hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Korlátozás nélkül látogatható a vadászati világkiállítás

A vadászati világkiállítás mentesül a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések alól - tartalmazza az a kormányrendelet-módosítás, amely kedden jelent meg a Magyar Közlönyben.

Link másolása

hirdetés

A módosítás értelmében a szeptember 25. és október 14. között megrendezendő "Egy a Természettel"

Vadászati és Természeti Világkiállítás és a kapcsolódó rendezvények programjai járványügyi korlátozások és védettségi igazolvány nélkül látogathatók lesznek.

A sikeres magyar oltási programnak és a járvány elleni hatékony védekezésnek köszönhetően Magyarország az elmúlt hetekben több nagyszabású és sikeres eseményt - így az augusztus 20-i Szent István-napokat, a FEI négyesfogathajtó Európa-bajnokságot, valamint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust - is rendezhetett, amelyeken több százezer látogató vett részt.

A húsznapos világkiállítás előkészületei a terveknek megfelelően, ütemszerűen zajlanak, tizenegy nap múlva pedig megnyitják a kapukat.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

A vizsgálatok szerint biztos, hogy támadás érte az előválasztás online rendszerét az első napon

A megnövekedett forgalom 41 százaléka „nem rendeltetésszerű” volt, ugyanakkor a választást lebonyolító aHang elismeri: ők sem voltak eléggé felkészülve egy lehetséges támadásra.

Link másolása

hirdetés

Az ellenzéki előválasztást megszervező aHang szervezet az Előválasztás 2021 Facebook-oldalon közzétette a voksolás első napján történt technikai fennakadásról szóló jelentést.

Ennek egyik legfontosabb megállapítása, hogy

(a vizsgálat) kétséget kizáróan bizonyítja, támadássorozat valósult meg az előválasztást is kiszolgáló infrastruktúra ellen. Az is nyilvánvaló, hogy ezek a támadások a legfontosabb pillanatokra voltak időzítve

– írják Frész Ferenc kiberbiztonsági szakértő vizsgálatai alapján. A jelentésben azt is kiemelik, hogy Frész ellenszolgáltatás nélkül az ügy társadalmi fontosságát mérlegelve, haladéktalanul elvállalta ezt a feladatot.

Az aHang aktivistái ugyanakkor nem kenik el lehetséges felelősségüket az ügyben, mikor azt írják, hogy fel lehetett volna jobban is készülni egy hasonló esetleges támadásra.

Az is igaz, hogy az elmúlt időszakban elsősorban a szoftverünk véglegesítésére koncentráltunk, hogy elvégezzük a közelmúlt politikai döntései nyomán szükséges változtatásokat/fejlesztéseket, ami szintén nem könnyítette meg a mindenre kiterjedő előkészítést.

hirdetés
Végeredményben a jelentésből is látszik, hogy a szerverszoba-szolgáltató infrastruktúráját terhelte túl a támadás, ami ellen más konfigurációval sem tudtunk volna semmit tenni (hiszen a rendelkezésünkre álló – legnagyobb csomag – sávszélességének többszörösét továbbították a szerverek felé)

– emellett rendszereink eredetileg tervezett kapacitása bőven kiszolgálta volna az előválasztás megvalósítását” – írják.

„Támadási minták tapasztalhatóak a forgalomban, de ezek egyike sem hálózati túlterhelés, sokkal inkább a kiszolgálók és az alkalmazás sérülékenységeit letapogató próbálkozások voltak. A megnövekedett forgalom, melynek 41%-a nem rendeltetésszerű volt, valamint a szerverek internetkapcsolatának alulméretezése és a belső szinkronizáció hiányának együttese okozta a leállást” – olvasható a közleményben, amely ITT részleteiben is elolvasható.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Rekordmagasra nő a gázolaj ára, de a benzin is drágább lesz

Szerdától 9 forinttal emelkedik a gázolaj ára, így átlagosan 470 forintba kerül majd egy liter. Ilyen magas még sose volt.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2021. szeptember 27.


Link másolása

hirdetés

A benzin ára nagyjából fele annyival, 4 forinttal emelkedik, így a 95-ös benzin literenkénti átlagára 459 forint lesz, ilyen magas két héttel ezelőtt volt, ami akkor szintén rekordnak számított. Minderről a Holtankoljak.hu számolt be, ahol nyomon követik az üzemanyagárakat, néhány naponta raknak ki bejegyzést az aktuális változásokról.

A mostani drágulás mögött két tényező áll, az egyik hogy a forint gyengült a dollárral szemben, a másik pedig, hogy az egész világon felment a nyersolaj ára.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Már több mint félmillióan vettek részt az ellenzéki előválasztáson

Az előválasztás hetedik napján, vasárnap valamivel kevesebben szavaztak a sátraknál, mint szombaton, online viszont ismét rekord dőlt.

Link másolása

hirdetés

Vasárnap kicsit több mint 75 ezerrel nőtt az előválasztáson leadott szavazatok száma, így már 515 ezren adtak le szavazatot - írják a szervezők a hivatalos Facebook-oldalon. Az Országos Előválasztási iroda közlése szerint 55 ezren szavaztak sátorban, interneten keresztül pedig 20 ezren. Az eddigi rekordnap a szombat, amikor 89 ezren szavaztak összesen.

Kedden este 8-kor zárják az urnákat

Mivel az előválasztás első két napján nem működött a rendszerük, meghosszabbították az első kört két nappal, így szeptember 28-án is lehet még szavazni a sátraknál és online is. A szervezők szerint már percek alatt lefolyik az internetes voksolás, amit itt lehet megtenni, a sátrak listáját pedig erre az oldalra tették fel.

Szerda reggel kezdik számolni a szavazatokat, a képviselőjelöltek állásáról folyamatosan közvetítenek majd, késő délutánra elvileg az is kiderül, hogy mennyi szavazatot kaptak a miniszterelnök-jelöltek. Ezután a jelöltek három napig fellebbezhetnek, így végleges eredményre csak a hét vége felé lehet számítani, a végén eldől, hogy kik lesznek a közös jelöltek a 106 választókerületben, a három legtöbb szavazatot kapó miniszterelnök-jelölt pedig újra megmérkőzik október 4. és 10. között, amennyiben az első körben senki nem szerzi meg a szavazatok több mint 50 százalékát.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Orbán Viktor jelentette be, hogy már 700 ezren aláírták a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót

A miniszterelnök felszólalt a pesterzsébeti református templom felszentelésén is.

Link másolása

hirdetés

A kormánypártok az ellenzéki előválasztással szemben indították a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót. Szombaton Orbán Viktor is aláírta, most pedig arról posztolt, hogy rajta kívül 700 ezren döntöttek még így. A bejegyzést úgy kommentálta, hogy

nem hagyjuk, hogy visszatérjen a Gyurcsány-korszak!

Amellett, hogy a kormányfő most aktívan beszállt ebbe a kampányba, felszólalt a pesterzsébeti református templom felszentelésén is, ahol azt pedzegette, hogy a hanyatló nyugat számára a templomépítés jelent megoldást. Részletek az alábbi cikkünkben:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: