hirdetés

HÍREK

Kiakadtak a britek: Boris Johnson egy luxusvillában nyaral és festeget, miközben egy jelentés megállapította, hogy félrekezelte a járványt

Már maga a jelentésben szereplő megállapítások is felháborodást okoztak az országban, ezt csak tetőzte az, hogy a kormányfő reakció helyett Spanyolországban pihen.

Link másolása

hirdetés

Mélyen felkavarták Nagy-Britanniában a koronavírus áldozatainak hozzátartozóit azok a fotók, amelyeken az látható, hogy a brit miniszterelnök képet fest a nyaralásán - írja a CNN.

Boris Johnson a hírek szerint a spanyolországi Marbella városában nyaral családjával egy luxusvillában. A minap pedig olyan fotók jelentek meg, amelyeken a kormányfő a teraszon fest egy festővászonra. Persze a brit sajtó sem hagyta ezt szó nélkül, a Mirror bulvárlap például címlapra tette a fotót ezzel a szöveggel:

"Az ország válságban van, az emberek halálát okozó, elbaltázott járványkezelését pedig a gyászoló családok és a parlamenti képviselők is elítélik. Hol van most a miniszterelnök? A festőszettjével játszik a milliárdos haverja villájában. Jól szórakozol, Boris?"

Már mémek és karikatúrák is megjelentek arról, hogy Johnson sokak szerint otthagyta a válságban lévő országot és elvonult pihenni, mintha semmi gond nem lenne.

A britek felháborodását az váltotta ki, hogy a miniszterelnök semmit nem reagált arra, hogy egy friss jelentés szerint a koronavírus-járvány korai szakaszának kezelése az Egyesült Királyság történetének egyik legsúlyosabb közegészségügyi kudarca volt.

Ezt a képviselőház tudományos és technológiai bizottsága, valamint az egészségügyi bizottság állapította meg, a vizsgálat során pedig arra jutottak, hogy a Johnson-kormány elhibázott döntései emberéletek ezrébe kerülhetett.

A koronavírus áldozatainak gyászoló családjai által létrehozott csoport (Covid-19 Bereaved Families for Justice) mélységesen felháborodott azon, hogy miközben ez a jelentés nyilvánosságra került, ők pedig ennek hatására arra gondolnak, hogy még velük lehetnének a szeretteik, ha a kormány más döntéseket hoz az első hullám idején, a kormányfő egy tengerparton pihen.

"Nagyon felkavaró nekünk, akik elveszítettük a szeretteinket, azt látni, hogy a miniszterelnök egy luxusvillában festeget, ahelyett, hogy reagálna a jelentés lesújtó megállapításaira"

- közölték, és hozzátették, ahhoz, hogy Johnson részvétnyilvánításának legyen értelme, el kellene rendelnie egy vizsgálatot.

A kormányfő helyett Oliver Dowden, a Konzervatív Párt társelnöke kért elnézést azoktól a családoktól, akik elveszítették hozzátartozóikat.

"Nyilvánvalóan sajnálom, ahogy a miniszterelnök is sajnálja ezt"

- mondta a Sky Newsnak.

Elismerte, hogy a kormány ma már másképp tenne bizonyos dolgokat, de hozzátette, hogy ez egy példátlan válság volt, és nem állt rendelkezésükre egy tökéletes szabálykönyv, amelyet követhettek volna. Ugyanakkor fontosnak tartja a jelentést, és azt ígérte, hogy a kormány kielemzi és reagálni fog a megállapításokra.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Elindult a Kutyapárt Békemenete, a cenzúra szabadságát és a sajtó eltörlését is szeretnék, valamint felelőtlen minisztériumokat

Ma három nagy október 23-i megmozdulás van Budapesten: A Fidesz Békemenete, az ellenzék közös rendezvénye és a Kutyapárt Békemenete.

Link másolása

hirdetés

A Kutyapárt idén is kiáll a kormány politikája mellett és minden más ellen, de vannak más ügyek is, amelyek mellett kiállnak a negyedik Békemenetükkel. Szeretnék például a cenzúra szabadságát és a sajtó eltörlését, illetve felelőtlen minisztériumokat Budapesten és az űrbéli viszonyok megszüntetését is követelik.

Az Oktogonról indult a menet 12-kor, ahonnan a résztvevők a Széll Kálmán térre vonulnak át 15 óráig.

VIDEÓ: Az eseményről

Kattints a "Meftekintés Facebookon" feliratra.

hirdetés

A Kétfarkú Kutya Párt békemeneteKözzétette: Szeretlek Magyarország – 2021. október 23., szombat


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Kövesd élőben: tízezres tömeg halad az Orbán-beszéd helyszíne felé a Fidesz Békemenetén

A Civil Összefogás Fórum Békemenete 14 órakor indult a Műegyetem rakpartról. A beszéd elvileg fél négykor lesz az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkánál.

Link másolása

hirdetés

Elindult a Civil Összefogás Fórum áltel szervezett kormánypárti felvonulás, az október 23-i Békemenet Budapesten.

ÉLŐ: A Békementről

A vonuló tömeg a Kálvin téri és az Astoriánál lévő óriáskivetítőn a 2006-os eseményekről készült felvételeket nézheti meg.

Beszámolók szerint a gyülekezők vidéki települések neveiről készült feliratokat tartottak, de látható volt magyar és székely zászló is, és Stop Gyurcsány feliratú táblák is felbukkantak. A vidékieket buszok hozták a fővárosba. A tömeg egy részét már a hivatalos indulás előtt felengedték a Szabadság hídra, miközben sokan távolabbi helyszíneken várakoztak, hogy csatlakozzanak a tömeghez - írja a Telex.hu.

A tervek szerint 15:30-ra érnek az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkára, ahol Orbán Viktor mond beszédet.

hirdetés

Az MTI beszámolója szerint a menet indulása előtt a Szabadság híd budai hídfőjénél egy Csepel teherautó platójáról Csizmadia László, a CÖF-CÖKA vezetője az összegyűlt tömegnek azt mondta: "készek vagyunk együtt" az európai zsidó-keresztény civilizáció megvédésére.

A résztvevők egy kifeszített molinó mögött sorakoztak fel, amelyen Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök arcképe, egy 2006-os lovasrohamot ábrázoló fotó és a "Soha többé!" szöveg szerepel.

A Békemenet - a szervezők korábbi közlése szerint - a Műegyetemtől a "2006-os terror" útvonalán halad az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkára. Ezen a helyszínen mondja el ünnepi beszédét Orbán Viktor miniszterelnök.

"A Békemenet fő üzenete a baloldali ellenzék felé, hogy soha többé állami terrorra és diktatúrára nincs szükségünk. STOP. Brüsszel felé üzenjük, hogy a nemzetek népei felett nem uralkodni kell, hanem értük szolgálni"

- írják a Fidesz Békemenetének Facebook-eseményében.

Fotókon a Békemenet vonulása:

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Hadházy Ákos: „Felkerestem néhány helyszínt, ahová most mennének a felkelők, ha ma élnének”

A politikus a közösségi oldalán megosztott fotók mellé azt is megírta, hogy szerinte most hogyan lehetne megváltoztatni a jelenlegi politikai helyzetet.

Link másolása

hirdetés

Különleges túrát tett Hadházy Ákos október 23. alkalmából. A politikus a közösségi oldalán számolt be róla. Mint írja:

"A hivatalos állami megemlékezéseket azokon a helyeken celebrálják, ahová az 56-os hősök mentek 65 éve. Én viszont felkerestem néhány helyszínt, ahová most mennének a felkelők, ha ma élnének."

A túra során elment az Orbán-család hatvanpusztai birtokához, az alcsúti golfklubhoz, a felcsúti stadionhoz, a Kunigunda utcába, a köztévé székházához.

A választási esélyekről is ír:

"Vannak, akik azt mondják, ezt a rendszert csak forradalommal lehet megdönteni. Én azt mondom, hogy ez az, amit mindenképpen el kell kerülni. De a tisztességes választások feltételeit kemény és határozott nyomásgyakorlással kellett volna kikényszerítenünk. Az elmúlt években ezt nem tettük meg, és valljuk be, alig tettünk érte valamit. Emiatt van az, hogy a gyalázatos kormányzati teljesítmény, az alig leírhatóan nagy korrupció, a széteső állami szolgáltatások ellenére sajnos még mindig kétesélyes a 2022-es választás.

Az ellenzék viszont most úgy döntött, hogy harmadszorra is megpróbálja a kormány által diktált, tisztességtelen, egyenlőtlen feltételek mellett legyőzni a Fideszt. Erre szerencsére most a végre együttműködő pártok és az előválasztáson kiválasztott jelöltek miatt több az esély, mint korábban.

A politikus úgy véli, hogy ehhez még sokat kell tenni. Bár nem kell elmenni Felcsútra, elég kimenni október 23-án a belvárosban a pártok közös naggyűlésére vagy éppen a Kétfarkú Kutyák békemenetére.

hirdetés

Ám szerinte ezt követően:

"rengeteg lesz a munka, aktivistának jelentkezni és további aktivistákat keresni, szervezni és szerveződni, aztán szórólapokat hordani és plakátokat ragasztani, pultozni és kopogtatni. Ha elegen leszünk, nyerhetünk.

És akkor nem forradalmároknak kell kikergetni ezekről a helyszínekről a tolvajokat, hanem törvényekkel a parlament fogja ezt megtenni"

- véli Hadházy. A képviselő foókat is készített a "túra" helyszínein, amit a a közösségi oldalán osztott meg.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Gyurcsány Ferenc: Nagy Imre életáldozata helyébe Révész Máriusz fejsérülése lépett

A DK elnöke a kormányt kritizálta az október 23-i posztjában.

Link másolása

hirdetés

"“Bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek” - idézhetnék Jézus szavait 1956 mártírjai, ha látnák az Égből, mi történik az ő forradalmunk emlékével idelenn" -írja Gyurcsány Ferenc a posztjában, amiben az 1956-os forradalmat és a jelenlegi Magyarországot hasonlította össze.

„Nagy Imre életáldozata helyébe Révész Máriusz fejsérülése lépett, a Corvin közi ellenállók képe helyett egy kiállított tankot 15 évvel ezelőtt elindító és azzal randalírozó nyugdíjas alakja ugrik fel az ünnep reggelén az egyik vezető hírportálon.”

A 2006-os őszi eseményekről azt írta, hogy „a pesti utcán randevúzott a jogos állampolgári felháborodás, az önmagáért való erőszak és a szervezett államcsíny kísérlet. A határok sem az akkori szándékokban, sem a valóságban nem voltak világosak. Keveredett a szándék, keveredett tömeg. Egyik keverte a másikat és vissza.”

Gyurcsány szerint 15 évvel ezelőtt a „nemes lázadás találkozott a törvénytelen és a törvényes erőszakkal”. „Ez utóbbi jogszerű és jogsértő formájával egyaránt. Anélkül, hogy mindez ellentmondás lenne”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: