HÍREK

Magyar Péter: az atombomba mi vagyunk, a magyar nép

Ma itt és egész Magyarországon elindult valami, amit már nem lehet megállítani. Nem hátrálunk, mert nincs hova. Lépésről lépésre, tégláról, téglára vesszük vissza hazánkat, és építünk egy új, modern, európai Magyarországot – mondta a politikus.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 06.Magyar Péter hatalmas tömeg előtt mondott beszédet szombaton délután a Kossuth téren. A politikus által összehívott Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért rendezvényre rengetegen érkeztek vidékről, de még külföldről is.

"Jó napot Magyarország, magyarok szervusztok!" - köszöntötte a résztvevőket Magyar Péter. Majd köszönetet mondott mindenkinek, aki eljött a világ minden részéről.

"Együtt vagyunk a magyar nemzet csodás főterén, többszázezren: idősek, fiatalok, családok, barátok, ismerősök. 2024 április 6. - jól jegyezzétek meg ezt a dátumot. Mostantól sohasem lesz semmi úgy, mint eddig volt"

- mondta. Szerinte ezzel is megüzente a magyar nemzet "a korrupt hatalomnak, hogy elég volt, eddig, és ne tovább".

"Visszavettük a több évtizede kisajátított nemzeti jelképeket - magasra a zászlókat" - kérte. "Nemzeti menettel érkeztünk, a nemzet csodás terére, az ország minden tájáról és a határon túlról is" - tette hozzá.

"Egy csoda részesei vagyunk. Február 10-én tele kétségekkel, egyedül léptem be egy stúdióba, egy hét múlva már több százan voltak mellettem, márciusban pedig 50 ezren voltunk, ma pedig több százezren vannak itt személyesen, és talán milliók vannak velünk az online térben és lélekben" - mondta.

Pár hét alatt eljutott a remény üzenete, hogy lehet egy másfajta Magyarországot építeni - mondta. Mikor először kiírta, hogy "ne féljetek", még magát is győzködni kellett, árulta el. Ma pedig olyan energia van a közösségben, amivel egy boldog hazát építeni sikerülni fog - vélte.

"Nélkületek nem lehetett volna összehozni az utóbbi évek legnagyobb politikai demonstrációját" - közölte a tömeggel. Ő itt volt 2022. március 15-én a békemeneten, de azon közel sem voltak ennyien - emlékeztetett rá.

Talán az egész hatalmi elit megrettent a példa nélküli összefogástól - vélte. Mindenféle támogatás nélkül nekiindulva megrengették az eddigi politikai status quót, és egyre többen vagyunk - mondta. Közben a propaganda milliárdokat költ a hazug, lejárató kampányokra, de a magyarok többségét azonban már nem tudja félrevezetni - tette hozzá.

A mai rendezvényt nem közpénzből hozták össze, mégis rengetegen jöttek el - hívta fel a figyelmet. Hiába hazudják, hogy csak egy belpesti tüntetés, az itt lévők bizonyítják, hogy sokfelől érkeztek és megmozdult az ország - vélte.

"Lépésről lépésre, tégláról, téglára vesszük vissza hazánkat és építünk egy új, modern, európai Magyarországot. Ezért az országért küzdöttek az őseink, csak akkor lehetünk méltóak az emlékükhöz, ha ma összekapaszkodunk és ismét kiállunk a szabad, demokratikus Magyarországért"

- mondta Magyar.

Megköszönte a támogatók és az önkéntesek segítségét, azoknak, akik online vannak jelen, vagy üzentek a távolból. És nem félünk! - tette hozzá.

"Ma rajtunk az egész nemzet és a világ szeme is" - mondta. "nem ismerem a jövőt, azért jöttem, hogy elmondjam hogyan kezdődik az. A magyarok érző emberek, akik békés, lehetőségekkel teli országban szeretnének élni. Most is győzni fogunk, lerázzuk a hatalmi elit béklyóját. A magyar egy szabadságszerető nép, de időről időre meg kell küzdeni érte" - folytatta.

Tényleg előre megyünk? Nem hátra? - kérdezte. Miért van az, hogy mindig van valami, vagy valaki, aki miatt ketté hasad a magyar nemzet. "A vezetés egymás ellen uszította az embereket, nem hagyták, hogy összefogjunk. Mi magyarok összefogunk a Talpra Magyarok közösségben, ahol nem számít, hogy milyen a nézete, milyen nemű, az számít, ha valaki tenni akar a hazáért, a nemzetért" - mondta Magyar Péter.

Eljutottunk 2024 elején oda, hogy elvesztettük a hitünket - folytatta. A közmédia nem a köznépet szolgálja, mert most sem közvetítik a megmozdulást. Őt sem hívták meg egyetlen közmédiumhoz. Felszólítja ezért a vezetőket, hogy hagyják abba a hazudozást, és hívják meg élő adásban, hogy elmondhassa, hogyan képzeli el az új Magyarországot. Az MTI miért nem számol be a közösség híreiről, a médiafelügyelet miért nem kéri számon az újságíróktól a legalapvetőbb szabályok betartását? - tette fel a kérdést.

Majd megkérdezte: Hisz valaki abban, hogy Polt Péter által vezetett Ügyészség politikai befolyástól mentesen végzi munkáját? A magyar nép várja a hatalom és az ügyészség válaszait: igaz-e, hogy Schadl György Rogán Antal embere volt? Igaz-e, hogy Völner Pál már fél évvel a gyanúsítások előtt kapott figyelmeztetést? Igaz-e, hogy Rogán és emberei kihúzatták a nyomozati anyagoból a rájuk hátrányos tartalmakat? Miért nem mondják el, hogy milyen ügyben hallgatták ki a volt igazságügyminisztert? Mikor hallgatják ki az érintett minisztereket és a kormányfőt? Igaz-e, hogy a kormány maga alá akarja rendelni az ügyészséget, hogy még inkább befolyása legyen? - tette fel a kérdéseket.

"Most többszázezren visszakérjük, követeljük az országunkat, ami őseink és gyermekeink földje" - mondta. Bárhogy menekül a hatalom, az utóbbi 30 év legnagyobb válságába vitték az országot. Azt követeljük, adják vissza a hatalmat a népnek, vállalják a következményeket, adják vissza a választás lehetőségét - követelte.

"Nem leszünk kiszolgálói a hatalomnak. Mikor összefogás van, akkor lehet egy sikeres, modern ország, amelyik saját kezébe veszi a sorsát. Nem alattvaló, hanem szabad ember, aki vállalja a felelősséget" - tette hozzá.

Ma még kér a nép, ma még ott lehet hagyni a bűnös hatalmat. Ma még lehet bocsánatot kérni, még át lehet állni a jó oldalra, a magyar ember oldalára. de lassan késő lesz - üzente.

Mi magyarok modern társadalmat akarunk, és meg fogjuk csinálni. A Talpra magyar közössége fogja össze azokat, akik csatlakozni szeretnének - mondta.

Majd Magyar Péter közölte, hogy

hamarosan bejelenti a pártot, aminek segítségével elindulnak az EU-választáson.

És az ott elért eredmény lesz az első szög a NER koporsójában. Hosszú és nehéz küzdelem előtt állnak, mindenkire szükség lesz itthon és külföldön egyaránt. Közösen szeretnék építeni a hazát. Várják a jelentkezéseket az eu-i parlamenti listára, hétfőtől lehet pályázni és szavazni a honlapjukon - mondta el.

"Az atombomba mi vagyunk, a magyar nép" - üzente. Mindenki gondolja meg, mit tehet a hazáért. A megoldást ne csak tőle várják, hanem ha mindenki megmozdul, akkor lesz változás - magyarázta. Nem egyedül akarja megdönteni a hatalmi elitet. Ő egy szikra, aki elindíthatja a motort. Nem lesz elég kommentelni, fel kell állni - üzente. "Ma miénk itt a tér, az utca. De vissza kell venni a falvakat és a vidéki városokat is. Mindenkinek az a kötelessége, hogy a környezetében hasson, ez egy közös ügy." - tette hozzá.

Holnaptól dolgozzuuk együtt, és ígéri, hogy közösen sikerülni fog - mondta. Aki 2010-ben Orbán Viktorra szavazott, attól kérdezi, hogy mi történt? Gyurcsány Ferenc még most is ott van, őt akarja mindig legyőzni, ez a páros mindig jelen van. A magyart a magyar ellenségéve tették - vidék és főváros, bal- és jobboldal szembenállásból ki kell gyógyulni, le kell győzni a megosztottságot. Nem árkokat kell ásni, hidakat kell építeni, tisztelni és érteni a másikat. Nem szabad engedni, hogy újra éket verjenek magyar és magyar közé - mondta Magyar.

Húsz éve megállították Magyarország óráját. De most meg kell mutatni, és indítani kell egy új időszámítást Magyarországon.

A gyerekekről is beszélt: ha ma bántalmazás éri őket, nem számíthatnak segítségre. Ha baj van, túlterhelt az egészségügy, az iskolai pedagógusok. Ha egy tanár kikezd egy diákkal, legfeljebb közös megegyezéssel távozik. A védőnői rendszer is összeomlott. A magyar gyerekekből csak az elit gyerekei vannak biztonságban, mert őket kimenekítik a családok. Itthon egy zsákfaluba született gyereknek nincs esélye kitörni. A problémák megoldását választják, valódi, szakmai és társadalmi egyeztetést akarnak ezért - sorolta.

Lesz valódi politikai felelősség - ígérte, mert aki nem teljesíti a feladat, az le fog mondani. Feloszlatják a Klikket, visszaveszik az iskolákat. Az adminisztratív terheket csökkentik, hogy helyette taníthassanak a pedagógusok, magas szinvonalú tananyagból. Okos, együttműködő gyerekeket szeretnének nevelni, mert belőlük lesznek a felkészült felnőttek. Ott kezdenek, akiknek a legnehezebb, az alsóbb rétegekkel. Nem alattvalókat látnak, hanem napra kész szabad emberek országát akarják. Az oktatási rendszer is olyan legyen, hogy minden gyerek hozzáférjen az oktatáshoz, tudáshoz.

A romáknak befogadó közegre van szüksége, oktatás és rendes megélhetést biztosító munkát adnak nekik.

Arra bíztatta a tömeget, hogy álljanak ki, emeljék fel szavukat a hatalom ellen. Ahogy ő is megtette, annak ellenére, hogy ellene is lejárató kampányt indítottak. Ha ő hatalmat akart volna, akkor egyszerűbb lett volna ott maradnia, ahol volt, ahol hatalom és pénz volt. Mi a hazánkat akarjuk vissza - tette hozzá.

A Fidesz adófizetők pénzén azt terjeszti, hogy ő áruló, az igazság az, hogy a hatalom a legelesettebbeket árulta el, ebben pedig ő nem lesz bűnrészes - tette hozzá.

"Tudjuk, hogy ez a hatalom nem polgári, nem keresztény, amit látunk az egy kétségbeesett próbálkozás a hatalom megtartására. Ők félnek a tanártól, a színésztől, a meggyalázott gyerektől, a pénzt arra költik, hogy megfélemlítsenek" - mondta.

"Kössünk Rogán Antallal egy alkut: a propagandára költött pénz összegével azonos pénzt adjanak a bicskei áldozatoknak. Azt Rogán és Orbán adja át személyesen, és kérjenek bocsánatot tőlük" - üzente.

Van humoruk, mondta: Deutsch Tamást tették listavezetőnek, aki szerint a legfontosabb, hogy le kell csapolni a brüsszeli korrupció mocsarát. Mondja ezt a legkorruptabb európai ország vezetése nevében - mondja Magyar.

Erős Magyarország és erős Unió a cél - mondta. Fontos a jogállamisági viták lezárása, az uniós források hazahozatala, ami szükséges a gazdaságnak. Az európai ügyészséghez való azonnali csatlakozást is megígérte. Konstruktív, de kritikus párbeszéd az uniós intézményekkel - mondta. A szuperállam elutasítása, a magyar gazdaság támogatása is fontos feladat szerinte.

Június 9. sorsdöntő nap lesz Magyarországnak. Van erő, amely fel tudja venni a harcot a NER-rel szemben - ígérte. Ha sikeres lesz a választási szereplés, akkor még többen csatlakozni fognak a mozgalomhoz. Ezért fontos minden szavazat, a külföldön élőké is.

"Beszéljetek minél több emberrel, és mindenki hozzon magával még két embert!" - kérte. Azt ígérte, hogy a következő hetekben bejárják az egész országot. A vidékiek és fővárosiak problémáit is meghallgatják.

"Ma itt és egész Magyarországon elindult valami, amit már nem lehet megállítani. Nem hátrálunk, mert nincs hova" - üzente.

Végül azt kérte, hogy mindenki fogja meg a mellette álló kezét - legyen ez a mi szerződésünk, hogy együtt végigmegyünk a kijelölt úton. A haza minden előtt! - zárta beszédét Magyar Péter.

A végén bejelentette, hogy anyák napján találkozunk.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter beszólt: Orbán Viktor megint hazudik
A politikus szerint „rendkívül frusztráló lehet, hogy amíg a TISZA képviselői ott ülnek a legnagyobb frakcióban, addig a Fideszt még a konzervatív frakció is kikosarazza.”


„Orbán Viktor megint hazudik. Most épp azt főzték ki a gyűlöletkonyhájukban, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke, gyűlöli a magyarokat”

– írta Facebook-bejegyzésében Magyar Péter, hozzátéve: az új központi üzenet célja egyértelműen az, hogy azzal támadják a Tisza Pártot, hogy „egy olyan pártcsaládhoz csatlakozott, amelyet egy magyargyűlölő politikus vezet”.

Orbán a legutóbbi Kossuth rádiós interjújában azt mondta, hogy Manfred Webernek belzebubi szerepe van Brüsszelben. A kormányfő szerint az EPP vezetője Magyarország régi ellensége, akihez képest „von der Leyen csak ministráns kislány”.

„Ha Manfred Weber tényleg hungarofob, akkor ön miért szavazta meg őt néppárti frakcióvezetőnek, miért támogatta Webert a néppárti csúcsjelölti pozícióra? Ön is tudja, hogy Manfred Weber, bajor emberként és politikusként a magyarok barátja. Egyszerűen csak elege lett az önök ipari méretű korrupciójából, a propagandából és a saját szövetségeseiket semmibe vevő politikából. A kampányban önök azt is hazudták, hogy Weber támogatná a sorkötelezettség visszaállítását. Erről is kiderült, hogy nem igaz. A sorkötelezettség visszaállítását Kövér László és a KDNP szorgalmazta.

Miniszterelnök Úr, Én értem, hogy rendkívül frusztráló lehet, hogy amíg a TISZA képviselői ott ülnek a legnagyobb frakcióban, addig a Fideszt még a konzervatív frakció is kikosarazza, de ettől még nem kellene a csillagot is lehazudni az égről. Hogy lesz így elfoglalva Brüsszel, miniszterelnök úr?”

– írta a bejegyzésben Magyar.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
FT: Ha Orbán Viktor megválna Rogán Antaltól, saját magát lőné lábon
A brit gazdasági lap forrásai szerint a mostani a Fidesz eddigi legmélyebb válsága, és ugyanez igaz Rogánra is, aki szerint senki sem nélkülözhetetlen a kormányban. Még ő sem.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. június 23.Orbán Viktor Richelieu bíborosaként említi Rogán Antalt a Financial Times, akiről hosszú cikket közölt a brit gazdasági lap, amit a 24.hu szemlézett.

„Kormányon nem lehet mindig győztes pozícióban lenni. Gyakran előfordul, hogy jön valaki más, aki erősebben kommunikál” - mondta Rogán a Financial Times-nak, utalva Magyar Péter feltűnésére. A miniszterelnök kabinetfőnöke szerint ugyanakkor a tiszás politikus nem jelent veszélyt Orbánra, és két év múlva is a Fidesz nyeri majd az országgyűlési választást.

„A Magyarországon kívül kevéssé ismert Rogán igyekszik távol tartani magát a rivaldafénytől, és saját elmondása szerint a »kormányzati backoffice« feladatait látja el. Ám eközben fokozatosan egyre nagyobb hatalomra tett szert a médiában és a közigazgatásban, továbbá befolyást gyakorolt olyan ágazatokra is, mint a bankszektor és az informatika” – olvasható az FT cikkében, melyben szóba kerül a 2022-ben létrejött, Rogán által felügyelt titkosszolgálati ernyőszervezetről, a Nemzeti Információs Központ is.

„A miniszterelnök szorosabb kontrollt akart, így újra egységbe szerveztük a hírszerzést és a kémelhárítást” – mondta Rogán a lapnak.

„Senki sem nélkülözhetetlen ebben a kormányban, még én sem” - jelentette ki a miniszter a lap kérdésére. Ugyanakkor a Financial Times névtelen kormányzati forrás alapján azt írta: Rogánnak megvan a képessége arra, hogy függővé tegyen másokat magától, ami alól Orbán sem kivétel. A forrás szerint a kormányfő is tudja, hogy ha megválna a miniszterétől „saját magát lőné lábon”.

A cikkben szóba kerül a kegyelmi ügy is, amit a Rogán által működtetett médiagépezet sem volt képes a szőnyeg alá söpörni, de Magyar Pétert sem tudták féken tartani. „A mostani a Fidesz eddigi legmélyebb válsága, és ugyanez igaz Rogánra is” – vélekedett a lap egyik forrása.

Rogán ugyanakkor nem volt hajlandó a kegyelmi ügyről beszélni a lapnak, de beszélt arról, hogy meddig tervezi politikusi karrierjét.

„Addig leszek politikai pályán, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök” – szögezte le Rogán Antal.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Mindenük elégett, semmije sem maradt a fóti családnak, néha étel sem jut az asztalukra – mondja a 8 éves kislányait egyedül nevelő apa
Novemberben leégett az albérletük, azóta egy konténerházban laknak Kótiék. Nemsokára azonban onnan is menniük kell.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. június 23.Tavaly november óta konténerházban él egy fóti család, miután teljesen leégett az albérletük, derül ki az RTL Híradójából. Kóti Gábor egyedül neveli nyolcéves ikerlányait, Tifanit és Mirellát, miután hét hónapos korukban az anyjuk elhagyta őket. Az apa elmondása szerint a lányok vették észre a tüzet, amikor füstöt és recsegést hallottak. Gábor próbálta megfékezni a lángokat, de mindenük odaveszett a háztartási gépeken át a ruháik, de még a fényképeik is.

A helyi önkormányzat gyors segítséggel egy konténerházban helyezte el a családot, de az ottani bútorokat és eszközöket csak kölcsönbe kapták.

„Se egy hűtőnk, se egy ágyunk, se egy szekrényünk, szóval az evőeszközöktől az utolsó mindenig nekünk semmink”

– mondta az apuka.

A család helyzetét tovább súlyosbította egy csaló is, aki adománygyűjtést szervezett a nevükben a Facebookon, de az így összegyűlt pénz sosem jutott el hozzájuk.

„Utólag tudtam meg, hogy több százezret vett fel előre lakhatásként, lakhatási díjként a nevünkben, és ez az összeg sose került el hozzánk” – mesélte az apa.

Gábor jelenleg a helyi önkormányzatnál dolgozik sofőrként és kertészként, de havi jövedelme alig 200 ezer forint, amiből sokszor még ételre sem futja.

„Legyen mindig étel az asztalon. Mert azért az sajnos nem sikerül”

– mondta keserűen. Ilyen nehéz körülmények között gyakran előfordul, hogy nem tudnak megfelelően étkezni.

A konténerházból hamarosan költözniük kell, de még nem tudják, hová mehetnek. Az ikerlányok nagy udvarról álmodoznak, ahol gyümölcsöket termeszthetnének.

„Legalább legyen, ahol tudunk lakni, de kertes házat, ahol tudunk gyümölcsöket termeszteni”

– mondta Tifani.

Az apa próbált már albérletet keresni, de a gyerekek miatt eddig mindig visszautasították. Az édesapa reméli, hogy találnak egy lakást Fót környékén, hogy a lányok továbbra is a megszokott iskolájukba járhassanak.

Ismerőseik most adománygyűjtést indítottak, hogy segítsenek nekik a nehéz helyzetben. Kóti Gábor és lányai reménykednek, hogy hamarosan jobb életkörülmények között élhetnek, és végre mindig lesz étel az asztalukon.

Az RTL riportját itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
„Szarba merítettek minket”: így tiltakoznak Párizsban az olimpiára költött pénzek miatt
Háborgók egy csoportja úgy döntött, hogy ürülékét a Szajnába engedi. Ezzel tiltakoznak az ellen, hogy a politikusok mennyi pénzt költöttek az olimpia miatt a folyó vizének megtisztítására.


Hiába költöttek 1,4 milliárd eurót Párizsban a Szajna megtisztítására, a folyó vize továbbra sem alkalmas sportolásra – írja a Sky News. A helyzetet tovább súlyosbíthatja az a vasárnapra tervezett tiltakozó akció, amely során a résztvevők a folyóba ürítenek.

A nem mindennapi tiltakozó akció ötlete azután született meg, hogy kiderült:

a Szajna megtisztítására elképesztő összegeket költöttek, hogy az olimpia alatt sportolásra alkalmas legyen, miközben a szociális problémákra alig jut figyelem.

A felháborodott lakosok a #JeChieDansLaSeineLe23Juin (Június 23-án a Szajnába szarok) hashtag alatt gyülekeznek, hogy hangot adjanak elégedetlenségüknek.

Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere bejelentette, hogy

július 15-ével kezdődő héten megfürdik a Szajnában, hogy ezzel is bizonyítsa a folyó tisztaságát. Emmanuel Macron elnök szintén ígéretet tett arra, hogy még az olimpia előtt úszik a folyóban, de konkrét dátumot nem közölt.

A tiltakozók honlapot is létrehoztak, ahol az olvasható:

„Szarba merítettek minket, most rajtuk a sor, hogy belemerüljenek a mi szarunkba”.

Az akció szervezője szerint az emberek úgy érzik, magukra hagyták őket, és csak az olimpiai rendezvényekre fordítanak figyelmet, miközben a szociális problémák megoldatlanok maradnak.

A hatóságok szerint hiába költöttek el 1,4 milliárd eurót a folyó megtisztítására, a víz minősége továbbra sem megfelelő a sportoláshoz.

Kétféle baktérium, köztük az igen veszélyes E.coli magas koncentrációját mutatták ki a vízben,

ami komoly aggodalmakat kelt az olimpiai úszószámok és a triatlonversenyek biztonságával kapcsolatban.

Link másolása
KÖVESS MINKET: