hirdetés

A Rovatból
hirdetés

Koronavírusban meghalt egy édesanya, aki éjjel-nappal ápolta beteg kislányát

Marika 0-24 órában gondozta a 7 éves Sárát, aki Canavan szindrómában szenved. A kislány most egyedül maradt az édesapjával, a család segítséget kér.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2021. április 16.

hirdetés

Elhunyt egy 39 éves székesfehérvári édesanya koronavírusban, aki 0-24 órában ápolta hétéves, magatehetetlen kislányát - számolt be az RTL Híradó. A kislány Canavan szindrómában szenved. Jelenleg a nagymamája is koronavírusos, kórházban ápolják.

Az anya barátnője, aki egyben kollégája és a család segítője is, megtörten nyilatkozott az RTL Híradónak.

"Amikor megtudtam, hogy meghalt Marika, konkrétan összezuhant a világ. Elsötétült minden. Én olyan őszintén megsirattam, és azóta is. Aznap éjszaka nem is bírtam aludni"

- mondta az RTL Híradónak az édesanya barátnője.

A 7 éves Sárának már korábban szerveztek gyűjtéseket, ugyanis a kislányhoz heti szinten többször is jártak fejlesztők és speciális tápszerekre van szüksége.

Sára nagymamája is koronavírusos, jelenleg is kórházban van, mélyaltatásban. A kislány édesapja most egyedül maradt Sárával, nem tud visszamenni dolgozni, így a család most segítséget kér.

hirdetés

Aki segíteni szeretne, megteheti ITT:

Geszti Béla Csaba

Unicredit Bank

109180010000012257930001

IBAN:HU41 1091 8001 00000122 5793 0001

SWIFT:BACXHUHB

Paypal: [email protected]

Megjegyzésbe: Adomány Geszti Sárának

VIDEÓ: Az RTL Híradó riportjahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Debrecen fideszes polgármestere szerint több milliárdos veszteséget jelentene városának az új lakástövény

A törvény benyújtója szerint „ez egy jó javaslat”, és a pártjából is érkező kritikák ellenére sem hajlandó visszavonni azt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. május 17.

hirdetés

„A lakástörvény most ismertetett módosítása megítélésem szerint elfogadhatatlan, magam sem értek vele egyet” - nyilatkozta az RTL Híradójának Papp László, Debrecen fideszes polgármestere a párttársa, Böröcz László által benyújtott törvénymódosításra.

A városvezető hozzátette, a tárgyalások még tartanak az önkormányzatokkal, bízik benne, hogy lesz még változtatás a javaslatban.

Papp szerint Debrecen esetén akár több milliárd forintos vagyonvesztést is jelentene, ha ez a módosítás megvalósulna.

A városvezető szerint eddig is volt olyan gyakorlat, hogy a korábbi bérlők valamilyen kedvezménnyel juthattak önkormányzati lakáshoz. Ugyanakkor a javaslatban szereplő mértéket elfogadhatatlannak gondolja.

hirdetés

Papp László debreceni polgármester (Fidesz) nyilatkozata:

Nem kíván változtatni a benyújtott törvényjavaslatán Böröcz László, mert szerinte az „egy jó javaslat”

- ezt mondta az RTL Híradónak a fideszes országgyűlési képviselő.

Böröcz elmondta, hogy több tucat polgármesterrel beszélt, akiknek kifejtette a szándékukat a törvénymódosítással.

Hozzátette, a településvezetők főleg azt javasolták, hogy bizonyos típusú ingatlanokat vegyenek ki a módosításból, de konkrétan nem nevezte meg, milyen fajtákról van szó.

Böröcz arról is beszélt, hogy kb. 60 ezer embert érint a javaslat, így akik azt állítják, hogy néhány Fidesz közeli ember kedvéért hoznának új törvényt, azokat kizárólag politikai indokok motiválják.

Böröcz László (Fidesz), a törvényjavaslat benyújtójának nyilatkozata:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

„A Tátra szerelmeseinek arconköpése” – megnyitották a Magas-Tátra sokak által vitatott kilátóját

Az 53 méter magas építményben csúszda és üvegpadló is van, ám a hegyek kedvelőinek egyöntetű véleménye, hogy elcsúfítja a tátrai kilátást.
Fotó: Tatras Tower Facebook - szmo.hu
2021. május 17.

hirdetés

Múlt héten átadták a szlovákiai Csorbatón azt az 53 méteres kilátót, amely rengeteg vitát szült. Tatra Towers Európa egyik legmagasabb kilátótornya, ám továbbra is vizsgálják az építési engedély jogszerűségét - írja a magas-tatra.info.

Az 53 méteres magas építményről 7 tátrai csúcsra nyílik kilátás, egy részén üvegpadlóval rendelkezik, és egy 61 méteres csúszda is van a közepén.

A torony látogatásához belépőt szükséges váltani, amelyhez 8,50 - 13 eurós áron lehet hozzájutni, a csúszdáért plusz 3 eurót kell fizetni.

Az építkezést 2019-ben kezdték meg, és már akkor rengeteg bírálatot kapott, a tornyot ugyanis a Csorba-tó partjához közel építették fel, jelentősen elcsúfítva a Magas-Tátra látképét. Az építkezés leállításáért civil szervezetek indítottak petíciót, amelyet több mint 8 ezren alá is írtak, ám ennek ellenére az építkezés folytatódott. Nem sokkal később azonban újabb botrány tört ki a torony miatt, amikor a beruházó High Tatras Tower társaság az eredetileg a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) Múzeumának kialakítására szánt teret az éttermi szolgáltatásokhoz csatolta.

A Szlovák Köztársaság főügyészsége még mindig vizsgálja a torony építési engedélyének jogszerűségét, az ügyirat anyagát átadta a Poprádi Kerületi Ügyészségnek. A beruházó azonban továbbra is állítja, hogy ugyan változtatások voltak a torony funkcióját illetően, azok csekély mértékűek, az építmény oktatási jellege teljes mértékben megmarad. Emellett az volt a céljuk leírásuk szerint, hogy a tátrai csúcsokat azok számára is közelebb hozzák, akik nem tudnak feljutni a csúcsokra.

Íme a kilátás és a csúszdázás a toronyból:

hirdetés

A Magas-Tátrával foglalkozó Facebook-csoportokban és a torony hivatalos Facebook-oldalán egyaránt főleg elutasító kommentekben adnak hangot a hegyek kedvelői annak, mennyire belerondít a hatalmas építmény a látképbe. A legtöbben korrupciót és kenőpénzeket emlegetnek:

"totál értelmetlen otrombaság...úgy látszik, ott is dúl a pályázatipar."

Egy másik kommentelő szerint "Ez az egyetlen kilátó, amelyet nem egy dombon építettek fel." Többen egyetértenek vele, másikuk ezt szlovák unikumnak nevezte, mivel a hegycsúcsokat pont ugyanúgy látni a kilátó aljából is, mint fentről.

Egy harmadik kommentelő azt írta, hogy a torony "a Tátra szerelmeseinek arconköpése".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Elérhetetlenné vált a HunDub, a 'magyar Facebook'

Hazudnánk, ha azt mondanánk, milliókat, de akárcsak tízezreket is érint a probléma.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. május 17.

hirdetés

Nem elérhető a tavaly decemberben indult magyar közösségimédia-oldal, a HunDub - írja a hvg.hu.

Annak idején nagy csinnadrattával harangozták be a portált, elsősorban a kormányoldali média számolt be róla nagy sikerként. Azóta kiderült, hogy számos biztonsági réssel rendelkezik, ráadásul egy Belize-i offshore cég szerepe is felmerült az alapításkor. Ez a cég egyébként ez év elején ki is szállt a projektből.

A Facebook hasonmásaként működő oldal hétfő koradélután óta elérhetetlen, a valamilyen okból odatévedőket egy hibaüzenet várja.

Arról egyelőre nem tudni, mi történhetett az oldallal. A korábbi felhasználási adatokat nézve jó eséllyel nem a túl sok látogatóval nem bírt el a rendszer.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Tornádó pusztított Orosházán - fotók a károkról

Magyarországon nem túl gyakoriak a tornádók, de ha jön egy, láthatóan nagy pusztítást tud végezni.
Fotók: Paróczai Attila, Szeli László / Metkép - szmo.hu
2021. május 17.

hirdetés

Több helyi forrás alapján nem sokkal hétfő nyolc óra körül az egyik zivatarból tornádó ereszkedett a földre Orosháza belvárosában, a Hajnal utca térségében. A helyszínen több tűzoltóautóval kezdték meg a károk eltakarítását - írja Metkép.

A rövid életű tornádó tetőelemeket szaggatott le és fákat csavart ki tövestől a Hajnal utcában, ahol jelenleg is folyik a kárelhárítás.

Személyi sérülésekről nem érkezett hír.

Képek a helyszínről:

Videó a tornádó utáni károkról:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: