News here
hirdetés

HÍREK

Lázár: Márki-Zayban nem volt meg a bátorság, hogy beüljön a parlamentbe és átvegye az ellenzék vezetését

A fideszes képviselő szerint itt az ideje, hogy a volt miniszterelnök-jelölt most már Hódmezővásárhelyre koncentráljon, amely „még mindig Márki-Zay kampányirodájaként működik”.

Link másolása

hirdetés

A Fidesz-KDNP újabb kétharmados választási győzelmének két fontos oka van: az elmúlt 12 év sikeres, meggyőző kormányzati teljesítménye, valamint Orbán Viktor miniszterelnök személye - mondta Lázár János a Rádió 7 Közös Nevező Extra vendégeként.

A promenad24.hu beszámolója szerint a Csongrád-Csanád megyei 4. számú választókerületben mandátumot szerző fideszes képviselő azt mondta, a kormánypártok néppárti politikája a létbiztonság és a közbiztonság megteremtésére fókuszál, a háborús veszély árnyékában pedig különös jelentőséggel bírt, ki vezeti az országot, ki tudja képviselni a nemzetközi fórumokon a magyar érdekeket. Úgy véli, a magyar emberek jó része e tekintetben teljesen alkalmatlannak és hiteltelennek látta az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjét. Míg Orbán Viktort alkalmasnak, hitelesnek és képesnek gondolják arra, hogy megvédje Magyarország érdekeit, és biztosítsa, hogy kimaradjunk a háborúból.

Szerinte az is visszafelé sült el, hogy a baloldal, a nagyvárosiak, a fővárosiak és Márki-Zay Péter a vidékiek lenézésével, sértegetésével, a fideszes szavazók emberi méltóságának támadásával kampányoltak. A választási győzelemmel viszont "a vidék most óriási lehetőséget kap".

"A vidéki emberek számíthatnak a kormányra, azon fogunk dolgozni, hogy visszaadjuk a vidék becsületét, és elérjük, vidéken élni legalább olyan jó vagy még jobb legyen, mint Budapesten"

- fogalmazott Lázár.

hirdetés

Az ellenzék azon vádaskodását, hogy nem voltak egyenlőek a feltételek a választási versenyben igaztalannak tartja, mivel ha ennek lenne bármi valóságalapja, akkor nem nyerhették volna meg 17-1-re a fővárosi választókerületeket.

"Az az igazság, hogy a demokratikus baloldal akkorát bukott, mint 1990 óta még sohasem. Miközben a Fidesz 12 év kormányzás után is tovább tudta növelni a támogatottságát, az ellenzék 850 ezer szavazatot veszített. Ez nem szoros eredmény, ez nem magyarázható csalással. Egyszerűen az történt, hogy a választók piros lapot mutattak a baloldali pártoknak, az összefogásnak és a miniszterelnök-jelöltnek. Egy ilyen történelmi vereség után mindannyiuknak el kellene tűnniük a színpadról, mert a baloldali szavazók láthatóan nem kérnek belőlük"

- jelentette ki.

Úgy gondolja, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter gigantikus történelmi bukásba hajszolta az ellenzéket, mivel az eredmények azt mutatják, a baloldali választók nem kértek a rájuk erőltetett összefogásból, annak romboló politikájából, illetve Gyurcsány Ferencből.

Lázár arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány és az orosz-ukrán háború súlyos biztonságpolitikai, illetve gazdasági hatásai miatt rendkívül nehéz időszakra kell most felkészülni. Szerinte a kormányzást három pillérre, a kereszténységre, a szociális központúságra és az erős államra kell építeni. Mint mondta, erős, szuverén államra van szükség és olyan kormányzati munkára, amely nem hagyja magukra a bajban lévőket, valamint tűzön-vízen át érvényesíteni kell a magyar érdekeket.

Azt is mondta, hogy április 3-án Hódmezővásárhelyen is a Fidesz győzött, minden más csak valamiféle "számhalandzsa". A külképviseleti és az átjelentkezett szavazók voksai ugyanis nemcsak innen, hanem a többi 18 településről is érkeztek, azokat nem lehet hozzászámítani a vásárhelyi eredményhez.

"Az itt élők világosan kifejezték, változást akarnak, már nem kérnek az ellenzék miniszterelnök-jelöltjéből, a város polgármesteréből, elegük van Márki-Zayból"

- jelentette ki.

Mint mondta, Vásárhely számára óriási károkat okozott az elmúlt négy esztendő polgárháborúja, aminek most véget kell vetni, hogy "újra egyesítsük a családokat a vasárnapi ebédnél, a szomszédok ismét kezet nyújtsanak egymásnak, és helyreállítsuk a különböző testületek, közösségek együttműködését a politikai nézetkülönbségektől függetlenül". Hangsúlyozta, hogy "fékezni kell az indulatokat: új közmegegyezést kell kialakítani a város érdekében".

Lázár szerint Hódmezővásárhelyt jelenleg olyan ember vezeti, akit nem támogat sem a kormány, sem az ellenzék, ezért ha a polgármester és az önkormányzat nem változtat a magatartásán, a hozzáállásán, félő, hogy a település újabb éveket veszít el.

Úgy véli, csúnya üzenete van annak, hogy Márki-Zay a választási vereség után "ha ló nincs, jó a szamár is" elven választotta Vásárhelyt az parlament helyett. Nem volt meg benne a bátorság ahhoz, hogy beüljön a parlamentbe és átvegye az ellenzék vezetését.

Ami azt igazolja, a baloldalon továbbra is Gyurcsány a főnök - mondta a fideszes politikus, hozzátéve, hogy a Márki-Zay által elszenvedett április 3-i kudarc már Vásárhely működésére és stabilitására is veszélyes.

"Itt az ideje, hogy Márki úr Vásárhelyre koncentráljon, és ne saját magára. A várost végre ki kellene engedni a kampányból. Úgy tűnik, a polgármester nem vette észre, hogy vége a választásnak, amit elbukott, ma ugyanis Vásárhely még mindig Márki-Zay kampányirodájaként működik. Ezt abba kell hagyni, a városnak vissza kell kapnia a békéjét és a nyugalmát, azon kellene dolgoznunk, hogyan tudjuk jobbá tenni a települést"

- üzente.

Azért is bírálta választási ellenfelét, mert szerinte jelenleg mindenről beszél, csak Vásárhelyről nem: pártot alapít, ellenállást szervez, miközben a városban nő a fű és a gaz. Mint mondta, Márki-Zay telefonon gratulált neki a választási győzelemhez, ekkor pedig abban maradtak, hogy leülnek beszélni, ha majd lenyugszanak a kedélyek. Szerinte viszont legelőször a városvezetőnek kell lenyugodnia.

Lázár azt is elmondta, hogy az április 3-i választást bizalmi szavazásnak tekintette, ezért jelentette be előre, ha nem szavaznak neki bizalmat, akkor visszavonul a politikától. Óriási megtiszteltetésnek érzi, hogy az ott élők megerősítették, hogy továbbra is vele szeretnének dolgozni, ez viszont hatalmas felelősséget és feladatot is jelent számára.

"A győztes jogán békét ajánlok minden településnek, és felajánlom az együttműködésemet"

- mondta.

Hozzátette, bárkivel kész a közös munkára, de nagyon nehéz azzal a politikussal, aki a Fidesz soha nem látott győzelme után egy héttel ellenállásra biztatja az országot, és új pártot szervez ahelyett, hogy a fűnyírást szervezné, vagy a városa fejlődéséért dolgozna.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Komoly leépítések jönnek: Itt az energiaválság első nagy régiós áldozata
Nyáron két hétre már leállították a termelést, most pedig az alkalmazottak húsz százalékát kénytelenek elküldeni.

Link másolása

hirdetés

Komoly létszámleépítésre kerül sor Románia legnagyobb vegyipari vállalatánál - írja a maszol.ro.

A Chimcomplex Borzești az alkalmazottak több mint 20 százalékát küldi el arra hivatkozva, hogy a durva energia áremelkedés miatt kénytelen visszafogni a termelést.

A cég márciusban már bejelentette, hogy amennyiben a gáz és a villanyáram ára nem csökken, akkor el kell küldenie dolgozókat. Augusztusban két hétre már leállította a termelést a borzești-i üzemében.

A Chimcomplexnek két gyára van: Borzești-en és Râmnicu Vâlceán. Tavaly 1900 embert foglalkoztattak, a most bejelentett leépítés több mint 20 százalékukat érinti.

Tavalyi árbevételük 2,2 milliárd, a nyeresége pedig 485 millió lej. Míg most az első negyedévben a bevételek kb. 10 százalékkal nőttek, aközben a profit 40 százalékkal csökkent. Tavaly az első felében 159 millió lejt költöttek vízre és energiára, idén ez erre az időszakra már 413 millió lej volt.

A postál beszámolója szerint a jövőben más román nagyvállalatoknál is számítani kell elbocsátásokra, mert állami támogatásban nem részesülnek és piaci áron kell az energiát megvásárolniuk.

hirdetés

Forrás: 24.hu


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Meghalt Gábor József
Rengeteg tévés műsor, közvetítés kötődik a nevéhez, de többször szerepelt a képernyőn is világhírű rokonuk miatt.

Link másolása

hirdetés

Életének 74 évében elhunyt Gábor József "Zsazsa" - a gyászhírt a család közölte a közösségi oldalán:

"Édesapám a 70-es évektől a Magyar Televízió oszlopos tagja volt.

A 80-as évek közepétől a Szórakoztató Osztályon Főgyártásvezetői pozícióban dolgozott egészen 1998.

A Magyar Televízióban eltöltött évei alatt szerencséje volt dolgozni a Magyar Televíziózás Aranykorában az ország legendáival.

Rengeteg műsor kötődik a nevéhez, melyeket Vitray Tamás, Rózsa György valamint Antal Imre vezetett legtöbbször. Számtalan operett és színházi közvetítés kötődik nevéhez.

hirdetés

- Ideális család

- Világsztárok az operában

- Csak ülök és mesélek

- Elmebajnokság

- Kincsestár kabaré

- Humort hozunk viszünk

- Kapcsoltam

- Uborka.

A 90-es években Magyar Televízió legnagyobb világsztárokat felvonultató gálaműsorának a Top Shownak a producere.

Német tudásának és kapcsolatainak köszönhetően az osztrák illetve német köztévével, számtalan világsztár érkezését szervezte meg a rendszerváltás utáni Magyarországra.

Az ő nevéhez fűződik: Bonnie Tyler, Paul Young, Gloria Gaynor, Ricky Martin, Falco ... (csak pár név a sok közül)

'98 után a megváltozott új magyar médiapiacon saját céget alapítva 20 évig több műsort gyártott a Magyar Televízió, illetve az RTL Klub részére.

MTV: Szerencse szombat, ötös lottó, Luxor sorsolás, Hangszál

RTL klub: Gálvölgyi Show

Édesapám számtalanszor szerepelt más témában képernyőn, mivel rokoni szálak fűznek minket a világhírű Gábor Zsazsához.

RTL csatornán futó 21. század című műsorban erről hosszasan is beszélt.

Temetés várható időpontja október 9-én 10:00 órakor lesz a Kozma utcai Izraelita Temetőben.

Gábor Márton és gyászoló családja"


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Reagált Kadirov atomfegyver bevetését szorgalmazó nyilatkozatára a Kreml
A szóvivő szerint a regionális vezetőknek joguk van kifejteni álláspontjukat.

Link másolása

hirdetés
Oroszország a nukleáris fegyverek kérdésének „kiegyensúlyozott megközelítését” támogatja

– közölte a Kreml szóvivője arra reagálva, hogy Oroszország csecsenföldi régiójának vezetője kisebb atomfegyver ukrajnai bevetését javasolta a múlt héten. Ramzan Kadirov hadiállapot bevezetését sürgette a határ menti orosz régiókban, és ekkor tett említést a taktikai atomfegyverek bevetésére Ukrajna ellen.

Ramzan Kadirov Oroszország kelet-ukrajnai erődítményének, Limannak az elvesztése után egy Telegram-posztban sürgetett „drasztikusabb intézkedéseket” - írja a hvg.hu.

Peszkov erre reagálva emlékeztetett arra, hogy az atomfegyverek bevetésének alapelveit az orosz nukleáris doktrína tartalmazza, "amelytől eltérő megfontolások nem lehetnek".

A szóvivő azt hangoztatta, hogy

a regionális vezetőknek joguk van kifejteni álláspontjukat,

és méltatta Kadirovnak és a csecsen harcosoknak az orosz fegyveres erőkben játszott szerepét. Ugyanakkor megjegyezte, hogy "nehéz időkben is tartózkodni kell az indulatoktól" - írja az MTI.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Eltűnt az orosz állami tévés, aki élő adásban kritizálta a háborút
Augusztus óta házi őrizetben várta a tárgyalását, ahol akár tíz évet is kiszabhatnak rá.

Link másolása

hirdetés

Megszökött a házi őrizetből, most körözési listára került a 44 éves Marina Ovszjannyikova - írja az RTL.hu.

Az orosz állami televízió egyik volt producere azzal vált ismertté, hogy a televízió esti élő hírműsorába egy háborúsellenes táblával rohant be és felmutatta a műsorvezető mögött.

Később augusztusban házi őrizetbe helyezte egy orosz bíróság, a vád szerint az orosz hadsereggel kapcsolatban hamis információkat terjesztett.

A nő az egyik lányával együtt szökött meg és jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik - közölte a Russia Today című orosz állami híroldal. Ügyvédje az AFP francia hírügynökségnek hétfőn elmondta, hogy

az orosz hatóságok azért adtak ki körözést a volt tévés ellen, mert „nem ott van, ahol október 9-ig lennie kellene”.

A tárgyalás ugyanis október 9-én kezdődött volna. Ha a végén bűnösnek találják az ellene felhozott vádakban, akkor

hirdetés
akár tíz évig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik.

Ovszjannikova ellen akkor indítottak eljárást, mikor július közepén a Kremlnél egy táblával a kezében tüntetett a háború ellen. A táblára azt írta: „Putyin egy gyilkos, a katonái fasiszták”. A földön pedig három véres játékbaba volt.

Korábban Emmanuel Macron francia elnök a nőnek felajánlotta, hogy Franciaország menekültstátuszt ad neki, vagy konzuli védelemben részesíti – írta a Moscow Times című lap.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: