HÍREK

Magyar Péter: A miniszterelnök közvetlen környezetéből és a Dobrev-féle árnyékkormányból is többen megkerestek

„A több évtizedes politikai státusz quo a végnapjait éli, a változás mi magunk vagyunk, leszünk. Június 9-én a korrupt, levitézlett hatalmi elit egy utolsó figyelmeztetést kap” - írta bejegyzésében.

Link másolása

"Remény, bizalom, hit, változás, szabadság, tisztelet, hazaszeretet, becsület. Ezek a szavak hangzottak el a legsűrűbben azon a több száz spontán beszélgetésen, amelyeket Mátrafüredtől, a Balaton parton át, Hévízig folytattam az utóbbi két napban, hol 16 éves lelkes fiatalokkal, hol sokat megélt, de még mindig őszintén bizakodó, csillogó szemű 90 felettiekkel, hol sokgyerekes szülőkkel, ellenzékiekkel, fideszesekkel, eddig soha nem szavazókkal" - írta Magyar Péter húsvéthétfőn a közösségi oldalán. A jogász a húsvéti ünnepek alatt is járta az országot.

Mint írja:

"Minden pillanatban érzem azt az óriási felelősséget, ami a megelőlegezett, feltétlen bizalom miatt hárul most rám és tudom, hogy ez már egy egyirányú utca, innen nincs visszaút. Addig nem állunk meg, amíg vissza nem vettük a hazánkat Gyulától Mosonmagyaróvárig, Szakonyfalutól Fehérgyarmatig.

Talán néhányan még el sem tudjátok képzelni, hogy milyen sokan vagyunk, hogy április 6-án, szombaton több százezren és június 9-én több millióan fogunk kiállni együtt a hazánkért és megkezdeni a közös munkát egy új, modern, európai Magyarországért"

- vélekedett. Majd hozzátette:

"Csak egy adalék ahhoz, hogy a belső méréseken túl miért is retteg a Karmelita és a levitézlett ellenzék közösen és miért költenek (teljesen feleslegesen) százmilliókat a lejáratásomra:

a miniszterelnök közvetlen környezetéből és a Dobrev-féle árnyékkormányból is többen megkerestek informálisan és támogatásukról biztosítottak és szurkolnak a változásért.

A több évtizedes politikai státusz quo a végnapjait éli, a változás mi magunk vagyunk, leszünk. Június 9-én a korrupt, levitézlett hatalmi elit egy utolsó figyelmeztetést kap.

Ma még kér a nép. Még ki lehet ugrani. Most még lehet vádalkut kötni. Most még lehet"

- üzente.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Sárga csekken, Orbán Viktor fotójával kér pénzadományokat a Fidesz a kampányra
A Szikra Mozgalomnak is küldött egy sárga csekket a párt. Őket nemrég azzal vádolták a kormánymédiában, hogy pénzért kuncsorognak.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 23.


Link másolása

Orbán Viktor arcképe szerepel azon a levélen, amit egy sárga csekk mellé csatolva küld ki a Fidesz, írja az rtl.hu. A párt így próbál pénzt gyűjteni a június 9-i választások kampányára. Az adománykérő levelet a Szikra Mozgalom kapta és posztolta ki, akiket nemrég „pénzért kuncsorgással” vádolt meg a kormánysajtó.

„Nézzük csak, mit kaptunk a postaládánkba a minap: Orbán Viktor levélben gyűjt adományt a Fidesz számára az Európai Parlamenti kampányukra. Az az Orbán Viktor, aki Hatvanpuszta földesura. Az a Fidesz, ami közel 4 milliárd forintot költött a 2022-es kampányban. Állami szerveken, állami médián és civil szervezeteken keresztül. Az a Fidesz, ami a Megafonon keresztül több mint 140 millió forintot költött. Csak az elmúlt 1 hónapban. Mindezt nem adományból, hanem a te és a mi adónkból” – olvasható a mozgalom bejegyzésében.

A levélben szó esik Gyurcsányról, a genderről, Ukrajnáról, Brüsszelről, szuverenitásról, migránsgettókról, majd az ismert kampányszlogenek felsorolása után „amennyiben lehetőségei engedik” felszólítással pénzt kérnek.

A Szikra a posztban megjegyzi, hogy négymillió forintra van szükségük a kampányhoz. Nekik azonban „nincsenek nagybirtokaink és luxushajóink.

„Mögöttünk nem állnak oligarchák. Messzire elkerülnek minket, és mi is őket. Mi csak egymásra számíthatunk.”

Az RTL az adománykérő levél ügyében kérdéseket küldött a Fidesznek is. Azt szerették volna megtudni, hogy előre nem látott kiadások miatt szorul rá a párt a támogatóik adományaira, ha pedig nem, akkor mi az oka ennek. Választ egyelőre nem kaptak.

A Szikra Mozgalom teljes posztját itt lehet elolvasni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Schadl–Völner-ügy: a volt igazságügyi miniszterről is beszélt egy titokzatos tanú a bíróságon
Még a tanú nevének kezdőbetűi sem hangozhattak el a Fővárosi Törvényszéken. A férfi korábban dolgozott az Országgyűlés Hivatalában is és a külügynél is.
FM. Kép: szmo.hu - szmo.hu
2024. április 23.


Link másolása

Az 1-es számú, titkos tanú meghallgatásával folytatódott kedden Schadl György és Völner Pál, illetve társaik büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken – írja a Blikk. A lap a tárgyalásról beszámolva azt írja, a bíróságon még a tanú nevének kezdőbetűi sem hangozhattak el. A férfi korábban dolgozott az Országgyűlés Hivatalában, állományban volt a külügyi tárcánál, diplomata beosztásban, több egyetemen is jogot tanított. 2018-ban tette le a végrehajtói vizsgát és a múlt héten kihallgatott, már korábban felfüggesztett börtönre ítélt Sz. Balázs végrehajtó-helyettese volt a monori irodában.

„Azt gondoltam, hogy azok, akiktől származnak az információk, szavahihető emberek”

– idézik az 1-es számú tanút, aki arról is beszélt, hogy személyesen többször is találkozott Trócsányi László akkori igazságügyi miniszterrel. A férfi korábban önként ment az ügyészségre, hogy tanúvallomást tegyen, az ügyben a lap szerint egyébként nem merült volna fel a neve.

A most felolvasott vallomásában hosszasan ecsetelte, hogy egyes végrehajtóknak Schadl György számára vissza kellett osztani a bevételeikből. Mint mondta, kellő alkoholos befolyásoltság alatt mesélte egy végrehajtó, hogy 70 millióért vett egy végrehajtói irodát. Az is elhangzott ezen a szakmai rendezvényen egyesektől, hogy voltak, akik visszafizettek Schadl Györgynek a bevételeikből. Ezek között volt szerinte saját munkáltatója, Sz. Balázs is – ezt mostani vallomásában is megerősítette.

A tárgyaláson az is elhangzott, hogy a tanú a számos titulusa és végzettsége ellenére számtalanszor hiába pályázott végrehajtói irodáért. Mint a Blikk idézi, erről ezt mondta:

„Konkrét személlyel szemben nem volt sértettség, de kétségtelenül nagyon rosszul éltem meg, mert úgy véltem én is alkalmas vagyok végrehajtónak. Több, mint száz vidéki státuszra pályáztam az évek során, ám sohasem nyertem. Ne mondja senki sem, hogy ez egy kellemes élmény. Miközben az ember végzi a tanulmányokat, számtalan bizonyítványt megszerez, hogy plusz pontokat szerezzek az értékelésnél. Valóban az is motivált, hogy szerettem volna tudni, miként is működik valójában a pályázati elbírálás.”

Mint ismert, a vád szerint Schadl György, a végrehajtói kar elnökeként több végrehajtó kinevezésében közreműködött, ehhez Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár segítségét is igénybe vette. Schadl a végrehajtóktól visszakért bevételekből 970 millió forintot tehetett zsebre, Völner Pálnak pedig 83 milliót juttatott. Mindketten tagadják a vádakat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Gáspár Győző lánya egy fideszes EP-késpviselő mellett dolgozik
A Blikk kiderítette, hogy Gáspár Evelin június 9-ig Járóka Lívia csapatának tagjaként dolgozik „folyamatos és rugalmas” munkában Brüsszelben.

Link másolása

Gáspár Evelin neve felkerült Járóka Lívia fideszes EP-képviselő asszisztensei közé – szúrta ki a Blikk. A lap információi szerint a Győzike-showból megismert fiatal nő a júniusi választásokig tartó parlamenti ciklus utolsó évében csatlakozhatott a politikus munkatársaihoz.

Az idén 30 éves Evelin a közösségi felületein egyébként nem tünteti fel az EP-ben végzett munkáját. Győzike lánya kifejezetten jó iskolákat végzett, gyerekkorában a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum növendéke volt nyelvi tagozaton, később pedig az International Business School Budapest diákjaként tanult.

A LinkedIn-profilja szerint nemzetközi tanulmányai részeként három évig járt a Luxembourgi Egyetemre. A lap kereste Járóka Líviát is, aki helyett a közvetlen parlamenti asszisztense válaszolt. Elmondása szerint a politikus személyes meghallgatás alapján választotta ki Evelint, a legfőbb érv az elmúlt években szerzett tapasztalatai és nyelvtudásai voltak. Gáspár Evelin sajtómegjelenéssel kapcsolatos feladatokat végez, munkakapcsolatuk pedig folyamatos és rugalmas – derült ki.

A Blikknek a Gáspár családból senki nem nyilatkozott, a család egyik jó ismerőse viszont a azt lapnak mondta: tudomása szerint Evelin nem Brüsszelben képzeli el a jövőjét. „Úgy tudom, Gáspár Evelin idén is forgat a Farm VIP című műsorával, a tervek szerint néhányszor kell csak kiutaznia az Európai Parlamentbe” – fogalmazott az informátor. Hozzátette: „A hivatalos oldalon a helyben dolgozó asszisztensek között tüntetik fel, de ezeket a szabályokat lazán kezeli az Európai Parlament, a képviselőket segítő apparátus tagjai a politikusok tevékenysége, egyedi elvárásai szerint dolgoznak.”

Járóka Lívia egyébként idén már nem indul az európai parlamenti képviselői helyért, korábban úgy nyilatkozott, hogy a jövőben az egyetemi-akadémiai életben folytatja szakmai pályafutását.

Ahogy arról korábban írtunk, Evelin édesapja, a Fidesz-szimpátiáját cseppet sem tagadó Gáspár Győző néhány hete Brüsszelben járt, ahol meglátogatta az Európai Parlament épületét is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Szijjártó Péter ezúttal a Richterre hivatkozva blokkolja Ukrajna uniós támogatását
2 milliárd euró kifizetését akadályozza a magyar kormány. A külügyminiszter ezt azzal indokolja, hogy Ukrajnában visszavonnák a Richter tucatnyi gyógyszerének engedélyét.

Link másolása

Immár összesen kétmilliárd eurót blokkol a magyar kormány abból a közös uniós forrásból, amely a tagállamok Ukrajnának juttatott fegyverszállítmányainak refinanszírozására szolgál – írja a hvg.hu.

A blokkolt pénzek az Európai Békekeretbe tartoznak, amely egy uniós költségvetésen kívüli eszköz és a tagállamok külön befizetéseiből működik. Az ukránok fegyveres védelmének támogatása érdekében az EU úgy döntött, hogy ebből a keretből visszafizetést igényelhetnek azok a kormányok, amelyek saját készleteik egy részét átadták Ukrajnának. A visszatérítés aránya körülbelül 60 százalék – részletezi a hvg.hu. A tagállamok 500 millió eurónként növelték a befizetéseket, amely így elérte a 6 milliárd eurót. A kifizetés engedélyezéséhez szintén szükség volt a tagállamok hozzájárulásához.

Azonban a nyolcadik részlet kifizetését a magyar kormány blokkolta, és ez azóta is tart, sőt, mint kiderült, bár további részleteket is lehívnának a kormányok, a magyar vétó ezekre is kiterjed.

Szijjártó érveléséről az MTI is beszámolt. E szerint a külgazdasági miniszter a külügyminiszterek luxemburgi ülésén kijelentette:

„Amíg nem kapunk garanciát az ukrán féltől arra, hogy befejezik, és nem kezdik újra az Ukrajnában aktív magyar cégekkel szembeni boszorkányüldözést, addig mi nem tudunk ilyen döntésekhez hozzájárulni.”

A magyar kormány egy évvel ezelőtt azt kifogásolta, hogy Ukrajna a háború nemzetközi szponzorainak listáján szerepeltette az OTP-t. Később az ukránok levették a listáról az OTP-t, néhány napja pedig magát a listát is megszüntették – utóbbi Szijjártó szerint szintén csak az ukrán fél önkényének a jele. Újabb indokként pedig azt hozta fel a miniszter, hogy az ukránok 14, a Richter által forgalmazott gyógyszernek vissza akarják vonni az engedélyét, ezt pedig szerinte semmi sem indokolja.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk