HÍREK

Karácsony Vitézyről egy kiszivárgott hangfelvételen: Lapáttal fogjuk agyonverni

Karácsony Gergely szerint folyamatosan lehallgatják, így juthattak a felvételhez annak közlői. Ennek ellenére nem tesz feljelentést, mert nincs ideje Polt Péternek írogatni.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. június 11.Élő adásban reagált a róla készült és nemrég kiszivárgott hangfelvételekre Karácsony Gergely a Telexen. Az újraválasztott főpolgármester nem tagadta, hogy ő hallható a felvételen, ami három különböző helyzetben készült.

Az első részben arról a Vitézy Dávidról van szó, akit csupán 324 szavazattal győzött le a vasárnapi választáson:

„Azon gondolkodom, hogy a Vitézyvel beszélek, ezt el kéne mondani neki, hogy ezt ő vállalja, akkor... akkor... lapáttal fogjuk agyonverni” – mondja Karácsony.

A második etapban az ellenzéki pártok közötti ellentétekről és szövetségekről beszél a Párbeszéd politikusa:

„Én azzal teljes mértékben egyetértek, hogy a DK-t azzal kell bizonytalanságban tartani, hogy ezt a Momentummal kötött szövetséget nyitva tartjuk, az LMP-t meg azzal kell frusztrálni, hogy ezt bezárjuk...” – mondja a városvezető.

Míg a harmadik részben a saját főpolgármesterségéről ejt szót:

„Most, ha őszinte akarok lenni, az én főpolgármesteri működésem legsikeresebb projektje, az tulajdonképpen egy: a Fidesz fegyverét adaptáltuk” – jelenti ki a Budapesti Lakógyűlés és a Nemzeti Konzultáció közötti párhuzamra utalva.

A felvétel meghallgatása után Karácsony Gergely a Telexnek így értékelte a hallottakat:

„Szerintem az, hogy ezeken a hangfelvételeken miket mondok, annak a jelentősége 10-es skálán 1-es. Aminek a 10-es skálán 10-es jelentősége van, az az, hogy Magyarország legnagyobb közvetlenül választott politikai vezetőjét folyamatosan, szisztematikusan lehallgatják.”

A főpolgármester szerint minden esetben olyanokkal beszélgetett, akik biztosan nem vették fel a köztük elhangzottakat, ettől függetlenül nem fog feljelentést tenni.

„Minek? Ki fogja kivizsgálni? Nekem arra nincs időm, hogy Polt Péternek írogassak leveleket. Nincs értelme. Azt fogják mondani, hogy nem tudják, meg majd nyilván a propaganda azt fogja hazudni, hogy ez egy belső kiszivárogtatás...”

A vasárnapi főpolgármester-választáson hajszállal vereséget szenvedő Vitézy Dávid a Facebookon reagált az ügyre.

„Karácsony Gergely mai interjújában a Telex által lejátszott hangfelvételen azt mondja, hogy lapáttal fogja szétverni a fejem ebben a kampányban. Az erre tett kísérleteit mindvégig éreztem, számtalan hazugságot terjesztett és mondott a főpolgármester rólam az elmúlt hetekben. Ahelyett, hogy bocsánatot kérne emiatt, a szokásos áldozatszerepbe helyezkedett - mint mindig. Jó lenne végre túllépni ezen a kampányon Budapest érdekében és végre a városról beszélni. Ez sajnos ma sem sikerült a főpolgármesternek, ehelyett ma is újabb vádaskodásokat és hazugságokat fogalmazott meg, most már nem csak engem, de a rám szavazókat is támadta.”

Vitézy ezután arról is írt a bejegyzésben, hogy kezdeményezni fogják a szavazatok újraszámlálását csütörtökig.

„76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztünk Karácsony Gergellyel. Egy demokráciában az a minimum, ha ezután a szavazatokat újraszámolják, főleg, hogy számos rendszerszintű visszásságról kaptunk jelzést az érvénytelenné nyilvánított szavazatok kapcsán. Ezeket be fogjuk mutatni.”

A poszt végén Vitézy leszögezi, hogy bármi is lesz majd a vizsgálat eredménye, a jogerős döntést el fogja fogadni, és gratulál majd Karácsonynak „persze, ha addigra hajlandó felvenni a telefont, amit két napja nem sikerül, és ha addigra épp nem egy lapáttal akarja szétverni a fejem”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Elindult a 29. Pride
A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 22.Június 22-én, szombaton 29. alkalommal rendezték meg a Budapest Pride felvonulást.

A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.

Az idei Pride házigazdája Karafiáth Orsolya, író, költő.

Fotóink a menetről.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
A rendőrségnek kellett lecsillapítani a Liszt Ferenc repülőtéren dühöngő tömeget, akik majdnem egy napot vártak arra, hogy felszálljon a gépük
Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor indult volna el a Sun Express Antalyába tartó járata, ám erre végül csak 19 órával később, szombat reggel került sor.


A dühöngő tömeg miatt a rendőrség is kivonult a Liszt Ferenc repülőtérre, miután péntek délelőtt a Sun Express Antalyába tartó járata technikai okok miatt nem indult el, és az utasok szerint hosszú órákon át étlen, szomjan váratták őket a tranzitzónában – írja az utazomajom.hu.

Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor kellett volna felszállnia a Sun Express Antalyába tartó járatának, de erre nem került sor, majd az indulás időpontját folyamatosan eltolták műszaki hibára hivatkozva.

Először 12:00-ra módosították az indulást, aztán 16:00-ra, 17 óra körül pedig azt közölték az utasokkal, hogy semmi biztosat nem tudnak mondani.

Órák óta tartó várakozás után az utasok 19:30-kor kaptak egy vouchert, és kiengedték őket a food courtba étkezni. Végül az Antalyába tartó járat szombat reggel 6 órakor, 19 órás késés után szállt fel.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A szamárköhögéses járványügyes maszk nélkül végzett ellenőrzést a gyermekszívsebészeten
A hivatalnok többszöri kérésre sem viselte megfelelően a maszkot, csak rövid időre tette fel, majd újra és újra lehúzta, mondván, hogy fullad.


Egy szamárköhögéssel fertőzött hivatalnok maszk nélkül végzett járványügyi ellenőrzést hétfőn a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOKVI) gyermekkardiológiai intenzív osztályán. Két nap múlva jelentette, hogy beteg, szamárköhögéssel kezelik – írj a Népszava.

A beteg ellenőr a gyermekszívsebészet után a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai gyermekklinikáját is felkereste, de ott betegekkel nem találkozott, csak egy irodában járt. Mindkét intézményben megtették a járványmegelőző intézkedéseket: keresik, kikkel került kapcsolatba a beteg hivatalnok, oltásokat rendeltek, és elkülönítették azokat a gyerekeket, akik esetleg megfertőződhettek.

A GOKVI gyermekkardiológiai intenzív részlegén, ahol a hivatalnok maszk nélkül tartózkodott, szívsebészeti beavatkozásra váró, illetve a műtéten már átesett újszülötteket kezelnek.

Csütörtökön értesültek arról, hogy az ellenőr fertőzőbeteg volt. Az érintett csecsemők immunrendszere még kialakulatlan, és szamárköhögés elleni oltást is csak két hónapos korban kapnak először, így a gyerekek gyakorlatilag védtelenek voltak.

A Népszava információi szerint a hivatalnok többszöri kérésre sem viselte megfelelően a maszkot, csak rövid időre tette fel, majd újra és újra lehúzta, mondván, hogy fullad.

A GOKVI kommunikációs osztálya megerősítette az információt, és közölték, hogy megtették a szakmai protokolloknak megfelelő intézkedéseket. A Népszavának nyilatkozó infektológus azt mondta, hogy a szamárköhögés rendkívül fertőző, a fogékonysági indexe 90 százalékos. A fertőzés ellen 2-3-4 hónapos korban adják az alapvédettséghez szükséges oltást, amit később többször is megismételnek. Az infektológus hozzátette, hogy a betegség csecsemőkorban súlyos lehet, magas lázzal és köhögési rohamokkal jár, amelyek légzésleállást és tartós károsodást okozhatnak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
III. Károly király magyar lovakat kapott ajándékba
A két magyar lipicai ló Magyarország koronázási ajándékaként került a brit királyi udvarba, és a királyi család reprezentációs feladataiban vesz majd részt.


Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter magyar tenyésztésű lipicai lovakat adott át a Brit Királyi Hadsereg részére Londonban, Magyarország koronázási ajándékaként III. Károly király számára.

A honvédelmi miniszter azt mondta, a lovakat a brit királyi család reprezentációs célra fogja használni.

A két kiválóan képzett, 8 és 6 éves lovat az állami ménesgazdaság méneséből választotta ki III. Károly főistállómestere és a királyi főkocsis.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette, korábban már kerültek magyar lovak a Brit Királyi Hadsereghez, arra azonban még nem volt példa, hogy Magyarország kifejezetten a brit királyi család részére ajándékozott volna lovakat.

Forrás: MTI, Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk