HÍREK
A Rovatból

Kitört a gázháború is, Moszkva azzal fenyegetőzik, hogy egekbe emeli az Európába irányuló gáz árát

Kérdés, hogy Magyarország ezek után beleáll-e az Oroszországot sújtó európai szankciókba.

Link másolása

Kedden jelentette be Németország az eddigi legsúlyosabb szankciót Oroszországgal szemben, amely elismerte a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadár területek függetlenségét, és csapatokat vezényelt oda.

Olaf Scholz német kancellár keddi bejelentése szerint Németország azonnali hatállyal felfüggeszti az Északi Áramlat-2 földgázvezeték üzembe helyezésének folyamatát.

Nem sok időt kellett várni az orosz válaszra sem. Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese a Twitteren Scholz bejelentésére azt írta:

"Üdv a szép új világban, ahol az európaiak hamarosan 2000 eurót fognak fizetni 1000 köbméter földgázért".

Ez a HVG szerint jelentős emelés lenne, a Gazprom ugyanis tavaly augusztusban még úgy számolt, hogy 269,6 dollárt kell majd fizetni ezer köbméter gázért. December végén egyébként 2000 euró közeli, rekord magasra ment fel a gáz ára, Medvegyev tehát azt pedzegeti, hogy akár állandósulhat is ez a helyzet, amennyiben komoly szankciókat vezetnek be Oroszországgal szemben.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Magyar Péter: Odajött egy radiológus, hogy kirúgással fenyegették őket a nyíregyházi kórházban, ha kimennek a Tisza Párt rendezvényére
A mátészalkai fórumon arról beszélt, hogy egyre többen mernek kiállni annak ellenére, hogy fenyegetik az embereket és körlevelek mennek ki a közintézményektől, a kormánypárti polgármesteri hivatalokból, iskolákból, óvodákból és kórházakból.

Link másolása

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében folytatja a héten az országjárást Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke szerda délelőtt Mátészalkán tartott egy fórumot.

Magyar itt többek között beszélt az egészségügy helyzetéről is, említve a bezárt szülészeteket, illetve a légkondicionálás nélküli műtőket, és a nem működő lifteket is.

A politikus szerint a kormány mindent megpróbál elfedni propagandával, és ez sok helyen működik is.

„De szerintem Önök is látják, hogy napról-napra többen vagyunk. (..) Egyre több magyar ember mer kiállni, nem fél, annak ellenére, hogy fenyegetik az embereket. Itt is, Szabolcsban is, de egyébként Békésben, Baranyában, az összes megyében. Köremailek mennek ki a közintézményektől, a kormánypárti polgármesteri hivatalokból, iskolákból, óvodákból és kórházakból.

Tegnap odajött hozzám egy radiológus-orvos, hogy hogyan fenyegették őket a nyíregyházi kórházban, hogy ha ki mernek menni a Tisza Párt rendezvényére, akkor el fogják őket bocsátani.

Milyen kórház igazgatóink vannak, mikor szinte nincs orvos, szinte nincs ápoló, és képes megfenyegetni a saját kollégáit 2024-ben az Európai Unióban, hogy ne merjen kimenni egy politikai rendezvényre.”

Az idézett rész Magyar Péter élő bejelentkezésében a 18.40 körül hangzik el.

Az ügyben megkerestük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház Nyíregyházi Jósa András Tagkórházát is, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
Mi történhetett? Orbán Viktor telefonon tárgyalt Zelenszkijjel
A magyar miniszterelnök és az ukrán elnök áttekintették a magyar-ukrán kapcsolatok minden fontos elemét. A tárgyalás kiemelt témája a háború és béke kérdése volt.

Link másolása

Telefonon tárgyalt egymással szerdán Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke, írja az MTI a miniszterelnök sajtófőnökének tájékoztatása alapján.

Havasi Bertalan közleménye szerint a megbeszélés során áttekintették a magyar-ukrán kapcsolatok minden fontos elemét. A tárgyalás kiemelt témája a háború és béke kérdése volt.

Orbán Viktor megerősítette, hogy Magyarország kész hozzájárulni minden olyan kezdeményezéshez és erőfeszítéshez, amely elvezet a békéhez.

Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij megegyeztek abban, hogy a kétoldalú konzultációkat folytatni fogják, áll a közleményben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Karácsony Gergely beleállt Magyar Péterbe: szerinte korrupció gyanújába keveredett lobbistákat akar a Fővárosi Közgyűlésbe küldeni
Felszólította őt és Vitézy Dávidot is, hogy húzzák le fővárosi listájukról „a kijáró embereket”. Vitézy a zuglói polgármester felemlegetésével vágott vissza.

Link másolása

Korrupció és kartellezés gyanújába keveredett cégek lobbistáit akarja a Fővárosi Közgyűlésbe küldeni Magyar Péter és Vitézy Dávid Karácsony Gergely szerint.

A főpolgármester szerda délután a Magyar-, illetve a Vitézy-féle budapesti listája kapcsán azt írta a Facebook-oldalán:

„Egészen megdöbbentő, hogy kiket akarnak a Fővárosi Közgyűlésbe küldeni a magukat ellenzékieknek mondó politikusok: korrupció és kartellezés gyanújába keveredett cégek lobbistáit.

Magyar Péter fővárosi listájának második helyén egy olyan cég jogtanácsosa áll, akivel szemben korábban épp a BKV indított versenyhivatali eljárást kartellezés miatt. Ez a cég pár hete, éppen a jogtanácsos közreműködésével még azért lobbizott, hogy ne tudjam teljesíteni a budapestieknek tett ígéretemet, és a Fővárosi Közgyűlés ne fogadja el a dunai hajózási káoszt felszámoló új rendeletet, amely végre a budapestiek érdekeit részesíti előnyben a turistahajókat üzemeltető cégek érdekeivel szemben. Vitézy Dávid listáján pedig egy autómegosztó vállalkozás ügyvezetője szerepel, amely cégnek egy Fidesz-közeli oligarcha a tulajdonosa, aki ellen korrupció és pénzmosás gyanúja miatt folyik eljárás. Ez a cég az elmúlt években folyamatosan a saját érdekeit szolgáló szabályozásért lobbizott a fővárosnál, természetesen sikertelenül.”

A főpolgármester szerint „a cégérdekeket képviselő lobbistáknak nincs helye a közgyűlésben, ezért felszólította Magyar Pétert és Vitézy Dávidot, hogy húzzák le fővárosi listájukról „a kijáró embereket”.

Karácsony bejegyzésére azóta reagált Vitézy is, miután szerinte a főpolgármester a posztban egyszerre támadta be Magyar Péter listáját és az általa vezetett fővárosi listát. Ő a bejegyzésében azt írta válaszul:

„Az általad vezetett DK-MSZP listán szerepel az a Horváth Csaba zuglói polgármester, aki jelenleg is gyanúsított két súlyos korrupciós bűncselekményben. Ezek után azzal kritizálni minket, hogy Budapest első elektromos autómegosztójának sikeres vezetője, a piacon már bizonyított szakember szerepel a listánkon, pontosan annak a pártpolitikai mocsárnak a példája, amitől meg kell szabadítani Budapestet.

Persze értem, mi történik. Minden eddiginél szorosabb pórázra kötött a közös listával a Demokratikus Koalíció és most ereklyeként hordoznak körbe az országon, Dobrev Klára Salgótarján után ma Tatabányán mutat be legújabb zsákmányként a főtéren. Minden empátiám a tiéd, nincs annyi unikum, amivel ezt el lehetne viselni. De ha már pont 2024 tavaszán tagozódtál be véglegesen a DK-MSZP szövetségbe, kérlek, viseld méltósággal, ahelyett, hogy Magyar Pétert vagy engem támadsz.”

Vitézy a bejegyzésben azt is hozzátett, hogy a Fővárosi Közgyűlésben „köztörvényes bűncselekményekkel gyanúsított politikusok helyett olyan szakemberekre van szükség, akik már bizonyítottak a maguk területén”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Meg akarták tiltani, hogy videó készüljön a Budapestre hívott holokauszttagadó iráni exelnökről
Mahmúd Ahmadinezsádot akkor videózták le, amikor éppen távozott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről. A politikus még integetett is a felvétel készítőjének.

Link másolása

Le akarta tiltani a rendőrség, hogy videó készüljön arról, ahogy Mahmúd Ahmadinezsád és delegációja elhagyja a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, írja az atv.hu. Az iráni nukleáris fegyverkezés atyja, aki szerint Izraelt el kell törölni, a holokauszt pedig nem létezett az NKA meghívására érkezett Budapestre, és „közös értékek a globális környezetben” témában tartott előadást.

A zártkörű tanácskozást követően készülhetett az a videó, ami nemrég felkerült az iráni Dolatebahar hírportál Instagram-oldalára. A felvétel ismeretlen készítőjét többször arra utasítják, hogy ne készítsen felvételt.

„Nem hallotta az utasítást, az mondták, hogy ne videózzon” – mondja a rendőr videósnak, miközben az iráni exelnök a kocsiba ülve integet a felvétel készítőjének.

A videót itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET: