hirdetés

HÍREK

Külügy: nem került pénzbe a Burdzs Kalifa magyar nemzeti színű kivilágítása

A világ legmagasabb épületének megrendelt díszkivilágításáért komoly pénzeket kell fizetni: három percért 70 ezer dollárt kérnek, de hétvégén ez 100 ezer dollár is lehet.

Link másolása

hirdetés

Nem került pénzbe március 15-én a dubaji Burdzs Kalifa (Burj Khalifa) magyar nemzeti színű kivilágítása - közölte a Telex kérdésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A magyar nemzeti ünnep tiszteletére egy percen át piros-fehér-zöld fényekben úszott a 828 méteres, világ legmagasabb épülete.

Az épületet rendszeresen világítják ki különféle alkalmakra, ünnepekre. A színpompás megjelenésért a megrendelőnek fizetnie kell.

Hadházy Ákos egyik legutóbbi Facebook-bejegyzésében azt számolta ki, hogy mennyibe kerülhetett Mészáros Lőrinc és a vele tartók utazási költsége Dubajban. De posztjában arról is értekezett, hogy a világhírű felhőkarcolót is pont akkor világították ki, így utánanézett annak is, mennyiért lehet egy ilyen látványos megvilágítást megrendelni.

hirdetés

A politikus szerint három percért 70 ezer dollárt kell fizetni, de hétvégén ez 100 ezer dollár is lehet (kb. 30 millió forint).

A Telex az abu dhabi-i magyar nagykövetséget kérdezte a nemzeti színű megvilágításról. A Külgazdasági és Külügyminisztérium pedig azt válaszolta:

"Az ünnepi gesztust a fogadó állam díjmentesen biztosítja a diplomáciai testületek számára, ez tehát költségvonzattal nem járt".

VIDEÓ: Burj Khalifa a magyar zászló színeibenhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Kunetz Zsombor: „Politikai gyávaság”, hogy nem tették újra kötelezővé a maszkviselést

Az egészségügyi szakértő szerint már ott tartunk, hogy az FPP2-es maszkot kellene kötelezővé tenni a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben.

Link másolása

hirdetés

Bár egyre nő az új koronavírus-fertőzöttek és a kórházban kezelt betegek száma a járvány negyedik hulláma során, a kormány egyelőre nem rendelt el védekező intézkedéseket. Továbbra is csak az egészségügyi és a szociális intézményekben kötelező a maszkviselés, pedig egyre több szakértő mondja azt, hogy szükség lenne kiterjeszteni ezt a szabályt legalább a zárt terekre.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő szerint már eljutottunk arra a szintre, hogy a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben, áruházakban FFP2-es maszkot kellene kötelezően hordani.

Politikai gyávaságnak minősítette azt, hogy a kormány ezt még nem rendelte el. De a Fővárosi Önkormányzatot is politikailag gyávának tartja, mert bár Karácsony Gergelyék arra hivatkoznak, hogy ők nem tehetik kötelezővé a maszkviselét, Kunetz szerint nincs semmilyen szabályozás, amely ezt gátolná.
VIDEÓ: Az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Dezső András elárulta: ő volt az az újságíró, akit megpróbált beszervezni a titkosszolgálat

A titkosszolgálati és bűnügyi szakíró elmesélte, hogyan keresték meg a nemzetbiztonság emberei és mit akartak tőle.

Link másolása

hirdetés

Dezső András, a hvg.hu újságírója a Partizánnak adott interjújában mondta el, hogy ő volt az az újságíró, akit be akart szervezni a titkosszolgálat.

A 444.hu 2016 szeptemberében írta meg, hogy egy magyar újságíróhoz 2015 telén váratlanul odaléptek az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) munkatársai, és együttműködésre akarták rávenni. A cikk megjelenése után ellenzéki kezdeményezésre összehívták a parlament nemzetbiztonsági bizottságát. A Belügyminisztérium ugyan elismerte, hogy "valami történt", egy közleményben kémkedést emlegettek, de nem indítottak vizsgálatot.

Most, öt évvel később Dezső András a Partizánnak elmesélte, hogy azután keresték meg az AH-tól, hogy amerikai diplomáciai forrásoktól információkat szerzett az amerikai kitiltási botrányról, ezekből pedig cikkeket írt.

Mint mondta, az utcán szólították le a szolgálat emberei, és azt mondták, hogy beszélni szeretnének vele a biztonságát érintő kérdésről. Arra a kérdésre, hogy megzsarolták-e, azt mondta, hogy egy fedősztorit mondtak el, amit lehet nyomásgyakorlásként értelmezni.

Elmondása szerint a nemzetbiztonság munkatársai arra voltak kíváncsiak, kik a forrásai, és honnan jönnek az információk a cikkeihez. Azt adták elő, hogy valójában segíteni akarnak neki, hogy elkerülje a nagyobb bajt, ezért cserébe viszont segítséget vártak volna. Dezső viszont nem működött együtt velük.

A titkosszolgálati és bűnügyi szakírónak most jelenik meg Fedősztori című könyve a magyar titkosszolgálatok működéséről.

hirdetés
VIDEÓ: A teljes interjú

Forrás: 444.hu

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

A CÖF tagadja, hogy embereket buszoztatott volna a Békemenetre

Azt közölték, hogy elszámolnak minden fillérrel, de nem a DK-nak.

Link másolása

hirdetés

Szombaton tartott Békemenetet Budapesten a Civil Összefogás Fórum (CÖF), amelyre sok más településről is érkeztek, sokan csoportosan, busszal. A Demokratikus Koalíció (DK) hétfőn arra szólította fel a szervezetet, hogy hozza "nyilvánosságra a Békemenetre embereket szállító, futballakadémiák vagy önkormányzatok, kistérségek tulajdonában álló buszok bérleti szerződéseit".

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) egy közleményben reagált erre, amelyben azt állítják, nem szerződtettek buszokat vidékről történő személyszállításra. "Az emberek autóval, vonattal, sőt busszal is járnak, villamosra, metróra szállnak, szabad döntésük alapján" - írták.

Sőt, vissza is vágtak a pártnak azzal, hogy szerintük a DK "saját elszámoltatását, pontosabban a közpénzből pártja fenntartását az előző években elég hiányosan végezte", "a Gyurcsány-kormány pedig számoljon el a csőd szélére juttatott nemzetünk vagyonával"

"Persze mi elszámolunk minden fillérrel, de nem az arra fel nem jogosított DK-nak, aki Júdás-pénzekkel állítja csatasorba követőit. Sőt újabb csattanó! Olasz vendégeink saját költségen érkeztek. A lengyelek külön vonattal, maguk fizették utazásukat.

Javasoljuk, hogy a DK ne turkáljon az emberek pénztárcájában, mert ilyen esetben polgáraink mindig rosszul jártak. Számoljon el nyilvánosan az Uniótól kapott, ALTUS cégnél landolt pénzekkel, a Czeglédy-nek nyújtott hitellel, és talán még azzal a milliárdos osztalékkal is, amit Gyurcsány Ferenc vett fel a rablóprivatizáció során megszerzett cégétől" - olvasható a közleményben.

Végül azt is írták, hogy hogy szerintük nagy a különbség a DK közpénzfelhasználása és a CÖF között, mert a szervezet a közpénzből kapott szponzorálási juttatásokért "keményen megdolgozik és azzal pontosan elszámol".

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

7 millió forintot fizetett a Parlamentben való forgatásért az Elk*rtuk stábja

A film több jelenetét is az Országházban vették fel, a főhős az épület folyosóin és a tárgyalótermeiben is nyomoz.

Link másolása

hirdetés

7 010 000 forint + Áfát fizetett az Elk*rtuk című film stábja azért, hogy a Parlamentben forgathassanak - árulta el az Országgyűlés Sajtóirodája a 24.hu érdeklődésére.

A múlt csütörtökön bemutatott film több jelenetét is az Országházban vették fel, a főhős az épület folyosóin és a tárgyalótermeiben is nyomoz.

Az Országgyűlés Sajtóirodája arról is tájékoztatta a 24.hu-t, hogy

nem csak az Elk*rtuk stábja forgatott a Parlamentben, hanem több más film készítői is.

Közlésük szerint jelenleg szerződéskötési stádiumban van két film forgatása - ezek minden bizonnyal az Antall Józsefről készülő Blokád című film és egy másik, Tisza Istvánról szóló alkotás. Ezen kívül az elmúlt egy évben 12 turisztikai jellegű országházi forgatásra adtak engedélyt, de a Kossuth téren is rendszeresen készítenek felvételeket.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: