HÍREK
A Rovatból

Lázár János Magyar Péterről: Nem becsülném túl, és nem becsülném alá sem

A miniszter nem tudott rosszat mondani Magyar munkájára, aki dolgozott az általa felügyelt vállalatok felügyelőbizottságában. Kíváncsian várja, mi lesz a kimenetele ennek a „politikai próbálkozásnak”.

Link másolása

A Fidesz egri kampánynyitóján kérdezte meg a 444 Lázár Jánost kegyelmi ügyről, Magyar Péterről, illetve az általa nyilvánosságra hozott hangfelvételről.

Az építési és közlekedési miniszter ez utóbbi kapcsán úgy fogalmazott, hogy az ígéret egy atombomba volt és egy vízipisztoly lett belőle. Lázár azt is hozzátette, nem tudja elképzelni, hogy az ügyészségi iratokba valaki kívülről belenyúlt volna.

A miniszter szerint Varga Judit a hangfelvételen tévedett, vagy hülyeséget beszélt.

A kegyelmi ügy kapcsán Lázár János azt mondta: ő azok közé tartozik aki szeretné tudni, hogy miért kapott kegyelmet K. Endre.

„Nagyon szeretném tudni végre, hogy egy kiskorú gyerek sérelmében elkövetett bűncselekményben hogyan lehet kegyelmet adni Magyarországon. Ezt én fölháborítónak és megbocsáthatatlannak tartom egy politikai közösségen belül, és az ország szempontjából is. Aki egy kiskorú gyerek rovására, sérelmére elkövetett bűncselekményben kegyelmet ad, az nem való fölénk, és nem való közénk sem”

- mondta az építési és közlekedési miniszter.

A politikustól arról is megkérdezték, hogy mennyire tartja veszélyesnek a Fideszre nézve Magyar Péter politikai színre lépését.

„Én nem becsülném túl, és nem becsülném alá sem. Én dolgoztam a Péterrel, dolgozott az általam felügyelt vállalatok felügyelőbizottságában. Arra a munkájára én rosszat mondani nem tudok, a személyeskedő részekben pedig nem szeretek részt venni. Kíváncsian várom, mi lesz a kimenetele ennek a politikai próbálkozásnak”

- fejtette ki Lázár János.

Szerinte az elmúlt 30 évben sokan kiváltak a Fideszből, az ellenzéki pártok pedig tele vannak ilyen politikusokkal, „ebben semmi különleges nincs”. Lázár úgy látja, hogy Magyar Péter veszélyesebb az ellenzéki pártokra, mint a Fideszre, mert a szavazóik elégedetlenek velük, és le akarják váltani őket.

A teljes interjút ITT tudod megnézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Jégeső se kizárt: figyelmeztetést adtak ki négy megyére vihar miatt
Véget ér a nyárias idő. A zivatarokon kívül intenzív csapadékra, átmeneti szélerősödésre és apró szemű jégre figyelmeztetnek.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. május 01.


Link másolása


Ciklon érkezik hazánkba nyugat felől szerda késő délután.

Vége a nyárias időnek, sok helyen pedig zivatarok alakulhatnak ki, és a Hungaromet elsőfokú figyelmeztetést is kiadott Vas, Zala, Somogy és Baranya vármegyékre.

A zivatarokon kívül intenzív csapadékra, átmeneti szélerősödésre és apró szemű jégre figyelmeztetnek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Tömegbaleset az M7-esen, három kilométeren áll a dugó
Négy autó ütközött össze Tárnok közelében.

Link másolása

Négy gépkocsi ütközött össze az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán, a 20-as és 21-es kilométer között, a torlódás jelentős – írja honlapján a katasztrófavédelem.

Az Útinform szerint

három kilométeres torlódás alakult ki a baleset következtében.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Szerbiai magyarok gyűjthettek aláírást a Fidesznek Szentesen
A kérdésekre sem a Fidesz helyi szervezete, sem a polgármesterjelöltjük nem válaszolt. A gyakorlat egyébként nem törvénysértő.

Link másolása

Már az aláírásgyűjtő ívek felvételének napján összegyűltek az ajánlások Bozó Zoltánnak, Szentes fideszes polgármesterjelöltjének, illetve a képviselőjelöltjeiknek is, de Bozó videóüzenete szerint folytatták az aláírást.

Egy szentesi nő a Magyar Narancshoz juttatott üzenetében azt írta:

„Öten voltak, három férfi, két hölgy. Azt kérték, írjak alá a körzetben induló fideszes jelöltnek, de a nevét nem mondták. Pedig az íven rajta van.

Az, hogy nem helyiek, érződött a beszédjükön, és aztán egy szerb és egy magyar rendszámú autóba ültek be. Hallottam később, hogy mások egy képviselőjelölthöz is odamentek így, hogy a fideszes jelöltnek gyűjtenek aláírást.

Akit megszólítottak, szintén aláírást gyűjtött, de magának, és a saját plakátja alatt állt, de nem ismerték föl.”

Az információt a Szentesi Skacok nevű portál is megerősítette.

A Magyar Narancs megkérdezte az ügyről a helyi Fideszt, de válasz egyelőre nem érkezett.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Választási Iroda vezetője, Égető Gábor viszont elmondta, hogy a törvény nem köti ki, hogy csak magyar állampolgár és csak helybeli gyűjthet ajánlást.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Yettel-ügylet: Ki kell adnia a kormánynak a dokumentumokat
Az MSZP-s Tóth Bertalan perelte ki. A kormány decemberben jelentette be, hogy egy 100 milliárd forintot meghaladó üzlet keretében eladják a cégben lévő állami részesedést.

Link másolása


Tóth Bertalan MSZP-s frakcióvezető pert nyert az állammal szembeni adatigénylési ügyben, így ki kell adniuk a Yettel-privatizáció adatait, számolt be a politikus a Facebook-oldalán.

A fővárosi Törvényszék döntése értelmében 15 napja van a dokumentumok kiadására az állami Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-nek.

A tulajdonosi jogokat gyakorló Gazdaságfejlesztési Minisztérium decemberben jelentette be, hogy egy 100 milliárd forintot meghaladó üzlet keretében eladják a Yettel Magyarország Zrt. és a Yettel Real Estate Hungary Zrt. addig állami tulajdonban lévő 25 százalékos, továbbá a CETIN Hungary Zrt. 20 százalékos tulajdonrészét.

Az ügylet részleteit a kormány eddig titkolta, a közérdekű adatigénylésnek sem tett eleget.

Tóth Bertalan a Facebook-posztjában azt írja, eddig semmit nem tudtunk meg arról, hogy pontosan miért érte meg az államnak, hogy ebben az üzletben is közpénzek százmilliárdjait szórja el.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk