hirdetés

HÍREK

Márki-Zay Péter: le kell zárnunk a Gyurcsány-tábor és az Orbán-tábor közti hidegháborút

Márki-Zay erős kijelentéseket tett a 444-nek adott interjújában, ami a második fordulós előválasztási vita reggelén jelent meg.

Link másolása

hirdetés

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjét, Márki-Zay Pétert a 444.hu kérdezte többek között az előválasztás jelenlegi állásáról, a kampány hangulatáról, a nehézségekről és Karácsony visszalépéséről is. A válaszaiban több alkalommal is erősen bírálta a DK és Dobrev Klára ellenzéki előválasztás során tapasztalt módszereit.

Márki-Zay korábban beszélt már arról, hogy a DK-s rendezvényeken van egy külön szónok, aki ellene tart beszédeket, de említett internetes kommentelőket is, akik rendszeresen és módszeresen őt szidják, Karácsomy Gergellyel egyetemben – írja a Telex. A mostani beszélgetés során további részleteket mondott erről a lejárató hadjáratról, amelyet a DK ellene indított.

Információi szerint a DK már addig is elment, hogy megkeresi az MMM tagjait, és próbálják rávenni, hogy szólaljanak fel ellene. De olyan esetekről is tudomása van, amikor

azzal próbálnak polgármestereket rávenni Dobrev Klára támogatására, hogy megzsarolják őket, hogy a közgyűlésben majd a DK-frakció megbuktatja a polgármestert, ha nem teszik.

Ugyanígy keresték meg Karácsony Gergelyt is, és ez nem egyedi példa: rajta kívül három másik nevet is mondhatna, csak nem akarja ezt megtenni az érintettek engedélye nélkül.

De nemcsak Dobrevet, hanem a férjét, Gyurcsány Ferencet is elővette. Elárulta, hogy az ő vétója miatt nem vehetett részt a civilek képviseletében a hatpárti egyeztetéseken, pedig maga Márki-Zay is a kezdeményezők között volt. Gyurcsánnyal – és a jelenlegi kormánnyal – kapcsolatban azt is elmondta:

hirdetés
Én valóban hiszek abban, hogy ennek az országnak egy harmincéves háborút kell lezárnia. Azt a hidegháborút kell lezárnunk, amelyet eddig a Gyurcsány-tábor és az Orbán-tábor folytatott egymással, válogatás nélküli, egyformán elítélhető módszerekkel. Ezt a stílust kell nekünk megszüntetnünk, ezt a gyűlöletkampányt kell leállítanunk. Elég volt a lejáratókampányokból, hazugságokból, a csúsztatásokból.

Beszélt még az ellenzéki előválasztás jelenlegi hangulatáról: szerinte túlzás ez a fajta felfokozott állapot, amiért a DK-t tartja felelősnek. De szóba került a „hazaárulózás” is, amellyel kapcsolatban elmondta:

Mindenki számára egyértelmű kell hogy legyen, hogy nem a szavazókról, nem a DK szavazóiról beszéltem, amikor az árulás szót használtam, hanem a Párbeszéd pártnak a Karácsony Gergelyt eláruló képviselőiről.

Emellett elárulta, hogy nincs olyan kitüntetett személy, akire mindig hallgat, általában egyedül hoz döntéseket. Arról is beszélt, nem tart attól, hogy ne tudná összefogni a pártokat – amelyek közül egyiknek sem a tagja, hiszen segített már annyit mindegyik ellenzéki pártnak, hogy az alapot szolgáltasson a jó együttműködésnek.

Sőt, még azt is elmondta, hogy megközelítőleg mennyi szavazatra lesz szüksége a második fordulóban: mivel Dobrev körülbelül 200-250 ezer szavazatra számíthat, neki legalább 500 ezer embert kell „elvinnie” szavazni, hogy az övé legyen a győzelem.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Jakab Péter olyat szólt hozzá Orbán Viktor posztjához, hogy azonnal törölték is a kommentet

„Kész az autópálya!” – írja a miniszterelnök, mire a legtöbben gratuláltak neki, de a Jobbik elnöke nem állt be a sorba.

Link másolása

hirdetés

Nemrégiben készült el az M30-as autópálya új, Miskolc és Tornyosnémeti között megépült szakasza, amelyen Orbán Viktor is részt vett, sőt, posztolt egy fotót a közösségi oldalára. A kép azt hirdeti, hogy immár 30 perc alatt lehet megtenni a Miskolc-Kassa útvonalat.

A kommenteket elnézve a legtöbben gratulálnak a miniszterelnöknek vagy éppen hálálkodnak neki, de nem úgy a Jobbik elnöke, Jakab Péter. Ő ugyanis egy elégedetlen kommentet írt a képhez – szúrta ki a Blikk.

Bár a hozzászólást azóta eltávolították, a lap készített róla egy képernyőfotót, így elolvasható a szövege:

„És az 500 forintos üzemanyagárhoz mit szól? Mert 2004-ben még ezt mondta: "Az állam nyerészkedik az üzemanyagárakon! Vagy a jövedéki adót kell drasztikusan, 20 százalékkal csökkenteni, vagy az üzemanyagok áfáját." Miniszterelnök úr, ne nyerészkedjenek, cselekedjenek! Ha a Stop Márkit már aláírta, aláírná a Stop benzináremelést is? Hajrá!”

– szól a komment. A Jobbik elnöke emellett belinkelte a Stop benzináremelés! petíciójukat is.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

A kormány szerint a 2021-es rekordmagas benzinárért is a Gyurcsány-kormány a felelős

Ez EU-ban nálunk a legdrágább a gázolaj, a benzin esetében pedig a kilencedik helyen vagyunk.
Fotó: MOL Magyarország - szmo.hu
2021. október 27.


Link másolása

hirdetés

A mai napon a benzin átlagára átlépte az 500 forintos lélektani határt, a gázolaj pedig literenként 512 forintba kerül már. Orbán Viktor a parlamentben már beszélt az árbefagyasztás lehetőségéről, de a kormány még mindig kivár a beavatkozással - írja a Telex.

Az ATV Híradó felkereste a Kormányzati Tájékoztatási Központot a rekordmagas üzemanyagárak kapcsán. A kormány a következő választ adta:

A kormánynak azért szűk a mozgástere, mert 2004-ben az uniós csatlakozási tárgyalások során a baloldali (Medgyessy–Gyurcsány) kormány kérhetett volna kedvezőbb számítási szabályt a kötelezően alkalmazandó jövedéki és áfarendelkezések alól; de nem tette.

Ennek ellenére a kormány az EU-ban egyedülálló módon csökkentette az üzemanyagok adóját: 2021. április 1-től a gázolaj esetében literenként tíz forinttal, a benzin esetében literenként öt forinttal csökkent a jövedéki adó.

Az Eurostat szerint az unió országai közül Magyarország kilencedik azon országok sorában, ahol a legdrágább a 95-ös benzin. A gázolaj esetében pedig listavezetők vagyunk, ez pedig nagyban összefügg a gyenge forintárfolyammal.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Nincs megállás: pénteken tovább drágul az üzemanyag

Pedig még azt sem szoktuk meg, hogy 500 forint felett jár az üzemanyag literenkénti ára.

Link másolása

hirdetés

Szerdán a benzin átlagára átlépte az 500 forintos határt, a gázolaj literenkénti ára pedig jelenleg 512 forinton áll. Azt hihetnénk, hogy ezzel most egy időre megáll a folyamatos növekedés, de erre kár számítani: pénteken újabb áremelés várható – írja a Telex a holtankoljak.hu információi alapján.

A benzin és a gázolaj ára újabb 5 forinttal fog megemelkedni.

Ezzel a 95-ös benzin átlagára eléri az 506 forintot literenként, a gázolajé pedig az 517 forintot. A brutális áremelkedéssel kapcsolatban a kormány egyelőre kivár, bár Orbán a parlamentben arról beszélt, hogy nem zárják ki az árbefagyasztás lehetőségét sem. Ahogyan mi is írtunk róla, az ATV Híradó megkérdezte a Kormányzati Tájékoztatási Központot, miért rekordmagasak az üzemanyagárak.

„A kormánynak azért szűk a mozgástere, mert 2004-ben az uniós csatlakozási tárgyalások során a baloldali (Medgyessy–Gyurcsány) kormány kérhetett volna kedvezőbb számítási szabályt a kötelezően alkalmazandó jövedéki és áfarendelkezések alól; de nem tette”

– szólt a válasz.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Kötelező lesz a maszkviselés a dolgozók számára az OTP bankfiókjaiban

Más országokban lévő fiókjaikban a védettségi igazolvány felmutatása is kötelező.

Link másolása

hirdetés

Holnaptól kötelező a maszkhasználat a fiókokban az OTP munkatársai számára – közölte a Portfolio.hu megkeresésére az OTP bank. Az ügyfeleknek egyelőre nem szükséges maszkot viselniük az ügyintézés közben.

Az OTP Bank számára kiemelten fontos a munkavállalók és családjaik egészsége, ezért a körülményeknek megfelelő intézkedéseket vezettünk be, amelyeket folyamatosan felülvizsgálunk. A bank tavaly február óta rendszeresen ülésező koronavírus munkacsoportja folyamatosan tájékoztatja a kollégákat az aktualitásokról. Monitorozzuk a járvány alakulását, a Csoporton belüli érintettség számait, illetve a jogszabályokat is nyomon követjük. Ezek változását próbáljuk lekövetni intézkedéseinkkel, a járvány erősödése miatt jelenleg folyamatosan szigorítjuk az intézkedéseket is.
– írták a járványügyi intézkedésekkel kapcsolatos kérdéseikre a lapnak.

A kormányzati intézkedéseknek megfelelően az ügyfeleknek egyelőre nem szükséges a maszk viselése. Ugyanakkor jelezte a bank, hogy az intézkedéseket felülvizsgálva folyamatos szigorítás várható majd.

Az OTP Csoport más országaiban a különböző bankfiókokban is kötelező a maszkhasználat, sőt a hőmérséklet ellenőrzése és a védettségi igazolvány felmutatása is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: