hirdetés

HÍREK

Már saját pártjának vezetői is szabadulnának Donald Trumptól

Könnyen meglehet, hogy a leköszönő elnöknek már nemcsak a Fehér Házban, hanem a Republikánus Pártban is meg vannak számlálva a napjai, miután több párttársa is megszavazta ellene a vádeljárást.
Fotó: MTI/AP/Jacquelyn Martin - szmo.hu
2021. január 14.

hirdetés

Mint azt megírtuk, másodszor is vádeljárást indítottak Donald Trumppal szemben, ezúttal "lázadás felbujtása", vagyis a Capitolium ostroma miatt.

Ezzel ő lett az első elnök, aki ellen kétszer is impeachmentet szavazott meg a kongresszus.

Beszédes, hogy az amerikai képviselőházból 10 republikánus is Trump felmentésére szavazott, ami újabb jel arra, hogy már a pártján belül sem nézik jó szemmel a leköszönő elnököt. A New York Times még kedden, az impeachment megszavazása előtt írt arról, hogy a Republikánus Párt szenátusi frakcióvezetőjének is kezd elege lenni Trumpból, főleg a Capitoliumnál történtek miatt. A lap forrásai szerint

Mitch McConnell is úgy gondolja, hogy az elnököt felelősségre kellene vonni, ráadásul az eljárás megkönnyítheti Trump menesztését a pártból.

A CNN is hasonlóról számolt be informátorai alapján: szerintük McConnell és Trump kapcsolata teljesen "összeomlott", a szenátort ugyanis nagyon feldühítette a Capitolium ostroma, és ahogy az elnök (nem) kezelte ezt a helyzetet. Egy hozzájuk közel álló forrás szerint

a két párttárs már december óta nem is beszélt egymással, sőt más bennfentesek szerint McConnell ki is jelentette, hogy nem is akar többé szóba állni Trumppal.

Márpedig McConnell véleménye rendkívül sokat számít, hiszen ő a legnagyobb hatalommal rendelkező republikánus politikus a kongresszusban. Ráadásul Kevin McCarthy, a Republikánus Párt alsóházi vezetője is hasonló állásponton van. Igaz, egyikük sem jelentette ki nyilvánosan, hogy támogatja a felelősségre vonást. A New York Times szerint azonban

hirdetés
a két legjelentősebb republikánus és a párt többi vezetői, akik négy éven át minden lépésében támogatták Trumpot, és kitartottak mellette az olykor szélsőséges magatartása ellenére is, most elhatárolódtak a távozó elnöktől, sőt politikai és alkotmányos fenyegetésnek tekintik őt.

De nemcsak politikai szempontból okoz károkat Trump a Republikánus Pártnak, hanem anyagilag is. A Capitoliumnál történtek után ugyanis tíz nagy cég jelentette be, hogy visszatartja a republikánusoknak folyósított pénzt. Egyesek teljesen megvonták az anyagi támogatást a párttól, míg mások, például a Hallmark, a MasterCard vagy az American Express csak azoknak a törvényhozóknak nem fizet, akik vitatták az elektori szavazás eredményét. A washingtoni zavargás miatt ráadásul a párt a fehérgalléros vállalatok vezetőinek és dolgozóinak a támogatását is elveszíthetik a Politico szerint.

Ez pedig a republikánusok vezetőinek nagyon nem tetszik, mert könnyen óriási hátrányba kerülhetnek az adományok terén a demokratákkal szemben. Márpedig kelleni fog nekik a pénz, ha a következő időközi választáson vissza akarnak vágni a rivális pártnak.

Mindezek miatt nem lenne csoda, ha az elnökváltás után a Republikánus Párt elengedné Trump kezét, aki, ha az impeachment során szankcionálják, akár teljesen eltűnhet az amerikai politikai életből.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Rafinált trükkel lassítja a villámgyorsan kasszázó bolti pénztárosokat egy angol férfi

Teljesen máshogy kell felpakolni a kosár tartalmát a szalagra, mint ahogy eddig csináltuk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 16.

hirdetés

Lehet, hogy egy angol férfi oldotta meg a hétköznapok egyik legnagyobb problémáját: hogyan tudják a vásárlók az árukat villámgyorsan lehúzó kasszások sebességével felvenni a versenyt a boltokban? A TikTokra posztolt néhány másodperces videóban Ciaran Elliott Warms még be is mutatja, neki mivel sikerült kordában tartani a legtöbbször követhetetlen tempójú csipogást, írja a Daily Star.

Az eddig közel 100 ezerszer elindított felvételen a férfi egy Aldi kasszájánál várakozik éppen, miután a kosara tartalmát felpakolta a pénztárszalagra.

De a többséggel ellentétben nem a lehető legkisebb helyre csoportosította a kiválasztott termékeket, hanem kisebb kupacokra bontotta, a szalag szinte teljes hosszát kihasználva.
@ciaranelliottwalmLIFE HACK ##aldi ##fyp ##shopping ##supermarket ##tellme ##rentfree ##cheat ##lifehack♬ original sound - Ciaran Elliott Walms

Ciaran trükkje kellő időt biztosít a vásárlónak arra, hogy kényelmesen a táskájába tudja pakolni a megvásárolt termékeket, és nem kell versenyt futni az idővel és a pénztárossal. Így mire a fizetésre kerül a sor, szabad lehet a vásárló mindkét keze.

A kommentelők még így sem optimisták a vásárlási tippet illetően. Akad olyan, aki szerint ezzel sem lehet elég időt nyerni, mert a kiskereskedelmi láncok pénztárosai elképesztően gyorsak. Többen ugyanakkor minden idők egyik legjobb life hackjének tartják, amit rögtön ki fognak próbálni, amint lehetőségük lesz rá.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Átlagos fiatalt szólított meg a Hír TV a fiatalok SZJA-mentességéről – azt nem tették hozzá, hogy a Fidelitas tagja

Sőt, a 23 éves férfi, aki „örül, hogy ilyen kormányunk van”, a párt dunántúli elnöke is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 16.

hirdetés

A 25 éven aluliak SZJA-mentessége volt az egyik téma péntek este a HírTV-ben. A témában megszólalt többek között Deák Dániel, a kormányközeli XXI. Század Intézet munkatársa is.

Később videón bejelentkezett adásba Bóka Bence, akiről Velkovics Vilmos műsorvezető azt mondta, „23 éves, és már dolgozik, tehát van önálló bevétele” - szúrta ki a 444.hu.

Bóka bemutatkozásában elmondta, hogy a veszprémi önkormányzat ifjúsági referenseként dolgozik, de arról sem ő, sem Velkovics nem beszélt, hogy egyben a Fidelitas közép-dunántúli elnöke is.

Erős kormánypárti háttérrel mondta az intézkedésről például, hogy az „gyakorlatilag szerintem ez egy komolyabb fizetésemelésnek ér fel”. Később hozzátette:

„Örülök, hogy ilyen kormányunk van, aki támogat minket, fiatalokat, ellenben a baloldallal, akikre mi soha sem számíthattunk, mi fiatalok, de szerintem az idősek sem.”

Korábban mi is írtunk róla, hogy Velkovics Vilmosról kiderült, ő is az SZFE új oktatói között lesz.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Koronavírust azonosítottak egy jégkrémben, közel 5000 doboz lehet fertőzött Kínában

65 dobozzal biztosan el is adtak a koronavírusos jégkrémből.
képünk illusztráció, fotó: Unsplash/American Heritage Chocolate - szmo.hu
2021. január 16.

hirdetés

Három fagylaltmintában is koronavírusra bukkantak Kínában, írja a Mirror. A Tianjin Daqiaodao Food Company termékei közül összesen 4836 doboz lehet fertőzött, melynek nagyjából felét hozták kereskedelmi forgalomba. Úgy tudják, hogy a koronavírusos jégkrémből 65 dobozzal adtak el, mielőtt a hatóságok észlelték volna a bajt.

A Tiencsin tartomány északi részén gyártott fagyi új-zélandi tejporból és ukrán tejsavóporból készült, de egyelőre még nem derült ki, hogyan fertőződött meg. A Sky Newsnak nyilatkozó angol virológus szerint valószínűleg egy fertőzött emberről kerülhetett a kórokozó a jégkrémbe.

Dr. Stephen Griffin elmondta, hogy a rendelkezésére álló információk alapján feltehetően egyedi esetről van szó. A professzor hangsúlyozta: nem kell pánikba esni, ez az elszigetelt eset nem azt jelenti, hogy hirtelen minden fagylalt koronavírussal fertőzött lesz.

Az élelmiszergyártó kínai cég több mint 1600 alkalmazottját azonnal karanténba helyezték, és megkezdték az emberek tesztelését. A termék forgalmazója és az üzletek is mindenkit arra kértek, hogy aki vásárolt a fertőzött jégkrémből, azonnal jelentkezzen az egészségügyi szolgálatoknál.

Korábban egy németországi húsüzemben is felbukkant a koronavírus:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
A Rovatból
hirdetés

Háromszor annyian kapnak 300 ezer forint feletti nyugdíjat, mint 4 éve a KSH adatai szerint

Azonban továbbra is több mint 520 ezer nyugdíjas kapott 100 ezer forintnál kevesebb havi összeget.
Fotó: Illusztráció/Pixabay - szmo.hu
2021. január 16.

hirdetés

Látványosan megugrott azok tábora, akik havi 200, illetve 300 ezer forint feletti nyugdíjat kapnak – derül ki a KSH adatsorából, amit a Magyar Szakszervezeti Szövetség kért ki, írja a 24.hu.

A KSH adatai szerint több mint másfélszer annyian, 315 ezren kapnak 200 ezer forint feletti nyugdíjat, mint 4 éve. 300 ezer forint feletti saját jogú öregségi nyugdíjban pedig több mint 54,4 ezren részesültek tavaly január elsején, háromszor annyian, mint 2017 első napján.

A 120 ezer forint alatti nyugdíjasok száma négy év alatt 269 ezer fővel csökkent, miközben 277 ezerrel nőtt a 120 ezer forint feletti nyugdíjasok száma.

Az adatok alapján több mint 1,2 millió idősnek, vagyis a nyugdíjasok kb. felének folyósítottak havi 140 ezer forintnál kevesebbet. Négy év alatt ezek szerint összességében 235 ezerrel csökkent azok száma, akik átlag alatti összeget (142 114 forint) kapnak.

Összességében csökkent az alacsony nyugdíjúak száma, de továbbra is több mint 70 ezren kaptak 60 ezer forintnál kevesebb nyugdíjat, és több mint 520 ezer nyugdíjas kapott 100 ezer forintnál kevesebb havi összeget.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: