HÍREK

Kozák Danuta: Kb. meztelenül fekszem a gyúrópadon, amikor bejön egy edző és elkezd verbálisan molesztálni

A hatszoros olimpiai bajnok kajakozó, hosszú bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán, amiben azt állítja, hogy Csipes Ferenc hetek óta bomlasztja és idegesíti a válogatót megnyert csapathajók versenyzőit.


Csütörtök reggel Kozák Danuta, hatszoros olimpiai bajnok kajakozó, hosszú bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán, amelyben arról számolt be, hogy egy edzés utáni regeneráló masszázs közben egy erősen befolyásolt állapotban lévő edző verbálisan zaklatta és sértegette.

Kozák hozzátette, hogy Csipes Ferenc hetek óta bomlasztja és idegesíti a válogatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve saját lányát is. A sportoló leszögezte, hogy az edzővel, aki munkavégzésre alkalmatlan állapotban van, mostantól semmilyen formában nem kíván érintkezni.

A bejegyzés nagy port kavarhat a sport világában, különösen mivel Kozák külön kiemelte Csipes Ferencet, akinek a lánya, Csipes Tamara, Kozák páros társa volt a válogatón.

„Nap végén, két edzés után, lefektetted a gyerekeidet, fáradt vagy, de holnap is teljesíteni kell, muszáj regenerálódnod. Elmész gyúratni este 8-ra a sporttelepre. Fekszel a padon, gyakorlatilag meztelenül, próbálsz ellazulni, miközben gyúrnak. Bejön egy edző erősen befolyásolt állapotban.

Itt minden normális ember fejében el kellene kezdeni berregni egy vészcsengőnek. Ebben a sportágban azonban ez »normális«”

– írja Kozák.

A többszörös olimpiai bajnok szerint az edző verbálisan zaklatta és sértegette őt.

„Magát valószínűleg viccesnek találja, de pont olyan, mint egy aluljáróban egy lepukkant alkesz. Persze, ott két nagyot lépsz, és soha többet nem látod. Szeretnék én is két nagyot lépni, de kb. meztelenül fekszem a gyúrópadon. A fejemet sem tudom felemelni, mert az erre kialakított mélyedésben van.

Lehajtott fejjel, védekezésképtelen pózban kell eltűrnöm a megaláztatásokat. Szerencsére ebben jó vagyok, a sportban megtanulsz kussolni is”

– folytatja.

Kozák két hét múlva egyesben, párosban és négyesben is indul a válogatón, de nem tudja, hogy a bejegyzése után ki fog mögé ülni vagy inkább állni.

„Reális vagyok 37 évesen, két év kihagyás után, két gyerekkel egyesben nem fogok nyerni. Ne is várja senki. De el tudok érni egy jó eredményt, és tudom, hogy a jelenlegi magyar mezőnyben – és talán a nemzetköziben is – én vagyok a legjobb vezérevezős.

Csipes Ferenc kb. három hete bomlasztja és idegesíti a válogatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát is”

– írta Kozák.

„A Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Budapesti Honvéd SE és a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának asszisztálásával,

a munkavégzésre teljesen alkalmatlan állapotban tevékenykedő edzővel a mai naptól semmilyen formában nem áll módomban érintkezni. Kérem a fent említett illetékes intézmények felelősségének kivizsgálását”

– zárta bejegyzését Kozák Danuta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Karácsony Gergely megfellebbezi a saját győzelmét
A főpolgármester 41 szavazattal előzte meg Vitézy Dávidot az érvénytelen szavazatok újraszámolása után. Ő ennek ellenére kérni fogja egy új választás kiírását. Ezt az eredmény bejelentése előtt már közölte.


Karácsony Gergely az NVB bejelentése előtt - miszerint ő lett Budapest főpolgármestere az érvénytelen szavazatok újraszámolása után - bejelentette, hogy mindenképpen kérni fogja a választás újra kiírását, mert szerinte csak így lehet "tiszta vizet önteni a ppohárba".

Péntek este az NVB azt közölte, hogy 41 szavazattal, de ő nyert. Ennek ellenére mindenképpen megfellebbezi az NVB döntését

- erősítette meg az Telex kérdésére.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Eldőlt: hét választókörben újraszámolják a szavazatokat Győrben hétfőn
A területi választási bizottság pénteken elfogadta Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester jogorvoslati kérelmét.


Hétfőn újraszámolják Győr hét választókörében a szavazatokat, miután a területi választási bizottság pénteken elfogadta Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester jogorvoslati kérelmét - írta a Kisalföld.

A beszámoló szerint a döntést két kúriai határozatra alapozva hozták meg.

Malomsoki István vármegyei jegyző, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Területi Választási Iroda elnöke azt közölte, hogy

a 13-as, 16-os, 18-as, 30-as, 32-es, 53-as és 54-es választókörben leadott voksokat számolják újra.

A valasztas.hu adatai szerint ez 4207 urnában lévő, lebélyegzett szavazólap átvizsgálását jelenti. A hét szavazókörben az érvénytelen, lebélyegzett szavazólapok száma 71 volt - írták.

Malomsoki István szerint a szavazatok újraszámolása két-három napig eltarthat.

Győrben vasárnap a polgármester-választást 18 297 szavazattal Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület (TSZV), az LMP-Zöldek és a Momentum jelöltje nyerte. Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP jelöltje 17 857 szavazatot kapott.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Karácsony Gergely: ha kell, harmadszorra is nyerni fogunk
A főpolgármester az NVB döntése után is kitart amellett, hogy egy tiszta választásra lenne szükség.


Karácsony Gergely az NVB döntése szerint 41 vokssal előzte meg Vitézy Dávidot a főpolgámester-választáson, ezzel megőrizte pozícióját.

Az eredmény kihirdetése után a közösségi oldalán azt írta:

"Nyertünk egyszer vasárnap. Nyertünk másodszorra ma. És ha kell, harmadszorra is nyerni fogunk. Köszönöm, Budapest!"

Karácsony Gergely korábban már bejelentette, hogy mindenképpen kérni fogja a választás újra kiírását.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megszólalt Rónai Egon a botrányos Magyar Péter-interjúról: Kezdhettem volna gratulációval
Rónai Egon vendége volt az ATV stúdiójában Magyar Péter, de a beszélgetés nem tartott túl sokáig. A csatorna azt írta, hogy ennek ellenére ezentúl is várják a stúdióba.


Az ATV műsorvezetője, Rónai Egon elismerte, hogy hibázott, de nem gondolná, hogy miatta mérgesedett volna el a vita közte és Magyar Péter között.

Korábban mi is megírtuk, hogy élő adásban viharzott ki Magyar Péter az ATV stúdiójából, miután Rónai Egon arról kezdte faggatni, miért állítja, hogy nem engedik be a csatornához. A TISZA Párt alelnöke később arról írt a Facebook-oldalán, hogy a műsorvezető valótlanságokat állított, többek között arról, hogy hányszor hívták meg az ATV-be.

Magyar később arról is írt, hogy Bohár Dániel két perccel azután, hogy kijött a stúdióból, „már összevágott videót és posztot tett ki az oldalára”.

Rónai Egon közösségi oldalán továbbra is kiemelt téma az ATV műsorában történt esemény. A műsorvezető még szerdán tett közzé egy posztot az aznap esti programról, és a kommentelők ott is felhánytorgatták a témát. Az egyik hozzászóló például azt írta:

„Kedves Egon! Kérem, hallgasson a nézőkre – sok értelmes hozzászólás is van az oldalán, és sokan kedvelik önt az eddigi teljesítménye miatt. Fontolja meg, hogy ebből a helyzetből valahogy elegánsan, diplomatikusan kilép, mert az ATV tulajdonosa maximum annyit érez majd a következőkben, hogy a nézőszám csökkenése miatt kevesebb lóvé lesz a zsebében, de az ön szakmai hitelessége súlyos csorbát szenvedhet – ez már most látszik… Ráadásul

arra még nem válaszolt senki, hogy miért a megafonos Bohár Dániel kapta meg elsőként a hétfői interjú videóját – szinte azonnal, amint Magyar Péter kilépett a stúdióból,

és a videó még nem volt fenn sem a honlapon vagy YouTube-csatornán – így vélhetően a szerkesztőségből küldték neki direktben.”

Rónai Egon péntek délután reagált egy kommentben, ahol azt írta:

„Tudomásom szerint nem tőlünk kapta Bohár a felvételt – bárki rögzítheti, szokták is, vágják is, nem is minden esetben jogszerűen [...]. A nézői kritikákról: azt elfogadom, hogy kezdhettem volna gratulációval. Ám ha figyelmesen megnézné (valaki) a felvételt, én azon a ponton lezártam a vitát, amikor azt mondja Magyar Péter, hogy el fogja olvasni: köszönöm, ennyit szerettem volna – ezt mondom. És nem én folytatom.”

Link másolása
KÖVESS MINKET: