News here
hirdetés

HÍREK

Lázár: Márki-Zayban nem volt meg a bátorság, hogy beüljön a parlamentbe és átvegye az ellenzék vezetését

A fideszes képviselő szerint itt az ideje, hogy a volt miniszterelnök-jelölt most már Hódmezővásárhelyre koncentráljon, amely „még mindig Márki-Zay kampányirodájaként működik”.

Link másolása

hirdetés

A Fidesz-KDNP újabb kétharmados választási győzelmének két fontos oka van: az elmúlt 12 év sikeres, meggyőző kormányzati teljesítménye, valamint Orbán Viktor miniszterelnök személye - mondta Lázár János a Rádió 7 Közös Nevező Extra vendégeként.

A promenad24.hu beszámolója szerint a Csongrád-Csanád megyei 4. számú választókerületben mandátumot szerző fideszes képviselő azt mondta, a kormánypártok néppárti politikája a létbiztonság és a közbiztonság megteremtésére fókuszál, a háborús veszély árnyékában pedig különös jelentőséggel bírt, ki vezeti az országot, ki tudja képviselni a nemzetközi fórumokon a magyar érdekeket. Úgy véli, a magyar emberek jó része e tekintetben teljesen alkalmatlannak és hiteltelennek látta az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjét. Míg Orbán Viktort alkalmasnak, hitelesnek és képesnek gondolják arra, hogy megvédje Magyarország érdekeit, és biztosítsa, hogy kimaradjunk a háborúból.

Szerinte az is visszafelé sült el, hogy a baloldal, a nagyvárosiak, a fővárosiak és Márki-Zay Péter a vidékiek lenézésével, sértegetésével, a fideszes szavazók emberi méltóságának támadásával kampányoltak. A választási győzelemmel viszont "a vidék most óriási lehetőséget kap".

"A vidéki emberek számíthatnak a kormányra, azon fogunk dolgozni, hogy visszaadjuk a vidék becsületét, és elérjük, vidéken élni legalább olyan jó vagy még jobb legyen, mint Budapesten"

- fogalmazott Lázár.

hirdetés

Az ellenzék azon vádaskodását, hogy nem voltak egyenlőek a feltételek a választási versenyben igaztalannak tartja, mivel ha ennek lenne bármi valóságalapja, akkor nem nyerhették volna meg 17-1-re a fővárosi választókerületeket.

"Az az igazság, hogy a demokratikus baloldal akkorát bukott, mint 1990 óta még sohasem. Miközben a Fidesz 12 év kormányzás után is tovább tudta növelni a támogatottságát, az ellenzék 850 ezer szavazatot veszített. Ez nem szoros eredmény, ez nem magyarázható csalással. Egyszerűen az történt, hogy a választók piros lapot mutattak a baloldali pártoknak, az összefogásnak és a miniszterelnök-jelöltnek. Egy ilyen történelmi vereség után mindannyiuknak el kellene tűnniük a színpadról, mert a baloldali szavazók láthatóan nem kérnek belőlük"

- jelentette ki.

Úgy gondolja, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter gigantikus történelmi bukásba hajszolta az ellenzéket, mivel az eredmények azt mutatják, a baloldali választók nem kértek a rájuk erőltetett összefogásból, annak romboló politikájából, illetve Gyurcsány Ferencből.

Lázár arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány és az orosz-ukrán háború súlyos biztonságpolitikai, illetve gazdasági hatásai miatt rendkívül nehéz időszakra kell most felkészülni. Szerinte a kormányzást három pillérre, a kereszténységre, a szociális központúságra és az erős államra kell építeni. Mint mondta, erős, szuverén államra van szükség és olyan kormányzati munkára, amely nem hagyja magukra a bajban lévőket, valamint tűzön-vízen át érvényesíteni kell a magyar érdekeket.

Azt is mondta, hogy április 3-án Hódmezővásárhelyen is a Fidesz győzött, minden más csak valamiféle "számhalandzsa". A külképviseleti és az átjelentkezett szavazók voksai ugyanis nemcsak innen, hanem a többi 18 településről is érkeztek, azokat nem lehet hozzászámítani a vásárhelyi eredményhez.

"Az itt élők világosan kifejezték, változást akarnak, már nem kérnek az ellenzék miniszterelnök-jelöltjéből, a város polgármesteréből, elegük van Márki-Zayból"

- jelentette ki.

Mint mondta, Vásárhely számára óriási károkat okozott az elmúlt négy esztendő polgárháborúja, aminek most véget kell vetni, hogy "újra egyesítsük a családokat a vasárnapi ebédnél, a szomszédok ismét kezet nyújtsanak egymásnak, és helyreállítsuk a különböző testületek, közösségek együttműködését a politikai nézetkülönbségektől függetlenül". Hangsúlyozta, hogy "fékezni kell az indulatokat: új közmegegyezést kell kialakítani a város érdekében".

Lázár szerint Hódmezővásárhelyt jelenleg olyan ember vezeti, akit nem támogat sem a kormány, sem az ellenzék, ezért ha a polgármester és az önkormányzat nem változtat a magatartásán, a hozzáállásán, félő, hogy a település újabb éveket veszít el.

Úgy véli, csúnya üzenete van annak, hogy Márki-Zay a választási vereség után "ha ló nincs, jó a szamár is" elven választotta Vásárhelyt az parlament helyett. Nem volt meg benne a bátorság ahhoz, hogy beüljön a parlamentbe és átvegye az ellenzék vezetését.

Ami azt igazolja, a baloldalon továbbra is Gyurcsány a főnök - mondta a fideszes politikus, hozzátéve, hogy a Márki-Zay által elszenvedett április 3-i kudarc már Vásárhely működésére és stabilitására is veszélyes.

"Itt az ideje, hogy Márki úr Vásárhelyre koncentráljon, és ne saját magára. A várost végre ki kellene engedni a kampányból. Úgy tűnik, a polgármester nem vette észre, hogy vége a választásnak, amit elbukott, ma ugyanis Vásárhely még mindig Márki-Zay kampányirodájaként működik. Ezt abba kell hagyni, a városnak vissza kell kapnia a békéjét és a nyugalmát, azon kellene dolgoznunk, hogyan tudjuk jobbá tenni a települést"

- üzente.

Azért is bírálta választási ellenfelét, mert szerinte jelenleg mindenről beszél, csak Vásárhelyről nem: pártot alapít, ellenállást szervez, miközben a városban nő a fű és a gaz. Mint mondta, Márki-Zay telefonon gratulált neki a választási győzelemhez, ekkor pedig abban maradtak, hogy leülnek beszélni, ha majd lenyugszanak a kedélyek. Szerinte viszont legelőször a városvezetőnek kell lenyugodnia.

Lázár azt is elmondta, hogy az április 3-i választást bizalmi szavazásnak tekintette, ezért jelentette be előre, ha nem szavaznak neki bizalmat, akkor visszavonul a politikától. Óriási megtiszteltetésnek érzi, hogy az ott élők megerősítették, hogy továbbra is vele szeretnének dolgozni, ez viszont hatalmas felelősséget és feladatot is jelent számára.

"A győztes jogán békét ajánlok minden településnek, és felajánlom az együttműködésemet"

- mondta.

Hozzátette, bárkivel kész a közös munkára, de nagyon nehéz azzal a politikussal, aki a Fidesz soha nem látott győzelme után egy héttel ellenállásra biztatja az országot, és új pártot szervez ahelyett, hogy a fűnyírást szervezné, vagy a városa fejlődéséért dolgozna.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Büszkén posztol fakivágásokról és az ellenzőkön élcelődik Trombitás Kristóf kormánypárti publicista
Hiszen a fák csak a „bolsiknak” fognak hiányozni logikája szerint.

Link másolása

hirdetés

Alaposan felbosszantotta kommentelőit Trombitás Kristóf. A Pesti Srácok munkatársa. Az M5 állami kultúrcsatornán korábban melegeket gyógyítani akaró kormánypárti publicista sajátos módon védte meg a kormány tűzifatörvényét, aminek lényege, hogy nagyon megkönnyítették a fák kivágását, akár védett területeken is. A törvény ellen számos környezetvédelmi civil szervezet tiltakozott, pénteken tüntetést is tartottak a visszavonásáért.

Ha azonban civilek tiltakoznak a kormány intézkedése ellen, ott általában megjelenik Trombitás, és élcelődik vagy gyalázkodik az ellenzőkkel szemben. Nem történt ez máshogy most sem, azonban ezúttal sok jobboldali és kormánypárti ember haragját is magára vonta.

„Ma megyek fákat kivágni. És ami a legjobb, hogy minden fejszecsapásnál felsír egy bolsi”

– írta pénteki posztjában, majd hamarosan kitett egy képet is, amin valaki – jól láthatóan nem ő – egy fát vág ki.

hirdetés

A hozzászólások között szokatlanul kevés támogatót találni, felháborodottat és jó pár agresszívet annál inkább.

Ne legyen ennél nagyobb örömöd az életben, tiszta szívből kívánom!

Nem kell bolsinak lenni ahhoz, hogy ellenezzük a tarvágást, főleg a nemzeti parkokban.

Pont úgy nézel ki, mint akinek volt már szerszám a kezébe.

Éljen! Végre valaki! Tegyük élhetetlenné az országot! Legyen több füst a lakóhelyeken! Csökkenjen az életminőség, csökkenjen az átlagéletkor! Hajrá Fidesz, én így szeretlek!

És van aki ezt még like-olja is... durva! Hát hogy akartok ti így előre menni?!?

Még tuskónak sem lennél jó! Amit fölaprítanak!!!

Ha egy normális világban élnénk, olyan emberek, mint ez a Trombitás gyerek, két opcióból választhatna... kényszerzubbony örökre vagy eutanázia. Nagy szerencséjére egy beteg emberiség él egy beteg világban, így nem hogy szabadon élhet, még luxus módban is...

Ilyen és ehhez hasonló kommenteket kap főleg bejegyzései alatt Trombitás. Akad néhány olyan hozzászóló is, aki bevallottan jobboldaliként is ellenzi az erdőirtásoknak zöld utat adó törvényt:

„Nemcsak ők... én is. És egy csónakban evezünk. Ez nem szerencsés döntés”

– írja egyikük.

Korábban két város – az ellenzéki vezetésű Miskolc és a fideszes Cser-Palkovics András vezette Székesfehérvár – is megtiltotta, hogy a város gondozásában álló erdőkben fákat vágjanak ki.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Teli tankkal induljanak útra a jövő héten – javasolják a benzinkutasok a független töltőállomások leállása miatt
A kis kutak zárva lesznek, a nagyoknál emiatt hatalmas forgalomra lehet számítani, nem kizárt a készletek kiürülése sem.
Fotó: Alexander Fox / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. augusztus 13.


Link másolása

hirdetés

Teli tankkal induljanak útnak a jövő héten – ezt javasolják a kis benzinkutasok és a nagy hálózatok is az autósoknak. A Független Benzinkutak Szövetsége üzemszünetet jelentett be tegnap, augusztus 19-re és 20-ra. Az RTL Híradónak azt mondták, a töltőállomások nagyjából harmadát üzemeltető vállalkozások legfeljebb kávét adnak el majd jövő pénteken és szombaton. Emiatt a nagy hálózatok megugrott forgalomra, fennakadásokra számítanak kútjaik egy részén – érdekképviseletük, az Ásványolaj Szövetség szerint.

„Jelenleg körülbelül kétszer-háromszor akkora mennyiségű benzin fogy, mint általában szokott. Ott tartunk, hogy semmi ellentételezést nem kapunk, saját pénzből kell finanszíroznunk a benzinkutaknak a költségét. És erre szeretnénk felhívni a figyelmet”

– nyilatkozta a Híradónak Tóth András, a Xhénia Kft. ügyvezetője.

A Független Benzinkutak Szövetségénél azt mondják, még mindig nem kapták meg a júliusra járó, literenként 20 forintos állami támogatást. Ráadásul augusztustól minden korábbinál kevesebb üzemanyagot szállítanak a nagykereskedők – a megrendelt mennyiségnek csak a felét.

Huszadika előtt mindenki teletankkal induljon el arra a címre, pozícióra, ahova éppen menni szeretne

– mondta el Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke

hirdetés

A MOL, a Shell és az OMV, a nagy hálózatok érdekképviselete ma azt közölte, ők jövő héten is a szokásos nyitvatartással várják az autósokat. Úgy számolnak, például a Balaton partján, kiemelt turisztikai övezetekben ugorhat meg a kútjaik forgalma a kisvállalkozók üzemszünete miatt.

„Ezeken a helyeken biztos, hogy kialakulhatnak sorban állások, lehetnek várakozási idők az adott töltőállomáson, az is előfordulhat, hogy még a nagy hálózatok töltőállomásain is elfogy az üzemanyag esetlegesen a hétvége vége felé. Ezért is szeretném kérni a vásárlókat, hogy lehetőleg úgy induljanak el, hogy üzemanyaggal fel vannak töltve” – nyilatkozta Grád Ottó, Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
„Te leszel a következő!” – JK Rowling halálos fenyegetést kapott Salman Rushdie megkéselése után
A Twitteren üzent neki egy iszlamista szélsőséges. Rowling kérése ellenére a közösségi oldal egyelőre nem tett semmit.

Link másolása

hirdetés

Tegnap mi is beszámoltunk róla, hogy súlyos támadás érte Salman Rushdie indiai születésű brit írót. A muszlim világban nagy felháborodást kiváltó Sátáni versek című regény íróját egy New York-i pódiumbeszélgetésen támadta meg nagy létszámú közönség előtt 24 éves Hadi Matar pénteken. A támadó 10-15 alkalommal szúrta nyakon Rushdie-t, akit jelenleg is lélegeztetőgépen tartanak, és valószínűleg maradandó sérülést is szenvedett.

A hírre – sok más híresség mellett – reagált JK Rowling, a Harry Potter-regényekkel világhírűvé vált brit írónő is. A Twitteren posztolt üzenetében úgy fogalmazott: „Teljesen rosszul vagyok. Remélem, felépül.”

A kommentek között azonban megjelent Meer Asif Aziz pakisztáni radikális iszlamistáé is, aki úgy fogalmazott:

Ne aggódj, te leszel a következő.

hirdetés

Rowling kérte a közösségi oldal adminisztrátorait, hogy tegyenek valamit, de a fenyegetés és a pakisztáni férfi oldala is elérhető még szombat este is.

Salman Rushdie-ra 1989-ben Irán akkori vallási vezetője, Khomeini ajatollah iszlám halálos ítéletet, fatvát mondott ki az egy évvel korábban megjelent Sátáni versek miatt. Rushdie fejére 3 millió dolláros vérdíjat tűztek ki.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Maximum 19 fokra lehet tekerni a fűtést ősztől a közintézményekben Németországban
A rendelet alól lesznek kivételek, de a szakemberek így is a földgázfelhasználás 6 százalékos spórolásával számolnak.
MTI / Fotó: Etadly / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. augusztus 13.


Link másolása

hirdetés

Az energiatakarékosság jegyében a kórházak és a szociális intézmények kivételével minden középületet legfeljebb 19 Celsius-fokos hőmérsékletre szabad felfűteni Németországban az ősszel kezdődő fűtési szezonban – jelentette be pénteken Robert Habeck alkancellár, gazdasági miniszter.

A Zöldek politikusa egy szombati – a Süddeutsche Zeitung című lapban megjelenő – interjúban az előzetesen ismertetett részletek szerint elmondta, hogy tovább szigorítják az ország energiaellátásának biztonságát szolgáló szabályokat.

Így az eddig ismertetett – a többi között a magántulajdonban álló medencék fűtésének tilalmáról szóló – előírások mellett bevezetik a 19 Celsius-fokos felső határról szóló középület-fűtési szabályt is. A készülő miniszteri rendelet azt is tartalmazza majd, hogy le kell állítani az épületek, illetve a műemlékek, szobrok, hidak díszvilágítását, és a reklámhordozó felületeket sem szabad kivilágítani.

A „munka világában” is több megtakarítás szükséges, de erről még tárgyalnak a munkaügyi minisztériummal és a szociális partnerekkel

– tette hozzá Robert Habeck.

Az alkancellár az utóbbi hónapokban számos nyilatkozatában kiemelte, hogy Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt kell visszafogni az energiafogyasztást, hiszen Moszkva a piaci folyamatok alakításával, főleg a földgázexport visszafogásával „gazdasági háborút” folytat az Ukrajnát támogató országok ellen, és azért, hogy viszályt szítson az Ukrajna mellett kiálló Európai Unió tagjai között.

hirdetés

A gazdasági minisztérium júliusban ismertette a készülő szabályozás alapelveit, amelyek szerint a közszféra mellett a vállalatoknál – üzemekben, irodákban – és a háztartásokban is csökkenteni kell az energiafogyasztást és javítani kell az energia-hatékonyságot.

Az ARD országos közszolgálati televízió pénteki összeállítása szerint Németországban nagyjából 186 ezer középületet üzemeltetnek. Az energia-, és klímavédelmi politika területén a szövetségi kormány mellett működő független kutatóintézet, a Német Energiaügynökség (Deutsche Energie-Agentur) adatai szerint

a zárt helyiségekben a hőmérséklet 1 Celsius-fokos csökkentésével a fűtésre szánt földgáz 6 százalékát lehet megtakarítani.

A városi önkormányzatok szövetsége (Deutscher Städtetag) egy sor javaslatot terjesztett elő az üggyel kapcsolatban. Ajánlásai között szerepel az uszodák vízhőmérsékletének csökkentése, a melegvíz-szolgáltatás korlátozása a középületekben, és az is, hogy az iskolai tornatermek fűtését legfeljebb 15 Celsius-fokra, az osztálytermekét pedig legfeljebb 20 Celsius-fokra állítsák az október elejétől április végéig tartó fűtési szezonban.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: