HÍREK
A Rovatból

Lemondott a Péterfy Sándor utcai kórház főigazgatója a botránya után

Tóth László korábban „fehérgalléros bűnözőknek” nevezte az orovosokat, agresszív fellépésével megfélemlítette a vezetőtársait. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki érkezik a helyére.


Az Országos Kórházi Főigazgatóság megerősítette a tényt a 24.hu-nak. Az OKFŐ szűkszavú közleményében annyit írt, hogy Dr. Tóth László főigazgató vezetői megbízása saját kérésére megszűnt.

Arra a kérdésre, hogy miért mondott le a kórházigazgató, és ki váltja őt, a lap nem kapott választ.

A lemondásnak több előzménye is volt: néhány héttel ezelőtt a Népszava arról írt, hogy a Péterfy Sándor utcai kórház főorvosi kara elfogadhatatlannak tartja az új főigazgató vezetési stílusát.

A lap forrásai szerint az új vezetőnek már a munkába állása után nem sokkal, március 10-én sikerült úgy fogalmaznia egy értekezleten, hogy „az orvosok fehérgalléros-bűnözők.” Volt aki úgy ítélte meg:

„agresszív fellépésével rendre megfélemlítette vezetőtársait, majd egy-egy ilyen konkrét ügy után, néha másnap bocsánatot kért, de aztán kezdődött elölről minden.”

Az is kiderült, hogy több szerződéses munkaviszonyban álló orvos bért sem kapott, ezért az érintettek távoztak az intézményből. Emiatt viszont kevesebb műtétet tudtak elvégezni.

A főorvosi kar május 25-én rendkívüli főorvosi értekezletre hívta az új főigazgatót, ahol végül bizalmi szavazáson a főorvosok többsége az igazgató ellen szavazott.

Az ügyben a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet (DPC) vizsgálatot folytatott, amelynek eredményeként változtatási javaslatokat fogalmaztak meg a Péterfy Sándor utcai kórház működésével kapcsolatban – írta szombaton Facebook-oldalán a kórházi főigazgatóság.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter fontos szavazást indít: Bárhogy is döntötök, én elfogadom
A Tisza Párt arca egy fontos kérdésben szeretné holnap kikérni a követői véleményét. Reggel 8-tól este 8-ig lehet majd szavazni.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 16.



Miután kitett néhány szurkolói fotót a Svájc-Magyarország meccsről, Magyar Péter egy meglepő bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán.

"Sziasztok, egy fontos kérdésben szeretném holnap kikérni a véleményeteket. Reggel kiteszek egy szavazást a Párt honlapjára (magyartisza). Reggel 8-tól este 8-ig lehet majd szavazni. Bárhogy is döntötök, én elfogadom."

- írta a Tisza Párt politikusa a közösségi oldalán.

Egy hete ilyenkor közösen történelmet írtunk.

- tette hozzá Magyar.

Az, hogy pontosan mi lesz ez a szavazás, hétfő reggel kiderül!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
VálaszOnline: Akár egy alelnöki szék is kinézhet a Tiszának
Egyszer csak a semmiből megjelent egy 30 százalékos párt, ami egy konszolidált demokráciában nagyon-nagyon furcsa jelenség. Többek között erről is beszélgettek egy podcast műsorban.


A Válaszonline podcastműsorában Ablonczy Bálint, Magyari Péter és Vörös Szabolcs beszélgettek az idei választásokról. Szóba került Emmanuel Macron a Fidesz és Magyar Péter is.

Ablonczy szerint az elmúlt 14 évben kialakult egy nagyon erős kép Magyarországról: itt van Orbán Viktor, semmi nem fenyegeti a pozícióját érdemben, vele kell számolni az idők végezetéig, és egyszer csak a semmiből megjelent egy 30 százalékos párt, ami még egy konszolidált demokráciában is nagyon-nagyon furcsa jelenség.

„Akár egy alelnöki szék is kinézhet a Tiszának. De hogy befolyásos bizottsági, koordinátori meg raportőri szerepeket kapnak, az egészen biztos. Ezek az európai pártcsaládok alapvetően kapcsolatot és informális befolyásolási lehetőséget jelentenek. Nem véletlen, hogy a Fidesz ennyire ragaszkodott a végsőkig az Európai Néppárthoz akkor is, amikor már nagyon mást gondolt a világról”

–1021 tette hozzá Ablonczy.

Arra a kérdésre Magyari Péter válaszolt, hogy mire jó az, hogy Orbán Viktor ötévente eljátssza, hogy „most már tényleg áttörnek az európai szövetségeseim” – aztán sosem törnek át.

Magyari szerint a kampányban muszáj valami pozitív hírt is mondani.

„Az nem lehet, hogy valamit gyűlölök, úgyhogy felhatalmazást kérek, hogy abban benne legyek. 2022-ben a magyar parlament fideszes képviselői egységesen megszavaztak egy politikai nyilatkozatot, amely arról szólt, hogy az Európai Parlamentet fel kellene oszlatni, és vissza kell hozni azt a ’70-es évek elejéig érvényes rendszert, amikor a nemzeti parlamentek a saját erőviszonyaik alapján delegáltak képviselőket sokkal kevesebb joggal, mint amit azóta az EP magáénak tud. Tehát az a hivatalos fideszes álláspont – erről parlamenti határozat van –, hogy az Európai Parlament úgy hülyeség, ahogy van, és be kéne szántani a helyét. És közben arról jönnek állandóan hírek, hogy ott megszavazza a többség, hogy Orbán Viktor diktátor. Egy olyan dolog iránt, amiről azt gondoljuk, hogy baj, hogy létezik egyáltalán és ott minket gyűlölnek, nagyon nehéz szavazókat mozgósítani. Úgyhogy kampányidőben mindig elő kell hozni azt a mesét, hogy ha mindenki okosan szavaz, akkor egyszer majd a mi családunk otthonra lel ebben az izében, amit egyébként két választás között gyűlölünk”

– mondta Magyari a műsorban.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Reagált Karsai Dániel annak a megafonosnak, aki azt üzente neki, hogy kapja be
Az ALS-betegségben szenvedő alkotmányjogász nem a megszólalást minősítette, sokkal inkább a szabad akarat fontosságáról mondta el véleményét.


„Az elmúlt napokban több helyről elhangzott, hogy az életről csak Isten dönthet. Ebben a kontextusban kissé meglepő módon az orális szex is felmerült. Most erről szeretném kifejteni az álláspontomat”

– írja a Facebookon a gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenvedő Karsai Dániel alkotmányjogász, aki hónapok óta küzd az aktív eutanázia törvényi elismeréséért.

Szakács István, a Megafon egyik megmondóembere durván beszólt szombaton a halálos betegséggel küzdő Karsainak. Úgy fogalmazott, „kapja be”, majd két levél Xanaxot ajánlott neki. Ezután először bocsánatot kért, majd bejelentette, hogy egy jó darabig (talán örökre) visszavonul a közéleti kommentártól.

Karsai a posztban viszont nem a megszólalást minősítette, hanem a szabad akarat fontosságáról írta le gondolatait:

„Én vallásos vagyok. Hiszek abban, hogy egy felsőbb entitás teremtett minket. Ugyanakkor a teremtés nem lenne teljes a szabad akarat nélkül. Ha nem tudunk elkövetni jót és rosszat egyaránt, nem lenne értelme a létezésnek”

– írja. Megjegyezte azt is, hogy még ha fel is tesszük, hogy az életvégi döntés meghozatala „rossz”, evilági, azaz jogi eszközökkel megtiltani akkor sem lehet. Az Isten által adott szabad akaratot ugyanis nem lehet korlátozni, ám ez szerinte természetesen nem jelenti azt, hogy akkor engedélyezzük a gyilkosságot, gyerekek abuzálását, a korrupciót is. A mások sérelmére elkövetett „rosszat” nem szabad hagyni.

„Ez Isten és ember ellen való vétek lenne. És súlyos emberi jogi sérelem. Az elmúlás ugyanis az élet része. Tehát az elmúlás: létkérdés. Az Alaptörvény egyik legszebb mondata szerint a létezés alapja az emberi méltóság. Aminek integráns része az önrendelkezési jog. Ami kiterjed az elmúlás idejének és módjának megválasztására is.

Összefoglalva Isten és az emberi jog is azt mondja: szabadságot mindenkinek!”

– zárta posztját Karsai, aki a poszt végén üzent a magyar válogatott következő Eb-ellenfelének, a németeknek is egyet: „Németoszrág, reszkess!”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
12 szavazattal nyert a fideszes Klenik Sándorné, meg kell ismételni a választást Penészleken
A polgármesternő a Facebook-videójában azt mondta, hogy az új választás „semmilyen formában nem vette el a kedvét”. Helyt adtak a független jelölt, Bíró Péter fellebbezésének.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2024. június 16.



A 24.hu beszámolója szerint a területi választási bizottság helyt adott a független jelölt, Bíró Péter fellebbezésének, így újra szavaznak Penészleken. Az ezer fős településen a Fidesz-KDNP jelöltje, Klenik Sándorné és a független Bíró Péter között alakult ki szoros küzdelem.

Június 9-én Klenik 312 szavazatot kapott, míg Bíró 300-at.

A választási bizottság döntése szerint a szavazást meg kell ismételni, mivel Bíró Péter több kifogást is benyújtott az eljárás kapcsán.

Klenik Sándorné Facebook-videójában azt mondta, hogy az új választás „semmilyen formában nem vette el a kedvét”. Azt állította, hogy bár az ellenfele nyújtotta be a kifogást, „mindannyian tudjuk”, hogy ők hátráltatták a szavazást, és „kinek a kocsijával, kinek a terepjárójával szállították a mozgóurnát”.

Bíró Péter szerint az önkormányzat nem volt felkészülve arra, hogy milyen távolságra és terepre kell majd szállítani a mozgóurnát, ezért ő nyújtott segítséget. A mozgóurna így sem ért vissza időben a szavazóhelyiségbe.

Bíró emellett kifogásolta, hogy az idősotthon lakóinak kezében fideszes szórólapok voltak. Az idősek otthona a polgármester asszony tulajdona és ő az ügyvezető is.


Link másolása
KÖVESS MINKET: