs Ferenc külügyminisztériumi államtitkár-helyettes is. Ő kapcsolhatta be a világítást, majd, amint az a kanadai Magyar Élet Facebook-oldalán megosztott videóban is hallható, többek között azt mondta:

„Méltán lehetünk büszkék kanadai magyarjainkra, Kanada méltán lehet büszke Magyarország itteni legjószolgálatibb nagyköveteire, akik hozzájárultak ennek az országnak a nagyságához, és soha nem felejtjük 1956 hőseit.”

A Niagara-vízesést tavaly is kivilágították, akkor október 23-án, illetve Trianon 100. évfordulója alkalmából 100 szál virágot is bedobtak a vízbe.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: