hirdetés

HÍREK

Márki-Zay Péter: le kell zárnunk a Gyurcsány-tábor és az Orbán-tábor közti hidegháborút

Márki-Zay erős kijelentéseket tett a 444-nek adott interjújában, ami a második fordulós előválasztási vita reggelén jelent meg.

Link másolása

hirdetés

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjét, Márki-Zay Pétert a 444.hu kérdezte többek között az előválasztás jelenlegi állásáról, a kampány hangulatáról, a nehézségekről és Karácsony visszalépéséről is. A válaszaiban több alkalommal is erősen bírálta a DK és Dobrev Klára ellenzéki előválasztás során tapasztalt módszereit.

Márki-Zay korábban beszélt már arról, hogy a DK-s rendezvényeken van egy külön szónok, aki ellene tart beszédeket, de említett internetes kommentelőket is, akik rendszeresen és módszeresen őt szidják, Karácsomy Gergellyel egyetemben – írja a Telex. A mostani beszélgetés során további részleteket mondott erről a lejárató hadjáratról, amelyet a DK ellene indított.

Információi szerint a DK már addig is elment, hogy megkeresi az MMM tagjait, és próbálják rávenni, hogy szólaljanak fel ellene. De olyan esetekről is tudomása van, amikor

azzal próbálnak polgármestereket rávenni Dobrev Klára támogatására, hogy megzsarolják őket, hogy a közgyűlésben majd a DK-frakció megbuktatja a polgármestert, ha nem teszik.

Ugyanígy keresték meg Karácsony Gergelyt is, és ez nem egyedi példa: rajta kívül három másik nevet is mondhatna, csak nem akarja ezt megtenni az érintettek engedélye nélkül.

De nemcsak Dobrevet, hanem a férjét, Gyurcsány Ferencet is elővette. Elárulta, hogy az ő vétója miatt nem vehetett részt a civilek képviseletében a hatpárti egyeztetéseken, pedig maga Márki-Zay is a kezdeményezők között volt. Gyurcsánnyal – és a jelenlegi kormánnyal – kapcsolatban azt is elmondta:

hirdetés
Én valóban hiszek abban, hogy ennek az országnak egy harmincéves háborút kell lezárnia. Azt a hidegháborút kell lezárnunk, amelyet eddig a Gyurcsány-tábor és az Orbán-tábor folytatott egymással, válogatás nélküli, egyformán elítélhető módszerekkel. Ezt a stílust kell nekünk megszüntetnünk, ezt a gyűlöletkampányt kell leállítanunk. Elég volt a lejáratókampányokból, hazugságokból, a csúsztatásokból.

Beszélt még az ellenzéki előválasztás jelenlegi hangulatáról: szerinte túlzás ez a fajta felfokozott állapot, amiért a DK-t tartja felelősnek. De szóba került a „hazaárulózás” is, amellyel kapcsolatban elmondta:

Mindenki számára egyértelmű kell hogy legyen, hogy nem a szavazókról, nem a DK szavazóiról beszéltem, amikor az árulás szót használtam, hanem a Párbeszéd pártnak a Karácsony Gergelyt eláruló képviselőiről.

Emellett elárulta, hogy nincs olyan kitüntetett személy, akire mindig hallgat, általában egyedül hoz döntéseket. Arról is beszélt, nem tart attól, hogy ne tudná összefogni a pártokat – amelyek közül egyiknek sem a tagja, hiszen segített már annyit mindegyik ellenzéki pártnak, hogy az alapot szolgáltasson a jó együttműködésnek.

Sőt, még azt is elmondta, hogy megközelítőleg mennyi szavazatra lesz szüksége a második fordulóban: mivel Dobrev körülbelül 200-250 ezer szavazatra számíthat, neki legalább 500 ezer embert kell „elvinnie” szavazni, hogy az övé legyen a győzelem.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Napi 20 ezer forintos büntetés jár a 'parkolásgátló' kövekért és tárgyakért Szentendrén

Az önkormányzat megelégelte, hogy balesetveszélyes útakadályok miatt rengeteg bejelentés érkezik hozzájuk.

Link másolása

hirdetés

Pénzbüntetéssel sújtják Szentendrén azokat, akik az ingatlanjuk előtti közterületen „parkolásgátló” köveket, tárgyakat helyeznek el. Az önkormányzat honlapján azt írják, a város több pontján is megfigyelhető ez a jelenség, amely különösen télen balesetveszélyes, és akadályozhatja a mentők, tűzoltók szabad mozgását is.

Az önkormányzat először levélben értesíti majd az ingatlan tulajdonosát, aki előtt találnak ilyen útakadályt. Ha ennek sem lesz hatása, akkor pedig elszállíttatják az ő költségére, és még bírságra is számíthat.

A Barackos-Cseresznyés-Egres úton és a Barackvirág utcában fedeztek fel a szentendrei Hatósági Iroda munkatársai úgynevezett parkolásgátló köveket, tárgyakat, így először az ottani lakókat keresik majd meg.

Az önkormányzat nem retorziót szeretne, a célja a

felelős polgári magatartás betartatása a balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében.

A területfoglalásra leginkább szikla méretű köveket, díszes akadályokat, kaspókat, farönköket és rudakat használnak a tulajok, ennek mostantól vége.

hirdetés

Azt is írták, hogy ezek leginkább télen vagy csapadékos időben veszélyesek, amikor a hókotró menne el mondjuk az utcában, vagy esetleg a mentőknek, tűzoltóknak volna szüksége helyre.

Az önkormányzat - amennyiben az ingatlan tulajdonosa nem távolítja el a felszólítást követő három napon belül - az akadályt -, elszállíttatja a lakó költségére és még bírságot is kiszab.

Egy hatályos jogszabály szerint ez az összeg akár 20 ezer forint is lehet naponta, mivel engedély nélkül használja a közterület egy részét az ingatlantulajdonos.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Másfél milliárdból építenek gyalogoshidat, óriási éttermet és kilátó teraszt a záportározó tó fölé Felcsúton

A beruházást állami forrásból valósítják meg, a kivitelezést Mészáros Lőrinc családi cége végezheti.

Link másolása

hirdetés

Gyalogoshidat építenek a felcsúti záportározó tava fölé, ami egy apró műszigetre vezet majd - erről Hadházy Ákos számolt be először Facebook-oldalán.

Korábban a Váli-víz nevű patakot duzzasztották fel a falu déli csücskénél, a gátak között kialakított záportározóra pedig 234 millió forintot költött uniós forrásból a település vezetése. Akkor a polgármester azt mondta, hogy az idegenforgalom fejlesztése a cél. A záportározó fejlesztésének folytatását viszont már nem uniós forrásból, hanem az adófizetők pénzéből finanszírozzák.

A másfél milliárd forintos állami forrásból építik fel a majdnem 600 négyzetméteres éttermet, teraszokat, lépcsőket, valamint a feszítőrudas rendszerrel megtámasztott gyalogoshidat. Az építésre kiírt közbeszerzést - egyetlen indulóként - Mészáros Lőrinc családi cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. nyerte meg. A beruházás várhatóan 2022 telén készül el.

Hadházy Ákos az RTL Híradónak nyilatkozva azt mondta, szerinte ez "egy egészen beteges, megalomán és bizarr építkezés".

VIDEÓ: Az RTL Híradó riportja

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Kunetz Zsombor: „Politikai gyávaság”, hogy nem tették újra kötelezővé a maszkviselést

Az egészségügyi szakértő szerint már ott tartunk, hogy az FPP2-es maszkot kellene kötelezővé tenni a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben.

Link másolása

hirdetés

Bár egyre nő az új koronavírus-fertőzöttek és a kórházban kezelt betegek száma a járvány negyedik hulláma során, a kormány egyelőre nem rendelt el védekező intézkedéseket. Továbbra is csak az egészségügyi és a szociális intézményekben kötelező a maszkviselés, pedig egyre több szakértő mondja azt, hogy szükség lenne kiterjeszteni ezt a szabályt legalább a zárt terekre.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő szerint már eljutottunk arra a szintre, hogy a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben, áruházakban FFP2-es maszkot kellene kötelezően hordani.

Politikai gyávaságnak minősítette azt, hogy a kormány ezt még nem rendelte el. De a Fővárosi Önkormányzatot is politikailag gyávának tartja, mert bár Karácsony Gergelyék arra hivatkoznak, hogy ők nem tehetik kötelezővé a maszkviselét, Kunetz szerint nincs semmilyen szabályozás, amely ezt gátolná.
VIDEÓ: Az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Dezső András elárulta: ő volt az az újságíró, akit megpróbált beszervezni a titkosszolgálat

A titkosszolgálati és bűnügyi szakíró elmesélte, hogyan keresték meg a nemzetbiztonság emberei és mit akartak tőle.

Link másolása

hirdetés

Dezső András, a hvg.hu újságírója a Partizánnak adott interjújában mondta el, hogy ő volt az az újságíró, akit be akart szervezni a titkosszolgálat.

A 444.hu 2016 szeptemberében írta meg, hogy egy magyar újságíróhoz 2015 telén váratlanul odaléptek az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) munkatársai, és együttműködésre akarták rávenni. A cikk megjelenése után ellenzéki kezdeményezésre összehívták a parlament nemzetbiztonsági bizottságát. A Belügyminisztérium ugyan elismerte, hogy "valami történt", egy közleményben kémkedést emlegettek, de nem indítottak vizsgálatot.

Most, öt évvel később Dezső András a Partizánnak elmesélte, hogy azután keresték meg az AH-tól, hogy amerikai diplomáciai forrásoktól információkat szerzett az amerikai kitiltási botrányról, ezekből pedig cikkeket írt.

Mint mondta, az utcán szólították le a szolgálat emberei, és azt mondták, hogy beszélni szeretnének vele a biztonságát érintő kérdésről. Arra a kérdésre, hogy megzsarolták-e, azt mondta, hogy egy fedősztorit mondtak el, amit lehet nyomásgyakorlásként értelmezni.

Elmondása szerint a nemzetbiztonság munkatársai arra voltak kíváncsiak, kik a forrásai, és honnan jönnek az információk a cikkeihez. Azt adták elő, hogy valójában segíteni akarnak neki, hogy elkerülje a nagyobb bajt, ezért cserébe viszont segítséget vártak volna. Dezső viszont nem működött együtt velük.

A titkosszolgálati és bűnügyi szakírónak most jelenik meg Fedősztori című könyve a magyar titkosszolgálatok működéséről.

hirdetés
VIDEÓ: A teljes interjú

Forrás: 444.hu

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: