HÍREK
A Rovatból

Kövér László: „Ha egyszer veszítünk, akkor mindent elveszítünk"

Az Országgyűlés elnöke szerint egyetlen dolog ad erőt a nemzeti oldalnak: tartoznak azzal a népnek, hogy a csatákat megvívják a nyugati politikai elittel.

Link másolása

Az Országgyűlés elnöke a Hír TV Bayer Show című műsorában volt vendég - többek között beszélt arról is, hogy azt a fullasztó légkört érzi ma Európában, mint a nyolcvanas évek szocialista Magyarországán.

Kövér László felidézte, hogy a nyolcvanas évek kommunistái is komolyabban vehető úriemberek voltak a mai nyugati politikai elithez képest.

Szerinte a szocialistáknak legalább volt stílusuk, lehetett velük értelmesen szót váltani.

"A győzelem rosszat tett a Nyugatnak. Addig, amíg a két világhatalom szembenállása, a hidegháború jellemezte a világot, addig nemcsak gazdasági-katonai-politikai értelemben volt versenyhelyzet, hanem bizonyos szempontból morális értelemben is”

– mondta Kövér a műsorban.

Kövér szerint ma már nincsenek európai értékek, és a nyugati elit meg akar fosztani bennünket a keresztény kultúránktól. Mint fogalmazott: mérhetetlen, hányingerkeltő képmutatás, undorító ostobaság jellemzi a nyugati politikai elitet,

„méltatlan, megalázó a velük való mindennapi ócska dagonyázás”.

Szóba került az is, hogy Magyarországot sokan diktatúraként jellemzik, de Kövér szerint itt mindenkit szabadon lehet pocskondiázni, aki a kormány oldalán áll. Lehet, hogy azt mondják, nincs sokszínű sajtó itthon, de Németországban a sokszínű sajtó nyolcvan százalékát zöld szavazók írják.

Egyetlen dolog ad erőt a nemzeti oldalnak a Fidesz politikusa szerint: tartoznak azzal a népnek, hogy a csatákat megvívják a nyugati politikai elittel.

„Ha egyszer veszítünk, akkor mindent elveszítünk... Nekünk van Istenünk, hazánk, családunk, mi mindent el tudunk veszíteni.”

- mondta Kövér László Bayer Zsoltnak.

(via Telex)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Mi történhetett? Pintér Sándor azonnali hatállyal menesztette az idegenrendészeti főigazgatóság vezetőjét
Halmosi Zsolt vezetői kinevezését indoklás nélkül vonta vissza a belügyminiszter. Menesztette a Komárom-Esztergom megyei főkapitányt is.

Link másolása

Magyarország belügyminisztere 2023. szeptember 30. hatállyal - indokolás nélkül - visszavonta dr. Halmosi Zsolt rendőr altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte - írja szombati közleményében a Belügyminisztérium.

A tárcavezető 2023. október 1. hatállyal

Seres József rendőr ezredest bízta meg az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatói beosztásának ellátásával.

Pintér emellett szeptember 30. hatállyal - szintén indokolás nélkül - visszavonta Farkas Gábor rendőr dandártábornok, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitányának vezetői kinevezését is. Helyére október 1. hatállyal Boross Zoltán László rendőr ezredest nevezte ki.

Farkas Gábor a Miskolci Rendvédelmi Technikum igazgatói lesz október elsejétől.

(Forrás: MTI)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Trükközve próbálták a felmondó tanárokat megfosztani a végkielégítésüktől néhány iskolában – állítja a PDSZ
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete arra figyelmeztette a státusztörvényt elutasító tanárokat, hogy ne lemondással szüntessék meg a jogviszonyukat.

Link másolása

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint néhány iskolában trükközve próbálták megfosztani a végkielégítésüktől a felmondó tanárokat.

A PDSZ a péntek reggeli Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy aznap van az utolsó nap, amikor nyilatkozatot tehetnek azok, akik nem fogadják el, hogy 2024-től a státusztörvény hatálya alatt dolgoznak. Nekik október 31-ig kell dolgozniuk, ezután november 29-ig a felmentési idejüket töltik, majd november 30-án megszűnik a jogviszonyuk.

„Néhány intézményben azonban trükköznek.

Erről azt kell tudnotok, hogy ez idő alatt lemondással is meg lehet szüntetni a jogviszonyt, ahogy később is, csakhogy ekkor nem jár felmentési idő alatti munkavégzés alóli mentesülés és fizetés (távolléti díj), és nem jár 1-3 havi bérnek megfelelő végkielégítés sem.

Ez csak akkor jár, ha a fent említett nyilatkozatot teszed meg. Ne írj tehát alá lemondásról szóló dokumentumot akkor se, ha erre az igazgató kötelez!” – figyelmeztetett Facebook-bejegyzésében a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Ezt írta a túravezető Kozma Zsuzsa haláláról: „A sikítást hallottuk, de nem volt követhető, mi történt vele”
A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség szerint nem volt képesítése a magyar férfinak, aki a túrát szervezte, és korábban is történt tragédia az általa szervezett túrákon.

Link másolása

Mi is írtunk Kozma Zsuzsa haláláról, a fitneszedző Jordániában szenvedett halálos balesetet, egy szikláról zuhant le.

A naphíre.hu megírta, hogy nem volt képesítése a magyar férfinak, aki a túrát szervezte, és korábban is történt tragédia az általa szervezett túrákon.

„Kozma Zsuzsanna Jordániában, szervezett túra közben zuhant le egy magas szikláról, ennek következtében élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett. A túrát Hencz G. Tamás szervezte, akinek hegyi túravezetői vagy hegyivezetői képesítése nincs. Sajnos Hencz G. Tamás által szervezett túrán korábban is történt a mostanihoz nagyon hasonló, szintén tragikus kimenetelű baleset”

– ez a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség a honlapján jelent meg.

A túravezető pénteken tett közzé egy posztot:

„A visszaút során a sziklaformátumról lemászva érhette a baleset, nem láttuk pontosan, de mintha csak egy kézzel támaszkodott volna a sziklafalnál. Valószínűsíthető, hogy egyensúlyát vesztette, megbotlott, és nem tudott korrigálni. A sikítást hallottuk, azonnal abba az irányba fordultunk, néhányan láttuk a mozdulatait, de a fennsík terep adottságai miatt nem volt követhető, mi történt vele.

Volt, aki szaladt, hogy lássa, hogy van, volt aki összeesett, más mozdulni sem tudott. Azonnal tárcsáztuk a 911-et, de mire a mentők helyszínre értek, már nem tudtak segíteni. Mi mindannyian a tragédia hatása alatt vagyunk, a történtek feldolgozásához időre lesz szüksége mindenkinek. A jordán hatóságok vizsgálják a baleset körülményeit”

– írta a posztban.

A MHOK szerint ezek a tevékenységek Magyarországon szerintük egyelőre nincsenek törvényi szinten eléggé szabályozva: “Meggyőződésünk, hogy ameddig a hazai törvényhozás nem alkotja meg a magasban végzett szabadidős sporttevékenységek oktatását, valamint az ezzel kapcsolatos szolgáltatásokat szabályozó jogi kereteket, addig a mostanihoz hasonló tragikus balesetek száma csak növekedni fog” - írták.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A liberálisok nyerhették a szlovák választásokat, Orbán barátja csak a második az exit poll szerint
Fico oroszbarát, populista pártja végig vezetett a felmérésekben, a végén mégis kikaphat. Magyar párt nem jutott be a pozsonyi parlamentbe.

Link másolása

Azt lehetett sejteni már egy hete, hogy nagyon szoros lesz a szlovák választás, de azt csak pár napja, hogy a Progresszív Szlovákia (PS) képes megfordítani az állást, és legyőzni a Robert Fico vezette Smert. Az elnökhöz, Zuzana Čaputovához köthető liberális párt, a PS az utolsó napokban fordíthatta meg a meccset, Fico pártja viszont lemaradt a hajrában.

Az első exit pollok (a választőfülkéből kijövő voksolókat megkérdező felmérések) szerint a volt kormányfő, Peter Pellegrini pártja végzett a harmadik helyen, ő a Smerből vált ki. Igor Matovic ex-kormányfő OĽaNO-ja lett a negyedik, a másik liberális párt, a SAS az ötödik, a sok szavazót vesztő szélsőjobbos Republika 6 százalékkal csak hatodik. A Kereszténydemokrata Mozgalom éppen bejutott még a parlamentbe, viszont a szélsőséges SNS kihullott, mint ahogy valószínűleg a magyar pártoknak sem lesz képviselete Pozsonyban.

PS - 23,5%,

SMER - 21,9%,

HLAS - 12,2%,

OĽaNO - 8,0%,

SAS - 6,4%,

Republika - 6,0%,

KDH - 5,3%

Az exit poll a Markíza szlovák kereskedelmi televízióban jelent meg, a Focus ügynökség készítette, hivatalos eredmények később várhatók. A kis különbségek miatt esetleg változhat a sorrend is.

A Median ezt mérte:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk