News here

HÍREK

Katar pénzt ad vissza azoknak a szurkolóknak, akik a körülmények miatt rosszul érzik magukat

Volt, aki hiába foglalt szállást, azt mondták neki, hogy betelt az összes hely a szurkolói faluban.

Link másolása

Katar pénzvisszatérítést kínál azoknak a rajongóknak, akik átverve érzik magukat, amiért fémkonténerekből és a vékony sátrakból álló rajongói falvakban laknak, amik úgy néznek ki, mintha egy zenei fesztiválra érkeztek volna.

A világbajnokságra érkező legtöbb szurkolót nem nyűgözte le a látvány, amikor először meglátták a szurkolói falvakat.

Azoknak, akiknek a fémkonténerekben kell lakniuk éjszakánként közel 100 ezer forintot kellett kifizetniük.

A rajongók képeket és videókat osztanak meg a közösségi oldalakon, amik azt mutatják, hogy a szálláshelyüket nem sikerült időben befejezni.

A szurkolók arról is panaszkodtak, hogy a szállásfoglaláskor olyan létesítményeket is ígértek, amik meg sem épültek. Ilyen például a teniszpálya, a színház és edzőterem. Más rajongók olcsó műfüvet találtak felszakadva, de az sem ritka, hogy a törmelékeket sem szállították el az esemény kezdetéig.

Legalább egy szurkolói falu még a világbajnokság kezdete után is építés alatt állt. De nem csak a kinézettel van probléma. Sok szurkoló arról panaszkodott, hogy hiába van lefoglalt szállásuk, órákba telik, mire sikerül bejelentkezniük.

Válaszul a katari szervezők teljes visszatérítést és ingyenes alternatív szállást ajánlottak fel a boldogtalan szurkolóknak, akiket a rossz körülmények és a hosszú várakozási idők „súlyosan érintenek”.

Arra is volt példa, hogy valakinek azt mondták a szurkolói faluban, hogy betelt az összes hely, pedig volt lefoglalt szálláshelye.

A LADbible-nek nyilatkozva a szervezők a rengeteg probléma miatt a „tulajdonosokat és beruházók hanyagságát” tették felelőssé.

Az esemény szóvivője elmondta, hogy a szurkolói falvakat független cégek működtetik. Megerősítette, hogy a nehéz helyzetbe került szurkolóknak visszatérítést és ingyenes szállást kínálnak tartózkodásuk hátralevő idejére.

„Tisztában vagyunk vele, hogy számos focirajongó csak későn tudta elfoglalni szálláshelyét a tulajdonos és az üzemeltető hanyagsága miatt. Teljes visszatérítést, valamint alternatív szállást ajánlunk azoknak a szurkolóknak, akiket súlyosan érint ez a probléma, ami a tartózkodásuk ideje alatt ingyenes lesz"

- nyilatkozta a szóvivő.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


HÍREK
33-Ft-tal olcsóbban adja az Auchan a benzint – állítják, minden kútjukon van elég belőle
Nagyot kaszálhat a hipermarket, ismét hatalmas sorok várhatók.

Link másolása

Valamennyi Auchan benzinkút átállt már a piaci árra, és mindegyiken elegendő üzemanyag áll a rendelkezésre, hogy kiszolgálják a vevőket – írta az Auchan PR-ügynöksége a Portfoliónak.

Azt is elárulták, hogy milyen áron kínálják az üzemanyagot,

  • a 95-ös benzin literjét 599 forintért,
  • a gázolajat 699 forintos literenkénti áron értékesítik.

Ezek az árak péntek éjféltől lépnek érvénybe valamennyi Auchan töltőállomáson - olvasható a tájékoztatásban.

Korábban mi is írtunk róla, hogy a MOL csökkenti az üzemanyagok árát. A holtankoljak.hu oldal szerint amennyiben a kutakon érvényesítik az árváltozást, akkor az átlagárak így alakulnak majd:

  • a 95-ös benzin litere 632 forint,
  • a gázolajé pedig 695 forint lesz.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
„Nincs értelme annak”, amit a magyar kormány mond az üzemanyaghiány ügyében az Európai Bizottság szerint
Magyarország mentesítést kapott a jelenlegi olajembargó alól, mégis erre fogja az üzemanyaghiányt a kormány.

Link másolása

A HVG szerint az Európai Bizottság vezető szóvivője, Eric Mamer a testület csütörtöki sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy az Oroszországgal szembeni olajembargó csak a tengeri szállítmányokra vonatkozik, Magyarország pedig felmentést kapott a vezetékes szállításra, így ez nem lehet magyarázat a magyarországi üzemanyaghiányra.

„Nincs értelme annak, amit a magyar kormány mond az üzemanyaghiány ügyében. Magyarország bűnbakként használ bennünket”

– közölte.

Csak a következő szankció fogja érinteni Magyarországot, február 5-től ugyanis az üzemanyag szállítását is megtiltják a tagállamok között. Addig viszont korlátlanul érkezhet a pozsonyi olajfinomítóban előállított, orosz eredetű üzemanyag.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Lázár János továbbra is tájsebnek tartja a MOL ma átadott új, 143 méter magas toronyházát
Hernádi Zsolt szerint viszont nem is látható olyan sok helyről, a történelmi belvárosból például egyáltalán nem.

Link másolása

Átadták Budapest és Magyarország legmagasabb irodaházát, az új MOL-székházat. A Kopaszi-gátnál épült 143 méteres toronyházról az átadón azt mondták: az ország egyik legkorszerűbb irodaháza, amelynél odafigyeltek a takarékosságra is.

Az építkezést évekig viták övezték, sokak szerint a torony belerondít a főváros dunai látképébe.

Lázár János még kancelláriaminiszterként bírálta a projektet, ma az RTL Híradó megkeresésére is azt írta: „megvalósulása után is tájsebnek tartja azt”.

„Pont egy gázolaj- és üzemanyag-kereskedőnek kellene arra törekednie a 21. században, hogy ökológiailag viselhető és sebet nem ejtő épületeket hozzanak létre. Egy 120 méteres épület Budapesten tájseb lesz”

– véli az Építési és Közlekedési Minisztériumot vezető miniszter.

Vele ellentétben Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója úgy véli: „nagyon kevés helyről lehet majd látni az úgynevezett történelmi belvárosból, történelmi városközpontból”, így szerinte nem mondható ki, hogy az épület rontana Budapest látképén.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Bulgáriát és Romániát sem veszik fel a schengeni övezetbe
Horvátország felvételét viszont megszavazták.
Címlapkép: Pixabay - szmo.hu
2022. december 08.


Link másolása

Az Európai Unió Bel- és Igazságügyi Tanácsa csütörtökön szavazott Bulgária, Románia és Horvátország schengeni csatlakozásáról – írja a Transtelex.

Míg Horvátország felvételét egyhangúlag megszavazták, addig Románia és Bulgária kérelmét elutasították.

Románia és Bulgária schengeni csatlakozása ellen Ausztria és Hollandia szavazott. A hollandok ellenszavazata annak köszönhető, hogy Romániáról és Bulgáriáról összevonva szavaztak, Hollandia Románia csatlakozása mellett, viszont Bulgária csatlakozása ellen szavazott.

Horvátország csatlakozása viszont azt jelenti, hogy 2023. január 1-től megszűnik a határellenőrzés Horvátország és a többi schengeni tagállam szárazföldi határain. A horvát repülőtereken pedig 2023. március 26-tól nem lesz több ellenőrzés.


Link másolása
KÖVESS MINKET: