News here
hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Lázár János és Márki-Zay Péter: „Fegyverszünetet kötöttünk négy év után”

A fideszes képviselő és a hódmezővásárhelyi polgármester kétórás munkamegbeszélést tartottak, amely után pozitívan nyilatkoztak a jövőbeli együttműködésükről.

Link másolása

hirdetés

Közös munkamegbeszélést tartott kedden Lázár János és Márki-Zay Péter, miután Hódmezővásárhely polgármestere elfogadta az országgyűlési választáson őt legyőző fideszes politikus meghívását. A találkozó során több mint két órát tárgyaltak zárt ajtók mögött, utána pedig a sajtónak nyilatkoztak együtt - számolt be róla a Telex.

"A mai napon fegyverszünetet kötöttünk négy év után"

- foglalta össze röviden a megbeszélésüket Lázár.

A képviselő megköszönte Márki-Zaynak, hogy elfogadta a meghívást. Mint mondta "a választási győzelem után eljött az ideje a békesség helyreállításának", és szeretné a fejlődés lehetőségeit közösen megteremteni a polgármesterrel. A fegyverszünet egyedüli célja szerinte az, hogy a hódmezővásárhelyieknek jobb legyen, és az ott élők nagyobb békében, jobb körülmények között tudjanak élni.

Márki-Zay azt mondta, bár korábban harcoltak egymással, kettejük harca április 3-án befejeződött. Úgy fogalmazott, tartalmas, építő jellegű volt a beszélgetésük, amely nem a harcról szólt, és nem hiszi, hogy bármelyikük feladná az álláspontját azzal, ha megállapodnak arról, hogy Hódmezővásárhely érdekeit fogják képviselni.

Elmondta, hogy három témában is sikerült megegyezniük: az ipari park fejlesztésében, a kerékpár- és mezőgazdasági út fejlesztésében, valamint az iskolák energetikai korszerűsítésében. A hódmezővásárhelyi polgármester pedig azt is felajánlotta "egyfajta bónuszként", hogy az önkormányzat továbbra is támogatni fogja az állami fenntartású kórházat.

Abban is megállapodtak, hogy a jövőben rendszeresen fognak találkozni. Márki-Zay azt reméli, Hódmezővásárhley békés fejlődése példát mutathat az egész országnak, hogy április 3. után is van élet. Sőt azt is remélik, hogy az eddigi puskaporos hangulatot sikerül az együttműködés felé terelni.

hirdetés

Lázár ezután arról beszélt, neki az lesz a feladata, hogy a megbeszélt fejlesztéseknek lendületet adjon kormányzati szinten, a városnak pedig az a dolga, hogy megfelelően előkészítse azokat. Újságírói kérdésre elárulta, hogy most csak azokról a kérdésekről beszéltek a találkozón, amelyekben egyetértettek, azokat a témákat "elhárították", amelyekben távol áll egymástól az álláspontjuk. Azt ígérte, nemcsak Hódmezővásárhelyt, hanem a választókerülete minden településével igyekszik együttműködni.

"Itt, Hódmezővárhelyen nem vitathatóan 2018 óta volt egy polgárháborús állapot. Én örülök, hogy most legalább már odáig eljutottunk, hogy fegyverszünetet tudtunk kötni. Ez szerintem egy komoly előrelépés, és biztató a város jövőjét illetően"

- fogalmazott.

Azt is mondta, hogy számára minden körülmények között Hódmezővásárhely a fontos, és bár a polgármesterrel vannak vitáik és nézeteltéréseik, de a győztesnek szerinte a személyes sérelmeket félre kell tudnia tenni, és együtt kell tudni működni egy-egy cél érdekében. Ennek kapcsán azt mondta, hogy ehhez nagyvonalúságra is van szükség, ami a magyar politikában nem volt jellemző az elmúlt 30 évben, de szeretné, hogy a következő években mindkét oldalon nagyvonalú legyen a politika.

A Telex kérdésére, miszerint tagja lesz-e az új kormánynak, Lázár azt mondta:

"Annál nagyobb pozíció a magyar parlamentben, mint hogy legyőztem az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, mégsincsen". Ugyanakkor Orbán korábbi szavait idézve azt is hozzátette, hogy "semmi sem lehetetlen".

Márki-Zay újságírói kérdésre válaszolva arról is beszélt, szerinte Hódmezővásárhely város állapota jobb, mint bármikor, és Hódmezővásárhely nem szenvedte meg a kárát annak, hogy ő az elmúlt egy évben országos politikával foglalkozott miniszterelnök-jelöltként. Annak ugyanakkor nyilván megvan szerinte a káros következménye, hogy a hódmezővásárhelyiek azt látták, az országos politikával van elfoglalva. Épp ezért szeretne a következő időszakban jobban a városra koncentrálni, hogy mindenki megnyugodhasson a településen.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Önfeledt, szexi táncos videó szivárgott ki a finn miniszterelnöknőről – sokan kiakadtak
Ellenzői szerint nem jó üzenetet sugároznak a hasonló felvételek egy ország első emberéről.

Link másolása

hirdetés

Júliusban mi is hírt adtunk róla, hogy letarolta az internetet a finn miniszterelnök egy fotója. A 36 éves Sanna Marin egy rockfesztiválon meglehetősen laza öltözetben, farmersortban és bőrdzsekiben vett részt.

[kapcsolodolodo]farmersortban-ment-bulizni-a-finn-miniszterelnok-egy-rockfesztivalra-felrobbantotta-a-netet-a-fotojaval[kapcsolodo]

Az elmúlt hetekben azonban nem csak ezzel, hanem Oroszországgal szembeni kemény politikájával is bekerült a hírekbe. Országa, feladva eddigi semleges álláspontját, belép a NATO-ba, és épp a napokban döntenek róla, hogy radikálisan csökkentik az oroszoknak kiadott vízumok számát. Ennek fő oka, hogy sokan átautóznak a szomszédos országból, amely repülési tilalom alá esik, és onnan folytatják légi úton nyaralásukat.

A 444 most arról ír, hogy ezek után a Marin ismét lazább oldalával került be a hírekbe – igaz, ezúttal sokak szerint túltolta a bulizást.

Az Iltalehti nevű finn lap olyan videófelvételt mutatott be, amin

hirdetés
a kormányfő barátai társaságában bulizik és táncol önfeledten, olykor már-már erotikus táncmozdulatokat bevetve.

A videóra sokan úgy reagáltak, hogy az megbotránkoztató, és a viselkedés nem méltó egy ország miniszterelnökéhez.A lap is azzal indokolta a közlést, hogy bár semmit sem lehet tudni, hogy hol és mikor készült a videó, mégiscsak a miniszterelnökről van szó. A videót EZEN A LINKEN lehet megtekinteni.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Tovább épül a felcsúti mesterséges szigetre vezető, hattyú formájú híd és az üvegfalú étterem, ezeket nem érinti az állami takarékosság
A felcsúti polgármester szerint a település legújabb látványossága praktikus célokat is szolgál.

Link másolása

hirdetés

A költségtakarékosságra hivatkozva a kormány 1150 milliárd forintnyi beruházást függesztett fel, de a felcsúti mesterséges szigetre vezető hattyúhíd és az üvegfalú étterem tovább épül. Erre Hahdázy Ákos hívta fel a figyelmet.

A felcsúti tavat 250 milliós forintos uniós támogatással fejlesztették. Aztán egy mesterséges szigetet építettek a tóba, és ha már volt sziget, híd is kellett, amin be lehet jutni. A turisták a jövőben ezen a hattyút formázó hídon át sétálhatnak át a felcsúti szigetre. A víziszárnyast formázó átkelő hátsójában egy kilátót is kialakítottak,

amelyből megtekinthető például a felcsúti kisvasút állomása is. A tó partján pedig üvegfalú étterem épül, ez is kilátóterasszal. Minderre a magyar állam adott 1,5 milliárd forintot - hangzott el az RTL Híradóban.

Hadházy Ákos szerint a mostani gazdasági helyzetben derül ki, mennyire felesleges Felcsútra mesterséges szigetet és hattyúhidat építeni.

"Korábban csak legyinthetett az ember, meg mosolyoghatott ezen, amikor a nemzetközi jó környezet miatt viszonylagos stabilitás volt Magyarországon. Most viszont sok ember fog nagyon nehéz helyzetbe kerülni, és amikor ránézünk ezekre a jelképekre, nem fogunk tudni mosolyogni, csak sírni" - mondta.

A felcsúti polgármester szerint a legújabb felcsúti látványosság praktikus célokat is szolgál. Mészáros László még 2019-ben, azt mondta: "ez egy záportározó volt, és egyszer fel lett töltve, hogy megmentsük a lejjebb lévő falvakat, és akkor az itt a helyi pincékben megjelent a víz, és ezért pályáztunk erre, hogy meg tudjuk oldani a szigetelését a tónak, hogy ne károsítsuk a környező lakókat. Röviden ez egy ilyen beruházás is, és mellette egy kettős célja is van. A másik célja, hogy fejlesszük az idegenforgalmat itt a térségben".

hirdetés

A híd és étterem támogatási szerződését a Transparency International Magyarország perelte ki a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Ekkor derült ki, mennyibe kerül az adófizetőknek a beruházás. A munka kivitelezője a Fejér-Bál Zrt, ez Mészáros Lőrinc gyermekeinek családi vállalkozása. A munkával várhatóan még idén télen végeznek.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Szabadon korlátozhatják az üzletek és a benzinkutak, hogy miből mennyi vásárolhatunk – egy dologra kell csak figyelniük
Bármiből bármilyen korlátozást bevezethetnek, de erre minden esetben feltűnően és egyértelműen kell figyelmeztetni a vásárlókat.

Link másolása

hirdetés

A hatósági árak és "ásrsapkák" bevezetése óta se szeri, se száma azoknak az eseteknek, mikor üzletek és benzinkutak jelzik a vásárlók számára, hogy adott termékből mennyi a maximálisan vásárolható mennyiség. Arra persze van példa, hogy az élelmes vásárlók ezt kijátsszák, erről például alábbi cikkünkben írtunk:

De arról is írtunk, hogy a Mol legutóbb egy napon csak egyszer engedett kedvezőbb áron üzemanyagot venni, bár később kiadtak egy közleményt, miszerint soha nem adtak ki olyan utasítást, hogyha valaki kétszer tankol egy nap, az első tankolás után már piaci árat kell fizetnie, noha jogosult lenne a hatósági árra.

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szóvivője, Kispál Edit a 24.hu-nak azt mondta,

fogyasztóvédelmi szempontból és jogilag nincs akadálya annak, hogy az üzletek, illetve a benzinkutak korlátozzák a megvásárolható mennyiséget.

Semmilyen előírás nincs ugyanis arra, hogy korlátlanul biztosítani kell a vásárlást. De a korlátozások mértékéről vagy annak maximalizálhatóságáról sincs egységes szabályozás. Tehát egy független vállalkozó, egy gazdasági szereplő önállóan dönthet arról, hogy bevezet-e mennyiségi korlátozást, és ha igen, milyen mértékűt.

hirdetés

Fogyasztóvédelmi szempontból legfeljebb az lehet problémás, hogy ha nem a korlátozásra vonatkozó saját tájékoztatója, kiírása szerint jár el egy üzlet. Ez ugyanis tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat lenne.

Az üzletnek egyértelműen a vásárló tudtára kell adnia a bejáratnál kitett szöveggel, ha korlátozás van érvényben bizonyos termékekre, de ezt többféleképp megtehetik. Kiírhatják, hogy

  • az adott termékből legfeljebb mennyit lehet venni,
  • vagy egy vásárlás alkalmával mennyit lehet vásárolni,
  • máshol azt is rögzítik, hogy naponta mennyit lehet venni adott termékből,
  • vagy azt írják ki, hogy egy személy egy alkalommal mennyit vehet,
  • esetleg egy személy egy nap mennyit vehet.

Ugyanakkor arra figyelniük kell, hogy nem kommunikálhatnak mást a bejáratnál és a pénztárnál.

Persze kérdés, hogyha naponta és/vagy személyenként írják ki a korlátozást, vajon képes-e ellenőrizni a bolt, hogy valaki már másodszor áll be a sorba. Kisüzletben, ismert vásárlói körben ez még elképzelhető, nagyobb helyen, ahol több pénztár is üzemel, ezt valószínűleg nem tudják hatékonyan ellenőrizni – írja a portál. Egy benzinkúton más a helyzet, hiszen lecsippantják a forgalmit, így könnyű ellenőrizni, hogy valaki másodszor áll-e be a sorba aznap. Idézik a Mol legfrissebb közleményét is, amit a Vezess.hu írt meg szerdán:

„A Mol minden esetben a hatályos jogszabályok alapján adja a hatósági áras üzemanyagot. Az 50 literes limit bevezetése nincs hatással az árképzésünkre: ezzel arra szeretnénk ösztönözni az ügyfeleinket, hogy Magyarország normál üzemanyag-ellátása érdekében minden alkalommal csak annyit tankoljanak, amennyire szükségük van. Amennyiben előfordul, hogy egy napon belül másodszorra tankol egy ügyfél ugyanabba a személygépjárműbe, akkor kollégáink emlékeztethetik őt a Mol kérésére, de kizárólag olyan áron szolgálhatják ki, amelyre jogosult. A jelenleg hatályos jogszabály értelmében pedig a Mol továbbküldi az ügyfél adatait a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Gyűlnek a felhők a tűzijáték felett – szombaton egész nap esős, viharos idő várható
Hatalmas mennyiségű csapadékra kell számítani a hétvégén, sok helyütt záporok, zivatarok is kialakulnak.

Link másolása

hirdetés

Péntektől rendszerbe, láncba szerveződő záporok, zivatarok, illetve csendes áztató eső egyaránt előfordulhatnak, melyek hétfő reggelig több hullámban érkezve nagy területre hozhatnak kiadós csapadékot – írja az Időkép.

A firss előrejelzések szerint akár 30-40 millimétert meghaladó csapadékmennyiség is lehullhat, de bizonyos térségekben a 50-60 millimétert meghaladó eső sem kizárt.

Péntek estig főként a Dunántúlra, valamint a középső tájakra érkezhet meg a felfrissülés záporokkal, zivatarokkal, melyek között heves zivatarokra is számítani lehet.

A heves zivatarokat kísérő legveszélyesebb jelenségek a kiadós felhőszakadás és a viharos, erejű szélrohamok lehetnek, emellett jégeső is kialakulhat.

A Magyar Turisztikai Ügynökséget levélben kerestük azzal kapcsolatban, hogy megtudjuk, terveznek-e az augusztus 20-i programokon változtatni az időjárás előrejelzéseket látva. Cikkünk megjelenéséig még nem kaptunk választ, természetesen amint reagálnak megírjuk.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: