HÍREK
A Rovatból

Kiderült, mi robbant fel Szentpéterváron

Az orosz sajtó szerint nincs arra utaló jel, hogy szabotázs történt volna.

Link másolása

Mint megírtuk, hatalmas robbanás történt Szentpétervár közelében szombaton. Az óriási tűzgolyóról több felvételt is feltöltöttek a Twitterre.

Mostanra kiderült, mi okozta az óriási robbanást. A régió kormányzója, Alekszandr Drozdenko a Telegramon azt írta,

a Berngardovka és Kovalevo közötti gázvezetékben nyomáscsökkenés lépett fel, emiatt keletkezett tűz.

Tájékoztatása szerint a tűzoltók már dolgoznak a tűz eloltásán, a gázvezeték meghibásodásának pontos okát pedig még vizsgálják. A RIA orosz portál szerint nincs arra utaló jel, hogy szabotázs történt volna.

A kormányzó megnyugtatta a lakosságot, hogy a tűz nem jelent veszélyt enkire, és valószínűleg a környező erdőterületeket sem fenyegeti.

Forrás: Fox News

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
„Ez a kapitalizmus” - mondta Fónagy János államtitkár, miután kirúgtak 609 embert az iváncsai akkugyárból
Az államtitkár szerint ha jól megy egy üzem, akkor felveszik az alkalmazottakat, ha meg rosszul megy valahol a világban, és ez a magyar gazdaságban és egy magyar üzemben érződik, akkor bizony elbocsátják az embereket.

Link másolása

A kereslet visszaesése miatt kellett elküldeni munkásokat az iváncsai akkumulátorgyárból - közölte a koreai cég az RTL Híradóval.

A híradónak azt is elárulták, hogy hétfőn 609 kölcsönzött munkavállalóval bontottak szerződést. Az LMP szerint a gyárnak vissza kellene fizetnie a több milliárd forinnyi állami támogatást, amit munkahelyteremtésre kaptak.

Fónagy János államtitkár szerint ami Iváncsán történt, az a kapitalizmus velejárója.

„Hogyha jól megy egy üzem, akkor felveszik az alkalmazottakat, ha meg rosszul megy valahol a világban, és ez a magyar gazdaságban és egy magyar üzemben érződik, akkor bizony elbocsátják az embereket. Ez a kapitalizmus.”

- mondta Fónagy a tömeges kirúgások kapcsán.

Az egyik legnagyobb munkaerő-közvetítő cégénél azt mondják, hogy betanított munkásként most éppen nem egyszerű elhelyezkedni a magyar munkaerőpiacon.

"Bármennyire is úgy tűnik, hogy az új beruházások generálnak annyi új munkahelyet, ez jelen pillanatban nem egészen így van. A beruházások elhúzódtak, a felfutási tervek úgy néz ki, hogy inkább a következő évre, tehát 2025-re vagy 26-ra halasztódtak"

- mondta Nógrádi József, a Trenkwalder cégcsoport kereskedelmi igazgatója az RTL Híradónak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Versengve gúnyolódott Magyar Péteren a DK és a Fidesz a parlamentben
Arató Gergely (DK) bírálta napirend előtt a kormánypártokat, de kitért Magyar Péterre is. Erre reagált a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Dömötör Csaba is, aki szerint Magyar Péter olyan, mintha egy végtelenített DK-közleménygenerátort kellene hallgatni.

Link másolása

A parlament hétfői ülésén DK és a Fidesz egy-egy képviselője egymás sarkára lépve igyekezett a másik politikai oldalhoz kötni a Tisza Párt alelnökét, pedig eddig szóba sem került a neve az Országgyűlésben.

Arató Gergely (DK) bírálta napirend előtt a kormánypártokat, azt hangoztatva, hogy az Európa-politikájuk Európa szétveréséről és gyengítéséről szól.

A DK politikusa szerint róla annyit lehet tudni, hogy ellenzi a jogállami eljárásokat, s nem szeretné, ha egy hatékonyabb Európa lenne.

„Mintha Orbán Viktort hallanánk napszemüvegben”

– mondta Magyar Péterről Arató, aki szerint a TISZA Párt politikusa igazából egy hígított Fideszt testesít meg, ugyanis azt mondta, júniusban „a választók nem csak a Fidesz és a Fidesz light közül választhatnak”.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy reagált Arató felszólalására, hogy a Fidesz és a kormány Európa-politikája arról szól, hogy erős Európát szeretnének és benne erős Magyarországot.

Magyar Péterről pedig ezt mondta:

„Az az érzésünk, mintha egy végtelenített DK-közleménygenerátort hallgatnánk”.

Dömötör arra is kitért, hogy februárban Magyar Péter nyilvánosságra hozta azt a felvételt, amit volt feleségéről, Varga Juditról készített.

Ez az ember lehallgatta a gyermekei anyját, a saját feleségét, milyen ember az ilyen?

– tette fel a kérdést a parlamentben Dömötör.

(via Blikk)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: A Fidesz lakosságcserét hajt végre, amikor külföldi vendégmunkásokat hoz, és még több magyart kényszerít külföldre
A TISZA Párt politikusa szerint ha egy ország a munkaerőhiányát így akarja megoldani, akkor vége van a magyar gazdaságnak és a magyar vidéknek. A végén egy összeszerelő műhely leszünk, egy gyarmat.

Link másolása

Magyar Péter Keszthelyen folytatta országjárását, ahol többek között beszélt arról, hogy a kormány ázsiai vendégmunkásokat hoz be Magyarországra ahelyett, hogy a külföldre vándorolt magyarokat megpróbálná hazacsábítani.

"Magyar felidézte, hogy csak Debrecenbe 40 ezer vietnámi, thaiföldi és egyéb vendégmunkás jön, hogy akkumulátorgyárat építsenek (...). Azon kívül, hogy nem kérdezték meg az ott lakókat, hogy akarnak-e akkumulátorgyárat vagy munkásszállókat, ez irtózatos társadalmi feszültségeket fog okozni. Mellette még jobban tönkreteszi az egyébként is alacsony magyar bérszínvonalat"

- mondta a TISZA Párt politikusa Keszthelyen.

"Ha egy ország a munkaerőhiányát így akarja megoldani, akkor vége van a magyar gazdaságnak és a magyar vidéknek. A végén egy összeszerelő műhely leszünk, egy gyarmat. Mert ez csak a multi cégeknek az érdekeit szolgálja (...). A Fidesz lakosságcserét hajt végre, amikor külföldi vendégmunkásokat hoz, és még több magyart kényszerít külföldre"

- tette hozzá Magyar Péter a hétfői beszédében.

Szerinte ez egy főbenjáró bűn, amit csinál a kormány, és tényleg vége lesz így a magyar vidéknek.

"Mindenesetre nagyon szeretném, ha ezt másképp csinálnák. Mi szeretnénk egy társadalmi szerződést, szeretnénk létrehozni egy olyan programot, amit le tudunk tenni a magyar emberek előtt. A kormány azt hazudja, hogy 2030-ra utolérjük Ausztriát. De én azt mondom, hogy kezdjük kicsiben, próbáljuk meg Romániát visszaelőzni. Mi szeretnénk felnőttnek nézni az embereket, hogy egy normális Magyarországra szavazzanak"

- mondta Magyar Péter Keszthelyen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor gratulált a békés választáshoz a csádi elnöknek, aki véres harcok után győzött
Mahamat Déby a hétvégén lezárult elnökválasztáson a voksok 61,3 százalékával nyert, míg fő ellenfele, egykori kormányfője, Succès Masra 18,53 százalékot kapott.

Link másolása

A magyar miniszterelnök gratulált a békés választáshoz a csádi elnöknek, Mahamat Déby-nek, aki véres harcok után kapott 61 százalékot a hétvégi helyi választásokon.

A magyar miniszterelnök X-en közzétett levelét a Telex szúrta ki.

Déby a hétvégén lezárult elnökválasztáson a voksok 61,3 százalékával nyert, míg fő ellenfele, egykori kormányfője, Succès Masra 18,53 százalékot kapott a BBC News szerint.

A harcokról érkező hírek azért érdekesek, mert éppen Csádot nézte ki a magyar kormány, hogy katonai missziót telepítsen Afrikába.

Orbán Viktor ezt írta a levelében:

„Gratulálok @GmahamatIdi Elnöknek és a csádi népnek a mostani békés választásokhoz. Ez egy fontos lépés az átmenet folyamatában. Magyarország továbbra is támogatni fogja Csádot a Száhel régióban való biztonság és stabilitás megerősítésének létfontosságú munkájában a soron következő magyar EU-elnökség alatt.

#Biztonság, #Stabilitás, #Száhel!”


Link másolása
KÖVESS MINKET: